Med usvigelig sikkerhed er det igen blevet søndag aften. På den ene side betyder det, at weekenden er ved at være slut På den anden side betyder det Søndagsspilleren lige her på Daily Rush Velkommen!

I aften kan jeg med stor fornøjelse præsentere en ny, månedlig klumme på Daily Rush: Pap, bræt og kort. Som navnet antyder, handler klummen om brætspil, kortspil og analoge spil helt generelt.

Manden bag klummen hedder Hansen, og nogle af jer kender ham muligvis allerede fra brætspilskanalen Subboardia på YouTube. Han præsenterer sig selv sådan her:

Jeg er en dedikeret brætspiller, der spiller med både venner, familie, børn og dem jeg kender. Helst ikke med terninger eller dårlige tabere, men gerne nysgerrighed og udvidelser og i lang tid. Jeg har i to år kørt YouTube-kanalen Subboardia, hvor jeg gennemgår regler og anbefaler spil. Ikke særligt underholdende, men anvendeligt og nemt at bruge. Når jeg ikke skubber pap, laver jeg elektronisk musik og coacher nye bands på vejen fra en god idé til en dårlig karriere.

I Hansens første klumme får du fire anbefalinger inden for genren rumspil. Den næste klumme kommer i juni. Hvis du har forslag til spil eller genrer, du gerne vil høre mere om, så smid endelig en kommentar til Hansen.

God fornøjelse med den nye klumme, og et varmt velkommen herfra til Hansen!

24 KOMMENTARER

 1. @9: Det er godt nok ikke brætspil, men det ser fint ud ved første øjekast. Kigger nærmere på det, og ser om det er noget jeg kan gøre noget for. Tak for tip

 2. #11 takker

  #12 Hejsa, ja der er nok heftig inspiration fra det. Han har selv spillet en hel del da han var yngre. Og så lige med en pædagog uddannelse oveni hatten, så opstår sådan en kombo

 3. Min kone kender kun ghetto hazard versioner af Ludo og skak ….. Når børnene ikke er “a pain in the ass” mere, så skal jeg igang med at åbne en helt ny brætspils virkelighed for hende. Brætspil er næsten hvad jeg savner allermest ved at være blevet trællbundet af en familie

 4. #16 Jeg er altså bange for at de bliver ved med at være a pain in the ass, det er en del af jobbeskrivelsen i at være barn. Men man kan også spille bræt med dem, og det gør jeg næsten hver dag med mine. De er måske en tak ældre (12 og 16), men vi har spillet i mange år.
  Er der basis herinde for en klumme om gode spil at spille med børn?

 5. #17 – Der er helt klart basis for en klumme og gode spil at spille med børn

  Jeg ved nu godt de bliver ved med at være nogle urostiftere men når de begge har rundet 5 og er lidt mere selfcontained, så håber og ber jeg da til at vi kan have mere tid til os selv.

 6. Min ønskeseddel til emner du kan tage op..
  * Spil du kan spille med børne (uden at kede dig til døde eller blive irriteret over de ikke forstår reglerne)
  * Spil du kan spille med hustruen (evt delt op i under 30 min og over)
  * Spil du kan introducere for de gamle (finder jeg meget svært,,, ind til videre er det vist kun gået godt med Kingdom builder og settlers… ikke for let ikke for svært, og temaet skal ikke være for vildt)
  * Doungen crawlers, gerne med et RPG twist… hvor mit udgangspunkt er Gloomhaven, Hero Quest.
  * Simpelt men godt, skak, quadro, kinaskak, Othello …
  * Kortspil….

 7. #20 wow, rigtig gode forslag! Jeg går straks i gang med dine og andres forslag.
  Og jeg kommer desværre ikke til at dække pen&paper, det lader jeg folk der ved noget om det gøre

 8. Til dem som har interesse i brætspils hygge, så kan jeg også anbefale at i tager et kig på GorrCon i Holbæk. Det er en brætspils con med over 250 brætspil som man kan komme og spille frit.
  Det er ganske gratis og næste gang ligger her i bededags weekenden 17-19 maj.
  I kan læse mere på GorrCon siden.