Surprise! Verden er gået under og fanden er løs i laksegade… Valve slipper for alvor zombierne løs i Left 4 Dead, hvor fire personer må gå så grueligt meget igennem, før de bliver reddet. Ingen historie, få baner, få våben og generelt kun én vej frem. Det lyder katastrofalt, men det er rent faktisk et af de fedeste co-op spil i meget lang tid…

Livet er sjovere med venner

Co-op har altid været sjovere end at spille alene. I mine tidlige år som PC-gamer sad jeg ofte sammen med vennerne og delte et lille sølle tastatur. Siden hen kom konsollerne på markedet og internettet er blevet hver mands eje, ja selv i Jylland er man efterhånden kommet på indernættet! De sidste fem til seks år har ordet ”co-op” nærmest haft en magisk påvirkning af enormt mange gamere. I sidste konsol generation leverede Halo en ekstremt uovertruffen co-op oplevelse, og siden da har undertegnede været opslugt af de fire små bogstaver … nogle gange med en bindestreg. Derfor var Left 4 Dead et længe ventet spil, da det øjensynligt kunne blive et af de helt store co-op fænomener! Og efter at have dræbt over 5.000 zombier er man ikke skuffet … næsten ikke!

BilledeBillede

Fire venner på eventyr

Historien er, at der ingen historie er. Eller … altså … verden er gået under, fire personer skal fra Punk A til Punkt B uden at få flået deres indvolde ud og blive revet i stumper og stykker af de allestedsnærværende zombier. Længere er den ikke. Og det behøver den heller ikke at være. Vi har alle set og forhåbentlig også læst en hulens masse historier om de elskelige omstavrende levende døde, der åbenbart altid har en forkærlighed for varmt råt menneskekød. De fire uheldige helte er bikeren Francis, IT-fyren Louis, veteranen Bill og studinen Zoey … kunne de være mere ærketypiske heltetyper? De fire karakterer er dog 100 % ens fra et gameplaymæssigt synspunkt, der er absolut ingen forskelle ud over udseendet.

BilledeBillede

Left 4 Dead indeholder fire store baner, som alle er inddelt i mindre kapitler. Ens for dem alle er, at vores fire helte skal kæmpe sig fra safehouse til safehouse, for til sidst at blive reddet af helikoptere, PMV’er eller flyvere. Når banen starter skal man ud over sin standard pistol vælge et våben. Udvalget er ikke stort; en maskinpistol, et maskingevær, en sniper-riffel eller en shotgun. Derudover er det ofte ret smart at fylde lommerne med ammunition, nappe en healthpack og snuppe en pipebomb eller en molothov cocktail. Og så går den vilde flugt ellers igennem banen. Målet er at komme levende frem til det næste safehouse, hvor man kan finde de hårdt tiltrængte forsyninger, inden man tager næste strækning. Sidst i alle banerne er der et heftigt last stand, hvor man tilkalder hjælp og så skal holde stand imod et tilsyneladende uendeligt antal zombier, hvilket altid ender i total kaos og panik.

61 KOMMENTARER

 1. #1 Det jo fakta =)

  Anyways, har læst et eller andet sted at de vil opdatere spillet løbende, og flere baner vil blive udgivet der i

  Men god anmeldelse, rammer de negative og positive godt.

 2. – du spillede det på xbox360

  det spil skal bare spilles på PC, shoot em up med controller har ALDRIG været særlig nemt i forhold til en god solid mus, spillet er rigtig sjovt på pc, på xbox syns jeg mest af alt bare det er utrolig frustrerende, især hvis man spiller på sværeste sværhedsgrad.

  +Steam gør at både distrubutionen, vennelisten og on-line delen køre som smurt.

 3. Har selv en smækker pc (syntes jeg selv), men den er sku da ved at have sin tid. Den koster mere, er mere besværlig vedrørende det tekniske, og som regel bliver den forældet og skal opgraderes igen = flere penge. Plus at de store skærme koster en formue!

  På en konsol bruger man fjernsynet, der er godt nok intet keyboard men gamer man nok vænner man sig til kontrolleren helt fint. Den er billig, let at sætte sig ind i, umiddelbart mere indhold verdørende download content her på det seneste. Når min computer her siger farvel her en dag, så bliver jeg konsol dreng Så har jeg måske en billig bærbar til internet googling, ellers så kører det på den billige xbox. Eneste minus er at konsol spil er mega dyre!

  Men ellers har jeg også selv prøvet left4dead til pc, det er mega fedt og har købt det. Men mon ikke det sagtens kan være lige så fedt til xbox, du skal jo bare have vennerne!?

  OG FLERE BANER TAK!

 4. #3 “det spil skal bare spilles på PC, shoot em up med controller har ALDRIG været særlig nemt i forhold til en god solid mus, spillet er rigtig sjovt på pc, på xbox syns jeg mest af alt bare det er utrolig frustrerende, især hvis man spiller på sværeste sværhedsgrad.”

  Det siger jo mere om dine evner så Præcision og hurtighed, der vinder musen. Men funfactoren er for mig 100% den samme!

 5. #5 Enig. Præcisionen siger intet om, hvor underholdende spillet er.

  En helt anden ting er, at Source er SÅ meget flottere på pc og derfor i sig selv retfærdiggør et køb til denne platform.

 6. #5 nails it. Det jo osse noget andet at sidde ved sofaen, med en bunke popcorn, øl osv, benene smækket op på bordet end at sidde i komplet mørke, 15 centimeter fra din skærm, med en krampelig smerte i hånden.

  #7 yep

 7. #2, ja, jeg er også helt enig, har kun brugt computeren til wow (da jeg spillede det) og internet/skolearbejde i de sidste 3 år, ellers har resten været på konsol.

 8. I gode hænder er hunting riflen helt klart et af mest brugbare våben, af den simple grund at man kan nedlægge rækker af zombies. Samt dens hurtige firerate gør at man kan nakke en witch alene, selv på expert, og ja det er muligt at gøre det hurtigere med en shotgun.
  Men den har ikke samme range, og de har et mindre mag.

  btw hvordan kan man sige at der er for få baner, er kun nået til slutningen på tre af banerne. Og gennemført en enkelt campaign.(har kun spillet på expert, med undtagelse engang hvor jeg stenede og prøvede easy for første gang, Damn det var nemt XD )

  Vi kan sagtens bruge en time bare på et enkelt chapter, specielt hvis en tank kommer på et forkert tidspunkt

 9. hah, som om man ikke kan bruge sit tv til pc gaming? har da tit sidet i min sofa med mit trådløse og gamet pc på mit 46″, og jeg har nu prøvet begge udgaver af spillet på henholdsvis konsol og pc, et pragt eksempel er hvis en eller anden tåbe har skudt på en bil og de kommer væltende fra alle retninger, pludselig bliver du slået bag fra, og det tager dig 30 min. om at vende dig rundt, hvilket på den sværhedsgrad kan være forskellen på liv eller død, FPS spil har aldrig hørt hjemme på konsoller…. bliver godt nok en sær omgang CSS hvis man skulle spille det på konsol.

  #4 det kan da godt være din pc prismæssig er dyrer og holde ved lige, men den kan til gengæld også 10.000 gange flere ting end din konsol kan, om du så bruger det eller ej det er jo så spørgsmålet, en konsol vil altid være låst til sin oprindelige hardware konfiguration, du er begrænset fra start af, det gode er så at de designer spillene direkte til hardwaren så de stadig køre rigtig godt, meeeeen tag nu bare GTA 4 f.eks….. 10 gange flottere på pc end på konsol, selvom GTA 4 helt klart er sjovest på konsol pga. styringen, så er pc’en grafisk overlegen i det spil, og igen så kan man jo sagtens game på sit tv fra sin pc også hvis man vil, det er jo bare et spørgsmål om hvordan man har fysisk placeret sine ting i hjemmet og hvad konen/kærsten vil tillade.

 10. 1. Spillet er multiplayer baseret, ikke singleplayer baseret. Singleplayer delen er bare en bonus.
  2) Grafikken ser enormt flot ud, når man tænker på at det blot er en tweaket source motor.
  3) For få baner? Der er 20 baner. Og masser af replay value. Jeg kan spille de samme campaigns igen og igen, uden at det bliver trivielt. AI masteren giver enormt meget variation, og sørger for at man ikke altid ved, hvad der venter en.
  Derudover er Versus mode i spillet kanon underholdning, og tilsætter spillet muligheden for at konkurrere 4vs4. At du ikke nævner denne overhovedet, som et plus, fatter jeg ikke.

  Desuden skal man regne med 6-7 timer for at klare en campaign på Expert. Det er enormt svært, og kun 0.6% har klaret det hidtil. Men selvfølgeligt, hvis du spiller på Easy, så tager det jo kun få timer at klare.
  4) Det er anmeldt til den falske platform. FPS spil er lavet til mus og keyboard, ikke en konsol controller.

  Left 4 Dead skal nydes på PC.

 11. #11 “pludselig bliver du slået bag fra, og det tager dig 30 min. om at vende dig rundt, hvilket på den sværhedsgrad kan være forskellen på liv eller død,” Der er en 180 graders knap på controlleren. Og så er turnspeed nu ganske hurtig!

  “FPS spil har aldrig hørt hjemme på konsoller!”
  Det er jo en religions sag. Men alle der er snæversynede og ikke kan acceptere den ene eller den anden platform, går glip af så mange fede spil, at man kun kan have ondt af så fanatiske fjolser!

  #12 “Spillet er multiplayer baseret, ikke singleplayer baseret. Singleplayer delen er bare en bonus. ”
  Det er jo også det jeg kommer frem til… ???

  “Grafikken ser enormt flot ud, når man tænker på at det blot er en tweaket source motor.”
  Ja, og hvis den bliver sammenlignet med Quake motoren, så er spillet gudesmukt. Men sammenligner man med nutidens flotte spil, så er left 4 dead altså ingen skønhed!

  “For få baner? Der er 20 baner. Og masser af replay value.”
  For få baner? JA!!! Men jeg siger jo netop også, at der er tonsvis af replay value!

  “Derudover er Versus mode i spillet kanon underholdning, og tilsætter spillet muligheden for at konkurrere 4vs4. At du ikke nævner denne overhovedet, som et plus, fatter jeg ikke.”
  Har du ikke læst anmeldelsen???

 12. Jeg forstår ikke kommentaren: “Og så har Xbox 360-udgaven jo de herlige achievements”

  Der er også achievements i PC udgaven…

  Alle jeg har på min steam friends liste har mic…

 13. Hmm, er der andre chars med i spillet på Xbox eller er det når man spiller single player?

  Jeg kan ikke genkende ham manden med fuldskæg og tatoveringer(billed 2 i anmeldelsen)

 14. Er der nogen grund til at alle screenshots er fra den gamle version af spillet og ikke fra release versionen? Grafikken er væsenlig bedre og karaktererne er nogle helt andre så det er en ret væsentlig detalje!!!

  “Og så har Xbox 360-udgaven jo de herlige achievements.” – Fra “PC vs. konsol”.

  Jeg skal ærligt indrømme jeg måske har været lidt skæv men forklar mig lige dette:
  http://steamcommunity.com/id/JacobVonBang/stats/L4D

  Så vidt jeg lige kan se er det så sandelig achievements og det er altså PC udgaven makker. Se lige og undersøge dine fakta inden du skyder PC’en i sænk.

  Angående grafikken så er det dejligt at der endelig kommer et spil der ikke kræver en helt ny computer men dog stadig ser pragtfuldt ud. Jeg synes ikke det er særligt tydeligt at det er source motoren for grafikken kører smooth og loader hurtigt hvilket jeg har haft problemer med før i tiden. Lyseffekterne er sindsyge og prøv bare lige at se den slags detaljer som når man kigger direkte ind i en lampe. Grafikken simulere den effekt at man vender sig til lyset. Når man så efter 10 sek kiggerri på lampen vender tilbage til at se ud i mørket så kan man ikke se ret meget

 15. Jeg har da skrevet at der er achievements i steam udgaven… jeg ved ikke hvad i ranter om… MUAHAHHA!

  Om ham på billedet er Svend Bent, så STFU!

 16. Det er kun godt der er den mænge våben, der nu engang er. Hvorfor skulle man bruge flere? De er nærmest perfekt afbalanceret.

 17. Hvorfor har du ikke sagt noget om AI gamemasteren? Og våbenmængden? Og antallet af baner? Hvordan er AI’en hos dine medspillere, hvis du spiller alene? Kan du ikke komme med et eksempel på en fed oplevelse i spillet? Du har forresten heller ikke nævnt de 5 zombietyper.

  Lorteanmeldelse.

  Shit mand, folk er nederen til at kommentere den her anmeldelse. Jeg kunne godt lide den. Særligt dét med at du vil skyde Amin Jensen.

 18. god anmeldelse

  Hvis! jeg kender valve bare en lille smule, så skulle det være mærkeligt om der ikke kom en eller anden form for ekstra content hen af vejen.

  CO-OP på expert er sindsygt fedt, men det blir alligevel en snas ensformigt at spille de samme 4 campaigns om og om igen, selvom spillet er sjovt.

  2-3 extra campaigns plus lidt extra weapons ville bestemt være et hit.

 19. #22 Det du siger han ikke har nævnt, har han altså nævnt.. “Hvordan er AI’en hos dine medspillere, hvis du spiller alene?” “Kan du ikke komme med et eksempel på en fed oplevelse i spillet?” “Du har forresten heller ikke nævnt de 5 zombietyper.
  ” “Og våbenmængden?” Det har han nævnt alt det.. Syno altså!

 20. #25: Eh…nu er jeg ikke helt sikker på, om du tager pis på mig, men…

  Min “kritik” er dybt sarkastisk. De første 20 kommentarer var fyldt med folk, der spørger om netop de ting, der står i anmeldelsen. Det var for at tage pis på dem, at jeg skrev det.

 21. #1:
  Jamen, så prøver jeg…
  *Ahem*
  Banan, vis mig et konsol-spil, der indbringer 11 mio. * 13$ pr. måned.

  Og måske sælger PC ikke så godt som konsol-spil, men eftersom spil som Spore bliver downloadet ca. 2 mio gange, betyder det at der er 2 mio. folk, der spiller Spore alene. Hvordan kan en død platform have millioner af brugere?

  Det er total fesent at læse en spilanmeldelse og så opdage den slags platterier.

  #4:
  Har du mange problemer med at din hardware går i forrådnelse?
  En lille info-snas: Hvis din pc er lige så kraftig som din Xbox, så bliver den forældret lige så hurtigt som din Xbox. En Pc med 4 GB ram og 3 GHz begydner jo ikke ligefrem at tage ram eller MHz.

  At du af uvisse årsager føler, at du er nødt til at opgradere hvert år er så noget andet. Hvis du konstant opgraderer din Pc for at kunne få maximal ydelse, så får du også et bedre resultat end din Xbox. Det virker lidt underligt at du tror, at en PC pludselig bagynder at blive markant dårligere end tilsvarende hardware, der bare er pakket med i en anden boks og sluttet til et TV.

 22. #36 haha…ja hive WoW frem kan alle jo gøre

  Sagde ikke død, med døende… der er forskel. Hvis man liner alle spil op over de sidste 10 år og fordeler dem op mellem konsoller og pc-spil…så vil en ekstremt klar tendens vise sig!

  Men pc’en er ikke død… der er bare nogle der skal kickstarte den igen… og nåja… så skal vi lige stoppe pirateriet…som du jo selv var inde på!

 23. #37 Syntes nu det er noget fis at skrive i en anmeldelse da du ved det vil pisse nogen af…

  Men PC’en er nu ikke døene. Selt ikke da den også kan bruges til andet
  Men er klar over hvad du mener men er nu ikke eni. Konsollerne har bare fanget de simple bør der ikke gider andet end at game

 24. #38 Men nu er det jo ikke dig der skriver anmeldelsen… hahahah! Og desuden syntes jeg det er fint at “pisse” pc-purister af, da disse fanatikere ofte er snævertsynede fjolser, som skal have nogle mentale tæsk en gang imellem.

  Døende platform som spilplatform…troede det var åbenlyst

  Gidder ikke finde frem til salgstal og sådan… men hvis man sammenligner, så er jeg 100% sikker på, at konsollerne har spist sig ind på størstedelen af markedet… selvom Blizzard gør det ekstremt godt.

  Bottom line… hvis alle de store firmaer ikke gør en indsats på pc’en… så vil den fortsat blive negligeret af flere og flere store gode spiludvikler-firmaer! Crytek var jo også ude for et par måneder siden, for at sige, at deres næste spil ville være et konsol spil. Selv IDs Joh Carmack, som altid har bakket op omkring pc’en, vil nu også udvikle til konsollerne…

  Og se lidt på, hvor mange spil, også rigtig store spil, som nu har konsollerne som primære udviklingsplatform! Kan huske da det var konsollerne der fik 3. rangs pc-konverteringer. I dag er det lige modsat. PC’en får konsol-konverteringerne. Se bare på GTA IV, et af de største og bedst sælgende spil til dags dato. Store startproblemer på pc’en og aaaaaalt for mange fejl i opstarten.

  Jeg syntes det er en sørgelig tendens, da jeg elsker at game på min pc, og det ville være et stort tab, hvis konsollerne overtog det hele. Forhåbentlig er det bare en nedgangsperiode.

 25. Huhu.. Syntes bare det er lidt forkert når du også skal være med til at holde orden på forummet og så laver noget du ved vil hisse folk op og lave mere flame end der er i forvejen på DR.

  Og ja ved godt du mente som spil platform

  Det er jo ingen hemmelighed at der er nedgang i det. Men tror ikke på det dør helt ud. Der er stadig mange der til en hver tid heller vil game på en computer.. Personligt gider jeg bare ikke side ved en box af nogen art da jeg også laver meget andet. Og så der en masse andre små ting der også gør det.

  Og for den sags skyld så synts jeg faktis ikke jeg har probæemer med at finde spil til PC’en jeg gider spille. Så helt galt er det nu ikke.

 26. #39 “Og desuden syntes jeg det er fint at “pisse” pc-purister af, da disse fanatikere ofte er snævertsynede fjolser, som skal have nogle mentale tæsk en gang imellem.”

  Det er virkeligt dejligt at læse en anmeldelse fra en snævertsynet konsol-purist og så samtidig blive kaldet et fjols fordi man bedre kan lide en anden platform end netop dig. Du ved virkelig hvordan du skal holde på læserne. Keep up the good work.
  /sarcasm

  Fjols.

 27. #40 Der bliver bare aldrig rigtigt diskuteret her på DR…så ville da lige kickstarte debatten…haha!

  #41 “Det er virkeligt dejligt at læse en anmeldelse fra en snævertsynet konsol-purist ” … tja… så skal du ikke læse mine anmeldelser… jeg gamer både konsol, håndholdt og masser af pc… men jeg er sgu af den mening, at folk der lader alle mulige tåbelige fordomme holde dem væk fra et hvilken som helst format, de er sgu nogle snæversynede fjolser… det er lige galt om det er konsol eller pc-spillere.

  Hvis folk nu var lidt mere open mindede, så var vi også fri for den evige kontroller vs mus+keyboard fps debat.

  Men er da glad for, at du syntes jeg er god til at holde på læserne…altid godt med et klap på skuldrene!

  Følte man sig ramt?…

 28. #45 Haha… ja! Da jeg gik i folkeren var vi engang på virksomhedsbesøg på en leverpostejsfabrik. Jeg spiste seriøst ikke leverpostej i 3 måneder bagefter…det så så klamt ud da det blev lavet!

 29. Okay, det her er sgu for langt ude…

  #40:

  Syntes bare det er lidt forkert når du også skal være med til at holde orden på forummet og så laver noget du ved vil hisse folk op og lave mere flame end der er i forvejen på DR.

  Så man må ikke udtrykke sine holdninger, hvis man er anmelder? Eller hvad prøver du at sige?

  Og for den sags skyld så synts jeg faktis ikke jeg har probæemer med at finde spil til PC’en jeg gider spille. Så helt galt er det nu ikke.

  Det er da bare lækkert. Hvad brokker du dig så over?

  #41:

  Det er virkeligt dejligt at læse en anmeldelse fra en snævertsynet konsol-purist og så samtidig blive kaldet et fjols fordi man bedre kan lide en anden platform end netop dig.

  Læste du slet ikke slutningen af #39? Du VIL bare have et eller andet at brokke dig over…?

  Du blev ikke kaldt et fjols, med mindre du er fanatisk pc-purist, og hvis du rent faktisk ER det, så ER du jo også et fjols. Man kan da ikke have for mange brikker at rykke rundt med, hvis man får ondt i røven over, at andre foretrækker en anden platform end én selv.

  Det er da helt i orden at rakke ned på dem, der giver sig selv bind for øjnene og hårdnakket fornægter, at der kan være noget som helst godt ved en anden platform end den, de selv har valgt. Det svarer til en diskussion om religion, hvor alle de rigtige religiøse giver plads til andre trosretninger, mens enkelte fanatikere har misforstået hele skidtet og tror, at de skal springe deres “modstandere” i luften. Det er dybt åndssvagt.

  Sidst, men ikke mindst…leverpostej er the shit! Gerne med rødbeder eller syltede agurker på.

 30. #48 Self. Må han det. Men det er da også forkert at han starter en flamewar når han skal være med til at undgå dumme posts tilsvining. osv. da han ved hvad det vil starte…

  Øhhh??? Det ejg brokker mig over er da ikek noget med konsollerne det stikker jeg bare lidt til fordi nogen er så religiøse (eller hvordan det staves) som du selv siger. Det jeg “brokker” mig over eller syntes er lidt underligt er at han starter en flame war når han skal holde orden på siden. Som jeg også har skrevet.

  Og giver skam også plads til andre har sine skod boxe. Men det betyder ikke jeg kan lide det. Og det gør det sq lidt sjovt at stikke til folk der har faste mninger lige som folk også stikker til mig fordi jeg holder ved PC.

  Så forskælden er bare at jeg er bruger og han er all mighty admin
  Men er nu ikke for at svine eller sige bananen. For generelt syntes jeg han gør det rigtig godt. Og så er det sagt

 31. #49: Så han må gerne sige sin mening, så længe det ikke er noget, der pisser folk af? Det er prisen, man betaler for at blive skribent?

  Han er jo ikke moderator, selvom han sikkert har en slet-knap. Han er “bare” skribent.

  Det giver ingen mening, at du siger, at han gerne må sige sin mening, men ikke når den provokerer de tumper, der kører religionskrig mellem de forskellige platforme. For så synes du jo netop IKKE, at han må sige sin mening.

  Du kan ikke stå med et ben på begge sider af hegnet hér. Enten må han sige sin mening, eller også må han ikke, fordi det provokerer fjolserne. Hvilken en af delene er din holdning?

  Og nej, du giver ikke plads til andre, når du bruger ordet “skodboxe”. Du siger, at du giver plads til andre, så du kan overbevise dig selv om, at det er okay at kritisere andre menneskers valg, men du har stadig totalt fastlåste meninger og nul tolerance overfor andre, der ikke er enige. Det er i hvert fald, hvad du udtrykker.

  Hvorfor er det sjovt at “stikke” til folk, der er uenige med dig? Er det sjovt at stå og råbe: “Konsoller er noget lort!”, mens andre råber tilbage: “PC er noget lort!”…?

  Lad det nu bare ligge…

 32. #48 “Så forskælden er bare at jeg er bruger og han er all mighty admin..:”

  Jeg fungerer ikke som admin, jeg er her kun for at skrive min mening. Hvis folk finder det jeg skriver interessant, så er det jo fedt. Finder folk det provokerende, så er det faktisk stadigvæk fedt. Men fanden om nogen skal forhindre mig i at skrive min mening Hvis jeg vælger at tilsvine et dårligt spil eller rose det til skyerne…så er det udelukkende MIN mening der kommer frem i anmeldelsen. Der vil selvfølgelig være objektive ting i anmeldelsen, men også en masse subjektive. Andet ville være umuligt og også hamrende uinteressant at læse.

  Jeg siger min mening om spillene, så hvorfor ikke sige sin mening om platformen. Jeg har aldrig svinet pc-platformen til, da det ville være noget værre fanatisk religiøst bræk at kaste sig ud i. Jeg skrev som jeg gjorde, da jeg virkelig mener, at pc’en som spilplatform kæmper en ekstrem hård overlevelseskamp i disse tider. Det er ikke et postulat grebet ud af den tomme luft eller anmelder galde, det er et hamrende reelt udsagn… så kan man acceptere det eller lade være.

  Personligt elsker jeg at game pc, har i den sidste tid brugt oceaner af tid med mount and blade og fallout 3. Så jeg vil sgu heller ikke se den dø langsomt ud som spilplatform!

 33. #50 Roooolig nu.. Hvem fanden har pisset i din kaffe kop idag

  Siger også bare min mening. Så skal vi ikke bare lade den ligge der inden nogen lander i det røde fælt.

  Kunne godt blive ved men så ender det bare i muder kast og hvor de samme ting bliver sagt igen og igen

  Men ja kommer aldrig til at kunne lide konsoller. Og ja religions krige er dumt. Men også lidt sjovt fordi det er dumt. Så ja måske kan jeg lide at battle lidt

 34. #52: Okay, vi dropper det. Jeg kan godt se, at det ikke er sjovt for dig længere.

  Jeg synes til gengæld, at det er ret morsomt at pille enhver form for teknologi-religiøse mennesker ned, men jeg har ikke brug for den tilfredsstillelse i dag. Vi snakkes nok ved om det her.

 35. #53 Hjælper ikke rigtig noget for står stadig fast ved min pc-religion

  Kan bare intet godt se ved konsoller.
  Eller jo det er nemt og forsimplet på alle måeder. Men det er vist så også det.

 36. Købte dette spil da det udkom og er kun enig, Alt for få våben og ALT for få baner. Men derudover, mega fedt multiplayer spil

 37. #37:
  Jep, alle kan nemlig hive WoW frem, fordi det er et lysende eksempel på hvordan pc-spil trives i stor stil.

  Ved godt du siger døende, men det er – IMO – stadig ikke korrekt.

  Der er megen anden slags gaming end blot det som Xbox 360’eren fokuserer på. Det er ret kortsigtet kun at sammenligne salgtal på spil fundet til både PC og 360 og så sige at PC’en dør ud.

  Hvad med browser-spil, med betalende brugere?
  Hvad med firmaer som PopCap games, der tjener stygt på casual spil?
  Spil på Facebook (en potentiel brugerbase der ikke kan afvises)?
  Der er mere til PC-gaming end HD-grafik og Gears of War ( )
  90% af de 1 millard computere i brug verden over, kommer udstyret med 7-kabale – ikke ligefrem kandidat til noget som helst, men det er stadig et spil på PC-platformen.
  En fordel som 360’eren aldrig kan matche er, at PC’en giver mulighed for at finde utallige gratis spil på nettet (miniclip.com, shockwave.com m.fl.).

  Det er alt sammen PC-gaming – ikke hardcore, men det er heller ikke kravet.

  Mht. pirateri – det er ret beskæmmende, at firmaer ikke bruger millioner af kroner på DRm for at stoppe piratkopiering komplet, men blot for at forhindre at spillet bliver cracket de første par dage. Det er faktisk ret sindsygt.

  Spil til harcore gaming (som kommer til både konsol og PC) skæver kraftigt til konsol frem for PC, det er rigtigt, med bevidste forsinkelser til PC, salgtals 10:1 til konsollerne, DRM til PC-spil osv., men at dømme PC’en ude udelukkende på at sammenligne spil til både konsol og PC er at gøre det med ekstremt farvede briller på, da PC’en har så uendeligt (ikke helt uendeligt, men mange immervæk ) mange flere kort på hånden, at den højst har en venstre hånd der sover. Død kan den på ingen måde kaldes.

  Så ja – alle kan jo hive WoW frem, men på samme måde kan alle kalde PC’en for døende. Det bliver det ikke rigtigt af.

 38. #56 Nice rant

  Har nu ikke kaldt den død, men døende. De eksempler du kommer med, browser gaming, 7 kabale og andre lignede ting er gode eksempler. Men, det er bare ikke spil i disse kategorier, der driver spilindustrien/spiludviklingen fremad, efter min mening. Ville du være glad for en platform, hvor du kun kunne spil wow-kopier, popcap spil og browser spil?

  PC har enormt mange muligheder når der kommer til gaming, men i den vigtigste afdeling, hvor vi snakker de fede store gode spil, som ikke er mmorpg, der har pc’en ekstremt meget at hente ind igen… og det bliver en ekstrem hård kamp op ad bakke. For som du selv siger, bruges der millioner af kr. på at forhindre piratkopiering og lignende.

  Flere og flere udviklere “flygter” over til konsollen som den primære platform, hvilket så igen forværre pc-billedet. Se bare på gta iv…

 39. Måtte vende tilbage til denne efter at jeg nu har spillet pc versionen en del.

  Har lige haft en af mine fedeste spil-oplevelser.

  2:30 og 4900 zombier for at komme igennem en expert “movie” i L4D..

  og stå 4 mennesker presset sammen i et skab med de forreste to på hug og bare tømme magasin efter magasin ind i zombier er jo bare totalt priceless.

  er fuldstændigt hooket på det her spil. Skønt at være tilbage til lidt pc-gaming

 40. #58 Har både gamet voldmeget l4d på konsol og pc hen over julen. Jeg har ikke nogen klar favorit endnu.

  Det er dog tydeligt, at niveauet er noget højere på pc-siden, hvilket er herligt! Men ja…forbandet godt spil! Og kom nu med flere baner tak

 41. “uddøende platform”. Ahhhahahaha, NEVAAAAAARRRRR!!!!!!!!

  (har selvfølgelig også fået en øl eller to og kanske en nægter at se virkeligheden i øjnene)

  Igen så: NEVAAAARRR!!!!!!