Du har netop investeret i Sonys PlayStation VR-headset, og føler dig klar til at kaste dig hovedkulds ud i en virtual reality-oplevelse foran fjernsynet. Udvalget af spil har dog overvældet dig, og du har ikke den fjerneste anelse om, hvad der er skidt og hvad der er værd at drysse på risengrøden.

Frygt ej! Efter en anstændig rum tid, med størstedelen af de titler som hardwaren kan prale af, kommer her en alfabetiseret guide til de spil, som både viser hvad PlayStation VR virkelig duer til, samt hvilke spil der er værd at smide i maskinen.

DRIVECLUB VR

Jeg har ikke anstrengt mig for at give DRIVECLUB et forsøg mere, siden min koldere end lunkne anmeldelse af originalspillet fra oktober 2014. Ikke desto mindre leverer DRIVECLUB VR en solid racing-oplevelse, hvor alt hvad man kunne håbe fra VR-perspektivet, eksekveres til nær perfektion.

DRIVECLUB VR
Al relevant information vises på en skærm til højre for rattet

Lad mig dog hurtigt understrege at jeg her ikke taler om grafikken, for den er altså noget nær håbløs. Om bilernes fremtoning er overpixeleret eller blot slørede, har jeg endnu ikke kunnet vurdere, men den detaljegrad som man kunne håbe fra originalspillet, efterleves ingenlunde i DRIVECLUB VR. Heller ikke de frodige omgivelser man kører i, lader til at gide samarbejde ordentligt, da f.eks. græs og træer tæt på er tarveligt statiske, mens genstande langt væk i horisonten, nærmest glitcher ind og ud af hinanden.

Med det tilsidesat er jeg dog imponeret over indholdet der rent faktisk følger med. Mange af de gameplayfunktioner som det oprindelige DRIVECLUB bød på, er også at finde i VR-ditto, med en omfattende karrieredel i singleplayer, muligheden for at lave sin egen klub, pynte bilerne med egne farver og naturligvis en hæderlig multiplayerdel.

DRIVECLUB VR
Både biler og landskab ligner, at de er bygget af plastik

Hvis du skal prøve virtual reality for racing-oplevelsen, så ser jeg ingen grund til at vente. DRIVECLUB VR leverer varen til de fartliderlige, som ønsker at kunne dreje hovedet og se deres modstandere i øjnene, mens speedometeret runder 180 km/t.

Har du tidligere investeret i et Season Pass til DRIVECLUB, kan du anskaffe DRIVECLUB VR for 159 kr. på PS Store. Ellers må du slippe med 319 kr., som til gengæld også giver rigeligt med indhold.

EVE: Valkyrie

Det er længe siden spilmediet har budt på hæderlige dog fights, og derfor passer det glimrende, at et så stærkt bud som EVE: Valkyrie finder vej til VR-formatet.

EVE: Valkyrie
Såfremt du nemt bliver køre- eller søsyg, skal du nok have en brækspand klar, hvis du skal spille EVE: Valkyrie

EVE: Valkyrie er en multiplayer shooter, hvor du sidder trygt i cockpittet på dit eget rumskib. Dette kan så opgraderes løbende med nye våben, stærkere panser og lignende. Styringen er simpel, men flere funktioner havde også gjort det i forvejen desorienterende gameplay for forvirrende.

Med VR-brillen kan du kigge hele vejen rundt i dit cockpit, og naturligvis også ud af ruderne både foran, ovenover dig og til siden, og dette er bidende nødvendigt for at holde orientationen ved lige. EVE: Valkyrie indtager en sikker 2. plads over de mest kvalmeprovokerende titler ved PlayStation VR’s lancering, i hvert fald for mit vedkommende.

EVE: Valkyrie
Det er både akavet og betryggende, at kunne se sin egen krop i VR

Hvis din mave kan holde til det, så er der altså dømt dog fights for fuld smadder, og rigeligt med plads i det ydre rum at boltre sig på. Der er ingen grund til at spilde mere tid på historien end højst nødvendigt, når multiplayer alligevel er der hvor tingene sker.

EVE: Valkyrie koster 469 kr. på PS Store, men hvis du er typen der lever for de hektiske multiplayer-oplevelser, så er det alle pengene værd!

8 KOMMENTARER

 1. Det var simpelthen de bedste VR spil…Ikke et eneste af dem jeg gad…Shit, så langt VR har før det bliver mere end et sjovt koncept.

  Vil spille BF1 eller Siege i VR…altså aktuelle store lækre spil i VR..hvorfor skal det være sådan nogle skrammel spil og sådan en halvbagt løsning, øv.

 2. #4 – Tethered var ikke blandt de spil vi havde til rådighed ved launch. Headsettet var desuden kun til låns, så det er tvivlsomt hvor meget dækning der kommer på PS VR-titler i fremtiden.

 3. #1 +1.
  det er jo det samme lile puller bras VR vi kunne side og spille på samsung galaxy headsættet.
  De er simpelthen nødt til at lave rigtige spil med VR i en udgave som fungerer hvis det nogensinde skal blive nogen succes.

  Gameplay>VR men kombiner begge og det kunne være en vinder.