Der var engang hvor musen over alle mus var Razer Boomslang. Mange gamere sværgede til den, men musen blev efterhånden forældet som optiske mus vandt mere og mere frem. Nu er Razer tilbage med deres første optiske mus, og den proklameres som værende den mest præcise på markedet. Daily Rush har haft fingrene i en Razer Viper og dommen er nu afsagt!

På måtten igen

Billede

Når man snakker mus nu om dage er der mange meninger om mange forskellige mus. Det kan være svært at definere en fælles værdi for hvad der godt ved en mus: Nogle kan lide at musen er let og nem at flytte rundt med, andre kan lide at den er tung og mere præcis. Andre igen kan kun lide mus med én bestemt udforming. I denne anmeldelse skal der kigges lidt på det nyeste skud på stammen fra en af de mere anerkendte musefabrikanter: Razer.

Razer er tilbage

Viper’en er Razers første optiske mus og som før er Razer klar med en mus der er helt med på noderne. Musen er en meget let mus. Den vejer intet i forhold til den forholdsvise tunge mx500. For mig der gik fra førnævnte mus over til Viper’en, var det tæt på et kulturchock, men ikke noget der tog mere end en halv dag at vænne sig til. Jeg opdagede under brugen af Viper’en, at det var en fordel i FPS at bruge en let mus, da de mange løft med musen nu ikke længere belastede hånden på samme måde osm før. Før var jeg af en anden mening og sværgede ved min mx500, men efter intens gaming med Viper’en, tror jeg ikke jeg vænner tilbage til en tung mus.

Billede
Billede


Udformningen af Viper’en er af en noget særpræget slags. Men det kan vel ikke overraske blandt brugerne af Razers gamle Boomslang, der satte chockbølger afsted blandt gamere. Razer havde vovet at nytænke i en tid hvor en mus var en ellipse med to knapper. De er altså også denne gang på banen med et noget anderledes design. Musen er for det første ikke særlig stor. Gamere der føler at de har store hænder kan måske føle at Viper’en bliver for lille i hånden. Dog har jeg selv store hænder (You know what they say about men with big hands, right? They need bigger gloves) og benytter egentlig ikke håndfladen så meget til at flytte rundt med musen. Jeg benytter de dertil indrettede “gummi-strips” placeret ned langs hver side af musen og det er en god præcision og kontrol man får ud af musen. Musen er gennemsigtig så man får der strømmer et cool rødt lys ud på skrivebordet når musen er aktiv. Det giver en fed effekt og er alt for godt til at finde ting i mørket med. Musen passer godt itl både venstre- og højrehåndede grundet dens symmestriske design.

Billede

Det som slår mig, når jeg benytter musen er den kraftige hældning fra “ryggen” af musen ned over knapperne. Det gør at fingrene ikke rigtig har noget hvile på i stilleperioder og hvis de endelig hviler, så har de meget let ved uforsætligt at trykke på de meget følsomme knapper. Knapperne er meget store, men desværre er deres følsomhed både en fordel og en ulempe. Der er næsten aldrig trykfejl i spil, hvor knapperne reagerer som de skal og lidt til. Desværre er de for nemme at trykke ned og det sker tit ved almindelig desktop-brug at man trykker en af de to knapper ned.

55 KOMMENTARER

 1. Lækker anmeldelse der breaker, har ventet langtid på en anmeldelse fra DR
  Anyway, den er sgu fed, og har altid gerne villet tilbage til en Razer – Viper et godt valg jo
  Sys det er okay, det med 2 knapper, man bruger ikke mere som gamer (imo) – gør som sagt i hvert fald ikke, 2 knapper, skyd og hop og noget lir på scroll tryk og scroll :]
  Hvad er det nu lige prisen er på den?

 2. Nice!! Razer i optisk udgave, helt klart noget jeg skal ha fingre i – Er også ved at være pænt træt af ledningen på min nuværende R-mus.

  Gaaaah ?! Stadig ledning på???

 3. #1 —>Salgsinformation

  Forhandles af: BRIO A/S TLF: 47 31 48 00
  Vejl. pris: kr. 499,95
  På markedet i Danmark: 12. maj 2004

 4. Jeg har efter et par års quake gaming vendt mig til at bruge højre museknap som hop – så den blev automatisk hop i diverse 3d shut ’em up spil -, så da jeg begyndte at spille cs var jeg lidt irriteret da der er en sekundær skydeknap. Men så jeg fik mig en mx der har et par ekstra knapper på siden som ikke kunne sidde mere perfekt til jobbet

  Hvis den også havde noget ligne havde jeg nok godt kunne finde på at købe den.

 5. Jeg har nu en MX500 og før det en IE3.0 Jeg gik til MX500 fordi den i modsætning til IE3.0 var en mus og ikke en stor rotte. Jeg har været glad for min MX500 men har som dig også oplevet den som tung. Hev metalblokken ud af min IE3.0 men mx500 har ikke den blok.

  Jeg havde kigget på den nye optiske razor mus en del før den kom ud. Dens optik lyder sej men faktum er at JEG ikke kan undvære min frem og tilbage thumbknap på en mus :d man sidder simplethen og leder efter de kanpper når man bruger andre mus.

  En andet stort minus som du fint udpejer er oversensitive knapper. Det hader jeg virkelig. IE3 havde også lidt for sensitive knapper og scrollen var næsten trinløs!!!

  Med to thumb knapper og hårdere knapper så ville jeg uden tvivl have købt den razor bare for at gennemteste den.

  Deamonized ja enig… Højremuseknap er til hop

 6. #6 MX500 har en blok, har selv hevet den ud på min.

  og #0 de har brugt guldstik ??? er det ikke en fordel istedet at bruge en usb-ps2 adapter og så køre 200hz, da usb jo kun kører med 120 hz ???

 7. Yir – Sådan skal det gøres DR!

  Så vidt jeg er orienteret, så er Razer Viper blot den første i en evt. ‘række’ af Vipers. Razer skulle angiveligt have fundet ud af (undersøgelse), at én af de mest ‘eftertragtede’ mus, der overhovedet er lavet, skulle være en ældre model af en Logitech mus, som åbenbart var den mus – der efter flest gamers mening – var den bedste at holde om, præcision, styring osv. (kan dog ikke lige huske navnet på den nu).

  Den skulle så have lagt grundlaget for Viper’en, men Razer har yderligere snakket om, at de har hørt fra nogle gamers, at de gerne så den i den mere ‘traditionelle’ Razer form – altså en BoomSlang form med Viper teknologi! – hvilket jo vil betyde flere knapper og en mere ‘passende form’. Mener også de har snakket om, også bare et give den 5 knapper i en anden version, men vi får se…

 8. #14 Jeps, lige præcis, det skulle i hvert fald være den, de talte om.

  Men jeg glæder mig da også helt vildt til jeg får min egen kopi af Viper’en, for med alle de gode anmeldelser, så kan det jo være jeg også synes den er god!

  Breaker har du egentlig oplevet ‘flicks’ ved brug af musen, for har hørt nogle low-sens gamer sige, at den ikke altid tager ved – er det noget du har oplevet, og er du selv high/low-sens spiller??

 9. mx300 er sq gudemusen.. har aldrig haft en mus der er bedre end den, og har trods alt haft et par stykker(Wingman gaming mouse, Bumslang, + ), men ja det er nok en smags sag.

 10. Den minder mest om den gamle logitech pilot… og ikke den 3 knap wingman ting… pilot var vel ogsaa den mest brugte mus foer i tiden. Den gamle pilot’s design er stadig det bedste nogen sinde til gaming imo suger bare den er med kugle og ikke optisk. men det problem er maaske loest med viper.

 11. Jeg sværger nu til min nye MX510 mus. Hvem i alverden gider at betale 500 kr. for en mus der ligner en logitech wheel mouse til 99 kr.? Jeg synes prisen er astronomisk i forhold til hvad man virkelig får for pengene. Lidt flere dpi og lidt lettere mus? Man får for lidt for pengene vil jeg mene. Det er ligesom med B&O. Det er mærket man betaler for. Ellers udmærket anmeldelse.

  #20 du kan sagtens få Logitechs wheel pilot med optik. Vi har i hvert fald brugt dem på mit arbejde indtil for nylig.

 12. Ahh ja, den gode gamle Pilot mus – hvad tænker jeg dog på, mon ik det er den? Har jo også selv haft en, når nu I nævner det Synes også selv, at de 500 kr. den står oplyst til, lyder af lidt meget, når man ser på hvad man rent faktisk “får” få den, men hvis det er så god som det siges, hvorfor skulle pengene så ikke være givet godt ud?

 13. Nice anmeldelse.

  Kunne være man skulle overveje den næste gang der skal udskiftes mus. Har selv lige nu en IE3.0 som jeg er meget glad for, men den er godt nok ved at blive lidt slidt.

  Synes også prisen er lige i overkanten så heller købe en mx310 eller mx510.

 14. Har også selv en MX510, er nu ganske tilfreds med den.
  Desuden så glemmer Razer jo lige at nævne at selv om musen har en opløsning på 1000 dpi (MX serien har en opløsning på 800 dpi) så tager musen “kun” 2300 billeder i sekundet (MX serien tager 4700 billeder i sekundet). Så MX serien har rimelig gode chancer for at være mere præcis når der er fart over feltet (var der nogen der sagde gaming?).

  Med hensyn til artiklen, så bliver jeg nød til ikke at gøre min næse brun. Hvordan kan nogen kalde sig selv gamer og så næsten sige at det er godt kun at have 3 knapper (eller to hvis man bruger sens tingen)?
  Alle anmeldelser er subjektive, men nogen er det i større grad en andre.
  Der mangler også ordenlig data (hvorfor ikke skrive tallene i dpi og FPS som alle andre?).
  Og hvorfor intet link til producenten?

 15. #26

  Det skriver jeg fordi jeg synes det er et friskt initiativ at gå imod strømmen og rent faktisk øjes med 2 knapper. Der er stadig en del gamere som kun bruger 2 knapper. Jeg har selv brugt mere end to knapper ved desktop-nrug, men aldrig mere end to i spil. Det vil der altid være to meninger om, og din er lige så god som min.

  MX-serien tager nu 5350 billeder i sekundet og ifølge Razer selv skulle musen smikroprocessor slet ikke kunne håndtere MX-seriens høje antal. Disse mange billeder skulle istedet “blive stillet i kø” i en buffer og ikke forhøje hastigheden.

  Jeg kalder det ikke FPS fordi det er en forkert betegnelse. Musen tager 2300 billeder i sekundet, den har ikke 2300 FPS.

  Det hedder heller ikke DPI der står for dots per inch, Razer tager 1000 målinger per sekund. Dette hedder CPI der står for counts per inch.

 16. For det første så kan man jo lade være med at bruge de ekstra knapper. Og da det efterånden er ved at være normalt med sekundær skydeknap, er det ret praktisk med mindst 3 knapper.

  Og så kan man godt kalde det FPS, da en “frame” lige så godt kan være et billed. Jeg beklager hvis mine oplysninger tal er forkerte, men det var altså hvad jeg havde fundet frem til. Og så er Razer jo nok heller ikke den bedste kilde, vel?

  Med hensyn til dpi så kan du jo f.eks. tjekke logitech’ egen hjemme side ud. ‘ikk smarte? Desuden er det flot at du ved hvad det står for, men ikke selv kan regne ud hvorfor man skulle bruge den spec. til.

  Og så glemte du for øvrigt også at nævne max tommer per sekund. Hvilket også er rimeligt vigtigt for en gammingmus.

  Siden jeg nu er i gang, hvorfor sammenligner du ikke musen med MX510? Ville det ikke give mere mening? Og det er ikke mit problem hvis du kun har erfaringer med MX500.

  Kan godt lide at du synes det er et frisk initiativ… Bortset fra at det er blevet gjort og sådan set stadig er standard på en mus til 50 kr…

 17. uhh ja #13. Det var Logitechs Pilot 3 knaps – den orginale. Badass mus. Jeg skiftede faktisk fra Razer Boomslang til den i mine gæve Q3 dage back in 2002, så kom MS IE 3.0 på banen dog, og den havde den store fordel at den ikke stallede, hvilket var et kæmpe plus hos mig, med min lave sens. Men har virkelig savnet en lille mus lige siden. At kunne justere sigtet med fingerne er bare mere præcis end at skulle bruge hele håndledet/armen.

 18. god anmeldelse. linket bliver lige smidt til et par gamle razor brugere jeg kender kan jo være de var interessede i denne nye udgave.
  personligt holder jeg mig til mx300, altså pilot-agtigt design.

  er der STÅL i min mus?!!! ARGH! .. hvor er skruetrækkeren fra zalman kølerkit-pakken?..

 19. Jeg kunne ikke rigtig se ud af testen, om du havde testet om den “skipper” eller ej.. dette er jo det vigtigste aspekt – og er netop det, folk har klaget over.

  Alle dem jeg har set, der har købt den (på esreality) siger nemlig, det er en bunke lort – og at den skipper værre end 1. generations optiske mus… så man skal nok lige sikre sig, man har returret, før man køber

 20. Hmmm… Det var da underligt. Har ellers ikke hørt nogle Amerikanere brokke sig, og heller ikke på ESR – hvor ser du det henne Sar?? Mener at have læst/hørt, at de fleste Amerikanere er glade for den – dem som har købt den – og ikke at den skipper, fordi US spillerne mest er high-sens, hvorimod EU spillere mest er low-sens, og derfor klager over den skipper, men kan jo også bare være mig!

 21. Det var en tråd jeg lavede.. jeg mener den hedder “Razer ‘viper’ gaming mouse review”…. Fazz havde bl.a. købt den, og frarådede på det bestemteste folk fra at købe den.

 22. #6: “Hev metalblokken ud af min IE3.0 men mx500 har ikke den blok.”

  Er der en blok inde i IE 3.0 eller er det en skrivefejl (byttet om på mx500 og IE 3.0?) ?

  Damn, men hvordan skiller man i det hele taget sin IE ad i så fald, kan ikke finde nogle skruer, sidder de under pads ?

 23. Hmm måske skulle jeg skifte min
  “Gamle udtjente Wingman” ud til …
  Razer Viper de mennesker man møde på nettet i div. fps spil har ellers kun gode ting at sige om den
  Meeen typisk “Dansk Jantelov” gør sikkert sit til en “Lunken” modtagelse herhjemme dvs. sikker ms & logi missundelse

 24. Ved ikke om det er Janteloven, der spiller ind, kommer nok mere an på, om man er low-sens spiller, eller mid/high-sens spiller!

  Det jeg har hørt, så kan den ikke umiddelbart bruges hvis man er decideret low-sens gamer, men hvis man ikke er det, så skulle den være én af de bedste mus, man kan købe for penge!

 25. Breaker, nu ved jeg ikk om du er low sens eller high sens gamer, men jeg kunne meget godt tænke mig du prøvede at spille med den mus på low sens for at se om den “hakker”. Og med low sens mener jeg f.eks det der svarer til al acceleration off, sens 1.7 ingame og middel sens på softwaren i windows. (de settings jeg har til min I.E 3.0)

  og hva faen sker der for folk der brokker sig over at den _ligner_ noget der allerede er lavet før… jesus christ. Det er det indeni der tæller, sgu da ikk om den ligner en logitech mus… nigguh pls! Der er vel for faen også grænser for hvad man kan lave af designs til en mus så den stadig er behagelig at spille med og kan bruges af både højre og venstre håndede…

 26. 499,95 i DK
  392,- (65 USD) incl. fragt direkte fra UK

  Tjen lige 100 kr på dumme danskere. Jeg opfordrer stærkt til at man annulerer orden hvis man har lavet en hos Brio, med mindre man får et DUPLO klods samlesæt med i prisen.

  Tag lige og smid den slags info med i et review

 27. Jeg har købt musen… DEN RYKKER FOR VILDT! Ok! Jeg havde en skod mus før, men det her er helt ude på overdrevet så god den er. den lystre på mit mindste vink! Det eneste jeg kan komme i tanke om at kunne være lidt negativt er måske vægten. Den er lige let nok. Men det er jo en smagssag! Men ud over det kan jeg kun sige at det er noget af det bedste jeg har købt til min computer!

  Go Go Go!!!