Du har enten ikke spillet en eneste pickup endnu, men har mod på det eller du har spillet et par stykker, men føler dig stadig en smule usikker på hvad det egentlig går ud på!? Her har du chancen for at læse lidt om hvad der forventes af dig og hvad du kan forvente af dit team, når du skriver dig op til en omgang pickup på en af de mange pickupkanaler på Quakenet.

Indledning

Introduktion

Først og fremmest er pickupkanaler et sted hvor 8-10 personer, generelt, skriver sig op til en omgang 4vs4 eller 5vs5. Det er ikke en forudsætning at de deltagende personer kender hinanden på forhånd. Der spilles pickups i mange forskellige MODS til Quake 3, men de mest benyttede kanaler må betegnes som værende dem som drejer sig om Rocket Arena 3, OSP Team Death Match og OSP Capture the Flag. Skulle man også spille CounterStrike kan man sammenligne en Quake 3 pickup med det der svarer til en gather. Vores egen HoruZ har for nylig tilføjet en nyhed omkring en liste over pickupkanaler, som du kan se ved at trykke her

Formålet med guiden

Formålet med denne guide er, at informere nytilkomne Quake 3 interesserede om hvordan man burde forholde sig til en pickup og hvordan denne spilles. Hvilke “retningslinier” der gælder osv.
Endvidere skrives denne også, i et håb om at etablere en fælles forståelse for hvordan en pickup burde afvikles. Mange nye spillere, men garanteret også garvede, holder sig fra at spille pickup fordi de har haft nogle ubehagelige oplevelser da de endelig spillede en pickup. Det kunne være svinere fra egne teammates såvel som modstanderholdet. Det kunne være følelsen af at blive valgt til sidst osv.

16 KOMMENTARER

 1. Det skal dog lige tilføjes at jeg ikke er nogen helligko hvad angår nogle af de beskrevne ting.

  Jeg har prøvet at quitte serveren før tid
  Jeg har prøvet at råve højt af nogen fordi de ikke forstod det helt store
  Jeg har glemt at møde op til pickup af flere forskellige årsager.
  og Jeg har skam også opført mig ueksemplarisk i en pickup eller 2 gennem tiden.

  Men nogle gange bliver nogen ting bare for meget og så kan det sgu ikk undre noen at man ikke har lyst til at spilde sin tid på sådan en omgang pjat, som nogen pickups har udviklet sig til.

  Men nok om det. Håber i kan bruge lidt af det.

 2. Såmen meget godt beskrrevet Martin

  Dog mangler du lige at nævne at man ikke tager quad når du har 23/0 foran snuden på dine teammates der har 150/200 – havde du husket det kunne du også ha kaldet guiden. “Top 10 over hvad Demon _ikke_ gør i en pickup.”

 3. Najs nok Martin
  Tror nu desværre ik folk opfører sig anderledes efter at ha læst din guide – men kanske nogle flere nye får lyst til at melde sig til nu =)

 4. rofl Thor :))))

  Ye den med quadden er go nok. kan opdatere indholdet lidt senere hvis der er er flere gode tiltag.

  og til Schism. Den ka du såmænd nok ha ret i, men det skal forståes at de ting ikke toleres og i værste fald med fører at folk må forlade kanalen. Om folk vil ændre opførsel / holdning er skam op til dem selv. Meningen var nu også mest at “rive det hele sammen” så nye spillere kunne få en kortere forståelse for hvad der forgår, samt at prikke til nogen af de nuværende!

 5. Her er lidt til “Top 10 over hvad Demon _ikke_ gør i en pickup”

  Demon følger ikke reglerne, han finder på nogle selv.

  Jeg var signed op til en TDMPickup og det gik også fint. Jeg joine server, (efter et stykke tid, fandt i snak (5min)) men okay jeg håber på at folk ikke var gået igang med at pumple og heldigvis var de ikke det, folk spillet lidt ffa, og skød lidt på hinanden, men så fandt de 2, der skulle pumple, men så kom Demon, med at jeg var kommet for sent, men folk var jo ikke engang gået igang med at pumple da jeg kom ind. Og selvfølgelig var Demon ikke signed op, så han sagde bare jeg kom for sent og at han nu skulle spille, også selv om HAN IKKE VAR SIGNED.

  Jeg synes der skulle gives et ban for at gøre det nummer, det er mere end helt okay, at folk deres ens plads hvis man ikke kommer, eller spillet er gået igang (dvs. at folk har pumplet) MEN ikke når man kommer og er signed, jeg ventet pænt lang tid på at folk ville sign op og så kommer demon bare og lege konge, og siger jeg ikke er med.

  FLOT

 6. Faktisk er det ikke helt korrert mht pumlers altid vælger første spiller – fx er det ikke sådan på #ctfpickup.se

  Anyways synes jeg det største problem er unfair teams og for mange tumper der synes det er sjovere at vinde 15-0 end tabe 3-4 i overtid.

 7. “Endvidere er der Quad damage som skal times og anskaffes, helst hver gang. Den spawner første gang mellem 35 sekunder – 55 sekunder og herefter…”

  afaik så kan quaden da komme fra 35 sek til 60 sek ikke 55…men mindre fejl alligevel =)

 8. har lige fået adsl, og spiller mest 1on1, men det er der værd at overveje at spille pickup
  tror jeg vil spille i aften

  nice guide