Kamp er en nødvendighed

Et af de kritikpunkter, som ofte nævnes i forbindelse med de eksisterende MMO-spil, er at de udelukkende handler om at finde et monster, nedkæmpe det, samle våben og rustning op fra det og så gå i gang med at finde det næste monster. Dette tager Blizzard dog med sindsro, og udvikler et spil, der fokuserer på action.

Billede

”Vi er ikke interesserede i at lave et spil, hvor man ikke kan gøre noget alene”, siger Bill Roper, ”tværtimod vil vi have, at spilleren lige fra starten kan føle sig som en asskicker”. For at opnå den asskicker-følelse er kampene hurtige og selv lav-level karakterer kan nedkæmpe adskillige modstandere på samme tid. Dog ønsker Blizzard ikke at gå til yderligheder, som de gjorde i Diablo II, hvor man sagtens kan feje 15 fjender væk på samme tid.

Af samme grund vil man heller ikke se spillere rende rundt og dræbe slanger, rotter og underlige orme bare for at komme ud over de første par levels. ”Det eneste, der for en mægtig kriger, er mere ydmygende end at være tvunget til at slå en rotte ihjel, må være at blive dræbt af den. Det ønsker vi ikke”, som Bill Roper så korrekt siger det.

Er der liv efter døden?

Billede

Dødsfald vil altid være en naturlig del af ethvert spil som World of Warcraft – dog vil den ikke få nær så store konsekvenser, som vi er vant til. Bliver modstanden for meget for din karakter, og du derfor ender på 0 hitpoint, er du død og vil snart befinde dig ved det nærmeste spawn-punkt igen. Dog er problemet ikke specielt stort, da du stadigvæk vil have alle dine items på dig, og derfor frit kan jage videre.

Du vil dog få en mindre ”straf”, formentligt i form af nedsatte evner og egenskaber eller måske et tab af experience points, men ikke så meget, at du ikke hurtigt kan komme i topform igen. Det er et vigtigt designmål for Blizzard, at der ikke kommer længerevarende afbrydelser i spillet: ”Der er noget galt, når du føler du har tid til at læse en bog mens du spiller”.

Kamp mellem spillere


Konflikt mellem racer og spillere er og har altid været en vigtig del af Warcraft-universet. World of Warcraft bliver ingen undtagelse. I modsætning til de tidligere Warcraft-spil, hvor det har været målet at nedkæmpe andre racer i spillet, vil det dog være frivilligt i World of Warcraft.

Billede

Lige som man i Diablo II kan vælge at ville indgå i PvP (Player vs Player)-kampe, vil man kunne det i World of Warcraft. Blizzard har dog endnu ikke besluttet sig for den nøjagtige procedure, og om det er en beslutning, der ikke kan ændres igen. Bill Roper mente dog, at store PvP-kampe sagtens kunne være en integreret del af spillet, især på de højere levels. En ting er sikkert, man vil aldrig blive udsat for Player-killers, hvis man ikke ønsker det.

Meningsfyldte kampe


Hvis du ikke er så meget til meningsløs slagtning, men gerne vil involvere dig mere i historien og verden i spillet, har du muligheden for at gå på quests. Mange af disse quests får du ved at snakke med NPC’er i byerne, og de vil dog oftest indeholde et vist element af kamp. Quests vil oftest også give ganske gode belønninger, både i form af penge, men også for eksempel våben og rustning.

16 KOMMENTARER

 1. You lucky son of a’ bitch J-Cop =)

  Nice artikel, sku bedre end det jeg har fået opsamlet i min vilde leech efter WoW info :DDD
  Fanme derfor at vi holder til på DR og ikke skumler andre steder! (modstridende det jeg lige fik sagT?

  Kommer der noget om WarCraft III også ?

 2. Meget velformulet, sjov og fyldig preview af Blizzards nye spil. Dog vil jeg mene at det er træls af at man skal betale for at spille…
  Takker for artiklen:)

  Mvh Invader

 3. jeg hader rollespil.
  men i et warcraftmiljø? … :DDDDD
  det lyder jo GIGA godt.
  woohoo jeg vil være en af dem der siger “troll ready”

 4. Damn jeg tror at det bliver for cool det spil, og jeg har sq ik noget imod at BETALE, når Blizzard laver et online spil….
  Blizzard har sq aldrig fejlet, og det kommer de aldrig til.
  nice work J-Cop!!!

 5. jeg tror at jeg ville komme til at holde af det spil jeg ville helst ikke betale men nær nu det er blizzard og det ser flot ud og det ikke er så maget så går det jo nok…

  Cool…