En vidunderligt kedelig mus

Efter den sidste omgang med LEADR-musen, er det rart at sidde med en skrabet, simpel men veludført mus fra ROCCAT. Godt nok har den stadig indbygget lysshow, men som sædvanlig har jeg skruet helt ned for lyset. Der er ingen batterier og modtagere og ladere, bare et kabel. Ingen supersmarte funktioner. Bare en “kedelig” mus, med alt hvad den skal have i sin bedste udgave, og intet mere. Min test af 120 AIMO er blandt andet sket via 56 timers intens Ghost Recon Breakpoint, så den har været godt i gang!

ROCCAT’s eget reklamebillede, med tilpas moderne belysning.

Unboxing

Det gik nemt nok. Jeg åbnede pakken, tog musen ud, satte den til computeren og så kørte den! Selvfølgelig skulle mit ROCCAT-system lige downloade de specifikke drivers til musen, men det gik også uden problemer. Et par hurtige klik, og så var lyset skruet helt ned. Klar til kamp med denne kablede gamer-mus!

Musen i sit rette element, kun tilsat spotlight for stemningens skyld.

En mus i hånden er bedre end ti rotter på loftet

Nu har jeg siden anmeldelsen anvendt SteelSeries’ G650 med stor fornøjelse. Det første jeg bemærkede med 120 AIMO i hånden, er at musen er virkelig let! Den glider næsten selv hen over musemåtten og så havde jeg endda glemt at tage klistermærkerne af glidepuderne. Da jeg så fik dem af, kørte den endnu finere, men stadig med nok modstand til at jeg føler det rette taktile feedback i hånden.

Ikke sælge skindet før musen er skudt

ROCCAT har valgt en rigtig god overflade til musen. Den samler ikke rigtig noget skidt, er dejlig mat og så sidder fingrene rigtig godt på den! Det kan især mærkes, når jeg løfter musen. Jeg behøver ikke rigtig klemme om den, da den mere eller mindre selv holder fast i mine fingre. Alt i alt ligger musen solidt og fast i grebet. Dette skyldes kombinationen af overfladen og en meget let vinkel på musens sider.

Mus med lidt sidebelysning, som fremhæver fladerne og den gode overflade.

En lidt skæv størrelse

Som du kan se på billedet, er musen skæv. Det samme gjorde sig gældende for G650 og sikkert også mange andre mus. Man kan så komme ind på at diskutere HVOR skæv den skal være, for at være optimal. Min egen vurdering af 120 AIMO, er at højden kombineret med skævheden og “ryggens” krumning, passer rigtig fint i min hånd.

Lidt skæv, men åbenbart på den rette måde!

God mangel på jordforbindelse

Alle kender vistnok situationen hvor man skal løfte musen, flytte den og sætte den ned, for at fortsætte en bevægelse. Jeg tror at lige så mange kender til at markøren stadig flytter sig, selv om musen er løftet. ROCCAT har fortsat brugen af deres OWL-sensor, som har en meget høj opløsning, men som også reagerer på virkelig korte afstande. Resultatet er at musen kun skal løftes 1 millimeter, før markøren går i stå.

Indstillinger for en hel masse hastigheder. Jeg synes standard fungerer fint, mens større nørder vil lave om på dem.

Interface og driver

ROCCAT kører stadig med deres SWARM-system, som lader til at opføre sig rigtig fint! De tidligere udgaver havde en del bugs med især download og installation af opdateringer. De problemer lader heldigvis til at være fortid, da jeg ikke har oplevet nogen af dem. Ihvertfald ikke i forbindelse med denne mus.

Disco-kontrollen. Meget vigtig for sure, gamle mænd som mig, der foretrækker minimal disco!

Vær virkelig pernittengryn

Lige som LEADR, kan man indstille fem forskellige følsomheder på musen, så den kører hurtigt eller langsomt rundt på skærmen. Det er meget rart at kunne vælge sin musehastighed og med så stor spredning. Man skal dog vænne sig til at vide hvor mange gange man skal klikke på DPI-skifteren, for at lande rigtigt. Der er nemlig ingen indikator til at fortælle dig hvor du er, så enten har du ramt rigtigt, eller også skal du klikke videre.

Personligt ville jeg foretrække at man kunne få lyset om hjulet til at skifte, alt afhængig af hvilken DPI man er på.

Knapudvalget, som ser ud til at kunne en masse, men musen har ikke knapper til at udnytte samtlige features.

De knapper der skal være

Der er intet overforbrug af knapper her. LEADR-musen kunne godt virke overbeklædt med knapper, hvilket jeg også kan være enig i. Jeg er dog af den type, der ikke har noget imod ekstra knapper, så længe jeg selv kan styre dem. Her på 120 AIMO, er der kun de få, og de gør præcis hvad de skal. De sidder godt, de er lækkert responsive, de giver et tilfredsstillende klik og følger fint med tilbage til udgangspunktet igen.

Lidt flere nørderier

Vil man længere ind under huden på musen, kan man rode med de avancerede indstillinger. Her kan man fx bede om lyde som siger til, når man har ændret sin DPI. Det har jeg ikke slået til, da jeg ikke har brug for endnu flere lyde. Endvidere kan man heller ikke her, få lyde specificeret til hver enkelt indstilling, så man ved hvor man er.

Jeg har til gengæld holdt fast i højeste opdateringsfrekvens og den laveste løfte-afstand, for at markøren stopper.

Konklusion

Dette er en virkelig god mus! Der er kælet for de rette detaljer, så der er minimal bling-bling og lir, mens der er skruet helt op for de detaljer, der gør musen god at arbejde med.

Af gode detaljer kan jeg nævne:

  • En rigtig god overflade med godt greb
  • Veludført ergonomisk design
  • En meget lav vægt, kombineret med lav modstand
  • Gode knapper med hurtig reaktion og god fornemmelse
  • Et mere spartansk design, perfekt for sure gamle mænd som mig

Det eneste jeg kunne tænke mig, er at man kan indstille lyset til at reagere på hvilken DPI man kører med. Det vil gøre det nemmere og hurtigere at vide hvor man er. Og helt ærligt savner jeg også de forreste knapper, som sad på begge sider af de traditionelle venstre- og højre-knapper på LEADR-musen. De var faktisk rigtig rare at have til rådighed.

Den tidligere LEADR-mus med sine utallige features (og bugs) ligger lige nu på steder mellem 833kr og 1249kr. Et heftigt prisleje for en mus med problemer. Til sammenligning ligger Kain 120 AIMO helt nede på 399kr og kan findes så lokalt som Bilka og Føtex. En stor forskel, må man sige, og helt klart en superstærk mus i sin prisklasse!