Verdenen

Teknisk set bliver Azeroth en verden med alt, hvad man forventer af et kommende MMO – og muligvis lidt til. Som den mest naturlige ting, demonstrerede Blizzard, hvordan man bevægede sig mellem de forskellige zoner/områder i spillet uden den mindste form for pause. Det eneste der sker, når man bevæger sig ind i et nyt område, er at områdets navn vises i midten af skærmen, og at omgivelserne langsomt skifter over til det ”tema”, der er for området.

Varierede landskaber

Billede

Blizzard har tilstræbt at lave så stor variation i de forskellige områder som muligt. For eksempel bevægede vi os i demonstrationen fra et lyst, solbeskinnet kyst-landskab med masser af gule farver og ind i mørk, dyster skov domineret af grå og blå farver, med tunge uvejrsskyer rullende hen over himlen. Skiftet mellem de 2 områder var helt flydende og vi havde nærmest ikke været opmærksomme på det, hvis ikke det var blevet påpeget.

Størrelsen tæller


At finde den rigtige størrelse til verdenen i et spil som World of Warcraft er en besværlig balancegang, og Blizzard har endnu ikke lagt sig fast på noget. På den ene side, vil man gerne have, at verdenen bliver så omfattende, at der altid er noget at udforske, men på den anden side, ønsker man ikke at have områder, hvor der aldrig kommer nogle spillere. Bill Roper kunne derfor ikke give et svar på, hvor stor verdenen ender med at være, men for at krydse den verden der i spillet nu, vil det tage ca. 1½ time til fods – Azeroth er ikke noget lille sted.

Transport

Billede

Det er klart, at med de afstande, er der behov for andre transportmuligheder end bare ens fødder – hvem pokker gider bruge 1½ time på at bevæge sig fra et sted til et andet. Som den nemmeste løsning på dette, indføres der teleporterings-formularer, der kan bringe dig forskellige steder hen i verdenen. Disse kan købes ved forskellige handlende, og vil formentligt også være tilgængelige for karakterer der endnu ikke er af høj level.

Da snakken faldt på transportmidler, blev Bill Roper straks mere vag i sine udsagn. Det er tydeligvis ikke noget, der er blevet taget en beslutning om, men det virkede som om, det er noget de meget gerne ville have med i spillet. For som han sagde det: ”Transportmidler har altid været et vigtigt element i Warcraft-spillene, og de kommer helt sikkert med i spillet – spørgsmålet er bare om spillerne kan bruge dem.”.

16 KOMMENTARER

 1. You lucky son of a’ bitch J-Cop =)

  Nice artikel, sku bedre end det jeg har fået opsamlet i min vilde leech efter WoW info :DDD
  Fanme derfor at vi holder til på DR og ikke skumler andre steder! (modstridende det jeg lige fik sagT?

  Kommer der noget om WarCraft III også ?

 2. Meget velformulet, sjov og fyldig preview af Blizzards nye spil. Dog vil jeg mene at det er træls af at man skal betale for at spille…
  Takker for artiklen:)

  Mvh Invader

 3. jeg hader rollespil.
  men i et warcraftmiljø? … :DDDDD
  det lyder jo GIGA godt.
  woohoo jeg vil være en af dem der siger “troll ready”

 4. Damn jeg tror at det bliver for cool det spil, og jeg har sq ik noget imod at BETALE, når Blizzard laver et online spil….
  Blizzard har sq aldrig fejlet, og det kommer de aldrig til.
  nice work J-Cop!!!

 5. jeg tror at jeg ville komme til at holde af det spil jeg ville helst ikke betale men nær nu det er blizzard og det ser flot ud og det ikke er så maget så går det jo nok…

  Cool…