Jeg er ikke naiv. Jeg ved godt at du allerede har gennemført spillet adskillige gange, og blot venter på at se om dette er endnu en anmeldelse, som bekræfter hvad alle andre har sagt. Har du allerede spillet The Witcher 3: Wild Hunt, så gå direkte til konklusionen og få stillet din sult efter den endegyldige becifring. Er du til gengæld endnu på vippen om hvor vidt dette er et spil for dig, så håber jeg at du vil tage dig tid til at nå samtlige kapitler igennem, for er der noget min anmeldelse vil afspejle, så er det følelsen jeg sad med da jeg startede spillet op og dårligt nok anede hvor jeg skulle starte.

Velkommen til The Witcher

Historien om Geralt kan ikke helt defineres ud fra de sædvanlige rammer i et storslået rollespil. Mest af alt fordi de fleste spil i genren lader os skabe vores egen figur med egen historie, særlige udseende og evner inden for en bestemt klasse eller race. Men The Witcher-serien handler ikke om dig. Den handler om Geralt. Du er reduceret til den lille samvittighed på hans skulder, som må træffe de beslutninger ikke en gang Batman kan; betragt dig selv som heldig, at du får lov til at opleve dette eventyr, for det er blandt de stærkeste nogensinde formidlet i videospils-regi.

BilledeBillede

Fans af serien vil lynhurtigt finde sig til rette, men for nye spillere er det nemt at fare vild i både det spraglede persongalleri og det politiske klima. Spillet gør egentlig et udmærket stykke arbejde med at fortælle hvem de mest essentielle personer er og hvordan deres forhold til Geralt hænger sammen, men mange mindre roller træder også frem på skærmen, hvor det tydeligt skinner igennem at der ligger en tung fortid fra tidligere spil bag deres øjenlåg. Alt dette kan dog reddes af spillets egen håndbog, der på kyndig vis løbende opdaterer sig selv, så du aldrig mister tråden. Personer, lokationer, fjender, politik, fauna og alt hvad der ellers bør være af relevant information, kan lynhurtigt hentes fra spillets indbyggede database.

BilledeBillede

Selvom en krig er på randen af udbrud, står det dog meget i baggrunden for den egentlige historie. Geralt søger nemlig en ung kvinde ved navn Ciri, hvem han i sine unge år tog hånd om og trænede med henblik på at hun ville tilslutte sig rækken af de øvrige Witchers. Hun er på flugt fra The Wild Hunt, som er en samling af dæmoniske krigere, der ønsker at udnytte hendes særlige, magiske evner.

BilledeBillede

Størstedelen af spillet bruges derfor på at opsøge Ciri og helst før The Wild Hunt finder hende.
Historien spænder naturligvis bredere end dette, men jeg vil bestræbe mig på at holde det så spoilerfrit som muligt, da spillet ved adskillige lejligheder byder på opløftende førstehåndsindtryk, både i forhold til de personer man møder, de steder man besøger og de missioner man påtager sig. Der er en samhørighed og et nærvær til stede, som fremtidige konkurrerende spil i genren virkelig kan lære noget af.

14 KOMMENTARER

 1. #1 – Har du bare en lille hang til RPG-genren, må du ikke snyde dig selv for denne titel. Start evt. med denne fremragende introduktion til serien af Kirk Hamilton. Han har virkelig fanget de vigtigste pointer, til dem der aldrig har rørt serien, og så har han for vane at skrive rigtig fedt.

 2. Herlig anmeldelse – jeg er (stadig) fan

  På et tidspunkt skulle jeg hjælpe en stakkel med at finde hans ged og bringe den sikkert hjem. På vej ud for at finde geden stødte jeg på en bjørnehule med en enkelt rasende beboer. Jeg fik nedlagt bjørnen hvorefter min søgen efter geden kunne fortsætte. Da det lille kid var fundet og jeg havde overtalt den til at følge efter mig, ønskede den fastlagte rute at føre mig forbi selv samme bjørnehule, hvor Geralt kort vurderede hvor heldigt det var at bjørnen allerede var uskadeliggjort af hensyn til gedens sikkerhed. Små detaljer som disse er svære ikke at blive glade for, da en gendannet bjørn blot havde vakt undren.

  Aldeles enig. I et spil af overordnet høj kvalivare, er det ofte de små detaljer, der får kvaliteten helt op og ringe.

  Jeg husker også Red Dead Redemption for meget, men det, der måske sidder bedst fast var tilfældigt at passere en NPC, der sprang af sin hest og sprintede hen for at tisse op ad en kaktus

 3. Du havde mig ved: Hamster og hyldebær!? Og SÅ kom “knæet”:-D

  Udmærket. Ja endda ganske Udmærket! Glimragende’ anmeldelse:-)
  Ikke for meget(Få Møj) og dog nok til at give en potentiel IKKE-FAN, en snert af nysgerrighed og lyst til at købe.

  *Hvilket jeg dog ikke gør pt. – Da jeg ér en Witcher – og det siden år 2007.

  *Forstå mig ret: Købt ER DET. Men venter til EE-udgaven. (eller noget lignede)
  ..samt et HW-setup der kan gøre dette værk til rette.

 4. #9 Jeg har hørt/læst den påstand flere gange og ligesom hele grafikdebatten, kan jeg ikke rigtig følge med. Jeg synes (baseret på min gennemspilning af toeren) ikke at der er noget som helst i vejen med kampsystemet. Det tillader dig at bruge hurtige reaktioner, en blanding af bomber, signs osv. Jeg holder meget af det.

  I øvrigt en god anmeldelse #0. Jeg har pt. brugt ca. 55-60 timer i spillet, og kan følge dine pointer hele vejen igennem. Well done.

 5. – Ofte unødvendigt lange dialoger
  – Ulogiske fast travel-muligheder

  Forstår jeg ikke, da jeg netop mener at den megen dialog blot giver historien/karaktererne mere dybde og mening.

  Fast travel mener jeg fungerer glimrende.

  Men en god anmeldelse, hvis karakter jeg er helt enig i. Kunne gidt ligge op af en 10/10 i min bog, men 9/10 er fin, da der altid er plads til forbedring.

 6. #12:

  Fra side 3

  I den forbindelse må man også forberede sig på, at spillet forlanger adskillige timers dialog. Hvis du vil have et spil der byder på action fra start til slut, så vil du muligvis køre træt i Wild Hunt efter få timer …

  og fra side 5

  Desværre foregår disse rejser kun mellem hvert skilt, og altså ikke med mulighed for at forlade vildmarken og komme direkte til et rejsepunkt. En af de første byer du kommer til, har uhensigtsmæssigt placeret dette punkt uden for byens mure, hvilket betyder at du må løbe fra skiltet, ind i byen for at fortsætte missionen, og så tilbage til skiltet før rejsen kan fortsættes. Det bliver hurtigt trættende at løbe den samme rute, og jeg ser få grunde til at muligheden for fast travel havde været tilstede fra alle spillets lokationer.

  Håber det hjælper til at uddybe hvad jeg mener