Konklusion

Kinect forvandler med et slag din Xbox 360 fra en hardcore konsol, til en hyggeboks for hele familien. Som gaminginterface virker Kinect glimrende. Det er problemfrit at komme igang og når du og dine venner/familie er kalibrerede, genkender Kinect’en jer automatisk, blot I vinker til den. Kinect fokuserer på gaiming, så forvent ikke at den kan gengive dine mindste bevægelser (f.eks. dine fingre). Det forhindrer den dog ikke i at levere solide og ganske underholdende oplevelser, hvis man hører til målgruppen, også selv om der er en meget lille forsinkelse på at du udfører en bevægelse og til Kinect opfanger dem (en forsinkelse der varierer fra spil til spil).

Det er ikke fordi at Xbox 360 ligefrem mangler hardcore-titler og så længe du ved hvad du kan forvente, bliver du næppe skuffet over Kinect. Dansespil, fitnessspil og gameplay, der kræver at du bruger din krop, eller ”slipper et objekt med hænderne” (f.eks. spydkast) passer glimrende i styringsmulighederne. Til gengæld passer den ikke til spil, hvor man styrer en figur rundt i en verden, ligesom bilspil fungerer underligt uden umiddelbar kontrol af fart, eller manglen på at have et rat mellem hænderne.

Kinect er et splinternyt og ganske unikt interface, hvorfor der går noget tid før der findes en vellykket standard. Det nuværende valg med at holde hånden et par sekunder over hver enkelt knap, er lidt for langsommelig og vi må håbe at Swipe-navigering vinder større indtog. Stemmestyring er ganske I,Robot-agtig, men om man gider bruge det er nok smag og behag.

Det skal i den grad blive spændende at se hvad spilbranchen kan vride ud af Kinect, og om Fitness-, danse- og minigamespil stadig dominerer om et års tid. Indtil videre fremstår Kinect som et velfungerende stykke gaming-hardware (med yderst sofistikeret indmad), der sigter mod en helt ny målgruppe til Xbox 360. Selv om alt ikke er perfekt, har Kinect været et spændende bekendtskab som jeg har planer om at bruge flittigt, og jeg er glad for at jeg fik lov at anmelde det.

+ Underholdende motion control
+ Glimrende til målgruppen
+ Opsætning og efterfølgende brug er helt problemfri
+ Fitness-, danse og mange partyspil er selvskrevne til Kinect
+ Xbox 360 har fået en ny, stor målgruppe
+ Et unikt gaminginterface

Det store pladskrav
Hold-navigering er langsommeligt
Stemmestyring savnes i spil
Dyr, hvis du er alene om den

Score:

8/10

Hvad betyder karakteren?

8 KOMMENTARER

 1. God anmeldelse, regnede med at kinect ville være dødens pølse, men min interesse er da steget en kende efter at have læst den her

 2. Hvis du kun kan købe et spil til at starte med, så køb Dance Central. Det er klart det bedste. Kinect Adventures følger med, så der har du nogle af dine minigames.

 3. Well, købte den lidt impulsivt igår, da det var den sidste de havde i min lokale Blockbuster.

  Efter lidt rykken rundt på møblerne (hvilket vi alligevel havde planlagt!), så endte det med at 2 timer fløj afsted sammen med kæresten. Og jeg hyggede mig faktisk, mere end hvad kærestens spil ellers gør for mig…

  Faktisk vil jeg gå så langt som til at beskrive det som en lille revolution, for ingen af os havde prøvet noget lignende før, og følte os lidt ekstatiske. Og Kinecten fangede vores bevægelser rigtig godt, på trods af at vi måske ikke de mest optimale lysforhold osv, hvilket havde været min største frygt…

  Hvis der er nogle, som vil tænde julelys i deres kæresters øjne, så tøv ikke…

 4. #4:
  Ift. at motion control på andre systemer ikke koster 1.199, hvis du kun skal spille alene. Spiller du med andre, er Kinect’s prisniveau IMO ganske retfærdig, men prisen er ikke så fleksibel. At opsætte multiplayer på Kinect er dog en del nemmere, når man blot skal have person nr. 2 til at træde ind foran kameraet, frem for at synche controllere til maskinen.

 5. #7 ja for jeg tænker jo naturligvis på at hvis du skal sammenligne med PS Move f.eks. som jo er den direkte konkurrent efter min mening, hvis du skal kunne opnå samme funktionallitet, altså som du selv nævner med flere og spille MP, så skal du jo alligevel ud og investere i en del controllere, især hvis du skal have fat i begge controllere til Move, nu er Kinect jo bare designet så smart at det er lige meget om du spiller selv eller med flere, kan ikke lige se hvordan en SP Kinect skulle kunne komme på marked så man kan spare lidt hvis man kun er sig selv, det er jo slet ikke den tankegang som er bagved, men hvis vi tager udgangspunkt i man kun er sig selv og skal have kamera og begge slags controllere til PS Move, så kommer prisen da også op i nærheden, stadig billigere med Move, men det er da ikke mange penge der adskiller dem, hvis vi tager det scenarie.

  Men ja self. hvis du sætter det op hårdt mod hårdt, så er PS Move starter pakken lang billigere, men mener altså også at du er væsenlig mere begrænset med den starter pakke, så synes egenlig bare at prisen på Kinect er meget passende i forhold til funktionalliteten, og teknologien bagved, men du hører mig self. ikke brokke mig hvis den blev billigere. Det er klart.