For første gang nogensinde åbner GameStop deres årlige messe for resten af offentligheden. Vi er ikke helt vant til en messe af den kaliber på dansk jord, så derfor spurgte vi managing director for GameStop i Nordeuropa, Niall Lawlor, om hvad vi egentlig kan forvente.

En hands on-oplevelse

”Vi har tænkt os at skabe den ultimative gamingoplevelse for de nordiske kunder og vi er virkelig glade for at kunne afholde messen i København”, fortæller Lawlor stolt om GameStop Expo ’15, som finder sted i Bella Centret torsdag den 17. september 2015. ”De sidste fire år har messen blot været for vores butikschefer, men vi hørte kundernes efterspørgsel efter sådan en begivenhed og så omgående potentialet. Gæsterne får mulighed for at prøve nogle af de største titler før deres udgivelse, få en masse tips og tricks, møde store spillere fra branchen og opleve gaming som aldrig før”.

BilledeBillede

Der er dog ikke tale om et simpelt marketing-stunt med et overflødighedshorn af PR-snak. ”Vores fokus ligger på spillerne. Vi har været så heldige at få alle disse spilbare demoer til messen og det er en oplevelse som spillerne ikke får andre steder. Det handler alt sammen om at få en hands on-oplevelse med spillene”.

Med Assassin’s Creed: Syndicate, Need for Speed, Star Wars: Battlefront og Fallout 4 er der ikke sparet på third party-titler, men det betyder ikke at Sony og Microsoft vil være fraværende. ”Vi har store opsætninger fra både Microsoft og Sony ved årets event. Vi vil desuden have nogle ganske særlige bundles, som kun er tilgængelige for messens besøgende”, fortæller Lawlor. Nintendo er desuden også tilstede ved GameStop Expo ’15, hvor du blandt andet kan spille Star Fox Zero, Super Mario Maker, samt være med til afsløringen af helt nye Amiibo’er.

Morpheus på dansk jord

For første gang i norden bliver Sonys Project Morpheus vist frem og netop denne teknologi er Lawlor meget spændt på. ”Det ser fantastisk ud. Jeg tror Project Morpheus har enormt potentiale og jeg er virkelig glad for at vi har mulighed for at vise det frem”. Lawlor fortsætter, ”som en del af Sonys stand på messen, er der sørget for at de besøgende selv kan prøve produktet af; noget som vi er virkelig spændte på”.

De mest dedikerede PC-gamere kan også se frem til at møde nogle store navne fra esports-scenen. ”Vi er stolte af at kunne fortælle at Emil ”HeatoN” Christensen fra Ninjas in Pyjamas (red.: NiP) vil være tilstede på messen”. Han vil være at finde ved Xtrfy-standen hvor der både vil være mulighed for at snakke, få autografer og endda udfordre til et shoot out.

BilledeBillede

Selvom programmet allerede er godt fyldt ud, udelukker det ikke at vi kan blive forkælet med nogle overraskelser. Det var ikke til at hive ud af ham om vi ville se premierer på uannoncerede spil eller udgivelsesdatoer for andre titler, men Lawlor forsikrer at det godt kan svare sig at holde øjnene åbne på dagen: ”helt sikkert. Med så meget indhold kan der ikke undgå at være et par overraskelser”.

Noget for alle

Lawlor har dog ikke helt nemt ved at finde ud af hvad de besøgende skal se mest frem til. ”Jeg ved ikke hvor jeg skal starte. Star Wars: Battlefront, Dark Souls III og Call of Duty: Black Ops III vil alle være spilbare og den oplevelse alene får man ikke andre steder”. Ved spørgsmålet om hvor vidt Lawlor har en personlig favorit at se frem, er han også en kende tøvende: ”Endnu et svært spørgsmål. Vi har stort set noget for alle … men Project Morpheus glæder vi os meget til at se nærmere på”.

BilledeBillede

Til sidst kunne jeg ikke dy mig for at spørge ind til min egen favorit, Fallout 4. ”Det ser fantastisk ud. Hypen er enorm og det er dejligt at have Fallout tilbage. Vi er desuden glade for at have en life size Vault Boy ved messen, så gæsterne kan få taget et billede med deres yndlings Fallout-figur.”

GameStop Expo ’15 finder sted i Bella Centret den 17. september 2015 og du kan finde info og købe billetter til messen på begivenhedens eget site.