God eftermiddag kære Daily Rush’ere. Selvom undertegnede er på ferie ugen ud, slipper i ikke helt for en lille eftermiddagsspiller med fokus på ét spil. Det er naturligvis Pokemon GO, som så en helt officiel dansk udgivelse i fredags.

Det var de færreste som på forhånd havde forudset hvor stor en succes Niantic, Nintendo og The Pokemon Company ville få med et Augumentet Reality-spil, som udover at indeholde Pokemons, ikke byder på banebrydende nytænkning.

Nintendo sætter århundredes rekord på børsen

Nintendo gjorde det klart i begyndelsen af sidste år, at de ville ind på mobil-markedet. Ingen (og heller ikke Nintendo selv) kunne dog have forudset, at en forholdsvis uprøvet idé som Pokemon GO ville være så dominerende. Vi har allerede fortalt, at Nintendos aktiekurs havde taget godt hop, men her i fredags kunne den japanske producent sætte en ny rekord.

Bloomberg fortæller (også nævnt på Polygon), at Nintendo-aktion i fredags var den mest handlede aktie på børsen i Tokyo i dette århundrede. Nintendos aktier er nu steget med 71 % i værdi på en uge (siden den 10. juli), hvilket er bemærkelsesværdigt.

The gamemaker traded 476 billion yen ($4.5 billion) worth of shares on Friday, the biggest daily turnover for any company in the Topix index this century. Nintendo surged 71 percent last week after the game became an instant hit, its largest weekly gain ever.

Pokemon-køb æder halvdelen af det samlede mobilsalg

Niantic har ikke direkte fortalt præcis hvor mange spillere de senest er nået i Pokemon GO, men et gæt på den rigtige side af 50 mio. er ikke helt forfejlet. Spillets omsætning eller in-game køb er heller ikke offentliggjort, men Slice Intelligence, kunne fredag fortælle, at Pokemon GO in-app køb stod for ikke mindre end 47 % af det samlede mobilmarked.

Sure, the game is big, but how does the revenue generated from in-app purchases compare to the mobile gaming market as a whole? Fresh data captured from Slice Intelligence found that in-game Pokémon GO purchases surpassed the rest of the mobile gaming market on July 10th and accounted for nearly 47 percent of the entire mobile gaming market on the same day.

Masser af fejl og upålidelige server afskrækker ikke folk

Spillets succes kommer til trods for at det i de sidste dage har været hårdt ramt af server-kapacitets-problemer. Det har i timevis været stort set umuligt at logge ind og selve app’en er så fejlbefængt, at det sjældent er set værre. Det har dog ikke afholdt gamere i alle aldre om at forsøge sig.

Er du rigtig hardcore, og har du heller intet imod at investere i et par telefoner mere, kan du gøre som Useless Duck Company har demonstreret på YouTube. Skal du kaste Poké Balls på en lidt mere realistisk måde, hvorfor så ikke tage springet fuldt ud og kast din telefon efter de satans Pokemons.

Pokemons har overtaget min lejlighed i mit fravær

Jeg vendte hjem til København i går aftes, og udover regnvejret var det ganske tydeligt, at København og især indre by har mange pokestops. Faktisk så mange, at Pokemons tilsyneladende har overtaget min lejlighed mens jeg har været væk. Dog ganske praktisk, at man kan “lure” Pokemons og så bare farme items en gang hvert femte minut uden at flytte sig en meter. Jeg har dog ikke fanget Vaporeon endnu (dammit!).

Jeps, det er mit gadevindue.
Jeps, det er mit gadevindue.

Erhvervsdrivende nyder også godt af at have Pokestops i nærheden. GameStop chef, J. Paul Raines fortæller til CNBC (Refereret af Gamasutra), at deres forretninger med Pokestops i flere tilfælde har fordoblet omsætningen på den sidste uge. Cafeer og restauranter i Købehavn med nærliggende Pokestop, må også kunne mærke det.

Har du sjove eller tossede Pokemon-oplevelser, må du meget gerne bidrage i vores efterhånden ganske omfattede forum-tråd

21 KOMMENTARER

 1. Dit Polygon link fører til Bloombergs forside

  Jeg er bestemt fanget af spillet og tror også jeg kommer til at spille det fremover, i større eller mindre grad.

 2. Bor 6 km. Fra Odense centrum og skal 1 km. Væk for at finde et pokestop….

  Var lige en tur i skoven med ungerne og der var de pokestop alle steder det var lidt vildt at se, ikke at jeg havde telefonen oppe før vi var ved bilen igen men der blev ved med at komme grupper af teenager drenge frem og tilbage at jeg lige skulle se om der var så meget at komme efter og det var der.

 3. Lige nu er det et fint og ganske hyggeligt spil. Hvis de får det til at være stabilt, så kommer det til at være et genialt spil!

  Jeg flipper ud, hvis jeg går glip af en sjælden Pokemon pga. freezeball…

 4. Folk går jo helt amokka over de spil

  Jeg har stadigvæk ikke fået det prøvet og ved ikke om jeg får det gjort.
  Jeg spiller Pokemon på min Gameboy i stedet for

 5. Jeg håber ikke at jeg har Pokemons på min grund. Jeg har ikke lyst til uanmeldte besøg. Det virker som om, udviklerne ikke har gennemtænkt konsekvenserne ved folks manglende intelligens. Måske er frontallapperne hos både udviklere og visse spillere bare ikke færdigudviklet. Eller også har udviklerne bare tænkt “Darwin at work”: http://www.bbc.com/news/world-europe-36841828

  Det er skræmmende at folk kan være så afhængige/optagede af et spil.

 6. og ganske praktisk, at man kan “lure” Pokemons og så bare farme items en gang hvert femte minut uden at flytte sig en meter.

  Det er vist det direkte modsatte formål med spillet.

 7. Jeg releaser mine hounds hvis folk vil nakke Pokemons i min have ! Overvejer at lancere en “Gå-væk-Pokemon”-spray…der skal nok være nogle pensionister der falder for den

 8. Jeg er også fanget. Det er vildt underligt at se de billeder som andre ingressere og jeg har submittet til ingress spillet, nu dukker op i et andet spil, helt uden referancer. “heey, det mit billede!” tænker man.. men det er det jo ikke.
  Niantic har flere gange udtalt at de er ved at lave et community drevet system til godkendelse af punkter. Bliver spændene og se om og hvornår Pokemon Go så importerer flere punkter.
  Her er et interview manden bag niantic og lidt om de visioner der driver niantic. Pokemon Go har rigtigt mange aspekter til fælles med Ingress.
  https://youtu.be/nMuDwKd6WGc?t=1m11s

 9. @Phonetic Grunden til alle de der stops er omkring saxo parken, er at det har været vores ingress farm område. Altså et sted man tager til når man skal have en masse udstyr hurtigt. Cykler selv rundt i området med pokemon, så jeg håber du har valgt den rigtige (blå) farve
  Hvis du prøver ingress, vælg også det blå team please.. vi er lidt underbemandet for tiden.