Nu hvor Service Pack 2 til Windows XP endelig er blevet færdig, er det blevet tid til en lille “slipstream” guide her på Daily Rush. Note: Denne guide er voldsomt udateret. Hvis du skal slipstreame dit Windows XP til en nyere service pack, kig i stedet på nlite. Tilsvarende kan vlite bruges, hvis du skal slipstreame Vista.

To slipstream or not to slipstream

At lave en “slipstream” vil sige, at man opdatere sin originale Windows XP cd, med filerne fra SP2, således, at man automatisk installere Windows XP med SP2 næste gang man installere Windows XP. På den måde sparer man den tid det tager at opdatere sin Windows efter installationen, og skulle det blive nødvendigt for Windows at genskabe nogle filer fra installation cd’en, så er man sikker på at det er SP2 filer der bliver smidt ind på ens maskine igen. Man undgår også at blive angrebet af vira eller orme som leder efter ikke-opdaterede computere og angriber dem så snart de kommer på nettet.

Slipstreaming – de indledende manøvre

Før vi kan give os i kast med at slipstreame, skal vi først have fat i følgende:

 • En original Windows XP / Windows XP SP1 cd.
 • Service Pack 2 i “Network Install” version (kan hentes enten fra Daily Rush eller direkte hos Microsoft). NOTE: Har du en dansk Windows XP, skal du sørge for at få fat i den danske SP2, den engelske SP2 kan ikke slipstremes ind i en dansk Windows XP.
 • Et brænderprogram med mulighed for at skrive ISO filer.
 • CDIMAGE.EXE og en bootsektor til vores nye cd. Vi har lavet en lille pakke med begge dele inklusiv et lille script som gør det let at generer en ISO fil.
 • Omkring 1.5 gb fri harddisk plads.

22 KOMMENTARER

 1. Klander det er helt det samme man skal gøre med den danske som man skal med den engelske, eneste forskel er den SP2 du skal hente fra Microsoft, som selvfølgelig skal være den danske.

 2. Øøøøh det er den 2. slipstream guide til SP2 på dailyrush? Mig bekendt har Sven_Bent lavet end med billeder og det hele.

 3. Øhhh selv… der er også billeder i denne, og kan altså ikke finde nogen slipstream guide via søg funktionen ud over min.

 4. #8 nej jeg kan heller ikke finde den pt., men Sven Bent havde en i highlight på hardwarekanalen for et lille stykke tid siden, men hul i det. Det er nøjagtig samme metode der bliver anvendt. Undrede mig bare lidt over det

 5. hehe ja ok har også hørt fra et par andre at der skulle have været en. Har dog aldrig selv set den. Min er garanteret bedre dog

 6. Tjaeh, den var fin nok til forklaring af fænomenet. Dog var den fyldt med stavefejl. Bare i første sætning er der tre fejl vedr. nutids-R.

 7. Før jeg begynder på at “slipstreame” ønsker jeg at vide, om der er hold i de problemer man hører om SP2. Nu tænker jeg ikke på de firewall relaterende problemer, idet den kan vel deaktiveres, men mere om deres findes andre umiddelbare problemer. Har nemlig læst, at der er en, der har miste copy-paste funktionen efter installation af SP2.

 8. Når jeg har skrevet D:\WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe /integrate:D:\XPCD .
  kommer der en fejl meddelelse om at: Filen WindowsXP-KBosv er sammenkædet med en manglende exportfil NTDLL:DLL:NtshutdownSystem
  Kan ikke gøre andet end at trykke ok.
  er der en der kender årsagen??
  hpf

 9. #14;

  Mit bud er at du har ændret i XPs måde at lukke ned på. Har du måske installeret et download program autoresume, som kan lukke din maskine efter filen er hentet? Prøv at afinstallere den.

  Hvis det ikke virker så prøv at gå i start menu -> kør -> SFC /scannow

  SFC = System file checker. Den checker system filerne og gendanner dem fra din XP cd rom, hvis det er nødvendigt.

  Læs mere her på microsofts hp:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;da;318378
  (Står under metode 1)

  Ellers så er jeg lige faldet over denne lille utility fra Autopatcher.com

  http://www.autopatcher.com/autostreamer.html

  Den slipstreamer direkte fra CD og laver iso fil på din harddisk.

 10. Sjakalen: de kalder den til IT-teknikere, da de mener almindelige brugere skal hente SP2 via Windows Update.
  Du skal bare ignorere, at de kalder den for IT-professionals – det er bare en .exe-fil, som du henter og kører – ingen kunst i det.

 11. har problemer.

  når jeg vil “integrate”

  D:\WindowsXP-SP2-DAN.exe /integrate:D:\XPCD

  SP2 til xp-mappen skriver den følgende.

  d:\WindowsXP-SP2-DAN.exe er ikke et gyldig Win32-program

  og ja har skrevet rigtigt, exe filen ligger rent faktisk på d: og jeg har kopieret XP SP0 over i mappen d:\XPCD

 12. Har lavet en xpsp2.iso efter bogen, hvordan aktiveres den fil (på cd’eren “xpsp2.iso” men måske er jeg “dum” jeg kan ihvertfald ikke åbne den..? glem det!!! den skulle bare brændes som et image i nero- så nu virker den!!!

  gert