Nogle af jer har ytret interesse i at få en sammenligning mellem GSP 370 (læs anmeldelsen her) og GSP 670. Jeg må indrømme, at jeg absolut ikke har været svær at overtale, da det faktisk er temmelig interessant at mærke 1.000 kr. i prisforskel på egen krop.

Sennheiser GSP 670 – en tungere spiller

Godt nok markedsføres GSP 670 som et gaming-headset, men egenskaberne rækker noget længere end bare dét formål. Denne storebror til GSP 370 har de samme egenskaber, men skruet i vejret. Det er da også hvad man ville forvente af en dyrere model, så lad os se nærmere på hvor meget bedre dette headset er.

Et af Sennheisers egne billeder. Headsettet har et massivt udtryk i smagfulde mat-mørke farver og teksturer.

Jeg er en sucker for rock. Det er ingen hemmelighed. Der skal være skrig på spaderne og bund i gryderne, mens bassen skal kunne gynge mig i søvn og forskråleren holder mig vågen. Sgu! Og her klarer GSP 670 sig påfaldende godt. Den dybere kop omkring højttalerne, giver bedre gengivelse af de dybere frekvenser. Den bedre membran giver en klar top og der er “selvfølgelig” en rigtig god mid-range. Altså overgår GSP 670 sin lillebror ganske klart på lydkvaliteten.

Komfort

GSP 670 er en smule tungere end GSP 370 med en samlet vægt på 398 gram, dvs. 113 gram mere end lillebror. Der er da også lidt tykkere beklædning på den lidt bredere bøjle, så vægten fordeles rigtig fint. Ydermere kan bøjlens styrke justeres, så presset ind mod kraniet kan tilpasses smag og behov. Hvis jeg “kommer til” at sætte noget Rammstein på, kan det godt være smart at indstille bøjlen til “sid fast selv om idioten headbanger”.

Man kan indstille bøjlens stivhed ved at flytte to sliders.

Til normal gaming-brug, har jeg dog bøjlen indstillet til at være lidt blidere, så trykket omkring ørerne ikke bliver for højt. Og når nu vi snakker komfort, er det ganske fornuftigt at gå videre til kontrol.

“What’s this button do?”

Nogle af kontrollerne fra GSP 370 går igen her. Der er knappen til at vælge lydindstillinger og der er det store drejehjul til tænd/sluk samt volume. Men så kommer tilføjelserne: En connect-knap til Bluetooth og en separat volumekontrol til mikrofonen. Bluetooth fungerer kanon og hvis man fx har forbundet headsettet til telefonen, så skifter det automatisk over til at bruge telefonen, når man er uden for rækkevidde af USB-donglen i computeren.

Venstre: Bluetooth-connector. Lille drejehjul til højre: Mic-volume. Store drejehjul til højre: Headset-volume. Lille knap til højre: Sound Setting Switch.

Den separate volume-kontrol til mikrofonen er en lækker detalje. I stedet for at skulle fedte rundt med lydindstillingerne i det enkelte spil, kan man bare snakke sammen og hurtigt justere resten på plads. Lige så gælder det, hvis man skifter rundt mellem spiltyper og bruger den lille knap til at skifte indstillinger. Jeg har selv forskellige indstillinger, alt afhængig af om jeg spiller co-op eller singleplayer.

Simple justeringer af mikrofonens afstand til floskelgeneratoren.

Forskellige hoveder har også forskellige behov for afstand til mikrofonen. Nogle taler bare kraftigere end andre, og så er det ganske fint at kunne justere afstanden. Ikke noget nyt eller banebrydende, sådan skal det jo bare være. Mikrofonen leverer en virkelig klar lyd med god bund, så jeg lyder mandig, men også med fin klarhed, så man tydeligt kan høre min frustration over de n00bs, jeg spiller sammen med.

Disko er død, i hvert fald udenpå

Ligesom GSP 370, kører GSP 670 helt uden disko! Dejligt! Et afdæmpet, stilrent og lækkert design, ingen løse ledninger, ingen dioder, ingen dikkedarer. Okay, det ER et stort headset, så det er næppe sådan et, man vil gå rundt på gaden med. Ihvertfald ikke til rent musikbrug, selv om det fungerer godt til det. Er man mere ligeglad, kan man sagtens bruge det som håndfri til sin telefon, men det vil jeg lade være op til den enkelte.

Lidt lækker design-detalje. En lettere futuristisk vinkel-bøjle med indlejrede ledninger.

Jeg kunne ikke lade være, og har selv haft det på i bussen. Det er ikke noise cancelling, men er dog temmelig tæt. Altså kunne jeg i høj grad slippe for at høre på andre og nøjes med at nyde musikken. At jeg så fik nogle sjove blikke for at drøne rundt med sådan et headset på hovedet, er vel bare noget af det, der hører til. Til offentligt brug er det heller ikke lige sådan at pakke væk. Headsettet fylder en hel del, også selvom det klappes så meget sammen som muligt. Altså ikke et særlig godt system på rejsen, selvom det teknisk set er muligt.

Lidt teknisk

Batteritiden er ikke lige så heftig som i GSP 370. Her i den tunge ende, snakker vi “kun” 16-20 timer på en fuld opladning. Ikke dårligt! Den trådløse rækkevidde er op til 10m. Absolut rigeligt, må man sige. Der er mere lækkerhed i både mikrofon og højttalere. Frekvensresponsen for mikrofonen i GSP 670 er mellem 10 Hz og 7.300 Hz, mens højttalerne kan gengive fra 10 Hz til 23.000 Hz. Jeg synes kvaliteten i begge dele kommer godt til udtryk under brug.

Den noget dybere højttalerkop, som blandt andet giver en bedre gengivelse af bas-området.

Konklusion

Direkte sammenlignet med GSP 370, så vil jeg sige at GSP 670 er de 1.000 kr. mere værd. Er vi alligevel oppe i de prisklasser, så er det altså slet ikke dårligt at få den højere kvalitet med sig. Det skal så også siges, at vil man kun have et godt headset til gaming, så er GSP 370 absolut rigeligt. De ekstra detaljer i 670’eren er ikke direkte nødvendige, men gør at dette headset kan bruges til andet end gaming. Man KAN faktisk nyde sig noget god musik og man KAN bruge det som håndfri til sin telefon.

Det er et komfortabelt og velbygget headset og kan varmt anbefales, men som sagt er det kun tilrådeligt at kaste 2.500 kr. efter det, hvis man vil have den ekstra kvalitet. Jeg ville selv være 100% tilfreds med en GSP 370, så hvis du vil gå en klasse op, skal du overveje om du selv synes, at den højere pris er balanceret med det du får for de ekstra knaster.

17 KOMMENTARER

 1. #1 Velbekomme! Ja, Sennheiser spurgte selv om vi kunne tænke os at prøve 670 af. Jeg er glad for du fandt den værd at læse =)

  #2 Jeps! Klart bedre! Ikke kun pga et bredere gengivelsesspektrum, men også kvaliteten af gengivelsen. Jeg mistænker dybden på ørekopperne for at være årsagen. Bedre klangrum bag membranen giver bedre bølger foran den.

  #3 Heh, ikke kun det. Jeg kunne sgu godt bruge en ny monitor i det hele taget!

 2. Forresten en detalje, der også kan være relevant: Når headsettet er tændt og parret med både computeren og telefonen, så kører den fint over på opkald, hvis/når folk ringer!
  Og lyden til opkald er selvfølgelig vildt god, så det er jo også nice!
  Det skete faktisk et par gange forleden, mens jeg spillede Ghost Recon – Wildlands. Først ringede min morfar, senere min mor. Måtte lige skrive til min coop-makker hvorfor jeg ikke svarede ham imens, men ellers gik det fint. Døde “næsten” ikke

 3. Så vidt jeg kan se, (og det gælder alle headsets uafhængigt af pris/mærke) så er det igen nogle hørebøffer med alt for meget plastik og typisk der, hvor belastningen på hørebøfferne er størst = skidtet går i stykker relativt hurtigt, selv ved normalt brug. Hvordan er byggekvaliteten? For til den pris, så burde der være minimalt med plastik.

 4. #6 Ja, plastic kan ofte være noget møg! Det kan dog også være godt, men det afhænger jo meget af hvilke polymerer de arbejder med.
  Den højere vægt skyldes brugen af flere legeringer. Fx er leddene ved ørekopperne lavet af en stærk, let legering. Ledningerne er integreret i designet, så de hænger ikke trælse steder og bliver udsat for mulig klipning.
  Hovedbøjlen er primært af plastic, men opfører sig som om plasttypen er en relativt flexibel polymer, med hvad der føles som bladfjedre indeni. Det giver hovedbøjlen både lethed, styrke og flexibilitet.
  Ørekopperne har også en god vægt og måden hvorpå de reflekterer lyd fra bagvæggen frem gennem membranen, virker også som om der har været tænkt på materialerne.

  Nu ved jeg ikke hvor du præcis mener at belastningen er størst, så vil du uddybe lidt mere detaljeret, så jeg kan svare mere specifikt? =)

 5. #7 Jeg tænker på det stykke af bøjlen, som går fra det primære stykke på hovedet og kan forlænges/justeres, så kopperne sidder perfekt. Ved ikke om den beskrivelse er præcis nok? Men oplever desværre ofte, at det stykke knækker relativt hurtigt, ligegyldigt hvor forsigtig jeg end er. Er pt. ret glad for mit Razer BlackShark, da det er alu (pilot design) og kun kopperne er af plastik. Jeg savner dog lidt bedre lyd, men med en holdbarhed som førnævnte hørebøffer – derfor mit spøgsmål ang. byggekvaliteten.

 6. #9 Det hjalp rigtig meget, fint beskrevet!

  Som du kan se på billedet https://www.dailyrush.dk/uploads/2020/04/GSP670-cup-frame.jpg, er der selve hovedbøjlen (det smalle stykke) og slider-stykket (det brede stykke med logoet på)

  Det smalle stykke forsvinder ind i det brede, hvor det føles som om trinlåsene er lavet af plast. De kører let, når der ikke er belastning på bøjlen, mens de “låser”, når man trækker kopperne fra hinanden, altså når de “sidder på hovedet”. De føles som om de er godt lavet, så jeg forudser en god holdbarhed dér.

  Den smalle hovedbøjle føles som om den indeholder en bladfjeder, som har en bredde tilsvarende 55% af bøjlens samlede bredde. Altså har den et godt, stort og flexibelt stykke metal indlejret, hvilket giver en god styrke og holdbarhed. De sliders som sidder på toppen af hovedbøjlen og justerer hovedbøjlens klemmestyrke, glider ned på begge sider af førnævnte bladfjeder. Kører man derfor sit headset med maximal “klemmestyrke” på topbøjlen, er der faktisk bladfjeder hele vejen fra isse til øre. God styrke i det!

  Topbøjlen føles som primært plast, hvilket gør at hvis man har for vane at trække langt ud i kopperne, så er det nok dér den endelig vil knække.

  Hvis du er helt ude i at du vil have basalt set ren alu i den primære konstruktion, og intet mindre, så skal du lede videre. GSP 670 føles meget stærke i forhold til alle andre headsets jeg har siddet med, så jeg ville sige at de har en god holdbarhed. De kommer ikke op på en konstruktionsstyrke som ville være en russisk kampvogn værdig. Nok snarere en klassisk Volvo stationcar. Vi er i hvert fald ikke ude i noget “flimsy”.

  Jeg håber det hjalp, ellers så spørg noget mere =)

 7. #10 tak for at uddybe. Jeg vil lige undersøge det lidt nærmere selv og se, om ikke man kan finde et hands on indtryk i en butik, når vi taler det prisleje – altså når vi kan bevæge os frit igen.

 8. #11 Ja jeg skal ikke kunne sige om de helt lever op til dine krav, men jeg tænker at de har en ærlig chance. Meget fornuftigt at mærke efter i egne hænder, især i det prisleje. Det ville være sygt nederen at smide 2500kr ud ad vinduet!
  Så håber jeg bare dit nuværende headset kan holdes fint nok kørende, ind til vi alle bliver lukket ud på græs igen =D

 9. #12 Det eneste der er blevet slidt på det nuværende, er selve puderne, men fik bestilt nogle nye hjem inden det her cirkus begyndte. Så de har bare at holde!

 10. Æv.. hvis det havde ordentlig noise canceling, så havde jeg købt det asap.
  Når man f.eks arbejder hjemme og virkelig skal fordybe sig med kode… imens 2 piger på henholdsvis 3 og 4 år løber skrigende rundt efter hunden, så kan jeg dårligt tænke mig til “Hello World”.
  Og mikrofonen er jo selvfølgelig pga CS:GO, så skal være med begge ting.. det er svært at finde, synes jeg

 11. #13 Held og lykke med det! Forstår godt du vil have dem i hænderne og det har jo lange udsigter.

  #14 Enig i det med noise cancelling. Jeg har heller ikke set nogen med aktiv noise cancelling, så jeg tænker det må handle om at få så god passiv noise cancelling som muligt. Hvis du finder nogen, må du lige sige til =)