Tilbage
Næste

USA! USA! USA!

Det er tid til at stoppe fascisternes fremmarch i Italien en afskudt klunke ad gangen. Rebellion er nemlig klar med fjerde udspil i deres populære Sniper Elite-serie. Men står den på mesterligt finskytteri eller bovskudte testikler, når vi tager en tur til Italien og giver os i kast med taktisk action og stealth?

Sniper Elite 4 finder sted umiddelbart efter sidste spil, og vi befinder os i Italien i året 1943. Fascisterne er på heftig fremmarch sammen med nazisterne, og de italienske modstandsstyrker er ved at blive tvunget i knæ. Men så sender USA deres super-sniper Karl Fairburne, og han kan i den grad skyde fascismen en kugle for panden.

Historien er rendyrket B-materiale leveret så overdrevet, at det nærmest føles som satire, når det ikke lige driver af klichéer og kiksede accenter. Karaktererne er papirtynde og selvom du før hver mission kan snakke med forskellige personer, formår historien slet ikke at bide sig fast. Især ikke, når ansigtsanimationerne ligner noget fra 2001, og til tider er så kiksede, at jeg måtte grine højlydt. Glæd dig især til den britiske efterretningsofficer, der ligner et botoxuheld med downs syndrom.

Historien betyder ærlig talt ikke det store, når de først slippes løs på de store baner. Men i stedet for at servere en omgang kikset vandren rundt for at tale med folk imellem missionerne, burde de bare have lavet en video eller en missionsbeskrivelse på tekst.
Heldigvis er der mere guf på fortællingen under selve missionerne, hvor du kan finde dusinvis af breve og andre ting, hvis du giver dig tid til at lede. De giver de enkelte missioner masser af personlighed og nærvær.

Gammeldags finskytteri

Har du spillet de forgående spil i serien, ved du lige præcis, hvad du får. Et simpelt steath-system, hvor du kan snige dig rundt og skyde fjenderne lige i pikk … øh … øjet en efter en. Sniper Elite 4 er et tredjepersons taktisk action og stealth spil, ganske som forgængerne. Det bedste ved spillet er selve sniper-delen, hvor det handler om at placere sig godt, skyde under dække af andre lyde og så selvfølgelig at ramme plet.

Og her er Sniper Elite 4 – ganske som de andre spil i serien – i en liga for sig. Vejrtrækning, vind, tyngdekraft og ammunitions samt våbentype spiller alle ind, hver eneste gang de trykker på aftrækkeren på en af de mange rifler.

Her fik en fascist punkteret rygerlungen. Ofte gik jeg dog efter de ædlere dele!

Og det tager tid at mestre systemet, og det kan betale sig at spendere tiden på skydebanen, inden du tager ud på missionerne. Øvelse gør mester, og det er fantastisk tilfredsstillende at lave et vellykket skud, når vinden suser og målet er enormt langt væk.

Tilbage
Næste

15 KOMMENTARER

 1. DLC politikken burde vel også listes under negativt?

  Efter at have læst din, ellers glimrende, anmeldelse, havde jeg troet du have smidt et 4 eller 5 efter den. 6 virker ufortjent, når det blot er et forældet copy/paste produkt der forsøger at malke de betalkende kunder for flere penge for at kunne bruge, allerede implementerede, elementer i spillet.

 2. Lidt fjollet med alt deres DLC, især når der kunne have været brugt lidt flere hænder på andre områder.

  Forøvrigt. Jeg har en række 4K screenshots, som ser noget bedre ud end dem der er brugt i anmeldelsen. Er spillet PS4 “enabled” eller patched nu?

 3. #1 Det gør ikke spillet ringere som så, det er bare crappy signalværdi. Derfor er det ikke under negativerne.

  #2 Jeg synes, at de screenshots skal blive. De er taget in game, så de er repræsentative for det produkt, PS4-folket køber Jeg har set deres promo 4K PC billeder. De stemmer på ingen måde overens med det spil på en PS4

  #3 Fred være med det

 4. Jeg synes ikke jeg ser andre kritisere grafikken helt så meget. Så derfor jeg tænker at det kan være specifikt PS4 Pro-et-eller-andet-som-måske-mangler.

 5. #5 Det skal jeg ikke kunne sige. Men min version burde have fået PS4 Pro funktionalitet som er øget og mere stabil framerate samt god rays effekten, som er specifik til PS4 Pro.

  Jeg ved ikke, om der kommer en PS4 Pro patch mere, som skulle give 4K. Det har jeg i hvert fald ikke hørt noget om. PS4 Pro er efter min viden kun bedre framerate samt lys effekter.

 6. Personligt er jeg spændt på at se PC udgaven. Måske er den mere overkommelig. Billederne MED KOMMENTARER her i denne anmeldelse er screenshots, som jeg selv har sakset fra min PS4 Pro. De giver et indtryk af, hvad der er i vente på konsollerne.

 7. Jeg er ved at download Sniper Elite 4 til PC via Steam nu.

  Glæder mig så meget til at prøve den. Hvis det bare er halv så godt som Sniper Elite 3, så er jeg solgt.

 8. Jeg sidder det meste af dagen idag … indtil kl. 1600 … og streamer fra PC versionen via Steam. Ved ikke lige hvordan man linker til det, men add mig på Steam “Brown Banana DK”