2020 lakker “heldigvis” snart mod sin ende, og vi kan nu kigge tilbage på alt, hvad der er sket i år. I dag vil jeg bruge lejligheden til at snakke om en specifik ting: gaming. Desværre har jeg i modsætning til Chrism ikke haft tid til at sidde ned med alle de store spiltitler i år, da jeg har været på efterskole og lavet en hel masse andet. Men hvad jeg har haft mulighed for i år, har så været at spille de lidt mindre spil, som jeg nok ellers havde misset. Lad os bare hoppe direkte ud i det!

Nye eventyr, gamle helte

Størstedelen af mit spilår har været beskæftiget med fortsættelser/sequels, hvor der både har været nogle virkelig gode og desværre også nogle knapt så interessante. Her får I de bedste.

Crash Bandicoot 4 har så meget charme og personlighed!

En titel jeg personligt har set en del frem til, efter at have spillet den gamle trilogi igennem, er selvfølgelig Crash Bandicoot 4. Og jeg må bare sige, at den leverede præcis hvad jeg havde forventet og mere til. Crash 4 er en sjov og charmerende platformer, der står tro mod dens forgængere og samtidig får introduceret flere nye og velkomne egenskaber: nye spilbare figurer, flere masker, nye fjender og mange forskellige måder at genspille banerne på. Så hvis du står og mangler en ny platformer, så kan Crash Bandicoot 4 varmt anbefales fra min side af.

Streets of Rage 4 er præcist lige så retro-charmerende som de klassiske beat ’em up spil.

Streets of Rage 4 er muligvis ikke en titel, du er stødt på, medmindre du er meget hip på hvad der foregår af nyt retro gaming. Jeg anmeldte det på PlayStation 4 tilbage i maj, hvor beat ’em up-spillet endte på et 7-tal. Alt i alt en fin og sjov oplevelse – især hvis du er til klassisk 2D gaming eller bare ønsker den dejlige nostalgi.

Desperados III var til gengæld ikke en titel, jeg havde på radaren, men jeg blev godt nok begejstret, da jeg for første gang startede anmelderkopien op på min PS4. Western-stemningen greb mig stort set i et jerngreb fra start til slut. Dog var der enkelte gange under min gennemspilning, at jeg mistede overblikket, eller syntes det blev lidt langtrukkent. Men når det skinnede, så skinnede det virkelig igennem. En rigtig sjov tilføjelse til real-time tactics genren, der ser ud til at få et comeback nu. Desperados III endte da også med et nydeligt 8-tal.

Gammelt eventyr med nye klæder til alle misantroperne

Hader du også menneskeheden og er klar til at bruge ethvert middel for at få udslettet hvert evigt eneste ynkelige menneske? I så fald er du parat til at hjælpe Crypto på hans færd om at destruere menneskeheden ved hjælp af alt fra dødstråler og zappers til analsonder og psykokinetiske kræfter. I det nye eksplosive remake af Destroy All Humans! kommer du til at møde utrolig god humor, der rammer plet i tidsånden og stemningen.

Mangler du et sjovt og latterligt spil og bare skal have noget til at løfte 2020-stemningen, så kan DAH! sagtens anbefales. Jeg anmeldte det til et 7-tal på PlayStation 4 i juli.

Min bedste spiloplevelse i år

Fordi jeg ikke har spillet så meget i år, er det også begrænset hvor mange sindssygt fede oplevelser jeg har haft. Ingen tvivl om at mit yndlingsspil i år har været The Witcher 3. Og tro mig det kan jeg snakke om i laaang tid, men da det ikke er fra i år, er Geralt desværre lidt irrelevant lige nu. Cyberpunk 2077 skulle så have været mit helt store spil, men desværre kører det alt for ringe på min PS4, så jeg venter med Cyberpunk til jeg får fat i en PS5.

Til gengæld leverede Insomniac Games’ Marvel’s Spiderman: Miles Morales vanvittigt godt. Det er helt sikkert højt oppe blandt de bedste spiloplevelser, jeg har haft længe. Jeg vil næsten sige, at det endda er bedre end forgængeren Marvel’s Spiderman. Som f.eks. i den lokale heltestemning spillet får skabt i Harlem.

Insomniac Games har ikke glemt tegneseriestemningen fra Into the Spider-Verse.

Desværre kunne de godt have brugt lidt længere tid på historien. Jeg synes, de springer lidt let hen over flere vigtige øjeblikke, der skulle have vejet meget tungere. Dog er det stensikkert, at hvis du elskede Marvel’s Spiderman, så er Miles Morales helt klart en gennemspilning værd.

Hvad fremtiden bringer os

Frygt ikke, fremtiden ser lys ud for alle PlayStation gamere. 2021 ser ud til at bringe samtlige tunge og ikke mindst smukke navne som f.eks. God Of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West, Hitman 3, Gotham Knights, Ratchet & Clank: Rift Apart og mange flere. Stort set alle sammen titler, jeg vil se helt utroligt meget frem til. Og selvom det ikke er mit speciale, så ser Xbox’ fremtid heller ikke helt dum ud – for at sige det mildt. Det bliver spændende at se hvilke RPG’er, de får hevet op af posen. Måske skulle man overveje om der i fremtiden er plads til begge klodsede konsoller på fjernsynsmøblet.

Indtil da vil jeg bruge ferien her på at lære at spille guitar og catche up på de spil, jeg ikke har fået spillet endnu. Godt nytår!

4 KOMMENTARER

  1. Jeg venter også med Cyberpunk 2077, indtil den rigtige next gen-opdatering kommer. Spillet ligger lige nu bare installeret på min Xbox Series X, så jeg er mega klar!

  2. Oplevet du ikke problemer med Spiderman: Miles Morales ? Har hørt at der et par bugs eller 2 i spillet bla. at man skulle blive til en væg eller noget af en bygning i spillet for Spiderman ?

    Er det noget du eller andre har oplevet ?

    Er ikke den store konsol player men håber for et godt år for alle gamers.