Let’s do this

Taget i betragtning af, at det er to forskellige udviklere, der har lavet Modern Warfare 2 og Black Ops, er det sjovt at tænke på, hvor mange lighedspunkter der er mellem multiplayerdelen i de to spil. Først og fremmest er styringen stort set identisk. Du bevæger manden med venstre stick, sigter våbenet med højre stick, skyder med triggers, kaster granater med bumpers og agerer med resten af verden med d-pad og de resterende knapper. Den eneste tilføjelse, jeg har bidt mærke i, er, at du nu har mulighed for at smide dig til jorden, mens du sprinter, hvis du trykker B.

Man kunne diskutere, hvorvidt denne implementering ville ødelægge spillet og gøre det umuligt at skyde de tosser, der kommer flyvende gennem luften. Det har ikke været tilfældet. Det er sjældent, jeg er blevet skudt på bekostning af, at modstanderen smed sig. TIlføjelsen er dog ikke uden en vis charme; Det ser fantastisk morsomt ud, når folk kaster sig ud over trapper eller klipper. Især fordi spillets animationsdel ikke er blandt de bedste spil på markedet. Så det ligner lidt Superman med hold i ryggen, der har glemt, hvordan man flyver og lander med stil.

BilledeBillede

Derudover er alt som sagt ved det gamle. Der er stadig en solid mængde autoaim at spore i våbene, og det slipper du nok ikke for, medmindre du rykker over på PC. Hvis altså ikke det er blevet hacket. Det skal jeg ikke udtale mig om. Jeg har holdt mig til Xbox 360-delen af spillet, og her er alle jo lige, medmindre du selvfølgelig selv slår autoaim fra. Hvis du altså er sadist.

We are about to lose this one

I forhold til våbene er den største udvikling vel nok, at det er en anden våbenpark, vi bliver præsenteret for i denne omgang. Hvilket også er et af de sjoveste elementer ved et sådant spil; Unlocke nye våben, spille med dem, unlocke nye våben igen og så videre. Det bliver man sjældent træt af. Især ikke fordi Treyarch har gjort op med Modern Warfare 2 i forhold til tilføjelser til våbene:

Du skal ikke længere skyde X antal spillere med lyddæmper, før du får lov til at smide red dot-sight på din riffel. Alle tilføjelser til de våben, du har adgang til, er tilgængelige fra starten. Du køber dig i stedet til dem med den valuta, Treyarch har gjort til en aktiv del af spillet: Du skal stadig opnå et vist level for at unlocke for eksempel AK47, men har du pengene, som du primært får for at deltage i kampe, kan du smide en flammekaster på den fra starten. Og det er jo altid festligt. Samtidig er der kommet nye muligheder for at gøre ens våben individuelt. Man kan ændre sigtekornets form og farve, hvis man kører red dot, og der er mulighed for at indgravere det klannavn, man har valgt til ens figur. Ligeledes er der mulighed for at tilkøbe forskellige slags ansigtsmalinger. Så hvis du nogensinde bliver skudt af en rød AK47, med ordet TOSK snittet i siden af riflen båret af en mand, der ligner Heath Ledgers udgave af jokeren i skærmen, så er du blevet skudt af mig. Hah.

BilledeBillede

De, der har spillet en del Modern Warfare 2, har måske stiftet bekendtskab med de amøber, der trækker first blood i en kamp, fordi de høvler deres arsenal af grenades, fra deres grenadelaunchers, af i løbet af de første sekunder af spillet. Det har Treyarch gjort op med ved at tilføje et delay på grenadelaunchers, når man fyrer dem af fra spawn.

Black Ops tilbyder en lang række forskellige våben og dertil en lang række forskellige gadgets. Både i form af red dot-sigts, flammekastere og lyddæmpere. Men der er også kommet en ny tilføjelse til dit arsenal af granater og bomber. Hvor du i MW2 måtte ofre din “anden” granat til fordel for C4 eller claymores, har disse fået deres egen kategori. Så du kan starte en kamp med en granat, to pakker C4 og en gasgranat, der er ganske dødelig i sig selv. Drabeligt.

16 KOMMENTARER

 1. Der er en til ting der gør at Kill streaks her i ikke er så idiotiske som i MW2.

  I MW2 gav kill streak kills kills til næste kill streak. Gør de ikke her. I MW2 havde man jo nærmest en AC130 hvis man fik en Attack Chopper og ingen skød den ned.
  Stor forbedring.

  Men lidt nederen. Hit markers er MEGET mere upræcise her end i MW2. Man kan sagtens skyde en fjende med 10 skud, få markers på alle sammen, uden han dør. (PC Version)
  Det næste man så ser er at han dræber en med 2 skud.
  Kill Cams er også dybt upræcise. Håber godt nok det bliver fixed.

 2. #1 jeg tænker med det samme lag. Jeg kan næsten ikke tro killcam lyver, for det er en demo-replay af spillet.. og det bliver ikke meget mere “rigtigt”

  #0 snakker du på VoIP med vennerne? for ellers slår du det altså bare af, under lyd indstillingerne

  Jeg har som udgangspunkt ikke Voip sat til, for jeg bliver sindssyg af folk online

  EDIT:
  xbox?! føj for satan

 3. #1: Det kom ikke med i verdens længste tekst x_x
  Det andet tør jeg ikke udtale mig om. Krydskasseversionen har ikke givet mig problemer i den retning.

  #2: Ha ha
  Jeg er æblemand for satan. Jeg skal have autoaim!

 4. Har faktisk også et spørgsmål, party funktionen, er det noget der kun er tilstede på konsollerne ?
  En af de store punkter der virkelig gør mig trist ved pc udgaven, er at mine buddies og jeg, simpelthen ikke har fundet ud af hvordan vi kan join spil sammen og ende på samme hold

 5. #7: Det tror jeg ikke. Partyfunktionen sikrer blot, at andre slipper for at høre på jer.
  Når jeg skal spille med andre på Xbox, starter jeg MP. Når jeg er inde i pregamelobbyen, hvor jeg kan se combatrecord, ændre settings og den slags, har jeg mulighed for at invitere venner ind i min lobby. Herfra er det så mig, der bestemmer, hvilken type spil, vi skal spille og den slags

  Så jeg tror, du kan gøre det ved at vælge MP, og i den første menu, du ramler ind i trykke på en knap, der bringer din friendsliste op og invitere dem til dit spil..

 6. #2

  Lag samt det at hits er bliver udregnet client side (dem som du lader til at ramme). Først derefter bliver de udregnet af serveren. Som så ikke giver besked på om du ramte eller ej.
  På den måde får du riiigtig mange hitmarkers uden der sker en skid.

 7. #10 Ja men manglen på at kunne være på samme hold og ingen mulighed for at skifte side i kampene, gør det lidt mindre interessant, spiller den slags spil for at spille med mine venner, ikke imod dem.

 8. Ingen lobby i PC versionen…
  Her skal man også helt ud i hovedmenuen for at lave classes og den slags.

  Meget mærkelige designvalg.

 9. #11 Det har du selvfølgelig ret i. Det er også en af de ting der har generet mig rigtig meget. Det kan godt være vi har fået dedicated servers, men jeg syntes der er fjernet en masse muligheder, som der var “før i tiden”. Hvis i forstår hvad jeg mener.