Med mellem tre og fire millioner streamede videoer om måneden, ligger ComKean – eller Charly, som han hedder i virkeligheden – i den helt tunge ende af de danske YouTubere. Han har sagt sit faste job op som politimand og lever nu 100% af at lave gaming-videoer.

Charly købte sin første Nintendo Game Boy for penge, han fandt i en container. Senere fik han en PlayStation 1 og spillede på sin vens PC, som blev fragtet frem og tilbage imellem de to drengeværelser på en cykel med anhænger.

På Daily Rush kender I Charly som Caulnian. Vi mødte ham til en snak om YouTube, ComKean og livet som YouTuber.

ComKean kommer til verden

Charly begyndte at bruge YouTube for alvor, dengang han spillede DayZ og ledte efter tips online. Han blev hurtigt fascineret af Let’s Play-formatet, hvor YouTubere optager sig selv, imens de spiller og kommenterer på spillet undervejs. Han besluttede sig for at tage interessen et skridt videre, og i 2013 optog han sine første gaming-videoer. I begyndelsen var der også lidt videoer om modelfly, men gaming tog hurtigt over.

Den nye kanal skulle have et navn, selvfølgelig, men Charlys første valg, Commander Keen efter det klassiske id Software-spil, var optaget. Det blev i stedet forkortet til ComKean – inkl. en lillebitte stavefejl, som vi selvfølgelig ikke påpeger – og det navn hang ved. “Men i dag havde jeg nok valgt noget mere sigende”, griner han.

På det tidspunkt arbejdede Charly indenfor politiet, og YouTube-kanalen var ren hobby ved siden af jobbet. Men ComKeans publikum havde andre planer.

Han begyndte at dække flere spil udover DayZ, og antallet af subscribere på kanalen begyndte at vokse støt.

“I 2016 begyndte det for alvor at gå stærkt, og kanalen tog et stort hop”, fortæller Charly. På det tidspunkt startede han med at uploade nye videoer hver dag, og samtidig begyndte han at lege med tanken om at blive YouTuber på fuld tid. “Men det føltes stadig meget usikkert, og jeg blev ved med at udskyde beslutningen”, fortæller han.

Den store spring tog Charlie dog i 2017. På det tidspunkt tjente Charly lige så meget på YouTube, som han gjorde på sit job i politiet. Han tog et års orlov for at prøve af, hvor langt han kunne drive kanalen. “Jeg ville se, hvad der kunne ske, hvis jeg gav den fuld gas et år”, forklarer han.

Og resten er historie.

Det gik strygende, og Charly vendte aldrig tilbage til jobbet i politiet efter orloven. Kollegerne fra Afdeling NC3 (politistyrkens største samling af IT-nørder) sagde farvel med en særlig afskedsgave: en hjemmelavet “YouTube for Dummies” manual.

Fed dag, hver dag

Charly har som de fleste andre YouTubere en karakter, han optræder som i sine videoer. ComKean er en fest at være sammen med. Altid på, masser af energi og i strålende humør. Men ComKean hader, hader, HADER at tabe. Faktisk så meget, at han har lavet en sang om det:

Mange af ComKeans fans er børn og derfor taler han også pænt, behandler folk ordentligt og bander ikke. “Der følger noget ansvar med, når børn ser med. Jeg har det godt med børn og kan godt lide at arbejde med børn”, fortæller Charly, som også havde et blødt punkt for børn, da han arbejdede inden for politiet.

Charlys fanskare står gerne i kø i tre timer uden for Fætter BR, når han giver autografer. Hans kalender er godt pakket, og han rejser rundt i hele landet for at underholde og lave live shows – altså når Danmark ikke lige er lukket ned pga. coronavirussen.

“Jeg havde ingen anelse om, at der var et dansk YouTube community for gaming, og at man kunne leve af at være YouTuber, da jeg startede”, siger Charly. Men det kan han, og mere til. Og så er det tilfredsstillende at være selvstændig og drive sin egen virksomhed.

Arbejdsugen som YouTuber

Når Charly optager en video, har han et grundrids af, hvor han vil hen med den, men der er aldrig noget manuskript. “For meget planlægning dræber energien”, forklarer han.

Han har struktureret sin uge, så han optager videoer mandag til torsdag. Fredag går til administration og weekenden holder han fri. Der går også en del tid med at besvare henvendelser fra forældre og kommentarer på Facebook og YouTube.

Charly hygger sig online med sine fans

Til sidst spørger vi Charly, hvilket råd han vil give med på vejen til nye YouTubere. Han svarer, at man bliver nødt til at gå efter kvalitet. Det basale setup skal være i orden. Man skal have noget rimeligt udstyr, f.eks. en hæderlig mikrofon og så arbejde med at få kanalen til at se lækker ud: Et godt profilbillede, thumbnails der fænger osv.

“Folk sub’er kun, hvis det ser lækkert ud, når de falder over dine videoer, så det grundlæggende skal være på plads”, siger han.

Og hvad spiller en professionel YouTuber så i fritiden? “Jeg bruger så meget tid foran computeren nu, at jeg spiller mindre som hobby og laver andre ting i fritiden. Men CS:GO og Apex Legends vil der dog altid være tid til, specielt når kæresten ikke er hjemme”, siger Charly.

Vi siger tak til Charly aka Caulnian for at invitere os med ind i ComKeans verden. Du kan tjekke hans YouTube-kanal her og hans hjemmeside her.

12 KOMMENTARER

 1. Ser hans videoer ny og næ, men en meget cool fyr. Jeg tror ikke de 2 sidste links virker, for når jeg trykker på dem bliver de bare blank og hvid.

 2. Hørte ham også i Hva’så podcasten. Kunne godt huske da han fortalte os herinde at han ville “tage springet”. Han virker meget sympatisk og dygtig. Både på youtube og i podcasten.

 3. Jeg har også en søn der er kæmpe fan, specielt afsnittene med Den Mandige Elg sidder han og skrald griner over.

  Og i disse tider må det kunne ses på visninger at der er nogen der får lidt ekstra skærm tid 😀

 4. Jeg var i Slagelse sidste år med mine 2 drenge. De var sgu godt underholdt.

  Prikken over i’et var så at den store kom på scenen og fik lov at være på comkeans hold da de spillede mod DME.

  Det var sgu ok, nu man er tvangsindlagt til at se adskellige timer hver uge.

 5. Hamrende sympatisk fyr.

  Knægten lever stadig højt på at han fik lov til at komme backstage, og møde ComKean og DME. Billedet der blev taget har en æresplads på hans værelse