I de seneste par dage har jeg vinket, hoppet, kastet, krøbet sammen, danset og snakket til min Xbox 360. Eller rettere, til det sorte kamera foran mit tv, tilsluttet min Xbox 360. Selvom jeg havde foretrukket at kunne kalde mig ejer af en Natal, må jeg indrømme at jeg er varmet ganske godt op til Microsoft’s indtog i motion control-verdenen med deres Kinect. Der har været en del spekulation om hvad man kan bruge den til, hvad den mangler og generelt hvor appellerende den måtte være til både hardcore gamere og det mere afslappede publikum. Nu kan jeg endelig løfte meget af sløret for hvad Kinect er i stand til.

Nemt at komme i gang

Først og fremmest skal dyret indstilles (hvilket kræver den seneste Dashboard-opdatering). Har du ikke en ny Slim-version af din Xbox 360, følger der et separat kabel med, der tilslutter Kinect’en direkte til strøm, noget som sker gennem en Xbox 360 Slim uden ekstra strømstik. Ellers er der stort set ingen problemer med at komme i gang. Du bliver guidet fornuftigt gennem kalibreringsfasen, hvor Kinect tester ting, som den optimale tracking-vinkel og baggrundsstøj til den indbyggede mikrofon. På trods af at testen forløb komplet smertefrit, var det alligevel ærgerligt at se hvor meget plads der kræves. Påregn tre meters afstand til Kinect som minimum, og gerne en ekstra meters penge bagud til visse spiloplevelser. Ydermere kræves der gerne en eller to meters frirum til siden, hvis du skal udnytte alt kamerapladsen, hvori der helst ikke må stå møbler og spærre. Kinect er klart bedst egnet til familiehjem med plads i stuen – jeg kunne akkurat klemme tilstrækkelig plads ind på mit kollegieværelse.

BilledeBillede

Er Kinect først indstillet, er det pærelet at komme i gang når du tænder din Xbox. Du vinker blot til kameraet, så bliver du sendt ind i Kinect-afdelingen af dit Dashboard. Du kan ikke styre hele dit Dashboard med Kinect og du kan heller ikke selv bestemme hvad der skal være at finde i Kinect-afdelingen, hvilket er ærgerligt. Det er fascinerende nærmest telekinetisk at styre det lille håndikon rundt på skærmen. Det har den samme art wow-effekt man fik første gang man brugte en Wii, så det går over med tiden – men sjovt er det dog. Kinect er også svært kompetent til at genkende dig og logge dig ind, blot ved at skanne dit ansigt, når du stiller dig normalt foran kameraet. Du kan naturligvis snyde den ved at dække for dele af dit ansigt, men i alle normale situationer bliver du genkendt hver gang, hvilket gør det ubesværet at komme igang.

8 KOMMENTARER

 1. God anmeldelse, regnede med at kinect ville være dødens pølse, men min interesse er da steget en kende efter at have læst den her

 2. Hvis du kun kan købe et spil til at starte med, så køb Dance Central. Det er klart det bedste. Kinect Adventures følger med, så der har du nogle af dine minigames.

 3. Well, købte den lidt impulsivt igår, da det var den sidste de havde i min lokale Blockbuster.

  Efter lidt rykken rundt på møblerne (hvilket vi alligevel havde planlagt!), så endte det med at 2 timer fløj afsted sammen med kæresten. Og jeg hyggede mig faktisk, mere end hvad kærestens spil ellers gør for mig…

  Faktisk vil jeg gå så langt som til at beskrive det som en lille revolution, for ingen af os havde prøvet noget lignende før, og følte os lidt ekstatiske. Og Kinecten fangede vores bevægelser rigtig godt, på trods af at vi måske ikke de mest optimale lysforhold osv, hvilket havde været min største frygt…

  Hvis der er nogle, som vil tænde julelys i deres kæresters øjne, så tøv ikke…

 4. #4:
  Ift. at motion control på andre systemer ikke koster 1.199, hvis du kun skal spille alene. Spiller du med andre, er Kinect’s prisniveau IMO ganske retfærdig, men prisen er ikke så fleksibel. At opsætte multiplayer på Kinect er dog en del nemmere, når man blot skal have person nr. 2 til at træde ind foran kameraet, frem for at synche controllere til maskinen.

 5. #7 ja for jeg tænker jo naturligvis på at hvis du skal sammenligne med PS Move f.eks. som jo er den direkte konkurrent efter min mening, hvis du skal kunne opnå samme funktionallitet, altså som du selv nævner med flere og spille MP, så skal du jo alligevel ud og investere i en del controllere, især hvis du skal have fat i begge controllere til Move, nu er Kinect jo bare designet så smart at det er lige meget om du spiller selv eller med flere, kan ikke lige se hvordan en SP Kinect skulle kunne komme på marked så man kan spare lidt hvis man kun er sig selv, det er jo slet ikke den tankegang som er bagved, men hvis vi tager udgangspunkt i man kun er sig selv og skal have kamera og begge slags controllere til PS Move, så kommer prisen da også op i nærheden, stadig billigere med Move, men det er da ikke mange penge der adskiller dem, hvis vi tager det scenarie.

  Men ja self. hvis du sætter det op hårdt mod hårdt, så er PS Move starter pakken lang billigere, men mener altså også at du er væsenlig mere begrænset med den starter pakke, så synes egenlig bare at prisen på Kinect er meget passende i forhold til funktionalliteten, og teknologien bagved, men du hører mig self. ikke brokke mig hvis den blev billigere. Det er klart.