Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvad du skal gøre, for at kunne følge med i GSL-turneringerne i StarCraft II? Der skal nemlig lidt mere til med bare at indtaste et link til et stream. Er du i tvivl om hvordan du ser GSL, måske hvad det hele går ud på eller hvad der adskiller alle de forskellige turneringer, så læs blot videre, når vi forsøger at hjælpe dig i gang.

Det bedste af det største

Måske tidens største E-sportspil, StarCraft II, kører for fulde omdrejninger, og intet ser ud til at gå andet end fremad for spillet. Turneringer dukker op i stride strømme og alene i 2011 forventes over 35 turneringer, alle med anseelige pengepræmier, at løbe af stablen. Er du fan af at se StarCraft II blive spillet på professionelt plan, hvilket efter undertegnedes mening er mere interessant end forgængeren, grundet 2’erens store udbredelse udenfor “moderlandet”, Sydkorea, er der dermed nok at tage fat på.

BilledeBillede

Vigtigst af alle turneringer er nok dem, der afholdes af GOMTV, herefter beskrevet som “GSL”. På trods af at både Europa og Amerika er fint med i StarCraft II, er det stadig koreanerne, der regnes for verdens absolutte elite, hvilket i øvrigt gør StarCraft 2 til en disciplin, hvor alle topudøverne har præcis samme frisure. Et godt eksempel er nyligt overståede MLG Anaheim, hvor de seks bedste spillere alle var koreanere – i alt var otte koreanere tilmeldt. GSL-turneringer var også langt hen af vejen med til at sparke StarCraft II igang som seriøs E-sport og har været afholdt lige siden september 2010. Men ironisk nok er GSL måske de turneringer med den største barriere for den nysgerrige seer, der ikke har fulgt med før. MLG-turneringerne ses ved blot at indtaste adressen og komme direkte ind til deres stream. GSL kræver lidt mere, og da vi ofte ser forskellige Rushere efterspørge info til at kunne følge med, har jeg forfattet denne lille guide, så folk forhåbentligt har nemmere adgang til hvad der godt kan beskrives som toppen af poppen af professionel StarCraft II.

23 KOMMENTARER

 1. Det er fandme bare nice, at DR laver sådan nogle guide artikler, der kan hjælpe en masse folk godt i gang med at følge en helt fantastisk SC2 scene

  Keep up the good work Kimo!

 2. Nu har jeg ikke gennemlæst det hele, da jeg selv føler at jeg ved det meste. Men bliver der nævnt noget omkring mac-brugere? Eller er der evt. nogle der har en løsning på at se kampene?

 3. Rigtig god artikel. GSL er virkelig godt og der er næsten altid kampe igang. Får aldrig tid til at se det live, men deres replays er hurtigt oppe.

  Kommentatorerne er også virkelig gode og så er det jo bare det bedste SC2 der findes.

  Efter betaen var det det første sted jeg gik hen for at se SC2 og har gjort det lige siden.

 4. Hvis folk mangler lidt information om denne season (august), så er grupperne i “code S” (de bedste) her:
  http://www.gomtv.net/2011gslsponsors5/news/65837

  Læg her mærke til gruppe C hvor vi har den eneste foreigner (ikke-koreaner) med HuK. Ellers så er det værd at kigge på gruppe A med Nestea, den eneste der har vundet GSL 3 gange, Gruppe B med MC og MVP (begge vindere af 2 GSL titler).

  Til “code A” er turneringen her: http://www.gomtv.net/2011gslsponsors5/news/65841

  Her kan man se lidt på liquid’jinro og dignitas.naniwa, der er svenskere, og dermed de eneste foreigners i code A.

  ps:
  Typsik er hold navne nævnt først, og derefter spillernavne, dvs at Dignitas.naniwa spiller for holdet Dignitas, og hedder ingame Naniwa.

  EDIT
  Sase og Thorzain skal vist også med – takker for rettelsen havde ikke selv lige set det.

 5. Super nice artikel/guide så blev jeg da lige oprettet og fik downloadet playeren så er jeg er klar til at streame løs

 6. Dailyrush og Kimozabi = mucho love!

  Wow, fin fin artikel som man kan håbe får en masse nye seere med på vognen herinde. Super godt initiativ!

 7. #4

  Tak for links. Men nu har jeg siddet og kæmpet lidt med begge links og intet af det ser ud til rigtigt at fungere. Thx anyways!

 8. #8: SaSe og Mouz.Thorzain er også begge “vestlige” spillere(de er begge også svenskere så vidt jeg husker) som deltager i denne måneds code A.

 9. dignitas.Naniwa er mig bekendt også på vej til korea, som endnu en svensker.

  Selvom rts før i tiden slet ikke har sagt mig det store, er jeg blevet totalt bidt af starcraft 2. Jeg stinker selv til det endnu, da min rts erfaring er stort set ikke eksisterende, men det er sku sjovt at se streams fra turneringer.

 10. Fantastisk guide kimo SC2 har uden tvivl et af de bedste community og esport, Håber virkelig flere vil give det en chance og følge med i det

  Har faktisk ikke fuldt ret meget med i GSL, primært fordi jeg synes det virker lidt kompliceret ifht alt andet.

 11. Super artikel. Læser tit indlæg om diverse kampe som folk er helt oppe at ringe over, er dog aldrig kommet igang fordi jeg ikke har gidet sætte mig ind i det. Der er dog ingen undskyldninger længere nu

 12. Super fed artikel Lavede den fejl i slutningen af sidste sæson at købe billet til den der.. og den sluttede næste dag XD men denne sæson skal jeg sku se fra start til slut

 13. Hmm jeg er ikke voldsomt imponeret over GSL’s “HQ” stream. Der er mange spillere der streamer i langt højere kvalitet over justin.tv.

 14. #18 Der kan jeg klart anbefale at se Destiny’s stream som næsten er der hver dag. virkelig dygtig Zerg spiller

  Teamliquid har en rigtig god oversigt over live streams:
  TL

 15. Meh det ligner de har inddraget premium passes og når man kigger på priser har de fået et godt hak opad. Ik skide smart.

  Edit: Det er nok GSTL der kører anderledes end GSL.

 16. #21:
  Men GSTL-sæsonen varer så også 3 måneder i alt, mens en normal GSL-sæson kun varer en enkelt måned. Den normale koster stadig kun $9,99.

 17. GSL er langt bagefter i HD :S det er virkelig en skam.

  Ved ikke lige hvorfor. Men okay de forlanger også noget mindre 9.99$

  NASL var det ikke 25$, det mener jeg.