At Magic: The Gathering har været stor inspiration for Blizzards Hearthstone, er der ingen tvivl om, og kommer man til Hearthstone fra Magic, er der da også mange af spillets begreber, man allerede kender rigtig godt. Men Hearthstone er også anderledes end Magic på nogle centrale områder. Dem kigger vi nærmere på her.

Online kortspil á la Blizzard

Da Blizzard annoncerede Hearthstone på PAX East-messen i marts i år, var reaktionerne mange. Nogle jublede, andre ærgrede sig over, at der ikke var tale om Titan, og endnu andre måbede over, at Blizzards nye team havde kastet sig over et digitalt kortspil.

Collectible card game-genren har i årevis været domineret af ét bestemt spil, nemlig Magic: The Gathering. Inspirationen fra Magic i Hearthstone er tydelig, og det har da også kriblet i mange Magic-spilleres fingre for at komme til at prøve Hearthstone. Og det er forståeligt, for der er masser af potentiale i et onlinespil i stil med Magic kombineret med dels Blizzards stærke sans for kvalitet og gameplay og dels Warcraft-universets charme og humor.

Da den lukkede betatest startede i august, fik de første gamere mulighed for at prøve kræfter med Hearthstone. Her på Daily Rush var vi så heldige at komme med i betaen, hvilket bl.a. har resulteret i Breakers Hearthstone livestreams.

I artiklen her sætter vi fokus på de forskelle, der er mellem Hearthstone og Magic. Som Magic-spiller kender man allerede de grundlæggende principper i Hearthstone rigtig godt, men der er også områder, hvor de to spil er ganske forskellige. Dem kigger vi nærmere på i det følgende.

27 KOMMENTARER

 1. Det virker interessant – og Blizzard leverer garanteret den velkendte høje kvalitet. Jeg tror bare ikke jeg har tiden til at spille nok, til ikke at blive kørt fuldstændig over

 2. #3 Faktisk er spillene ret hurtige. Omkring 5-10 minutter er min erfaring. Så man kan sagtens tage et hurtigt spil, når man lige har et øjeblik. Men ok, man kan stadig bruge rigtig meget tid på at studere kort, lave decks osv

 3. Det er helt sikkert et fint initiativ. SOE gjorde jo også noget af det samme i bl.a. EQ2, med nogenlunde stor success, efter min mening. Dog som et inkluderet kortspil og ikke et standalone.

  Ville dog langt hellere have haft den her slags univers lavet til lige præcis MTG. Damn, det ville være fedt.

  Men ok, Hearthstone skal da helt sikkert prøves og spilles, og det skal da nok også blive til en hel del timer, men må indrømme, at jeg ville have foretrukket mere dybde, som MTG ville have givet.

  Derudover lyder det faktisk meget lig Notchs/Mojangs Scrolls, som også er i beta pt. Mange punkter lyder til at gå igen, bortset fra helte/klasser som nok den største undtagelse. Har dog endnu ikke haft mulighed for at få prøvet Hearthstone, så skal ikke ku’ udtale mig om, hvor lig eller ulig de rent faktisk er, men de lyder da umiddelbart til at have haft mange af de samme idéer

 4. Vanguard gjorde det iøvrigt også rigtig godt mht. kortspil. Det var dog et minigame, og altså direkte spil i spillet, men det var faktisk rigtig godt inkluderet, og et af de virkelig gode elementer i VG efter min mening

 5. #7

  A-ha, ja så kan det jo umiddelbart være, at de “kopiere” SOE og EQ endnu engang, om man vil, selvom de godt nok er en hel del år senere på den.

  I Vanguard var det dog et kortspil, der blev spillet inde i spillet og altså havde direkte indflydelse derinde også. Såsom det kunne give forskellige buffs i området/zonen, hvis du besejrede bestemte NPCs et vist antal gange, osv. i den dur.

  I EQ var det mere a la et inkluderet minigame, som som sådan skulle spilles “udenfor” selve MMO’et, og så kunne give rewards, som man så kunne gøre krav på inde i selve spillet.

 6. #3 Er slet ikke i tvivl om at spillene er hurtige, men det er netop “forberedelsen” jeg tænker på – jeg mener man er jo nødt til at sidde og læse op på tingene hvis man skal have en chance. Jeg skal i hver fald, men nu er jeg også virkelig newbie i genren. Har faktisk kun spillet lidt Shadow Era og det var rigtig sjovt, men jeg mistede interessen netop på grund af de omtalte faktorer.

 7. Jeg savner lidt en konklusion på, om forfatteren synes heartstone er godt, og at det kan konkurrere med MTG. Når jeg læser artiklen, får jeg det indtryk, at det er en meget forsimplet form af MTG. Sikkert ikke en dårlig ting, men er det så simpelt at man risikerer hurtigt at miste interessen?

 8. #14 Det er rigtig godt, og jeg vil mene, at alle Magic-spillere skal prøve det.

  Jeg vil hellere sige at det er en enklere udgave af Magic. Jeg savner lidt counterspells, men omvendt er det fedt, at spillet flyder nemt og hurtigt.

  Jeg tror stadig der er god mulighed for at fordybe sig i Hearthstone.

  Så prøv det, når muligheden byder sig. I og med det er gratis, er der ikke meget at miste.

 9. PBT, har du prøvet Mojangs Scrolls?

  Hvis ja, så kunne en ganske lille sammenligning med det også være rigtig rar

  No worries hvis ikke

 10. #18 Nej jeg har ikke spillet Scrolls, desværre. Jeg har backet HEX på Kickstarter, og det regner jeg med at skrive noget om, når det udkommer.

 11. #21 Her er HS som Magic, i den forstand at hvis man vil bruge flere penge på kort, får man flere og bedre kort. Hvis det er uacceptabelt, og det er jo subjektivt, er CCG-genren i det hele taget nok ikke noget for én.

  Men dels virker matchmaking systemet ret godt, og dels har man med disenchanting mulighed for at crafte kort, man mangler. Og endelig kan en bedre spiller stadig vinde med dårligere kort.

  Med daily quests og det guld man får ved at vinde kampe, kan man få en gratis pakke kort hver anden dag. Hvis man vil spille det hardcore, er det nok for langsomt, men helt ubrugeligt er det heller ikke.

 12. – Og så er der vel altid draft-aspektet. Det har af samme grund alle dage været min foretrukne spilleform, selvom jeg da også købte og havde en vældig masse kort fra midt til slut 90’erne.

  Spillede også en hel del draft i MTG Online for nogle år tilbage, og det har altid bevaret sin charme. Et absolut herligt tidsfordriv

 13. #24 Nej, desværre ikke. De to måder, du kan få nye kort på, er 1) gennem packs, som du enten vinder i arena eller køber med ingame guld eller rigtige penge eller 2) crafting, hvor du bruger arcane dust, som du enten vinder i arena eller får ved at disenchante kort, du ikke er interesseret i.