Det første af efterårets helt store titler velsigner os snart med sin tilstedeværelse. Og lad det være sagt med det samme: Uncharted 2: Among Thieves tilintetgør de ellers skyhøje forventninger med en særdeles velskrevet historie, gameplay, der er forbedret i alle tænkelige henseender og en visuel præsentation, som uden tvivl slår alt andet, der tidligere er set i spilverdenen. Den absolut stærkeste kandidat til årets spil og det bedste Playstation 3 spil nogensinde er bare to prædikater, der passer perfekt til Naughty Dogs fabelagtige eventyr epos.

Indys arvtager er endelig fundet

Da Uncharted: Drake’s Fortune i 2007 viste os alle sammen præcis hvor flot en grafik Playstation 3 kunne pumpe ud, var inspirationen fra Indiana Jones og Tomb Raider meget tydelig. Det var action-adventure, når det var bedst, og selv med en haltende AI, en halvtam skydemekanik og alt for opdelte gameplay-segmenter smeltede Nathan Drakes første eventyr sig ind i mangt en spillers hjerte. Førnævnte negative treenighed trak dog spillet en smule ned, og selvom oplevelsen var enestående, blev Uncharted: Drake’s Fortune aldrig helt så fantastisk, som det kunne have været. Nu skriver vi 2009 og når Naughty Dog giver os Nathan Drake v.2 bliver det tydeligt, at Indiana Jones’ arvtager nu endelig er fundet. Og nej, det bliver ikke Shia Labeouf, selvom han gjorde det enormt godt i den ellers halvskidte Indiana Jones: Kingdom of The Crystal Skull. Endnu engang æder spilverdenen sig ind på filmenes territorium, når Nathan Drake fylder den desværre aldrene Harrison Fords dejlige Indiana-sko ud, som denne generations største, bedste og sjoveste eventyrer.

BilledeBillede

Uncharted 2: Among Thieves foregår cirka et års tid efter etteren. Vi finder Drake hårdt såret siddende i en togvogn, der hænger ud over en dyb afgrund. Drake undslipper med nød og næppe den sikre død, og spillet er langt hen ad vejen et tilbageblik, som viser de forgangne fire måneder, der leder op til den spektakulære togulykke i de snedækkede tibetanske bjerge. Denne gang jagter Drake Marco Polos forsvundne flåde, som eftersigende skulle indeholde store rigdomme. Den brutale krigsforbryder Zorin Lazarevic har desværre også låst hans små indsunkne øjne fast på at finde denne skat, og han fungerer selvfølgelig som spillets hovedskurk. Vi får et herligt gensyn med den gamle hund Sully, Drakes trofaste makker fra Uncharted: Drake’s Fortune. Derudover introduceres vi for endnu en af Drakes gamle venner, den engelske tyv Harry Flynn og for en ny smuk kvinde, Chloe Frazer.

BilledeBillede

Historien fortælles både med fantastisk smukke og velproducerede mellemsekvenser og via karakterernes konstante kommentarer og samtaler i selve gameplayet. Den simple jagt på Marco Polos skatte udvikler sig naturligvis eksplosivt, og der bydes på forræderi, plot-twists og endda et velskrevet og sjovt jalousidrama, når Elena, heltinden og Drakes kyssetrold fra forgængeren, endnu engang dukker op. Historien drives meget bedre frem denne gang og resultatet er en mere jævn og troværdig fortælling. Niveauet er hele vejen igennem meget højt, ikke så meget fordi det er en fabelagtig og dyb historie, men fordi den leveres så pokkers godt! Og så hjælper det selvfølgelig, at Uncharted 2: Among Thieves er nethindeafrivende og hjernesmeltende flot!

BilledeBillede

Samtlige karakterer føles levende og de nærmest springer ud fra skærmen. Til dels på grund af den overbevisende grafik, men også på grund af den velskrevne historie. Alle karakterer har deres egne grunde til, at de er med på jagten, og måden hvorpå karaktererne interagerer med hinanden, både i gameplayet men også i mellemsekvenserne, er bare ”spot on” ligesom i de bedste Indiana Jones film. En sidste ting, der hæver eventyret betragtelig opad rangstigen, er de mange skift i location. Jungle, sne, bjerge, huler, krypter, fantastiske byer, krigshærgede landskaber… det er virkelig ren Indiana Jones. Det eneste der mangler, er oversigtskortet fra Indiana Jones, i ved, kortet med den røde streg, der viste os hvor Dr. Jones var på vej hen.

65 KOMMENTARER

 1. #1 Helt sikkert… det betyder ikke så meget.

  Men seriøst, etteren er rigtig fedt, og meget billig… så tag at køb etteren også!

  Update:

  For folk der er ligeså begejstrede over Uncharted 2, som jeg er… har jeg lavet et par videoder, der viser hvor fedt stealth gameplayet er i det spil:

  Awesome Uncharted 2 stealth gameplay

  Og endnu en lille video der viser hvordan det hele ville have set ud, hvis jeg gik ind guns a’blaze:
  Awesome Uncharted 2 action in the snow

  Det skal siges, at der ikke er spoilers, bortset fra, at Drake fiser rundt i sneen…

 2. #1 Kan kun anbefale 1’eren, det er et virkelig godt spil – specielt hvis man kan lide indiana-jones agtige eventyr – og du burde kunne få det for en slik, jeg gav 80 kr. for det inkl. fragt fra england da jeg købte det brugt på ebay.co.uk

  Men som den brune banan skriver så har det ingen betydning for om du kan følge med i 2’erens historie – men du vil have et lidt nærmere kendskab til Drake, Sully og Elena hvis du har spillet 1’eren først.

  Og som en kommentar til anmeldelsen: Glæder mig til at læse den – flot score.

 3. pas på med 1eren! det er fandme repetetive.. lidt som at se en actionfilm der varer 7 timer

  det bliver fucking steneren, men der er en super awesome indlevning, i en super fed verden.. til tider

 4. Kanon fed anmeldelse. Thumbs up.

  Glæder mig til at hente min pre-order i Gamestop imorgen formiddag. :D. Forhåbentligt får jeg fingrene i en ltd. edition.

  #4: Uenig. Jeg synes 1’eren er en af de fedeste spiloplevelser jeg har haft på PS3’eren. Jeg indrømmer at de første 30-45 minutter kan virke lidt kedelige. Men når først spillet er igang bliver man opslugt af historien og det fantastiske gameplay. Jeg kunne ikke ligge 1’eren fra mig igen, før spillet var gennemført.

  #1: JA, KØB DET! Det er et must.

 5. Super velskrevet anmeldelse – som altid:

  Lige et par rettelser til den rent sproglige del:

  Det krævede mere end et par forsøg, for end ruten og timingen sad i skabet.

  for rettes til før

  Man kan også lave undvigelsesmanøvrer ved at kaste en granat over i det modsatte hjørne, hvis fjenden selvfølgelig ikke ser Drake kaste.

  Det er lidt svært at gennemskue hvad der helt præcis menes her – en undvigelsesmanøvrer der indvolverer en granat? og hvilket modsatte hjørne?

 6. #6 tak tak champ

  #7 thx

  Og tak for rettelserne… de er ændret nu.
  Der vil dog altid være fejl Især i så lang en anmeldelse. Gidder ikke bruge timer på at glo skidtet igennem

  Men mht granaten, så er det jo en afledningsmanøvre, hvis man smidder en granat, som så lokker fjender til… har dog uddybet i teksten nu, så alle burde kunne forstå det

 7. #11 Får du bistand eller arbejdsløshedsunderstøttelse? I så fald du gør så kan man sige at dailyrush delvist drives for skatteydernes penge

 8. #12 Jeg har en dejlig a-kasse

  Så ja, tak den for at man har så meget tid til gaming

  #13 Hehe… ja, ville det ikke være lækkert at være statsstøttet anmelder på fuld tid!

  #14 Ja, det spil er overdrevent godt. Jeg kan SLET ikke slippe det igen!

 9. #16 Nu får du i hvert fald dit perfekte killer app til ps3… tror sgu ikke xboxen ville klare det her. I hvert fald ikke uden et par ekstra disce der skulle installeres!

  Puha… er allerede ved at have abstinenser. Glæder mig til at game en masse co-op med jer!

  I må faktisk gerne lige smide jers psn nicks her, hvis i er friske.

  mit er:
  Brown Banana Dk

 10. Nå, coolshop ville (selvfølgelig) ikke honorere deres prisgaranti for Drake’s i Elgiganten til 399. Så hvor kan jeg få det billigst med posten til torsdag ?

 11. BB jeg er frisk… men bliver nok først i weekenden… det er lidt svært at planlægge sin gaming tid når man har et lille barn =/

  Men vi er allerede venner på PSN

  For mig ER MGS 4 t3h killer app!

 12. #18 Æv! Men benyt dig da af gamestops eller games bytte ind tilbud. De er ret billige!

  #19 Hehe… ja, vi er total buds Jeg er klar fredag og søndag i hvet fald!

 13. Jeg fik spillet lånt mig med hjem i dag og må sige det er et fantastisk spil, intet mindre. Jeg har spillet 1.5-2 timer og det er, indtil videre, bedre end 1’eren, som også var et suverænt spil. Især har jeg været imponeret over nogle sektioner i starten i Nepal.

  Banan, kan du ikke lige smide dit PSN? Kan squ ikke lige huske mit på stående fod, så kan jeg adde dig i stedet.

 14. Ahh måtte hente en iskold cola til gennemlæsningen. Skøn anmeldelse

  Faktisk for mange detaljer om spillet til min smag, men kunne tydeligt høre begejstringen. Og i lyset af dette virker 95% faktisk lavt!?

  Glæder mig så fårking meget til at gennemføre det.

  Jeg står ved biksen 10.00 imorgen

 15. #25 Takker… og ‘ked af, hvis jeg spoilede for meget for dig

  Min begejstring er også helt enorm. Og sad igennem hele reviewet og overvejede 10/10 og det kom MEGET tæt på at få den ultimative karakter. Men der er stadig plads til at forbedre formualaren, selvom det er MEGET små ting, der kan gøres bedre.

  Glæder mig til at i andre også får muligheden for at prøve det vidunderlige spil!

 16. Efter denne anmeldelse, er jeg nød til at købe dette spil kl 10 imorgen, om jeg så skal leve af pasta de næste 14 dage.

  Sku nice at man har fri fra arbejde indtil søndag kl 14

  Ps
  Kunne vi ikke lige få en liste over spil der her på DR har fået 10.
  det kan ikke jo ikke være en særlig lang liste, hvis dette spil “kun” hiver 9,5 hjem.

 17. #28 Det er efter mit vidende kun GTA IV og REZ der har fået 10/10… så det er en meget kort liste!

  #27 Haha… jeg kender sgu ingen, som ikke kan se de åbenlyste talenter HL2 har og havde… det er jo efterhånden også ved at være gammelt. Men IMO er kampagnen stadig sindssygt ekstrem fed!

 18. Jeg er endnu engang komplet enig med dig i bedømmelsen, om end jeg nok var blevet nødt til at give et rent 10-tal. Gennemførte spillet i går og det var 10 1/2 times fuldstændig unik underholdning, jeg ellers kun har oplevet på samme niveau i MGS4. Uncharted 2 er uden tvivl årets spil (medmindre Dragon Age sprænger alle grænser) og jeg kan heller ikke andet end placere det solidt på min “alletiders bedste spil”-liste.

  I øvrigt er multiplayerdelen ligeledes EKSTREMT god og især de tre co-op kampagner slår benene væk under mig. En sådan online oplevelse har jeg kun oplevet med Left 4 Dead.

  Jeg adder dig med det samme, BruneBanen. Fordi jeg elsker dig som anmelder og menneske. Håber på nogle fantastiske co-op missioner i den kommende tid.

 19. Jeg har næsten lige fået en mail fra coolshop om at spillet var rykket til d. 16. men samtidig står der at spillet er sendt i går?

  Jeg har betalt 529 kr for spillet iflg min ordre liste på coolshop, retter de så prisen til 449 som står på deres hjemmeside, når beløbet trækkes på min konto, eller er det bare too bad?

  EDIT: Har fået spillet med posten, har jeg fået en speciel version, siden der ikke er danske undertekster?

 20. #32 Yup… jeg gidder heller ikke spille med folk uden headset!!!

  #33 Du har sikkert bare US versionen… jeg har heller ikke danske på min. Prøvede at spille den danske udgave ved en stand, fuck hvor er den bare elendigt oversat, så du går kun glip af den ufrivilligt elendige oversættelse.

 21. Så har jeg også lige været inde og hente min Limited Edition. Rigtig lækkert cover! Kom så langt i går, at jeg er på vej op i hotellet. Der er nogen sindssygt fede kampe heri, i forhold til 1’eren, som ellers også var fedt. Elsker når man lige stealther et par baddies, kaster en granet hen til en gruppe og skyder resten. Så fedt!

  Jeg har desværre ikke headset til min PS3, men det regner jeg med snart at skal have. Om ikke andet, så bliver det et ønske. Hvad for et headset vil i anbefale? Sony original PS3 headset, eller er det lige meget?

 22. Hej, hvis nogle missede gamestops tilbud, vil jeg gerne sælge mit
  Henter min Limited Edition enten i dag eller i morgen, men må indse at jeg med Fifa og Brutal Legend nok ikke får tid til at spille det, og vil derfor sælge det (uåbnet) til 300 kroner + fragt. Sælges efter “først til mølle” princippet

  Skriv her eller evt. via mail til wiva-bm@hotmail.com

 23. #37 WOAW! Personligt ville jeg godtnok vælge Uncharted 2 HANDS DOWN!

  Men det er satme et godt tilbud du giver der! Mon ikke det snart er væk

 24. #34 Hvordan er oversættelsen på en Saint’s Row 2 skala?.. Og hvis du ikke har set oversættelsen til dansk i det spil, så glem alt hvad jeg lige har sagt og spil aldrig SR2 på dansk

 25. #39 Lyder godt

  #40 ahhh… helt så slem som saints row 2, er den danske udgave nu ikke. Damn den var da wack i det spil!

  #41 Og det er dælme billigt!

 26. Fuck, hvor er folk nogle nørder nutildags, når man springer ud i nogle onlinekampe og bliver fuldstændig skudt i smadder. Kunne være rart med et “pro filter”.

 27. #43 Hahaha…ja, det var eddermame nogle mystiske ord de fik puttet ind i det spil!

  #44 Tja, modstanden kan være hård. Men der skulle være matchmaking i spillet… hvilket dog kun indvolverer spillernes level, så vidt jeg har forstået!

 28. fik lige en 1 time inden jeg hoppede i seng og indtil videre er det et super fedt spil! de 399 er sgu givet godt ud indtil videre

  “Guy above you! Guy above you!”..”hnghg”..”Guy bellow you! Guy bellow you!” made me laugh

 29. For hulan det spil er fantastisk – spillede indtil chapter 17 i en sit-in, kun afbrudt af toilet-besøg. Var klokken ikke blevet 2 og havde jeg ikke en eksamen at læse til så havde jeg sgu gennemført det

  Grafikken er godt nok også bare vanvittig de fleste steder – bliver spændende og se om CryEngine 3 kan hamle op med det.

  Glæder mig til at prøve co-op – det er da couch-co-op ikke? Altså med 3 spillere på een ps3?

 30. Du er vidste meget glad for det spil

  Super god anmedelse. OG jeg kan kun give dig ret, jeg prøvet det her igår og det holder bare max. Jeg blev sgu meget overrasket over, hvor flot og hvor let og lige til det spil var. Ikke at spillet er let, men det var da noget at det fedste der er udkommet, selv om jeg kun fik spillet i få timer. Det var dog svært at give slip, for det var en god oplevelse.

 31. Æv at mit headset, nøgler og jakke forsvandt til fredags bar 8(. arbiz må sponsore et nyt snarest.

  Men er jeg den eneste der syntes at comm. er frygtelig på PS3? vi har kørt et sideløbende Party på Box når vi har spillet Co-op i Uncharted. Men det er selvf. lidt dyrt i længden

 32. #54 its just money…

  Har skrevet til et par diskoteker hvor jeg havde dankort bon’er fra og håber min jakke med Headset dukker op…

 33. #57 Haha… mit kamera stod lige ved siden af mig… men det underlige er, at jeg ikke selv kunne høre kliklydende, men kun fjernsynet. Tror optageren er mere følsom overfor de skarpe lyde

  Det lyder jo somom jeg voldtager controlleren… hvilket jeg ikke gør.. i hvert fald ikke den dag!

 34. Hvis spillet er så godt hvorfor så sammenligne det med HL2, det var da en fesen oplevelse.

  I øvrigt kan man godt se du er konsol mand når din begjestring over en god multiplayer del er så stor

 35. #59 gylle! uanset om det er PC eller Konsol kan der være stor forskel i kvaliteten af en multiplayer del!

  Så fik jeg også gennemført dette fantastiske spil! det eneste minus er at man nu vil være meget kritisk over for nye spil! for holy crap! det levere bare varen x100!

 36. #59 HL2 er en af de største spiloplevelser nogensinde… ikke mange vil være uenige i det.

  Og det har intet at gøre med, om man spiller konsol eller pc, hvorvidt MP er fedt eller ej. Og nej, jeg er ikke konsolmand… spiller lige så meget pc som konsol.

 37. #53 Hvad er problemet med at snakke sammen på PS3 ? når først man er inde i spillet er der da ingen problemer? ved godt cross game chat ville være fedest, men det virker da ellers som det skal?

  Jeg har nu smidt ca 20 timer i dette fantastiske spil og skulle jeg give det en karakter ville det uden tvivl blive 10/10… om det er bedre end MGS4 ved jeg ikke… det er lidt svært at vælge

  Singleplayer tog mig præcis 12 timer på hard… hvilket jeg syntes er en fin længde! specielt når man tænker på hvor meget der sker konstant! det er utroligt at de har kunne vedvare sådan et tempo i så lang tid!

  Og så er der jo grafikken… ohhh man! alt andet ligner jo lort ny =/ øv øv!

 38. Nå… så vender jeg tilbage til dette vidunderlige spil for 8. eller 9. gang. Det er ved gud stadigvæk et fabelagtigt spil og selvom det nu er halvandet år gammelt, så er det IMO endnu ikke blevet overgået hvad angår gameplay eller grafik

  Så hvis du skulle læse denne anmeldelse så sent som nu, så er det sgu bare med at komme ud og erhverve dig dette mesterværk!

 39. Jeg har stadigvæk ikke fået gennemført sidste bane, med ham den onde boss.
  Det kan være jeg snart skulle få det gjort færdig, så jeg er klar når 3’eren kommer.