Umiddelbart efter nytårets festligheder, var det på tide at se frem mod det kommende spilår. Vi er på redaktionen ved at danne os et overblik, over de titler som året vil byde på, og ser man på udbuddet tyder det på at vi får et ualmindeligt godt år. Nogle spil ser jeg dog mere frem til end andre, og nogen af de allerstørste udgivelser i år, har jeg endnu en skeptisk forventning til.

Klar til launch

Nogle af spillene har jeg en klokkeklar tillid til. Det er dem som jeg gladeligt samler op på udgivelsesdagen, og derpå isolerer mig foran fjernsynet i godt en uge, for at få suget det hele til mig.

Batman: Arkham Knight

Billede

Da Arkham Asylum blev udgivet i 2009, var jeg slet ikke forberedt på hvor fantastisk et spil det skulle vise sig at være. Alt var poleret og finjusteret, med henblik på at give spilleren den helt rigtige følelse, af at iføre sig kappe og maske. Arkham Origins fra 2013 havde ikke nær den samme pondus som Asylum og City, men det var heller ikke Rocksteady Studios der stod for udviklingen. De har dog taget roret igen til Arkham Knight, og med PlayStation 3 og Xbox 360 ude af billedet, bør der være rig grund til at forvente en helstøbt new-gen gengivelse af Gothams mørke ridder.

No Man’s Sky

Billede

”Overvældende” er et mildt ord, hvis jeg skal beskrive min reaktion fra første gang jeg hørte om No Man’s Sky. Hvad der mest af alt ligner en intergalaktisk legeplads, kan vise sig at være det univers, hvor de fleste af mine gamingtimer lander i 2015. Ambitionerne er skyhøje og forventninger til spillet ligeså, men Hello Games har altså heller ikke holdt tilbage, når muligheden for at prale har vist sig. Det ser bragende flot ud på de få trailere vi har set, og selvom det stadig er tyndt med reel information, så er jeg ikke i tvivl om at jeg er med allerede fra første dag.

The Order: 1886

Billede

Skal du nøjes med et eneste argument for at samle The Order: 1886 op på udgivelsesdagen, så skal det være for at se den blændende grafik med egne øjne. Som udgangspunkt er spillet blot en 3rd person shooter, men det steampunk-univers som Ready at Dawn har bestræbet sig på at bygge op, emmer så meget af stemning, at historien næsten kan tåle at være halvhjertet skrevet, og alligevel formå at kravle ind under huden på dig. Det var først efter jeg fik spillet mig igennen et preview-build, at jeg indså den potentielle storhed vi kan vente os til februar, så i skrivende stund er jeg spændt som bare pokker.

24 KOMMENTARER

 1. Hæhæ, du mangler lige MGS og Bloodborne!

  Jeg glæder mig helt vildt til MGS, Bloodborne, Batman og No Man’s Sky. No Man’s Sky glæder jeg mig dog specielt til, jeg synes præmisset for det spil er helt vildt fedt. Helt alene i den ene ende af universet velvidende, at der er andre spillere langt væk.

 2. Kan godt lide du nævner ESO

  Elsker det spil. Og selv om jeg absolut ikke er tilhænger af konsoller så håber jeg det vil klare sig godt der så det bliver set af flere folk igen.

  For det har virkelig undergået en stor udvikling siden det kom og der er sket rigtig meget.
  Og 1.6 update er på vej som er en kæmpe update som folk kalder ESO 2.0

  Der kommer ESO live i aften ved 22 tiden hvor de fortæller lidt mere om hvad der kommer og svare på spørgsmål.

  http://www.elderscrollsonline.com/en-gb/news/post/2015/01/15/eso-lives-next-episode-116

 3. Glæder mig rigtig meget til Arkham Knight, Darkest Dungeon og Pillars of Eternity. No Man’s Sky ved man stadig stort set intet om, så det er svært at blive hyped over det.

 4. Efter at have tonset rundt med alpha-testen, glæder jeg mig mest til at se hvad Evolve har udviklet sig til (pun intended).

  Som Chrism skriver, kan det enten æde min fritid som en forsultet zombie til Nobel-forsamling eller det kan blive endnu et spil i rækken der sagde “høhø… nå, hvad er der ellers i fjerneren?”.

 5. Det som jeg tror vil skuffe mest for folk er, at det er langt mere niche-præget, end de fleste er klar over. Der er en ret stor sandsynlighed for, at man aldrig vil møde en anden spiller i No Man’s Sky.

 6. #8, Jeg er tilbøjelig til at være lige så skeptisk som du antyder at du er. No Man’s Sky minder mig alt for meget om Spore fadæsen. Man bliver forelsket i en idé og et potentiale, men ikke nødvendigvis spillet selv.

  Jeg forstår ikke folk bliver hypede over at der er millionvis af planeter. Man besøger dem jo ikke allesammen alligevel. Og procedurisk generering er absolut ikke en måde at generere interessante ting på. Mennesker holder af genkendelighed. En hytte med et bord, tallerkener, et bålsted. Det bliver ikke mere interessant hvis det pludselig er en stort bord med et bålsted ovenpå og en lille minihytte nedenunder.

  Jeg mener bare, tilfældighed i sig selv er uinteressant, med mindre der er en dirigent der sætter der sammen på en interessant måde.

  Selvfølgelig kan det være spændende de første 10 planeter man flyver hen til. Derefter… I dunno, jeg tvivler.

 7. Tjaaa Witcher 3 og Uncharted 4 er nok helt i top.

  Batman: Arkham Knight skal da gennesføre på det tidspunkt på det haster ikke.

  Ellers er der ikke noget særlig spændende på den liste.

  For mig var 2011 nok det bedste spil år. Det fik vi nemlig:

  Killzone 3
  Dawn of War 2: Retribution
  Deus Ex: Human Revolution
  Warhammer 40K: Space Marines
  Dark Souls
  Rage
  Batman: Arkham City

  og ikke mindst Elder Scrolls: Skyrim

 8. Doom
  Mad Max
  Dying Light
  Dead Island 2
  Killing Floor 2
  Mount & Blade 2
  Pillars of Eternity
  Torment: Tides of Numenera
  Starcraft 2: Legacy of the Void
  Deus Ex: Universe (hvis det da ikke bliver 2016 istedet)

 9. #13
  Tides of Numenera kan ende med at blive mit favoritspil nogensinde. Det har enormt potentiale. PS:Torment er i den gode ende af superligaen over mesterværker, så at bruge det system som inspiration er mere end spændende.

 10. #8, #10: Der kan slet ikke være tvivl om at rigtig, rigtig mange vil blive meget skuffede over No Man’s Sky. Alene fordi de forventer noget andet end det spillet er.

  Jeg kan godt lidt følge sammenligningen med Spore, men det er alligevel to meget forskellige situationer. Spore endte først og fremmest med at blive noget bæ fordi de dyre drenge hos EA fuckede det op og ikke lod Maxis lave deres spil i fred.

 11. Glæder mig ufatteligt meget til Witcher 3 og Arkham Knight, og da også lidt til det næste i Assassin’s Creed (de har bare at oppe sig efter unity).

  Og så er der diverse fra Telltale, og måske kommer Legacy of the Void i 2015 hvilket ville være perfekt!

  Har også kickstartet pillars of eternity og tides of numenera men de kommer når de kommer.

 12. Har prøvet at skrive en kommentar til hver af de benævnte spil i artiklen nu.

  Batman: Arkham Knight
  Skal helt afgjort have Arkham Knight, men ikke på selve release dagen. Jeg venter til når den kommer på tilbud på mindst 50% på Steam. Så vigtig er det hellere ikke.

  No Man’s Sky
  Kan seriøs ikke se noget episk eller spændende i No Man’s Sky. Udmibbelbart virker det til at blive et rigtig dårlig spil indtil videre og det bliver kun et lille community som kommer til at spille det.

  The Order: 1886
  Traileren så rigtig spænde ud, men efter man har set gameplay. Så fald interesse med det samme.
  Det ligner rigtig meget en billig kopi af Resistance 3

  Evolve
  Tror seriøs at den fed nok den første uge, men så mister man interesse for spillet lyn hurtigt og man dropper den helt efter 2-3 uger.

  Uncharted 4 Thiefs End
  Naughty Dog har altid kunne lave gode historie og gameplay i deres Uncharted 4 spil. Men efter alt det ballade som har været så er jeg lidt skeptisk. Men dette spil skal købes på day one og hvis man ikke har anskaffet sig en PS4. Så kan man godt begynde at overveje det.

  Project Cars
  Meh. Det har ikke ligefrem været et godt markede for bilspil. Jeg vil kalde både Forza Motorsport 5 og The Crew en stor fiasko og Project Cars ser også håbløs ud. Jeg venter hellere til at det næste Gran Turismo udkommer.

  The Witcher 3: Wild Hunt
  Nok 2015 mest ventet spil og helt afgjort noget som man skal spille på day one.

  Until Dawn
  Har aldrig hørt om det før nu.

  Assassin’s Creed: Victory
  Meh, skal aldrig rør denne serie nogensinde mere. Det eneste produkt jeg vil røre fra Ubisoft fremover vil kun være Farcry. Det er efterhånden det eneste de kan finde ud af at lave.

  Final Fantasy XV (demo)
  Nope, nej tak.

  The Elder Scrolls Online (konsol)
  Skal helt afgjort spille det på PC, men kun som causal gaming med 5-7 gutter engang imellem.

  The Witness
  Har aldrig hørt om det før nu.

 13. Efter at have læst kommentarerne igennem, har jeg fået en fornemmelse af, at der er en overbevisning om at dette er en artikel skrevet af hele redaktionen, hvor vi alle har bidraget til at udvælge en form for liste over spil der er værd at holde øje med.

  Det er ikke tilfældet.

  Dette er en klumme med spil som JEG ser frem til. Bloodborne og Metal Gear Solid V er også på min radar, men ikke i nær samme grad som dem jeg nævner. Det er nok også værd at bemærke at der er en del PS4-eksklusive titler, men ikke et eneste til XB1, af den simple årsag at det er en Sony-maskine der står ved mit stuealter.

  Jeg kan uden at rynke på næsen, også godt indrømme at Mortal Kombat X, Just Cause 3, TC’s The Division, Quantum Break og endnu flere ser hamrende spændende ud, men det er altså ikke dem der lægger mig på sinde for tiden.

  Det kan også være jeg bare er for overfølsom overfor kritikken, og i så fald må I have mig undskyldt. Jeg tager gerne et par skældsord, for at være en snerpe