Jeg håber ikke at din familie allerede har købt julegaver til dig, for her er noget, der måske burde være på listen. De forgange to uger har været brugt på Jedi: Fallen Order (læs anmeldelsen her) og dette headset, som har været med mig hele vejen. Det er blevet udsat for lidt af hvert og har også svaret igen på forskellige områder. Selvfølgelig blev der også lidt tid til Deep Rock Galactic (læs interviewet med skaberne her), som er et udpræget coop-spil hvor kommunikation er essentiel.

Sennheiser GSP 370 – en kort intro

Først og fremmest skal nævnes dette: Headsettet er designet til gaming! Altså skal du ikke læse videre, hvis du leder efter de næste ørebøffer til at høre din prima-lækre “Abbey Road” LP, hvori man stadig kan finde John Lennons DNA i pauserillen mellem “Here Comes The Sun” og “Because“. Hvis du vil kunne slutte dem til din telefon, så er du også gået forkert i byen. Du kan dog godt være havnet det rette sted, hvis du vil slutte dem til PC, Mac eller PlayStation og så gå i gang med at game som en galning!

Sennheiser GSP 370 classy shot
Headsettet i smagfuld og stilet belysning, selvfølgelig i et landskab med moderne farver og materialer. Classy, ikke?

Headsettet har mange detaljer at byde på, og der lader til at have været nogle meget klare mål for designprocessen. Sennheiser har ry for at være grundige, og det har de også været. Hvad headsettet mangler i sublim musikgengivelse, kan det opveje i klarhed. Der er en skarp lyd på alle de rigtige frekvenser, hvilket gør at eksplosioner, spilmusik og tale altsammen kommer klart igennem. Du kan endda også skifte mellem 2.0 og 7.1 surround. Især det sidste har Sennheiser fået til at virke rigtig godt! Jeg føler klare retninger og omringning af lyde, når jeg begiver mig rundt i spillet.

Lidt nærbilleder af de tekniske detaljer, samt mikrofonen i “slukket” og “tændt”-position

Højere og vildere eller lige i øret?

Den store drejeknap til at justere lydstyrke, er temmelig nem at finde og kører fint rundt. Ingen problemer der! Der er dog noget som kan være en smule problematisk, og det er den maksimale lydstyrke. Headsettet kan nemlig bryste sig af en vidunderligt lang batterilevetid, op til 100 timers trådløs gaming på en fuld opladning! Det er imponerende, men har gjort at den maksimale lydstyrke er noget lavere, end jeg havde forventet.

Det er dog intet problem for denne anmelder, da netop den maksimale lydstyrke stadig ligger en håndfuld over hvad jeg anvender. Selv når jeg sætter fuld skrald på (altså, så fuldt skrald som jeg vil have), så har headsettet stadig lidt ekstra at levere. Jeg synes det er en meget fornuftig begrænsning som Sennheiser har indbygget. Når formålet er at sikre en trådløs oplevelse i lang tid, så er det et udmærket trade-off, som ikke engang kan mærkes.

Sennheiser GSP 370 equalizer
Driverens grafiske equalizer og andre playback-indstillinger

Et fritgående headset…?

Nu kommer vi til rækkevidden for trådløsheden. Den er ikke overvældende, hvilket den heller ikke skal være. Jeg kan lige nå ud til køkkenet for at hente forsyninger, mens jeg fortsætter samtalen. Altså cirka 6 meter med et par vægge imellem. For mig er det en ganske fornuftig max afstand for et dedikeret gamer headset. Inden for grænsen, er både ind- og udgående lyd stærkt kørende, men begynder hurtigt at knase, når man går for langt væk.

For mit kranie, sidder GSP 370 også temmelig fornuftigt. Det er rigtig rart næsten at kunne glemme at jeg har det på! Bøjlen er bred og velpolstret, headsettet vejer kun 285 gram og ørepuderne er virkelig komfortable. Pudematerialet er i en slags kunstig læder, som leder varme rigtig fint. Jeg synes ihvertfald ikke jeg sidder med sveddryppende ører efter en lang gaming session. Ørepuderne kan også vippes i alle retninger, så de tilpasser sig det enkelte kranie uden problemer.

Endelig et afdæmpet design

Nogle af jer har nok tidligere bemærket, at jeg ikke er synderligt imponeret over disco-belagt hardware. Hvis jeg er i tvivl om hvorvidt min hardware er en mus eller et udrykningskøretøj, så er der nogen der har smidt for meget lys i det. Her kan jeg kun glæde mig over Sennheisers “gammeldagshed”. Der er kun én, diskret indikatordiode, så jeg kan se om headsettet er forbundet og cirka hvor meget strøm det har tilbage. Resten er stilrent og afdæmpet. Jeg synes om!

Sennheiser GSP 370 noise gate and mic
Indstillinger til mikrofonen, inklusive noise-gate

Nu kommer vi så til noget, jeg synes Sennheiser skal gøre bedre. Jeg vil være blød og sige at problemet relativt let kan løses. Det ligger nemlig kun i driveren! Som du kan se på ovenstående billede, så er der en slider til at indstille noise cancellation. Det er da en rar ting! Men den virker ikke. Jeg kan ikke flytte den, så det undrer mig lidt at den er der i det hele taget. Jeg mistænker dog, at det er sådan noget, der forsvinder med en opdatering.

Konklusion

Nu kommer der lige et tal, der kan åbne de trætte øjne: Sennheiser GSP 370 koster 1500 kr. Det er et temmelig højt beløb for et trådløst headset. Men her er den anden side af medaljen: Det er meget veloptimeret til netop trådløs gaming og komfort. Ydermere har Sennheiser deres ry i ryggen, da jeg har erfaring med, at deres produkter leverer varen i årevis. Altså forventer jeg at kunne bruge det her headset med glæde i 5-7 år. Det er ikke dårligt, hvis man sammenligner med at købe nyt headset hvert andet år!

For den komfortbevidste gamer, er det klart et trådløst headset, som kan anbefales. Headsettes skarpe lyd, høje komfort og ekstreme batterilevetid er på Sennheiser-niveau. Det er simpelthen den kvalitet, man forventer. Det eneste der er tilbage at gøre, er at overveje, om mine argumenter er gode nok til at du vil give 1500 kr. for et gaming headset. Eller rydde årets ønskeseddel og erstatte med kun ét punkt: Sennheiser GSP 370.

OVERBLIK OVER ANMELDELSEN
Score
9
Forrige artikelAstralis vinder ECS sæson 8
Næste artikelTraileren til No Time to Die er ude

7 KOMMENTARER

 1. #1 GSP 670 arbejder med både BlueTooth og en endnu stærkere low-latency forbindelse på den trådløse. Ydermere har de gjort mere ud af membranerne, så lyden er endnu bedre. Vi snakker ægte Sennheiser-kræs!
  Trade-off er at batteriet “kun” kan køre 20 timers BlueTooth eller 16 timers trådløs low-latency på en fuld opladning. For at balancere batteriets kapacitet med din gaming, har de opstillet teknikken sådan at man kan lade det i 7 minutter og opnå 2 timers gaming.
  Det koster en tussebasse mere end GSP 370, men kan så også bruges til telefonen (forudsat man gider rende rundt med en mikrofon stikkende op, mens man nyder sin groove på gaden).
  GSP 370 kan gengive 20-20.000 Hz, mens GSP 670 kan gengive 10-23.000 Hz. Altså bedre rækkevidde i både diskant og bas.

  Om prisen er voldsom, afhænger af om man er vant til bare at få fingre i et headset for at kunne snakke, eller om man er typen der gerne vil punge ud for bedre kvalitet. Inden for Sennheiser og inden for høj kvalitet, er GSP 370 klart i den økonomiske ende. Det kan dog være et stort spring for mere spartanske gamere.

 2. #3 Velbekomme! Jeg er selv temmelig imponeret over 100 timers trådfri-tid. Det er sgu vildt!
  Jeg vakler selv mellem mulighederne fra både GSP 370 og GSP 670. 100 timers gaming er vildt meget, det er 20 timer egentlig også. Altså kunne jeg godt overveje at smide en tusse mere og så få den vildere lyd. Jeg ville dog nok skulle basere det på mere erfaring med begge headsets.
  Og så ville jeg nok også foretrække at kunne tage mikrofonen af GSP 670, hvis jeg vil bruge dem som civile hovedtelefoner til at høre musik i bussen.

 3. God dammit, mine PC360 er efter mange års tro tjeneste og lidt kasten (læs: ikke altid lagt pænt og roligt) på bordet begyndt at miste lyden i venstre side, så jeg har været lidt på udkig, Pt. er jeg lidt lun på Corsair Virtuose og så fik jeg også set Sennheiser GSP 670’erne… Det jeg godt kan lide ved Sennheiserne er at de er lidt dybe i det så mit øre ikke rammer på hele tiden, dog plejer jeg at have ørekopper med velour beklædning eftersom mine ører plejer at blive varme… Ved sgu snart ikke hvad man skal gå efter længere…

 4. #5 Spoiler: Jeg sidder faktisk med GSP 670 på hovedet lige nu.
  Jeg forstår godt hvad du mener med de varme ører og jeg lider da også selv lidt under det. Især om sommeren. Jeg tror det er tæt på umuligt at komme udenom, hvis man også vil have lyden lukket fornuftigt inde.

  Man kan også tilkøbe ekstra ørepuder, men jeg ved ikke hvor nødvendigt det er. De har ikke velour, men en form for blød og let kunstlæder, som stadig giver lavere temperatur om ørerne end de billigere gummipuder.