Fik du ikke skudt dig en masse zombier af hovedsageligt afrikansk afstamning da Resident Evil 5 tog Xbox 360 og Playstation 3, har du nu muligheden for at nyde en øget præcision med keyboard og mus på PC’en. Daily Rush har endnu en gang kæmpet med kluntet styring, irriterende AI og lettere forældet gamedesign, der alligevel formår at charmere sig ind under huden på den Brune Banan, selvom spillet essentielt set er helt det samme, som det var for seks måneder siden, da det udkom til konsollerne.

En gammel helt vender tilbage

1996. Resident Evil. En mørk gang. To hunde og ødelagte vinduer. Sådan vil mange huske det første spil i den efterhånden gamle serie. Episoden hvor de zombificerede køtere blæste igennem ruden, var første gang undertegnede vrælede som en tøs og nægtede at spille i flere dage derefter (dette har igennem årene gentaget sig en del gange). Ligesom i 1996 er det endnu engang Chris Redfield, der indtager hovedrollen. Sammen med den lokalkendte BSAA agent Sheva Alomar tager Mr. Redfield en actionfyldt tur igennem et afrikansk helvede. De to uheldige helte er på jagt efter en mand ved navn Irving, som umiddelbart udgør en biokemisk terrortrussel.

BilledeBillede

I samme sekund Chris sætter militærstøvlerne i den støvede jord i den fattige landsby, rammer den trykkende og fjendtlige stemning spilleren som en hammer. Og efter knap 5 minutters spilletid, starter en intens kamp på liv og død, da lokalbefolkningen selvfølgelig er blevet til zombier. Ikke de klassiske zombier; de genopståede døde, menneskeædende halvrådne stinkbomber. Men de hyper aggressive gespenster som vi stiftede bekendtskab med i Resident Evil 4. Det er endnu en gang La Plague virussen der er på spil, om end en lidt anden udgave i denne ombæring. Plottet tager en del platte og langt ude drejninger igennem de seks kapitler, ganske som det hører sig til i et Resident Evil spil. Der bydes på gensyn med nogle gamle kendinge, så for gamle fans af serien er der lagt lidt i ovnen til en hyggestund. Afsløringer skal jeg ikke komme med, da heftige trusler fra Capcom om død og ødelæggelse hænger over hele redaktionen. Det skal dog nævnes, at den forræderiske Væsker (Wesker) vender tilbage, med alle hans fancy Matrix-moves. Historien fungerer fint i kontekst med resten af Resident Evil universet, selvom der ikke bydes på hverken dybde eller logik. Forvent B-films-plot og tillad Resident Evil serien dens enfoldigheder, så bliver du ikke skuffet.

BilledeBillede

Der har været megen snak om racisme, da man i Resident Evil 5 (RE 5) overvejende skyder på fjender af den afrikanske overbevisning. Folk af den mening, at RE 5 er et racistisk spil, burde klassificeres som værende psykisk syge. Mere relevant ville det være, at diskutere den altomsluttende fattigdom i Afrika, eller det, at store firmaer benytter den fattige befolkning som forsøgspersoner. Men det er en helt anden sag, vi kan diskutere i andetsteds.

16 KOMMENTARER

 1. Lyder da som det iorden, men ja det jo nok ikke rigtig værd at bruge penge på hvis man allerede har konsol udgaven.

  Hvis de nu bare lavede et Re 1, Re 2 og Re 3 Remake til Ps3 og xbox360 se så tror jeg sku nok de ville kunne indtjene nogle skejser. Jeg ville være hooket det helt sikkert!

 2. Det er altså utroligt at de der spil udviklere ikke fatter at quicktime events SUTTER!!!

  hvem har nogensinde rost et spil for det’s fede quicktime events… så STOP DOG!

 3. #4 Ja, det er simpelthen så enormt latterligt. RE 5 har så mange frustrerende idiotiske elementer, at jeg faktisk var fristet til kun at give det 5/10. Men når det fungerer er spillet jo ret godt. Men for satan da, hvor er Quicktime events LAAAAME AAAAAASSSSSS!!!!

 4. Jeg kan kun give spillet 6/10 synes simpelhen det er for langt væk fra Resident Evil serien.

  Og så det med styringen, det er ikke til at holde ud. Men okay. det er sjovt at smadre zombier men det er det alså også i CoDWaW og i L4D, og der virker det bare bedre.

 5. Mit store problem var at man nogle gange kom til en bane som skulle klares på en af to måder:

  1. Hold ud indtil der er gået et bestemt stykke tid

  2. Slå zombies ihjel til der ikke er flere.

  Problemet var at man første gang man kom til hver af disse baner ikke vidste hvilken måde man skal klare banen på.Så enten brugte man alle sine skud for så at finde ud af at det var spild af ammo fordi de blot respawnede. Eller også løb man rundt og dodgede zoombies i en uendelighed uden at der skete noget.
  Det irriterede mig grufuldt.

  Det var godt nok konsol udgaven men jeg går udfra at konceptet er det samme i PC udgaven

 6. Har jeg ikke selv en konsol, så første gang jeg får spillet det, har man mulighed for at spille det i coop, er det rigtig underholdene og flot som bare pokker.

 7. #6 Ja, jeg giver dig 100% ret! Men coop er en lifesaver i dette spil… men ja, jeg er nok lidt flink, da jeg gav konsolversionen 7.5 og pc versionen 7…

  #7 Yup, det er faktisk noget jeg slet ikke kommer ind på (kan sgutte presse det hele ind, anmeldelserne er allerede lidt for lange). Men det er faktisk jævnt irriterende første gang man suser igennem spillet. Jeg var i hvert fald lige så forvirret/frustreret omkring det som du lyder til at have været!

  Det er 100% det samme i pc-udgaven!

  #8 Wut?

 8. Helt enig, styringen er elendig. Lige så er ens POV, man bliver nærmest køresyg af at se på det.

  Og så den evindelige ammo-kamp – det er bare ikke sjovt.