Vi elsker at game. Det ved vi selv, det ved vores omgangskreds, og med god sandsynlighed er vores bedre halvdel også klar over det. Det er dog langt fra alle, der er velsignet med en såkaldt ”gamer girl”, hvilket kan gøre mange spiloplevelser en kende ensomme. Det er der dog råd for, da mange spil er ganske velegnede til at få sin livsledsager med på hobbyen. Gennem personlig erfaring med min egen kæreste og min PlayStation 3, har jeg faktisk fået tændt en gnist for mediet, som indtil nu blot har været en lille anerkendelse af spillenes tilstedeværelse; det kan du også! Her følger en guide til nogle PS3-spil, som måske kan få fruen til at gøre dig selskab i sofaen. Denne artikel tager intet ansvar for ødelagte forhold, som følge af skænderier om hvis tur det er til at spille, om kæresten bliver oppe det meste af natten, om middagsaftaler aflyses og andre lignende konsekvenser af gaming-afhængighed. Guiden skal følges på helt eget ansvar.

Første skridt: den gode historie

Når kæresten vader tilfældigt gennem stuen og ser dig pløkke fjendtlige soldater på rad række, er der oftest en generel undren omkring det repetetive forløb. Vi ved jo godt at spil som Deus Ex, Uncharted og Halo har gribende historier, men en udefrakommende kan godt have udfordringer med at se det store billede, når kuglerne flyver til højre og venstre. Derfor er det vigtigt at lægge ud med spil, hvor man nemt kan fordybe sig i historien. Når hendes evner med en controller desuden kan være en kende hæmmede, er der et godt argument for at starte ud med titler, som ikke kræver den store præcision eller kendskab til knappernes placering.

THE WALKING DEAD

Allerede i de første minutter, viser Telltale Games at der er konsekvenser ved dine valg. Der er ikke fokus på skyderier, men snarere de relationer som de forskellige personer bliver kastet ud i. Så snart du møder den unge pige Clementine, begynder relationerne virkelig at bygge sig op, og moder/fader instinktet sættes i højeste beredskab for at sikre pigens ve og vel. Muligheden for at lægge en trøstende arm om kæresten når hendes yndlingsfigur bliver dræbt, kan jo også tiltale os mandlige gamere, men når de få skydescener dukker op, kan du snildt overtage styringen og høste hendes jubelråb når du nedlægger den ene zombie efter den anden.

BilledeBillede

BEYOND: TWO SOULS

Hovedargumentet her er naturligvis Ellen Page. Langt de fleste kvinder er bekendte med Juno eller Inception, og genkendelsens glæde og undren over at se et mainstream film-ikon i et videospil, er voldsomt appellerende for kvinderne. Beyond: Two Souls har desuden en dual-play funktion, så hun kan overtage styringen af hovedpersonen Jodie, mens du laver ravage som hendes plageånd Aiden. Lur mig om ikke kæresten før eller senere vil tigge og bede om at lege den usynlige terrorist, og boltre sig i figurernes rædsel, når hun kaster møbler til alle sider.

BilledeBillede

Foreslå også: Journey, Heavy Rain

29 KOMMENTARER

 1. Sjov lille klumme

  Ihvertfald når vi snakker online, hvad der tiltrækker langt de fleste kvinder er co-op og interessante/customizable characters. Spil, hvor teamwork og kommunikation er et stort element, og hvor man samtidig spiller med/som karakterer, der har personlighed.

  Spil som Left 4 Dead og WoW har et KÆMPE kvindeligt segment. Det er helt vildt faktisk, hvor mange tøser der spiller de to spil. Og det er netop spil, der kombinerer stærke og sjove karakterer med masser af teamwork og kommunikation.

  Men sjovt nok daler interessen markant, når spillene kræver meget overblik og micromanagement og/eller bliver for konkurrencepræget uden tid eller plads til lidt hygge også. Man ser sjældent tøser i spil som Starcraft og dota, hvor teamwork jo også er en enorm faktor.

 2. Jeg kan fortælle af erfaring at mindst halvdelen af de nævnte titler, er ALT for svære for en kvindelig modpart som kun har en halv fod inde af gameing døren.

  De 3 titler min kæreste har syntes bedst om er Doom, Pokémon og Dragon Age 1/2.

  Hvis jeg prøver at introducere hende til et nyt spil, så er det første spørgsmål altid “Skal man sigte??”. Er svaret ja, så er hendes nej

 3. Det er dejlig med sådan en ny slags artikel, men jeg er enig med #5 om at niveauet bør være noget lavere/anderledes end de foreslåede spil.

  Jeg har set flere piger(og faktisk også mænd) som overhovedet ikke kan finde rundt så snart spillet bare er et 3D FPS. Hovedet drejer rundt og de “kigger om hjørner” ved at flytte hovedet osv.

  Når man står i den situation så er det svært at spille noget som helst, selv på laveste niveau, og personen mister hurtigt motivationen til at spille når de bliver slået ihjel af en latterlig lille fjende igen og igen.

  Selv 2D spil som Trine kan være alt for svære. De er udviklet af, og spilles normalt af, folk som har været gamere i årevis, og kræver derfor reaktionsevne langt over hvad en helt ny gamer kan forventes at have.

  Jeg havde klart forventet at se Little Big Planet eller lign på listen…men det er overhovedet ikke nævnt.

  Den motivation der skal til at kvinder skal spille spil ligger langt fra hvad mænd kræver. Det eneste 3D FPS det er lykkedes mig at få konen til at spille i længere end 5 minutter er Harry Potter et eller andet. Motivation: “Jeg vil gerne spille det for jeg har jo set filmen.”

  Komplet ulogisk… men sådan er kvinder jo.

 4. Evt. kan diverse Lego spil også nævnes da de både kan spilles med konen og ungerne…. det er selvfølgelig en risikofyldt affære, da du jo kan risikere at konen og ungerne tager sig et spil uden farmand

 5. #5: Mænd elsker at ‘sigte’ hæhæ

  Kvinder skal holde sig væk fra gaming. De vil ha kærlighed og ligestilling. Hvad fanden bliver mit gta til, hvis der skal være ligestilling og kærlighed i? The Sims. Nej tak.

  Luderer og hash, ja tak!

 6. #8 Kan jo være din kæreste kan identificere sig med de sidstnævnte ting

  Diablo III er rimeligt kvinde venligt. Det er dumbed down så en evnesvag kan spille det.

 7. Jeg har haft større succes med mere simple spi som f.eks Fez. Braid var dog at for komplekst og krævede for meget teknik med kontrolleren. De svære puzzles i Fez klarede hun nu heller ikke så godt.
  Fight night, SF2 og MK3 var hun vild med, men her kan man jo også opnå en hvis succes ved bare at mashe knapper. Men blikket i hendes øjnes mens hun tæskede mig til blods, skræmte mig lidt.

  De helst store spil, med episke historier, time lange dialoger og enorme verdener der kan udforskes. Var bestemt ingen succes. Og da hun fandt ud af jeg var gift i Skyrim, ville hun absolut ikke spille det lort.
  Lidt ligesom da jeg dummede mig og sagde at Sofie Vergara(?) var fucking hot. Nu kan vi ikke se modern Family…

  Tl;dr Fucking kvinder…

  Håber i lære lidt af mine erfaringer.

 8. Artiklen tager jo netop udgangspunkt, i de spil der ikke kræver de store udfoldelser med en controller, som f.eks. The Walking Dead og Beyond: Two Souls. Jeg argumenterer netop med at næste skridt er at træne brugen i en controller med Portal 2 og L.A. Noire hvor der er bedre tid til at tænke over hvordan man vil reagere, imens man manøvrerer frit rundt i 3D.

  Det er mine personlige erfaringer med min kæreste, som ligger til grund for artiklen, og dem kunne jeg dårligt vente med at få videregivet.

  Lego og Little Big Planet havde jeg ikke i mit eget repertoire, så dem havde jeg ikke mulighed for at teste, men som jeg også uddyber i starten af artiklen, så er det den gode historie der hiver dem ind, og senere det solide gameplay der holder dem fast.

  Men tak for alle comments ind til videre! Det giver mig kun lyst til at skrive mere, når jeg pludselig får en ide

 9. Min kæreste og hendes datter også har begge spillet Left 4 Dead og er helt vilde med det nu vi ser walking dead haha.

  Vi har også spillet Trine som de var helt vilde med og en smule Terraria og kæresten noget Skyrim, var dog nok for omfattende.

 10. En af mine favorit barndomsminder med gaming var da min storesøster og jeg gennemførte GTA: Vice City og No One Lives Forever sammen.

  Men “gamer gurls” er dog det værste. Gå ind på twitch og find en kvinde med nedringet på… Det er helt basalt set et “webcam” show, hvor de sidder og tigger om penge, og spiller et eller andet spil på en VILDT casual og kedelig måde.

  http://www.youtube.com/watch?v=-veY0LQ1QcU

 11. Sjov Klumme

  Har spillet en del på PC med Fruen, hun tog min frustration over konsollernes mangel til sig og kan stadig ikke smide den selvom jeg selv modvilligt er gået til konsollerne for min FPS action også.

  Hun startede med at se med når jeg gik igennem FPS, og så de historier der var. Eksempelvis FEAR osv.

  Da hun selv kom til var det for at spille Battle for middleearth 2 som blev spillet en del.

  Dernæst L4D Co-op som der også gik mange aftener med.

  Måske man skulle prøve at stikke hende en Controller og sætte Walking Dead på…

 12. #4 Jeg spiller en hel del DOTA med min kone. Hun er dog ikke meget for det, hvis vi ikke er et premade hold på 5.

  Derudover er hun forelsket i Dragon Age.

 13. Jeg elsker at spille med/mod piger. De er bare så sjove at trolle og diskutere med.

  Indimellem, så møder jeg piger inde på HoN og DotA. Kender desværre ikke en jeg spiller fast med.

 14. #20 – Mange tak. Så længe du ikke har printet kommentarer, nærmere bestemt din egen, så tror jeg nok at “dragen” skal lade dig være i fred

 15. min kæreste hader computerspil.. det siger hende intet, og hun gider ikke engang at overveje at give det et forsøg..

  ikke engang noget så simpelt som little big planet..

  hun har dog prøvet en enkelt gang i et bilspil..

  men det var også det..

 16. #23 samme båd her. Tror maks hun har prøvet 30 min i hele sit liv, og det er sgu nok kun angry birds.

  Så det fedt at jeg kan kompensere for det med mine to drenge. Står godt nok mest på Lego og minecraft indtil videre, men jeg forudser masse af gode timer i årene forude.

 17. #10 Hvis din historie er sand, så lyder din kæreste som en dum kælling. Hvordan kan hun være jaloux på en spilfigur? Og en eller anden random skuespillerinde, som du aldrig kommer i nærheden af?

 18. #22+25 – Min historie er sand, men jalousien blev nok også brugt som en dårlig undskyldning for ikke at skulle spille mit dragespil.
  Men samtidig åbnede det jo for diskussionen om bryllup

 19. Jeg gennemførte Little Big Planet 1 og 2 med min kone =) og vi spillede osse Fallout 3 sammen, altså hvor hun kiggede på hele vejen og “hjalp” =)

  Jeg prøvede også at få hende på WoW, men det var for optimistisk. Jeg kunne ikke få WASD integreret i hendes hjarn’e

 20. Har en rigtig gamer kæreste og vil bare smide hendes anbefalinger her:

  World of Warcraft
  Dragon Age
  Kingdom of Amalur
  Settlers
  Anno 1404
  Age of Mythology
  Dungeon Keeper
  Fable
  God of War
  Heavenly Sword