I forbindelse med Ubisoft Forward-eventet inviterede Ubisoft Daily Rush til at tilbringe nogle timer med Watch Dogs: Legion. Det takkede vi selvfølgelig ja til og undertegnede satte sig i sidste uge foran skærmen i virtuelt selskab med en venlig Ubisoft-medarbejder, som guidede mig gennem en demo af spillet. Versionen jeg spillede var work in progress og det hele foregik via streaming, men det fungerede faktisk ganske fint.

Spillet er udviklet af Ubisoft Toronto. Det er den tredje titel i Watch Dogs-serien og blev annonceret af Ubisoft på E3 i 2019. Hvor de to første spil bragte os til henholdsvis Chicago og San Francisco, går turen denne gang til et dystopisk London i en nær fremtid, der er præget af kaos. En autoritær stat overvåger borgerne i ekstrem grad og det private sikkerhedsfirma Albion holder byen i et jerngreb efter et terrorangreb.

Hack systemet som om dit liv afhang af det – hvilket det gør.

Og her kommer vi så ind i billedet. I Legion spiller man som medlemmer af hackergruppen DedSec, som vi allerede kender fra Watch Dogs-universet. Jo, du læste rigtigt: medlemmer i flertal. For modsat de to første spil i serien, spiller man ikke som en enkelt person. I Legion kan du rekruttere nye medlemmer til DedSec og skifte mellem dem undervejs. Ubisoft kalder systemet for Play As Anyone.

Rekruttering foregår bogstaveligt talt på gaden i London, men nye medlemmer slutter sig ikke bare uden videre til den gode sag. Hver person, du møder, har en individuel recruitment mission, der skal gennemføres, før de kan rekrutteres til DedSec. Når det er sket, har du så en ny operative, du kan spille som. Dør de er de til gengæld væk for altid og du skal rekruttere en erstatning.

Og hvilken forskel gør Play As Anyone så? Hver person har sine egne evner og en unik baggrundshistorie. Samtidig kan arbejdstøj og uniformer få dig ind steder, du normalt ikke ville kunne bevæge dig. I løbet af demoen rekrutterede jeg f.eks. en Albion-medarbejder, som bagefter kunne infiltrere et hemmeligt Albion-møde uden at blive standset. Selv med den rigtige uniform skal man dog stadig passe på; gør noget suspekt og du bliver afsløret med det samme!

Nu har jeg en DedSec-agent i Albion.

Det er en spilmekanik, som nok skal blive spændende at dykke længere ned i. Ret imponerende vises alle cutscenes med den karakter, du spiller på det tidspunkt. Det er gennemført helt ned til at alle replikker er indspillet med samtlige karakterer. Det kommer helt klart til at bidrage til indlevelsen og oplevelsen af at have et helt persongalleri til rådighed.

Det grundlæggende gameplay har dog ikke ændret sig stort fra de tidligere Watch Dogs-titler. Det er stadig et open world-spil i tredje person med elementer af stealth, hvor næsten alt på din vej kan og skal hackes. Du bevæger dig rundt i London til fods eller i en stribe forskellige køretøjer fra motorcykler over biler, firhjulstrækkere og sportsvogne til lastbiler. Legions London er stor, så skal du til den anden side af kortet er en bil eller fast travel vejen frem.

Var der nogen der sagde GTA: London?

At cruise rundt i Londons gader GTA-style med radioen skruet helt op er i øvrigt ret tilfredsstillende i sig selv. Byen er levende og meget stemningsfuld – især om natten. Men hvis du bare vil fra A til B kan du slå autodrive til og nyde udsigten og musikken, mens bilen selv finder vej til din destination.

Et nyt transportmiddel i Watch Dogs: Legion er cargo drones, som selvfølgelig også kan hackes. De er så store, at man kan hoppe op på dem og f.eks. flyve op på taget af en bygning. Alternativt kan du bruge dem til at droppe en kasse i hovedet på en intetanende vagt.

Lige om lidt bliver den her fyrs dag en hel del dårligere.

Et nyt system, jeg desværre ikke havde tid nok til at få kigget nærmere på, er Borough Uprising. Legions London er inddelt i otte områder kaldet boroughs. DedSecs mål er at tage byen tilbage fra det autoritære styre. Det mål arbejder gruppen hen mod ved at instigere modstand i de otte boroughs. Konkret gøres det ved at udføre forskellige aktioner i hver borough, der får modstanden til at stige. I demoen var de fleste boroughs Oppressed mens f.eks. Camden var Defiant. Det system glæder jeg mig til at undersøge nærmere.

City of Westminster har brug for en hjælpende hånd.

Under den cirka tre timer lange demo fik jeg kun lige skrabet i overfladen af Watch Dogs: Legion. Der er meget, meget mere at komme efter og jeg ser frem til at kaste mig over det fulde spil, når vi engang i fremtiden får det i hænderne. De nye systemer bliver rigtig interessante at lege videre med og det bliver fedt at udforske Legions open world London meget mere end jeg nåede. Samtidig glæder jeg mig til at starte forfra med mus og keyboard; Ubisofts streaming setup under demoen understøttede kun controllere, hvilket ikke lige er min kop te til denne type spil.

Watch Dogs: Legion udkommer til PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X og Google Stadia den 29. oktober.

6 KOMMENTARER

  1. Jeg var virkelig skeptisk omkring Watch Dogs Legion, fordi jeg antog at præmissen om at kunne rekruttere alle, betød et altoverskyggende fokus på multiplayer. Det lader dog overhovedet ikke til at være tilfældet. Kombineret med præsentationen fra i går aftes, er jeg pludselig meget mere spændt på spillet.

  2. Begge de 2 andre watch dogs spil har skuffet mig synderligt, jeg har bestemt mig for at hoppe denne ove er totalt done med watch dogs, princippet og trailere fanger mig altid men når jeg spiller dem bliver jeg altid frygtelig skuffet.

    Er ikke fan af man kan spille som alle og der ikke ligesom er en person man kan knytte sig til og få en historie til som man kan fordybe sig i, det vil højest sandsynligt ende ud i ligegyldighed omkring de karakterer man finder/møder, så jeg tror jeg skal holde mig fra det, glæder mig til at læse hvad folk synes når de får det i hænderne og hvis de siger det er bedre end nogensinde før så kan det være jeg samler det op på tilbud engang i fremtiden.

  3. Ubisoft er gode til at lave gameplay trailers interessante. Jeg forbliver skeptisk indtil der er et review, som nævner at det ikke bliver generisk. Hvis det rent faktisk lykkedes for dem, kunne det gå hen og blive ret godt.

  4. #3: True. Deres trailer-game er virkelig stærkt, og det har vi brændt nallerne på en del gange *host host* det første Watch Dogs *host host*.

  5. Jeg kunne egentlig godt lige store dele af 1’eren. Det var noget på spil, modsat 2’eren der var ren memes og teenagers (til en grad der var brækinducerende). Jeg kan huske at der var en sidemission i 2’eren hvor man skulle redde hovedpersonen fra 1’eren, og det var stort set den eneste mission der var interessant fra et historiefortælle-perspektiv.