Med gule øjne, en tung økse og ondskab i sjælen er det tid at sprede hærværk og kaos på tværs af landet i Overlord II. Der er byer at hærge, imperier at nedlægge og nuttede sæler at udslette. Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til at sætte etik og moral på pause og lade den mørke side komme til udtryk. Daily Rush har sat sig for at finde ud af om det virkelig er sjovt at være ond.

Ondskab er en simpel historie

“I starten var der en slutning.” Således begynder historien i Overlord II. Den gamle overlord er væk og derfor søger hans minions efter hans stedfortræder. Han findes i en lille landsby. Spillet starter med at give svar på spørgsmålet om hvordan en Overlord ender med at se ud som han gør. De bliver tilsyneladende født sådan. Med gule øjne og ondskab i sjælen bliver du smidt ud af din hjemby og hævn er naturligvis første punkt på dagsordenen. Fjenden er ikke blot din hjemby, men også det glorværdige imperium, der er en karikatur-version af romerriget, komplet med en hersker med laurbærblade om hovedet og legionærer i Asterix-formationer.

BilledeBillede

Hævn over hjembyen er slet ikke nok, så resten af spillet går med at bygge din styrke op og blive mægtig nok til at tampe imperiet. Historien er simpel og uden plottwists, men den kommer godt omkring i mange facetter vedr. at være ond. Du kan miste fornemmelsen for at du selv er den onde, da Imperiet rent faktisk truer med at udslette både dig og andre racer, hvorfor de kan virke mere som “den onde” frem for dig selv. Dog er der masser af kaniner og sæler at slagte overalt i spillet, så du kan altid cementere din ondskab overfor dig selv, hvis du føler det nødvendigt.

BilledeBillede

Der er for meget humor

Humoren gennemsyrer de fleste aspekter af Overlord II. Din guide-minion har godt stemmeskuespil og for det meste velskreven og fornøjelig dialog, hvilket er heldigt da han (med variende intensitet) guider dig igennem de fleste missioner i spillet. De forskellige cut scenes leverer deres antal jokes og dialogen er meget karikeret. Bl.a. er elvere altid enten homoseksuelle eller hippier. I starten er det fornøjeligt at se den nærmest overdrevne accent hos forskellige figurer – her snakkes med meget store armbevægelser. Når humoren virker, virker den godt. F.eks. erklærer gnomer krig mod dig ved at tonse ind i din støvle, for dernæst at dratte omkuld. Men Overlord II kunne med fordel have skåret ned på mængden af humor. Der er næsten for mange jokes pakket ind i dialogen og det bliver trættende i længden. Humoren i spillet er velment, men den er samtidig alt for ivrig. Når tæt på hver anden sætning eller linje tekst i spillet indeholder en joke eller reference kan det hele umuligt være sjovt og det er heller ikke tilfældet med Overlord II. Jeg oplevede ikke at grine en eneste gang, det blev ved trækken på smilebåndet.

18 KOMMENTARER

 1. Det er jo et typisk konsol spil, bare også udgivet til PC. Det er netop den her slags spil man ikke skal satse på til pc, hvis pc platformen skal overleve. Derfor jeg sagde lorte spil, elementerne i spillet har jeg ingen anelse om er gode eller dårlige, ved bare at dette er et spil der indbyder til pirateri, og derfor sikkert vil sælge ganske dårligt til PC.

 2. Det er rigtig fedt, i min bog får det scoren 8/10 men man bør stadig købe det, bare for oplevelsens skyld! I har ikke prøvet noget som Overlord før det er helt sikkert!

 3. Synes også at spillet er herrefedt, men anmeldelsen rammer nok ganske præcist hvad en score til spillet angår…

  Kunne man li’ 1’eren så skal man også ha’ 2’eren

 4. Overlord er da et nice lille hyggeligt spil.
  glæder mig til at prøve 2’eren.

  men er styring blvet dårliget end 1’eren ?
  jeg kan se der står at minions ikke altid gør som de skal. meni 1 ‘erne er det en charme i den simple styringen.
  hvis det er det samme i 2e’eren ville jeg ikke sætte det på som et negativt punkt.

 5. Overlord 2 er aldeles ikke crap, det er heller ikke noget game fo the year, men det er sku god underholdning og hvis man skal gennemføre det og samle alle tingene sammen i spillet så er der mange timers underholdning i det, jeg syns det er fedt at de har lavet de der minion control sektioner, hvor man spiller som minions, især den del med de grønne minions hvor man skal ind og hente sit hive.

 6. #13 + #14
  Takker. styringen var fed i Overlord. det var så dejlgit simpelt og netop pga man ikek havde 100% kontrol gave minions lidt af ders stupide charme.

  nå jeg må vist ned i dne lokale game pusher