Ashraf Ismail har været en vigtig nøgleperson bag nogle af de mest populære udgivelser i Assassin’s Creed-serien, heriblandt Black Flag fra 2013 og Origins fra 2017. Indtil i går stod han også som creative director på det kommende Assassin’s Creed Valhalla, men den stilling har han nu trukket sig fra. Han bekræftede det selv i et tweet, som dog ikke eksisterer mere, da hans Twitter-profil er lukket ned.

Ismail nævnte intet specifikt udover “personlige årsager”. Beslutningen er dog påfaldende nok blevet truffet, i kølvandet på afsløringer omkring længerevarende affærer med andre kvinder end hans kone. Særligt nedenstående tweet medvirkede til at skabe kaos i Ismails privatliv:

Flere kvinder har efterfølgende bekræftet at have haft tilsvarende relationer til Ismail, lige så uvidende om hans ægteskabelige status. Dani Porter Bridges, som har skrevet tweetet herover, siger at hun ønskede at dele historien, så andre kvinder ikke begår den samme fejl som hende. Bridges har nævnt overfor Kotaku, at hun har hørt tilsvarende historier fra op mod 10 kvinder, heriblandt kollegaer hos Ubisoft.

“Dani said she’s heard from about 10 other women who’d had similar experiences to her own. “Some were within Ubisoft, some have been on twitter/social media,” she said. “All with similar stories.””

Med tanke på det cirkus der er opstået som følge af historien, er det forståeligt at Ismail trækker stikket. Der må i hvert fald være et par familiemedlemmer, som der skyldes både en forklaring og mere end et par undskyldninger.

Ubisoft har siden bekræftet at Ashraf Ismail ikke længere er tilknyttet projektet, men at holdet bag Assassin’s Creed Valhalla stadig er dedikeret til at levere et fantastisk spil.

18 KOMMENTARER

 1. Det er mange store navne indenfor spilbranchen som der er fremme i medierne for tiden. Chris Avellone er også blevet anklaget for seksuelle overgreb. Det er sørgeligt.

 2. #2 Ja. Tror også det her handler mere om at han har opført sig rigtig dodgy og Ubisoft vil distancere sig, for ikke at risikere at rock the boat inden spillet kommer ud.

 3. Rimeligt køligt bare at henvise til sine forældre og kultur, når kæresten spørger hvorfor man har vielsesring på i et interview.

 4. Et eller andet sted er det ret underligt at det kan have konsekvenser på arbejdet, fordi man har foretaget sig noget i sit private liv, som egentlig ikke vedkommer nogen andre, blot fordi det grænser sig til det umoralske.
  Men sådan er det vel når man er en offentlig person der repræsentere et firma udadtil, så skal man åbenbart også passe mere på. Jeg tænker bare at når man er en kendt person som ham, så giver det status, og vi alle ved at kvinder er meget tiltrukket af mænd med status, så det må godt nok være fristende at give efter, når kvinder står i kø for at kneppe dig.

 5. #6 ja, desværre er meget af dette offentligt pga. sociale medier, så personlige problemer bliver lige pludselig firmaets problem (PR-mæssigt), når han er frontpersonen på et af deres næste store satsninger.

 6. Der er også gang i noget ved IGN for tiden. Der rippes op i en periode, hvor arbejdsforholdene ikke var så gode, hvis man var kvinde. Det skulle være blevet bedre nu, men det giver stadig negativt fokus lige pt.

  #6 Status eller ej, så kan man jo også vælge at opføre sig ordentligt over for sin kone.

 7. #8 Man ser gang på gang i leder stillinger, hvor firmaet eller et parti giver personen muligheden for selv at trække sig, for at redde ansigt. Sandsynligheden for at han blev tvunget til at selv at trække sig, er ret stor.

  #9 opføre sig ordentlig eller ej, hvem han vælger at kneppe i det private, kommer ikke os ved, så længe det ikke har været magt misbrug, voldtægt eller ligende, burde det ikke have de konsekvenser som det har her.

 8. #10 – det er vor tids witch-hunt…..og det bliver værre og værre. Jeg vil tro om 10-15 år er indholdet på dine sociale medier mere værd end CV/karaktere.

 9. Folk der publicly shamer eller hænger folk ud sådan der, skal kunne sagsøges eller fængles, hvis det de siger har negativ konsekvens arbejdsmæssig for vedkommende på modtager enden. (ISÆR hvis det er er en privat ting, som intet har med firmaet at gøre, og som IKKE ER ULOVLIGT) JA han er en scumbag for at knalde udenom, men fuck me om det har noget med hans professionelle kunnen at gøre. Klamme opportunister derude, som bare venter på at få 10 minutter i rampelyset ved at spille offer..

 10. #12 – hun, i det her tilfælde, kan selvfølgelig have et håb om, at Ismail mister sit arbejde, men det kan også være, at hun mest ville udstille, at han har opført sig som et røvhul?

  Det er jo ikke æreskrænkelse, hvis det er sandheden?

  #11 – det er ikke fremtiden, nærmere nutiden. Folk bør allerede nu tænke mere over det galde, som de udspyr på nettet.

  Twitch har i går bannet DrDisrespect, men er endnu ikke kommet nærmere ind på årsagen udover brud på retningslinjer. Jeg har det fint med, hvis berømmelse ikke længere giver ret til særbehandling.

  Hvornår ryger PewDiePie? (Nok aldrig, han er alligevel for stor).

 11. #14 – PewDiePies største problem er at han er en skandinav der begår sig i det angelsaksiske internet hvis normer og sociale koder er blevet grundlagt af amerikanere. Amerikanere har en løjerlig kultur hvor symboler og ord har mere betydning i sigselv end den kontekst hvori de indgår. Et ord bærer mere vægt i sig selv, end hensigten og den kontekst hvori det indgår. Det er noget der er symptomatisk i amerikansk kultur og et vilkår hvis man begår sig i anglosfæren på indernettet, og jeg tror det er noget der oprindelig kommer sig af at det engelsktalende nordamerika blev grundlagt af nogle religiøse nutjobs, der i høj grad forsvandt fra nordeuropa fordi det var for syndigt, og alle andre havde fået nok af dem.

  Skandinavere har en kultur hvor ord i sig selv bærer meget lidt vægt, vi taburiserer ret sjældent og hensigt og kontekst betyder alt i vores sprogbrug. Pewdiepie var ret blind for den kulturelle forskel, der faktisk er ret ekstrem – og derfor brændte han nallern

 12. #15 – Jeg køber ikke, at Pewdiepies fejltagelser/kontroverser primært er resultatet af, at han er en skandinav, som begår sig på et amerikansk internet.

  Han har dummet sig så tilpas mange gange og over så lang tid, så den undskyldning eller forklaring ikke virker så skudsikker længere.

 13. #16 – Jeg kan kun komme på to dummernikkere han lavede. “Hans Kill all Jews”, hvor meningen med det var åbenlys fra start til slut – og som ikke falder uden for hvad man nok kan forvente at finde i skandinavisk satire. Og så hans freudian slip med nigger. Den var dum.

  Men ingen af dem bærer nok vægt til at man bør antage at han abbonerer på højreradikalisme eller er racist.

 14. #17 – han trak for nylig en donation på 50.000 dollars til Anti Defamation League efter, at han havde lovet dem på en stream.

  Jeg tror som så nok heller ikke, at han er alt right, men jeg er ret overbevist om, at han er interesseret i den mængde views der er i, at folk tror han er.