Noget af det mest interessante, der skete på dette års ECTS messe i London var Blizzards overraskende annoncering af deres hidtil hemmeligholdte projekt, World of Warcraft. Spillet bliver Blizzards forsøg på at ride med på den bølge af succes, som Verant har fået med EverQuest: Godt 400.000 betalende spillere er noget, der kan få selv det mest succesfulde PC-spilfirma til at kigge sultent på Verants efterhånden gamle MMORPG.

Indledning

Hvad er World of Warcraft

Billede

World of Warcraft placerer spilleren i Azeroth – den verden som Blizzard har udviklet siden det oprindelige Warcraft-spil udkom i 1994. For første gang, får vi mulighed for selv at blive en del af Warcraft-universet og opleve det fra et første-persons perspektiv, og bedst af alt, vi bliver ikke alene: World of Warcraft er et MMORPG, hvorfor verdenen vil blive befolket med bunker af monstre, NPC’er (computerstyrede spillere) og masser af rigtige, levende spillere.

Hvad er et MMORPG?

MMORPG står for Massive Multiplayer Online Role Playing Game, eller på godt dansk et rollespil, der foregår online med en ordentlig bunke andre spillere. Forskellen på et MMO og de fleste andre spil, er at rigtigt mange spillere – adskillige tusinde -befinder sig i den samme verden samtidigt – en verden der lever videre, selv når du logger af og slukker din maskine. Der findes efterhånden en række spil i den genre, og World of Warcraft skal konkurrere mod spil som EverQuest, Asherons Call, Anarchy Online og de kommende Dark Age of Camelot og Star Wars: Galaxies.

16 KOMMENTARER

 1. You lucky son of a’ bitch J-Cop =)

  Nice artikel, sku bedre end det jeg har fået opsamlet i min vilde leech efter WoW info :DDD
  Fanme derfor at vi holder til på DR og ikke skumler andre steder! (modstridende det jeg lige fik sagT?

  Kommer der noget om WarCraft III også ?

 2. Meget velformulet, sjov og fyldig preview af Blizzards nye spil. Dog vil jeg mene at det er træls af at man skal betale for at spille…
  Takker for artiklen:)

  Mvh Invader

 3. jeg hader rollespil.
  men i et warcraftmiljø? … :DDDDD
  det lyder jo GIGA godt.
  woohoo jeg vil være en af dem der siger “troll ready”

 4. Damn jeg tror at det bliver for cool det spil, og jeg har sq ik noget imod at BETALE, når Blizzard laver et online spil….
  Blizzard har sq aldrig fejlet, og det kommer de aldrig til.
  nice work J-Cop!!!

 5. jeg tror at jeg ville komme til at holde af det spil jeg ville helst ikke betale men nær nu det er blizzard og det ser flot ud og det ikke er så maget så går det jo nok…

  Cool…