You are promoted!!!!

Jeg ved ikke, hvornår det kom på mode at putte crack i de spilskiver, der bliver sendt ud til gamere verden over. Men XP er puha vanedannende, og jagten på level 70 var noget af det sjoveste ved Modern Warfare 2. I Black Ops kan du kun nå level 50. Jeg er selv ved at nærme mig efter et døgns spil, og en af mine venner rundede det magiske hjørne efter mindre end 20 timer. Hvis man er sindssyg, man kan kaste sig over prestigemode efter level 50. Prestigemode nulstiller dine våben og deslige, og giver dig dermed endnu en udfordring. Altså. Hvis du er tosset.

Man optjener XP som altid; ved at skyde fjender, plante bomber og kapre flag. XP giver dig mulighed for at låse op for spillets våben, men som sagt skal du købe dig til tilbehøret. Spillets valuta, CoD points, optjener man sammen med XP. Man kan også påtage sig diverse kontrakter, nak en svensker, okay en hvilken som helst fjende, i ryggen med din store, farlige kniv, og få 150 creditter. Fed. Spillet tilbyder også en speciel gamemode, Wager, hvor du kan gamble dine surt opsparede sparepenge væk i diverse spilmodes.

BilledeBillede

Jeg har snuset til de forskellige alternativer til hold-dødskamp, og selvom jeg godt kan se charmen i at spille en kamp med tre liv, en kugle i kammeret og en skarp kniv, hvor du får en ekstra kugle for hvert kill, bliver jeg ikke rigtig fanget af det. Det samme gør sig gældende for Capture the Flag og Domnination, som jeg også har været inde over; Domnination er ganske underholdende, Capture the flag knap så meget, og det sjoveste for mig er stadig at spille krig i hold mod andre tosser.

Og selve krigen føles sjovere end nogensinde. Kort og godt. I tilføjelse til at du nu slipper for at skyde fjender med alle mulige mærkelige tilføjelser til dit våben, og nu kan fokusere på at købe de tilføjelser, du rent faktisk har lyst til at bruge. Variationen af våbene er også stor, og der er rig mulighed for at kreere alle mulige typer spillere med fokus på enten assultrifles, smg’ere eller sniperrifler. Personligt har jeg primært fokus på en kombination af assault rifles og anti-air-raketstyr. Men jeg er blevet skudt af snart sagt ethvert våben, spillet tilbyder.

Hvad angår perks er der i særlig grad sket ting og sager. Først og fremmest er commando og commando pro, der var min dødsfjende, blevet skrottet. Perken der gjorde din spiller til en skøjtende firemeterlangearme knivsvingende stodder er ude af billedet, og det samme er den skrækkelige tactical knife, der virkelig kunne losse kills ind på scoreboardet. Til gengæld er last stand tilbage. Og ikke nok med du: Hvor du før kunne stå i den situation, at du havde banket bønner i bærret af en modstander, set ham ryge i jorden for så at blive aflivet af hans fesne håndvåben, kan du nu oven i købet se frem til at miste det kill, der ellers var i vente, når idioten forblødte. Nu kan du nemlig stikke faldne krigere, der har den perk, med morfin, og så er de ellers oppe igen og klar til nye eskapader. De røvhuller.

Fight fire with fire

Jeg vil vove den påstand, at Counterstrike 1.6, det der vist kører på en modificeret udgave af Quake2-motoren, stadig har mindst en million spillere. Det er et gæt. Anyway; CS er stadig populært selvom grafikken mildest tal er mere funktionel end noget andet. Og selvom Black Ops er et ganske kønt spil, skal det heller ikke sælge sig selv på udseendet. Som sagt er animationerne, faktisk alt der ikke er gang, løb eller skydning, pænt grimme. Jeg har oplevet et enkelt final kill, et dobbeltkill, hvor to personer blev skudt med et halvt sekunds mellemrum og faldt på præcis samme vis. Ild gør sig heller ikke for godt i Black Ops, mens røg- og partikeleffekter klarer sig noget bedre. Men udseendet er ikke vigtigt, hvilket falder til Black Ops’ fordel langt hen ad vejen.

BilledeBillede

Grafikken er først og fremmest funktionel, og når det hele alligevel går op i røg og flashbangs, har man ikke tid til at nærstudere de flotte bjerglandskaber. Til gengæld undrer det mig lidt, at frameraten dropper kendeligt, når der bliver smidt napalmstrikes på visse baner. Det samme gør sig gældende med morterangreb og andre store knaldebangting. Det er ikke hver gang, det sker. Men det sker. Og det er irriterende.

16 KOMMENTARER

 1. Der er en til ting der gør at Kill streaks her i ikke er så idiotiske som i MW2.

  I MW2 gav kill streak kills kills til næste kill streak. Gør de ikke her. I MW2 havde man jo nærmest en AC130 hvis man fik en Attack Chopper og ingen skød den ned.
  Stor forbedring.

  Men lidt nederen. Hit markers er MEGET mere upræcise her end i MW2. Man kan sagtens skyde en fjende med 10 skud, få markers på alle sammen, uden han dør. (PC Version)
  Det næste man så ser er at han dræber en med 2 skud.
  Kill Cams er også dybt upræcise. Håber godt nok det bliver fixed.

 2. #1 jeg tænker med det samme lag. Jeg kan næsten ikke tro killcam lyver, for det er en demo-replay af spillet.. og det bliver ikke meget mere “rigtigt”

  #0 snakker du på VoIP med vennerne? for ellers slår du det altså bare af, under lyd indstillingerne

  Jeg har som udgangspunkt ikke Voip sat til, for jeg bliver sindssyg af folk online

  EDIT:
  xbox?! føj for satan

 3. #1: Det kom ikke med i verdens længste tekst x_x
  Det andet tør jeg ikke udtale mig om. Krydskasseversionen har ikke givet mig problemer i den retning.

  #2: Ha ha
  Jeg er æblemand for satan. Jeg skal have autoaim!

 4. Har faktisk også et spørgsmål, party funktionen, er det noget der kun er tilstede på konsollerne ?
  En af de store punkter der virkelig gør mig trist ved pc udgaven, er at mine buddies og jeg, simpelthen ikke har fundet ud af hvordan vi kan join spil sammen og ende på samme hold

 5. #7: Det tror jeg ikke. Partyfunktionen sikrer blot, at andre slipper for at høre på jer.
  Når jeg skal spille med andre på Xbox, starter jeg MP. Når jeg er inde i pregamelobbyen, hvor jeg kan se combatrecord, ændre settings og den slags, har jeg mulighed for at invitere venner ind i min lobby. Herfra er det så mig, der bestemmer, hvilken type spil, vi skal spille og den slags

  Så jeg tror, du kan gøre det ved at vælge MP, og i den første menu, du ramler ind i trykke på en knap, der bringer din friendsliste op og invitere dem til dit spil..

 6. #2

  Lag samt det at hits er bliver udregnet client side (dem som du lader til at ramme). Først derefter bliver de udregnet af serveren. Som så ikke giver besked på om du ramte eller ej.
  På den måde får du riiigtig mange hitmarkers uden der sker en skid.

 7. #10 Ja men manglen på at kunne være på samme hold og ingen mulighed for at skifte side i kampene, gør det lidt mindre interessant, spiller den slags spil for at spille med mine venner, ikke imod dem.

 8. Ingen lobby i PC versionen…
  Her skal man også helt ud i hovedmenuen for at lave classes og den slags.

  Meget mærkelige designvalg.

 9. #11 Det har du selvfølgelig ret i. Det er også en af de ting der har generet mig rigtig meget. Det kan godt være vi har fået dedicated servers, men jeg syntes der er fjernet en masse muligheder, som der var “før i tiden”. Hvis i forstår hvad jeg mener.