Multiplayerspillet Predator: Hunting Grounds udkom for få dage siden til PlayStation 4 og PC. Ligesom den første og tredje Predator-film, så foregår spillet i en kæmpe jungle, fyldt med vildsvin og guerillaer – hvilket virker til at være den ideelle legeplads for den perfekte jæger, og det er det i den grad også. Det er et flot spil, som også ser ud til at være tro mod filmene, men er det rent faktisk godt? Eller ender det i virkeligheden som en stor skuffelse…

Pas på, du ikke ender som manden her.

Jag, eller bliv jaget

Ligesom i andre ”jag, eller bliv jaget” spil som f.eks. Dead by Daylight kan du vælge mellem to hold. I Predator: Hunting Grounds er det Predatoren (jægeren) og fireteamet (de jagede).

Spillene tager højst et kvarter og går meget hurtigt. Uheldigvis er der meget længere ventetid på at komme ind i et spil, end der burde være. Det kan der være i nye spil, og udviklerne IllFonic arbejder også på det, men det er altså virkelig irriterende, at der skal gå 5-15 minutter med at komme ind i en lobby som Predator. Derefter skal du så igen vente på, at der er nogle, der joiner lobbyen. Forhåbentlig er det noget, der snart bliver lavet om på.

I hver kamp er der fire soldater og en Predator, der alle sammen bliver styret af mennesker, hvis serveren kan finde nok spillere, der kan deltage. For hvis ikke der er nogen, der kan joine, så bliver soldaterne ikke engang overtaget af en AI. Nænej, du spiller bare uden nogen team mates. Jeg finder det lidt svært at skulle kæmpe alene mod en alien, der er dig overlegen på alle punkter, og samtidig en hel hær af sindssyge AI-guerillaer på SAMME TID.

Der bliver sparket alien-røv.

Gameplayet er meget forskelligt for de to hold. Faktisk er det nærmest som om, det er to forskellige spil. At spille som soldaterne (fireteamet) er som at spille et hvilken som helst andet shooter-spil. Der er ikke meget nytænkning eller gode ideer her. Hvorimod, når du spiller som Predatoren, virker det som et unikt og anderledes spil, der giver gameplayet en meget mere interessant vinkel. Det kommer jeg tilbage til.

Fireteamets gameplay er klassisk FPS. Du skal løbe rundt og dræbe en masse onde gutter (i det her tilfælde er det guerillaer). Man har som mål at smadre deres både, demontere bomber, ødelægge kasser, fyldt med stoffer og andet, der minder om. Du kender proceduren.

Jeg ville godt kunne se bort fra, at spille som soldaterne er ligesom alle mulige andre FPS-spil, hvis det så i det mindste var rigtig sjovt. Men på det punkt blev jeg skuffet. Her får vi et fuldstændig standard skydespil, der ikke har gjort sig i nytænkning eller et smooth og interessant gameplay.

Fireteamet er klar – er du?

Der er en del forskellige scenarier, men de er bare ikke særligt sjove og er egentlig ret ligegyldige. Det virker som om, det er indhold bare for, at der skal være indhold. En slags kompensation for, at der ikke er andre game modes. Indtil videre er der kun den ene måde, du kan spille på, hvilket er meget lidt i et spil til 300+ kroner. Forhåbentlig kommer der mere indhold i fremtiden.

Så virker det også ret tilfældigt, at der midt i spillet lige kommer en Predator forbi og prøver at snigmyrde dig og dit team, selvom det egentlig burde være klimakset. Men der er selvfølgelig også spil, når både fireteam og Predator kan finde ud af spillet, hvor det faktisk et øjeblik bliver sjovt og skræmmende at blive jaget af den usynlige Predator.

Det bliver nok væsentligt sjovere, hvis man spiller med sine venner. Så hvis I er 5 gutter, der alle har købt spillet, kan jeg næsten garantere, at der er mange timers sjov i det, især fordi der ikke er ventetid, når I allerede er et fuldt team.

Spillet bliver også lidt sjovere, når du låser op for flere våben og dermed flere forskellige måder at spille på. Jeg indrømmer blankt, at de forskellige shotguns gør det virkelig sjovt at blæse arme og hoved af enhver, der trodser dig. Desværre ændrer det ikke på det faktum, at spillet er det samme næsten hver gang og meget hurtigt bliver ens og kedeligt.

Som Predator har du rig mulighed for skjulesteder.

Den ultimative jæger

Det føles, som om spillet først rigtigt starter, når du vælger at spille som jægeren. Du føler dig så meget mere overlegen end de små mennesker. Når du spiller som Predatoren, kan du gøre dig usynlig så længe, du står stille, se hvor dine fjender er med infrarød, klatre i træer og springe helt utrolig højt. Udover det har du en del andre fordele og seje våben, og så er man i tredje person som Predator, hvilket appellerer meget mere til mig personligt end første person.

Din opgave som Predator er at dræbe alle guerillaerne på din vej og sørge for, at fireteamet ikke bliver færdige med deres mission og gets to da CHOPPAAA. Spillet er helt klart meget sjovere, når du er jægeren. Jeg føler mig så meget stærkere og mere bad-ass, når jeg løber ubesværet og usynlig rundt i træerne.

Som jeg nævnte tidligere, kan der dog være en del ventetid som Predator, før man kommer i gang med at spille. Det er rigtig ærgerligt, da det er langt sjovere at spille som den legendariske jæger, men ventetiden gør, at du kommer til at spille meget mere som soldat.

Federe, hvis du kender til universet

Siden spillet er baseret på et kendt filmunivers, undrer det dig nok ikke, at for at få den fulde oplevelse, bliver du nødt til at se bare én af filmene. Da jeg første gang startede spillet op, vidste jeg godt nok ikke meget om universet eller historien, udover at det er en sci-fi film med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen. Så jeg fattede hat af alt, hvad der skete og var lidt irriteret over spillet. Men så så jeg den første af filmene i rækken, som faktisk er overraskende god og virkelig sjov.

Oven i, at filmen var god, så fik det mig også til at forstå spillet langt bedre, og endda sidde og grine over alle de referencer og citater, de har fra filmen. Hvis du er Predator og bliver spottet af nogle soldater, kan du i baggrunden høre nogen panikke og råbe ”THAT AIN’T HUMAN”, som bliver sagt flere gange i den originale film. Den slags citater og oneliners fra filmen er der mange af.

Du er i hvert fald ikke i tvivl om, at det er et Predator-spil, og jeg synes, at spillet er tro mod de klassiske film. Udviklerne er ikke kommet med særlig mange nye ideer, hvilket nok er det sikre valg. Fans er ikke altid helt glade, hvis man piller ved klassikerne. Generelt er der gjort et godt stykke arbejde med at få spillet til at ligne og føles som Predator-universet, og så er det oven i købet virkelig flot.

Jægeren har altid overblik over sine fjender takket være sin alien tech.

Fancy våben og klassisk krigsmaling

Hvis du er god nok og har fortjent det, så får du efter hver kamp en loot crate med forskellige goodies. De fleste af de items, du vinder, er pænt kedelige ting som grimme skins til dine våben, eller de låser op for et nyt skin, du bliver nødt til at købe. Heldigvis rammer man engang imellem jackpot. Jeg fik f.eks. nogle ekstra sexede solbriller, som bare sidder perfekt på hovedet.

Oven i det får du også point, som du kan købe items for til enten Predatoren eller din soldat. Jeg følte mig næsten nødsaget til at købe den tjekkede hue til mine smukke solbriller. Men faktisk er det fuldstændig ligemeget, hvad du har på som soldat, for du kan ikke engang selv se det, da du spiller i første person. Til gengæld kan de andre spillere nyde synet af mine hurtigbriller. Endnu engang er det federe at spille som Predator, fordi du faktisk kan se dig selv.

Min meget tjekkede soldat og ny krigsmaling til Predatoren.

Konklusion

Til sidst står jeg så her og føler mig på en måde nødt til at være venlig mod spillet, da jeg faktisk har det rigtig sjovt, når jeg spiller som Predator. Det føles virkelig godt at være den mystiske, overlegne alien, der snigmyrder gode soldater fra sit skjul i træerne. Når du sidder deroppe i trætoppene, kan du beskue dit bytte og den meget flotte jungle, der strækker sig så langt øjet rækker. En anden god ting er, at udviklerne har været tro mod filmene og kommer med nogle sjove referencer og citater.

Dog fylder de dårlige og kedelige sider for meget. Det største problem er, at der kun er to måder, man kan spille på. Det er alt for lidt i forhold til spillets prisklasse. Hvis det er sådan, de vil have, at spillet skal være, og det ikke kan gøres på andre måder, så skal de sætte prisen meget ned. Du kan vælge mellem alien og soldat, og det er så det. Det er heller ikke det mest interessante at spille som soldat. Faktisk er det pænt kedeligt, og du har set det hele før.

Engang imellem er der nogle gode øjeblikke, men de bliver hurtigt overskygget af de dårlige sider. Oven i det er der endda også meget lange ventetider mellem kampene.

29 KOMMENTARER

 1. Øv sgu! Predator-universet indeholder ellers pænt mange sjove ting at lege med. Jeg er sgu skuffet over at de har lavet en Evolve-klon og så faktisk gjort den værre!
  Selvfølgelig kan de være løbet ind i problemer med dem der ejer Predator-franchise, så de ikke har fået lov at indføre mere af universet end du har set, men alligevel… really?

  Bare Predator 2 koblet oveni, giver langt større bredde i scenarier. Hvis de også havde fået lov at lege med Predators, var det kun blevet endnu mere vildt. Og så kunne de gå komplet bananasplit ved at tilføje Alien vs Predator samt AvP Requiem.

  Men som du siger, virker det som om de ikke helt har sat sig ind i følelsen i filmene og hvad der ville være tillokkende at opleve som fan og gamer. Jeg selv havde sgu nok været endnu mere hård med karakteren, fordi jeg synes filmene er pænt underholdende med masser af splat og action og fede våben =)

 2. #1 Ja det kunne være vildt fedt hvis de havde gået beyond Predator, og fået Aliens med ind, ville have været virkelig underholdende, men i stedet får vi det her. Meget skuffende
  Jeg var også selv ret fristet til at give spillet en dårligere karakter, men jeg kunne ikke rigtig nænne det da jeg rent faktisk har haft det lidt sjovt, trods den store skuffelse.
  Jeg syntes som Predator har de givet den okay meget gas med våbene, og Predatoren har noget sejt gear, det føles bare ikke som noget de lægger nok vægt på. Hvilket de nok burde have gjort

 3. Kranos, hvor ung er du?

  Som barn af 90’erne var det obligatorisk at se Predator sammen med Terminator og Rambo. Men dem har du måske også skippet? 😋

 4. #3 Kranos er yngste medlem af redaktionen, så han er tilgivet Der kommer en introduktion i Søndagsspilleren på søndag.

 5. #3 jeg er 17 år, har selvfølgelig set Terminator, og skal i hvert fald have set rambo og de andre Predator film på et tidspunkt, de er højt på listen af film der skal ses

 6. #6 Thanks @kongkim jeg regner også selv med at jeg det næste stykke tid vil komme med en del anmeldelser, og være aktiv herinde, især nu hvor man har så meget ekstra tid

 7. @Kranos Altså, hvis du skal have hele uddannelsen, så ligger jeg inde med:
  Predator
  Predator 2
  Predators
  Alien
  Aliens
  Alien 3
  Alien Resurrection (WTF skete der lige for dem her? Kan godt springes over)
  Alien versus Predator
  AVP Requiem
  Prometheus
  Covenant

  Der var også engang et andet Aliens/Marines/Predator-spil, som faktisk gjorde det temmelig fint. Der var kun 1 slags Alien og Predator, men nogle lidt forskellige Marines. Man kunne både køre missioner og multiplayer. Ganske fedt =D

 8. #8 Damn @guitarlars det er noget af en samling du har der, hvis du mente det er jeg meget interesseret i resten af Predator filmene, hvis de holder stik med den første må de være rigtig gode, nok ikke resurrection. Ved ikke helt med Alien filmene, de er nok en takt for horror til mig, af hvad jeg har hørt om dem.

 9. #10 For den centrale oplevelse, ja så hold dig til de to Predator-film. For lidt mere action, så kan Predators tages med. Historien er ikke ligefrem sindsoprivende spændende, men folk bliver nakket og det er jo altid spas!

  Aliens: Helt ærligt, så synes jeg også Resurrection bør undgås. Som i VIRKELIG undgås. Den er et godt grin, men så heller ikke mere.

  Alien vs Predator-filmene er sjove, ikke den vilde historie, men laver en ganske actionspækket “lad os lige sætte de her to op mod hinanden”.

  Prometheus og Covenant leger rundt omkring Alien-universet og hvad man synes om det, må man selv beslutte.

  Og noget af en samling, ja. Jeg har p.t. omkring 850 DVD’er =)

 10. #9 Jeg bor i København NV, så hvis du er inden for nogenlunde fornuftig rækkevidde, kan jeg nok godt grave Predator 1 og 2 frem til dig.
  Når du har set dem, kunne det måske være fedt at lave en tilføjelse til din anmeldelse, eller en spøjs lille klumme? =)

 11. #12 Lyder cool, desværre bor jeg i Frederikssund, som er omkring en halv times kørsel fra KBH, så det er ikke lige super tit jeg kommer derind, især ikke nu hvor man ikke rigtigt må komme ud. har set den førstei anledning af anmeldelsen her, så jeg lejer den nok på blockbuster. Er den nyeste fra 2018 noget der er værd at se? Da den er på viaplay

 12. Det er sgu synd det spil ikke har mere at byde på … Det er som om 4v1-formularen bare ikke rigtigt kan få fodfæste, selvom præmissen er virkelig interessant. Evolve prøvede ellers også ihærdigt, men lader umiddelbart til blot at have klaret sig marginalt bedre, end hvad er tilfældet nu med Predator: Hunting Grounds.

 13. #14 Ja der var så meget potentiale i det, og så får vi det her…
  I forhold til det med 4v1 formularen syntes jeg at Dead By daylight var et okay spil, havde i hvert fald okay mange sjove timer i det.

 14. #14 I forhold til Evolve, vil jeg næsten sige at Evolve havde mere at byde på. Som Hunter var det alligevel en anden oplevelse end et generisk FPS. De forskellige classes og characters gav en hel del forskellige taktiske sammensætninger og man var 100% med på at nakke et monster eller blive til gødning!

  Ærgerligt nok, for det er ellers fedt, selv om Hunter at blive jagtet rundt af en ægte gamer, i stedet for en relativt forudsigelig AI. Jeg kan godt se det fede i det, men der er bare nogle aspekter der gør at 4v1-typen aldrig rigtig får ordentligt fat.

 15. Jeg gad godt et spil hvor man i “Mass effect”-stil skulle RPG en Predator. Altså flyve til fremmede planeter og hente trofæer osv. Det tror jeg ville have muligheder. Det her ender bare som 25 hardcore predatorer der spiller spillet til de kender mindste detaljer og kender alle flaskehalse og så ellers bare nakker alt hvad der bevæger sig.

  Man skal vist være en gruppe venner der samler hold før det holder bare en smule i længden.

 16. Havde helt glemt der var 3 Predator film.. måtte lige google nr. 3.
  AVP2 spillet fra 2001 var sygt sjovt på LAN, men det her ser da ok ud.

 17. #19 Det er et ok spil, men ikke mere end ok. Der er så mange ting der er irriterende ved det. Spildt potentiale, ikke nok for pengene, lang ventetid og andet. Før at det skal blive sjovt skal man vist være et fuldt hold af venner.

 18. #13 Jeg har faktisk ikke den nyeste (2018) men den får jeg nok i næste uge.

  Ifht. at låne nogle film, så tror jeg næppe det er farligt at mødes hurtigt og lige overlevere en posefuld film. Så skulle du have lyst til at låne Predator 1, 2 og Predators, så kan vi sgu nok finde ud af noget. Eventuelt kan du vente til jeg har fået The Predator hjem (og set den), så kan du låne hele striben =)

 19. #23 Det kunne være ret cool, og nok noget man kunne arrangere, jeg kan sagtens vente hvis jeg kan låne hele striben, det er nice af dig. Er alien filmene virkelig scary? Kunne godt være interesseret i dem, men min gamle mand siger det er noget af det mest scary shit han har set, husker han rigtigt eller føles de som lidt goofy gamle film nu?

 20. #24
  Du har nok set mange af effekterne i dag, så de ikke så wow, som de var dengang…
  Alien 1, ok scary film, bare husk når du ser den, de havde ikke en computer til at lave effekterne.
  Alien 2, mere action film end scary, elsker den..
  Alien 3, har da nogle gode ideer, men lidt for underlig.
  Alien 4, ligegyldig…

 21. #28 Åh det havde jeg da glemt at inddrage, men ja ps4 og pc kan spille sammen. Jeg syntes det er virkelig fedt at Sony er begyndt at bruge crossplay noget mere , (ved godt ed har gjort det med spil før, men forhåbentlig gør de det endnu mere nu) hvilket nok også hjælper på deres ry som et meget egoistisk firma. Nu mangler de bare at indrage xbox i deres spil også.