God juleaftensdag Daily Rush’ere. Julefreden har forhåbentlig indfundet sig i de fleste hjem. Det er første gang vi kan sige god jul i vores nye indpakning og derved også en passende lejlighed til lige at gøre status over Daily Rush her i slut anno 2016

Et år som få

2016 startede for mit vedkommende med lidt af et chok. En blindtarmsbetændelse i december måned sidste år viste sig at være startskuddet til år, som ikke helt gik efter planen. For præcis et år siden på dagen, fik jeg besked om fundet af en cancer-tumor i den udtagne blindtarm. Det var starten på tre meget anderledes måneder med yderligere to operationer, 156 blodprøver og konstant scanninger.

Det betød også at jeg var sengeliggende det meste af tiden i årets første tre måneder. Alle reagerer forskelligt på en melding af den art. Det nye Daily Rush havde været over to år undervejs, og ikke helt nået et stadie, hvor vi havde et produkt vi kunne og ville lancere.

Det site du ser i dag, er undfanget mens jeg har været sengeliggende. Nogen gange kan den slags oplevelser bidrage med yderligere fokus og det var præcis hvad der skete i mit tilfælde. Men stor hjælp fra Christian (Chrism), Dennis (BruneBanan) og Lars (GuitarLars), kunne jeg fokusere 100 % på at få udviklet sitet du ser i dag. Men hjælp fra Morten (PBT) og hans SQL / Java-ekspertise, kunne rent faktisk også eksportere vores data ud og gøre klar til noget helt nyt.

Jeg er i dag erklæret rask. Sidste kontrolscanning i august meldte om alt ok og alle mine tal ser fine ud. Så i slipper ikke lige for mig foreløbig.

688 revisioner med konstante forbedringer

At lancere et nyt site en proces som tager tid. Det sker ikke bare på en dag. Daily Rush er i dag langt fra det site vi lancerede 15. maj. Selvom vi havde testet på forhånd, var det umuligt at forudse belastning m.v. Jeg husker tydeligt at jeg blev ringet op af vores host med meldingen om at “serverne næsten brænder”. Vi fik ret hurtigt allokeret flere ressourcer, så vi kunne modstå presset.

Det første uger efter lanceringen var stort set et arbejde i døgndrift for at få optimeret sitet og load-tider. Jeg havde ikke på forhånd drømt om at vi på lige over et halvt år havde tilføjet 688 revisioner (seneste to i går).

Vi har fået load-tider som på front-end svarer til det gamle site. The Dark Side er (endelig) tilbage og vi er overgået til fuld kryptering og HTTP 2. Vores nye fundament er moderne og giver os næsten uanede muligheder for yderligere udvikling de kommende år. Vi har notifikationer, HDPI-understøttelse og en masse andre lækkerier som ikke havde været muligt i den gamle indpakning.

To ting mangler dog: Klare notifikationer for “normale” brugere og så afstemningerne. Begge er på vej og det er kun et spørgsmål om tid, før de to features er tilbage. Jeg er også ved at se på det rating-system David og jeg undfangede for over 12 år siden, men aldrig fik implementeret.

Forsiden vil også få et redesign i det nye år.

Jeg håber i får en masse gode gaver og nyder julen stort. Jeg vil tage en fem dage med famile og venner uden at tilføje yderligere på sitet. Jeg kan dog formodentlig slet ikke lade være med at pille ved det bagvedliggende. Det er efterhånden blevet lidt af en indgroet vane.

Glædelig jul og rigtig god gavehøst fra alle os til alle jer.

15 KOMMENTARER

 1. Mange tak, Jan.
  God jul og godt nytår til dig også, samt til alle Jer andre.

  Godt arbejde med implementeringen af den nye side. Det er så meget bedre i dag, end det var i starten, og jeg synes faktisk, at siden er langt bedre end den gamle.

  Nyd dine fridage.

 2. For satan, Jan, vi har jo slet ikke vidst, at dit helbred var i jeopardy på den måde. Eller er det bare mig, der har været blind og døv?! Anyways, det er godt at høre, at du er frisk igen.

  Glædelig jul til dig, resten af crewet og alle mine med-rushere.:)

 3. Også en god jul herfra til Jan, DR’S øvrige bagland og alle Rusherne!

  Nu venter 3 dage med mad, snaps og dejligt selskab!

 4. Glædelig jul til alle og tak for en god side som bruges dagligt ☺️

  En som sædvanlig syg med opkast, så nok ikke så meget julemad her.

 5. Hold da op, Jan. Det var lidt af et chok – er glad for at høre alt er vel. Er også glad for at se at alt stadig er ok herinde!

 6. #0: Av for den Jan, godt du er blevet rask igen så! Må have været en seriøst grim ‘bonus’ at få smidt i hovedet ovenpå selve blindtarm operationen.

  Ellers virkelig godt arbejde med den nye side og ser frem til at følge den gode udvikling og fortsat være en del af DR slænget i 2017

 7. God jul Phon og godt at høre du er ovenpå. 😀
  For præcis 16 år siden blev min jul ødelagt af en besked om jeg havde lymfekræft, så jeg har en god idé om hvad du har været igennem 🙁

  Og selvfølgelig også god jul til alle jer andre ☺️