I dag har været særdeles produktiv, og da vi har nået 29 revisioner af koden bag sitet siden den 1. juni, er det vist på høje tid med en opdatering her før E3 for alvor rammer os. Det er alt for omfattende at skulle beskrive alle revisionerne men her er et par “highlights”.

Store og mærkbare performance-forbedringer

Først og fremmest kunne mærke, at hastigheden på sitet blevet drastisk forbedret her i dag. De funktioner, som viste populære indlæg / posts i den seneste uge, var primærkilden til problemerne. De er nu fjernet / modificeret og resultatet er til at tage at føle på. Database-load er blevet reduceret med over 90 % og der er ikke længere de voldsomme udfald, som i perioder har belastet sitet voldsomt.

weekendspiller1

Faktisk er selve database-funktionerne nu bedre og hurtigere end de var på det gamle Daily Rush. Det nye site er tungere (flere funktioner, flere billeder, mere af det hele), men opererer databasemæssigt med bedre performance end det gamle site.

Cache er blevet optimeret med pre-loading via sitemaps udover cache-opdateringer på bruger-baserede “handlinger”. Sitet bliver nu indekseret på statiske sider / dele to gange i sekundet. Vi er nu ret tæt på den hastighed vi havde på det gamle Daily Rush og flere dele loader nu hurtigere (bl.a. forsiden for skribenter, moderatorer og admins).

Fora har også fået et spark bagi

Forum-koden er blevet omskrevet, så indlæg gemmes langt hurtigere. Tidligere tog det op til 5-6 sekunder før et indlæg / kommentar blev gemt. Den del af koden er omskrevet, så der ikke tælles svar hver eneste gang et indlæg opdateres. Der er i stedet blevet introduceret en mere simpel tæller, som er noget hurtigere. Visning af indlæg / kommentarer er også optimeret ganske kraftigt. Dertil er admin-funktioner blevet optimeret, redigering af indlæg er hurtigere og en række ting er blevet simplificeret. Koden bag nummerering af indlæg er også blevet revideret og optimeret yderligere.

weekendspiller2

Nummerering af kommentar på nyheder / artikler

Kommentarer til vores redaktionelle indhold er nu nummereret på samme måde som indlæg i fora. Man kan, præcis som i fora, benytte #nummer og @navn til at referere til tidligere indlæg / brugere.

Design-ændringer og tilføjelser

Der er justeret et hav af mindre ting i designet. Nyt og korrekt fav-icon, rettelser på diverse knapper, udseende på fora og så er der tilføjet CSS “skygger” på in-line indhold, som billeder, videoer, embeds, citater. Vi har også ændret på måden vi citerer kilder på (tre forskellige varianter), standard skabelonen til især nyhederne og måden vi kildeangiver på.

Kommende tilføjelser

Næste etape byder på optimeringer af javascripts, CSS, et par fonte. Dertil vil vi efter E3 gå i krig med notifikationer (menuer), fora-listerne (også menuen) og især den mørke udgave af siden. Lige den del er ved at være klar til at blive testet.

12 KOMMENTARER

  1. Keep up the good work Phon, fedt at se sitet blive bedre og hurtigere udfra feedback. Man savner “næsten” ikke “the good old days” længere.

  2. Sådan Phone, fremskridt med sidens hastighed er kærkommen. Personligt er jeg virkeligt glad for det nye DR, og er en del mere aktiv på især nyheder/artikler osv.
    Dog synes jeg bestemt du skal springe E3 over, og starte med The Dark side i stede for