Efterhånden som udviklingen af Counter-Strike har bragt spillet op på at have hele fire forskellige playmodes, kan det godt betale sig at sætte sig grundigt ind i hver af dem. Det hjælper vi dig med.

Hostage Rescue

Introduktions historie

Da runden starter, har du kun én tanke i hovedet: Få fat i gidslerne! Efter de sidste par runder, kunne det være rart at have råd til mere end en kevlar vest og en hjelm. Du spæner af sted sammen med dine holdkammerater, og møder ikke meget modstand undervejs – lige med undtagelse af den evigt tilbagevendende newbie, der farer af sted ud uden backup. Ham får du hurtigt gjort kold, og løber videre.


“Så – nu gælder det. Det var her de sad og campede i sidste runde”. Du sniger dig frem mens du prøver at se til alle sider på en gang. “Den forbandede USP er ikke meget værd i nærkamp” tænker du, mens du ser dine kammerater rykke ind. Pludselig bryder helvedet løs. Først lander der en Flashbang granat ved dine fødder – du prøver at kigge den anden vej, men for sent. “Fedt nok – nu kan jeg INTET se”.


Da dit syn efterhånden vender tilbage, ser du at du at kampen er overstået – du er sidste mand mod tre viser et blik på scorelisten. “Nu skal der sniges” – du samler en MP5 op, og sniger dig lydløst mod dit mål. Du ser gidslerne stå uskadt, der hvor de skal, og en hurtig (men forsigtig) undersøgelse af rummet viser, at du er alene. Du skynder dig hen og tager fat i gidslerne, mens du lytter intenst efter fodtrin eller en dør der åbnes. Det lykkes dig at få fat i alle gidslerne, og du skynder dig tilbage mod din base.


“Jeg er GUD”, tænker du – “nu kan vi alle få fat i nogle seje våben”. Du løber af sted, mens du hele tiden kigger dig omkring, og sørger for at gidslerne er med. Pludselig hører du den karakteristiske lyd af et projektil, der rammer din hjelm. “Hvor kom det fra?” Du hopper som en gal mens du prøver at finde den nar der skød, da du ser de tre sidste terrorister komme løbende imod dig, mens alt overdøves af larm fra MP5’ere. Efter en kort men intens ildkamp lyder det “terrorists win”, og du tænker “tilbage til USP, vest og hjelm”.


Terroristernes mission

Det drejer sig om at forhindre CT’erne i at redde gidslerne. I denne type bane, er det normalt at campe meget, og derved forskanse sig et sted med meget få indgange, hvor man samtidig kan sørge for, at CT’erne ikke kan få fat i samtlige gidsler. Hvis det ikke lykkes for dem at redde gidslerne, vinder man runden. Man kan dog også vinde ved at slå alle CT’ere ihjel.


Counter-Terroristernes mission


Det gælder om at nå frem til gidslerne og få dem til at følge med til et “rescue point”. Disse rescue points findes som regel samme sted, som hvor man starter, men der er dog undtagelser (som f.eks. cs_siege). Gidslerne bliver automatisk reddet, når man hiver dem ind i et rescue point.


Man får et gidsel til at følge efter sig ved at gå hen til gidslet og trykke “use” (der som standard er sat til E). Dette giver $150 til den, der første gang rører et gidsel. Skulle man få brug for at gidslet ikke følger en mere, kan man trykke “use” igen, og gidslet vil da løbe lidt væk fra en og stå stille.


Hvis det lykkes at redde samtlige gidsler, vinder man den pågældende runde, selvom der skulle være T’ere tilbage. Man kan også vinde runden ved at slå alle T’ere ihjel.


Hostage Rescue baner


 • cs_747
 • cs_assault
 • cs_backalley
 • cs_docks
 • cs_militia
 • cs_siege

20 KOMMENTARER

 1. Ja, det er fedt lavet med de små historier inden selve guiden, men jeg fandt en lille fejl i Defusion guiden:

  Der står man defuser ved at holde fire nede… man skal bruge use..

 2. Nej der er ingen bots til CS… men mon ikke det kommer hvis de udgiver det som selvstændigt spil… Hvis de da gør det?

 3. Er der nogen, der har prøvet at spille hostage-rescue banen cs_mansion??

  Og kan nogen fortælle mig, hvorfor den er blevet taget fra i de senere versioner af counterstrike.

 4. Jeg har spillet en den cs_mansion, og den er vel væk fordi de mener at det nye baneudvalg er bedre.

  Personligt er jeg dog mere bitter over at have mistet cs_bunker og cs_facility…

 5. Der findes endnu ingen bots til Cs, men der er nogle der arbejder på det!!!
  Jeg har været med siden Beta1 og har gemt alle mine maps, så hvis i mangler nogle så er mit UIN#48847267
  Eller besøg http://www.counter-strike.dk hvor jeg er med til at styre skidtet…

  [DAX]Ken-Itchi

 6. Jeg syntes personligt at alt det der med den VIP er et flop…. det er ALT for kedeligt…. – og hvorfor laver de ikke en liste på counter-strike.net /.dk over de baner der belv fjernet, hvilke versioner de tilhørte, og selvfølgelig et link samt evnt. en rating….. kunne være fedt mener jeg

 7. Eller hvad med en camper-nuke-robot der hvis man er terrorist, placerer bomben og sætter nedtællingen til 3x hastighed + nuker alle fjenderne.

  hvis man er counterterrorist kan man så dræbe alle terroristerne med den, hugge deres våben og sætte deres ristede hoveder på spyd og udstille dem..

  den skal koste 120 og man må max have 20 af dem på en gang. Må i øvrigt kun kastes af ikke-campere (nå øv der faldt det lidt til jorden, nu er den ubrugelig .. øv… ellers lige et effektivt våben… hvorfor er der ALTID et men?)

 8. Personligt synes jeg at escapebanerene godt kan være lidt dumme for CT. Hvis T hurtigt får fat våbnene er det surt at være CT. Og nogle af banerne favorisere T’erne.

 9. Bum bum bum….Fed Guide!
  Hvor lang tid har i andre spillet CS! Fra hvilken version begyndte i ?
  Jeg begyndte fra Beta 3.1 !!
  Der er kommet bots i masse vis !!
  Her er en adresse http://www.botepidemic.com
  Jeg synes den bedste bots er Android!
  Men i kan prøve de forskellige og se hvilken der falder i jeres smag!! :0)