Som det perfekte mix af Spider Man, El Mariachi og Mercenaries basejumper, kører, flyver og skyder flødebolle-mexispanieren Rico Rodriguez sig igennem et fascistisk paradis i det østasiatiske øhav. Er du til overdrevet action, vanvittige sandkassespil og tåbelige plot, så er Just Cause 2 sandsynligvis lige din stil.

En ny verden og et helt nyt spil

Just Cause 1 var ikke ”just” et spil, som formåede at markere sig i strømmen af sublime actionspil i 2006. Det havde hverken stilen, historien eller gameplayet til at fastholde spillernes gunst. Hovedpersonen er fire år senere stadig den samme, men stilen og gameplayet er i en helt anden liga! Rico Rodriguez er superagent for ”The Agency” og bliver sendt til det fjerntliggende ørige Panau, hvor en ny diktator truer med at skabe uro.

Rico sendes ind for at finde Tom Sheldon, en anden agent, som frygtes at være afhoppet. Historien er lige så tåbelig og elendig skrevet, som stemmeskuespillet bliver kikset leveret. Det er oftest tåkrummende ringe, overskridende grænsen fra det kitschede over til det pinlige. Man vil absolut intet miste ved at skippe samtlige mellemsekvenser i Just Cause 2. Man vil derimod komme hurtigere til den underholdende sandkasse, der udspiller sig i luften, på landjorden og til vands… oftest flere steder på samme tid!

BilledeBillede

Historien kan kortes ned til, at Rico skal kreere maximalt kaos på øerne! Mere behøver spilleren egentlig ikke at vide. Så er undskyldningen givet og ødelæggelsen kan begynde. Man modtager sidemissioner fra tre faktioner på øen og hovedmissioner fra The Agency. Adgangen til de forskellige missioner bestemmes af, hvor meget kaos Rico har lavet, mere kaos giver flere missioner. Kaos laves ved at sprænge regeringsejede objekter i luften. Det kan både være gigantiske antennetårne, siloer, olieledninger eller propaganda stationer. Er der en stjerne på skidtet, så skal Rico i gang med enten kugler eller sprængstof.

Gennemførte missioner giver ligeledes point i spillerens kaos-meter. Ud over at sprede død og ødelæggelse, kan Rico også samle en lang række forskellige objekter ind. De tre vigtigste af disse samleobjekter, er de bokse som enten giver mulighed for mere health, opgradering af våben eller opgradering af køretøjerne. Våben og køretøjer kan findes overalt, men kan bestilles via det sorte marked for optjente penge. Her låses der langsomt op for flere våben og køretøjer, jo længere man kommer i spillet, som alle kan opgraderes over 5-6 omgange, alt efter hvor mange skjulte kasser man kan finde.

80 KOMMENTARER

 1. #1 Ja, det er jo smag og behag. Prøver dog også at påpege dette i anmeldelsen. Jeg har dog brugt oceaner af tid på at lalle rundt og elsker det stadig.

  Første gang jeg tjekkede mine stats stod der 12 timer spillet, 18% gennemført

  #2 Desværre… har kun spillet pc demoen. Men ved ikke om det kan slås fra! FOr ja, det er monster belastende… det er jo som skrevet også på konsollerne.

 2. #4 Dont… det er super mega sjovt!

  #5 Yup! Det er sgu rigtigt

  Så tæt på at være i den aller bedste klasse, at ærgelsen gør nærmest ondt!

 3. God anmeldelse som det plejet at være! Har dog allerede købt det! (PC) og elsker det! Har spillet 8 timer og gennemført 3%
  elsker den type spil hvor man kan fjolle rundt. Igår det jeg fløj rundt kom der lige pludselig umti-bumti musik pg tænkte wtf?.. Så var det åbenbart et luftskib bag mig med en natklub
  og største wtf, var der jeg brugte 1 time på at udforske øerne fra en ende af. Men endte med at bruge 40 minutter på en ø.. Øen helt oppe i Venstre hjørne er åbenbart en kopi af SPOILER!!!!

  *****************Serie på TV med en ø***********

  SPOILER OFF

  Altså kunne forstå hvis de havde lavet lidt fra **** på en lille ø.
  Men at lave en HEL **** ø! Damn!

 4. #7 YEAH! Der er fede eastereggs… den omtalte ø får jo også dine fly til at styrke ned Fantastisk!

  Og luftskibene hedder “mile high club”… fanfreakintastisk!

  Der er mange sjove bemærkninger fra Rico, også

  Hvad er det vildeste stunt du har lavet Daniel?

 5. #8 Gør den?.. Jeg sejlede hen til den, og undersøgte den fordi der var en “Van Der Graaf” lignende generator der der tændte, og så sprang båden i smadder..

  Selv vagterne på øen er anderledes..

  #8 Ok, så ikke lige navnet på den natklub. Undrede mig bare over hvorfor fanden musikken var blevet til sådan noget hæsligt umti-bumti noget!

  Vildeste stunt?.. Hmm..
  Må være der jeg kom flyvende i den første flyver man unlocker, den der mega hurtige en, og hopper ud, og stjæler en heli, og skyder nogle vagter, stjæler deres racerbil, og drøner med en solnedgang over en rampe.. Og så hopper ud og svæver bare mod solen.. Måske ikke det vildeste, men ihvertfald det flotteste..

  Sjoveste er der jeg har tonsvis af politi efter mig, og hopper ud fra en bygning (Første gang jeg var i en stor by) og hopper ud fra toppen, og drøner nedaf, forbi helikoptere osv. Og så lige før jeg lander trykker jeg grapple på hvad der ligner en af deres store trucks med miniguns.. Men det er en traktor! Og så tøffer jeg ellers med 30 kilometer i timen på motorvejen med 3 biler og en lastbil, og en heli efter mig! Indtil jeg bliver ramt af et missil og dør.. Er begyndt at have fraps kørende konstant for at kunne tage billeder og film..

  Bare fandens at i selv half-size og 30 fps, fylder 2 min. Film cirka 6-7 gb!

  Men har også kun spillet 8 timer..

  Har indtil på Tirsdag, hvor jeg har fri, og bare kan spille!

  Hvad er dit sejeste stunt?..

  Og ja, stemmeskuespillet er sgu ELENDIGT! Allerede i demoen, var jeg ved at blive skør, hver gang jeg startede demoen igang:

  “Jeg… Hedder Bolo…. Santosi…. Og jeg….. Snakker… Helt vildt….. Irriterende….” FFS!

 6. #9 Haha… ja, du får en mission på den omtalte ø, som forklarer hvad der foregår, det er ret sjovt

  HAha… griner af dit traktor stunt!

  Jeg er ved at have en mindre røvfuld vids, som jeg sætter sammen til en greatest idotic stunts movie.

  Det sjoveste:
  En af de første missioner bliver man jagtet af utallige jeeps, som bare bliver ved med at komme efter en. Man kører ikke selv bilen, så jeg stod på taget og forsøgte panisk at holde dem stangen. Men løb hele tiden tør for kugler og granater.

  Så fandt jeg ud af, at man kunne smække den ene ende af wiren fast i jorden og den anden ende i en efterfølgende bil. Når wiren så blev strukket ud, ville bilen stoppe på et splitsekund! Det så så mega fedt ud.

  Fandt så ud af at smække wiren fast ude på siden af vejen, så de blev flået til siden.

  Krydsede en enkelt bro, hvor jeg fik 3-4 biler til at hamre ud over rækværket og ned i flode, 50 meter nede.

  Det sejeste:
  Infiltrerede en luftbase i free roam, for at nakke en general. Finder så ud af, at jeg intet ammo har, overhovedet. Det opdager jeg i samme sekund som jeg bliver spottet. Og generalerne kan være rimelig seje, hvis man ikke har sniperriflen eller andre vilde våben.

  Med et voldsomt heldig skyd, får jeg klynget generalen op på en mur, hvorefter jeg sprinter væk derfra.

  Jeg krydser landingsbanen i samme sekundt et kampfly er ved at lette. Jeg bliver ramt og flyver hen ad landingsbanen… jeg når dog lige at rejse mig og og hægte gribekloen fast i fornævnte fly. Og jeg trækkes så hen imod flyet i samme sekund det letter fra jorden.

  Jeg står et par sekunder ovenpå flyet og får pusten, og nyder den flotte udsigt. Så kaprer jeg flyet og vender snuden imod luftbasen endnu engang. Jeg pebrer alt og alle med missiler og minigunskugler, alt imens jeg retter spidsen direkte imod generalens hvide “skilt”. Jeg hamrer afterburner på og nærmer mig svinet med en vældig fart. 1 sekund inden jeg rammer generalen hopper jeg ud af flyet og set den kæmpe eksplosion, som dræber generalen og hans nærmeste vagter, samt et vandtårn og en ground to air missile launcher.

  Jeg lander så lige ved siden af en stationær minigun, som jeg flår af og 2 minutter efter er basen 100% udraderet

  Så nakker jeg endnu et jetfly og skrider til party på Mile High Club.

  EEEEELSKER disse random events!!!

 7. Hehe, kan godt huske den første mission, jeg havde dog heller ikke mange skud, tænkte dog ikke på det der (Selvom jeg kendte det fra demo), skød bare deres fordæk så de fløj ud til siderne!

  Hvor er den lufthavn med kampfly?.. HAr kun fundet kæmpe passagerfly..

  Nåh ja.. Igår, der jeg sad med en ven og forklarede hvad spillet gik ud på, imens Rico stod på en kæmpe bygning med en parabol, kommer der et passagerfly og drøner bare op fra bag bygningen, jeg når bare at se et fly der rammer en parabol og en eksplosion, og min ven og mig udbrød bare med det samme WTF?!.. Det så altså virkelig mærkeligt ud!

 8. Kan slet ikke forstå at folk rakker historien så meget ned.

  Den er absolut ikke nyskabende, nej – men er den så meget anderledes end mange andre lignende spil?

  Ikke i min verden.

  Der er sgu masser af historie og masser af ekstra viden rundt omkring – både i verden som sådan – men også fra sidemissionerne.

  Det væreste ved historien (hvis det kan siges som en dårlig ting) er at man glemmer at følge den, netop fordi der er så meget andet at lave at man hele tiden bliver afsporet med at finde upgrade crates i en by man passerede eller lige fik lyst til at bombe en anden settlement til kingdom come fordi man så en attack helikopter med missiler.

  Dermed viser dette spil netop også – at historien ikke altid er alt. Folk siger altid, at hvis bare historien er totalt fed – så kunne grafikken være Elite (c64) vector streg grafik og alt ville være tip-top alligevel.

  Det samme gør sig også gældende den anden vej. Så selv om du ikke har en oscarvindende historie – så er den alligevel på et “fornuftigt” gennemsnitsniveau, som man snildt kan overleve – lidt a la en burger-action-film.

  Underholdningsværdien i dette spil er næsten uovertruffent – du har mere plads at boltre dig på end stort set alle spil (kun få er vel større) – der er masser af god humor, eastereggs, action, ting at lave, måder at angribe ting/personer/missioner på, våben, biler, både, fly, eksplosioner og overdreven havoc fysisk – for ikke at glemme grabbling hook from hell.

  Grafikken er rigtig god og køre godt – dog med en del pop-ins som set ud fra viewdistance er umuligt at undgå med mindre man laver en crap tåge effekt (a la gta 4) som fjerner alt view fra 100m frem.

  7/10 er i underkanten af at være flabet i min verden.

  8 – 8.5/10 ville passe bedre.

 9. #11 Hahaha! Fedt!

  #12 7/10 er en ganske god karakter.

  Men historien er efter min mening virkelig virkelig elendig og leveret på det mest ligegyldige måde. Det er ikke engang burger action film eller noget… det er bare ligegyldighed IMO.

  Ift. karakteren skal den jo også afspejle, at der er plads til forbedringer.

  Hvis du nu gav spillet 8 eller 8.5, og just cause 3 så var forbedret med coop, total ødelæggelse, fed historie, multiplayer, fed hovedperson, godt sigtesystem og god AI. Så har du reelt kun 9 og 10 at vælge imellem.

  7/10 er fuld fortjent og en super god karakter, set i lyset af at spillet har retarderet AI, elendig sigtemekanisme og en frygtelig historie.

  Men hver sin mening! Men se ikke 7/10 som en dårlig karakter!

 10. Har lige været henne ved DEMO startområdet. Det et lavet helt om

  Og hvor er det fedt når man overtager *indsæt navn på generic område med vagte og radiotårne og store skrøbelige brændstof tanke* at man så imens en technician hacket en kasse
  med hjul (Wtf?..) at de så råber: “Scorpio! Scorpio! Scorpio!” fordi man dræber fjenden haha

 11. Man kan også lave nogle vildt fede ting med hovercraft’en.. Fik den leveret på et bjerg, og “kørte” ud over, og imens jeg var i luften skød jeg en heli ned, og så ind i maskinen igen. Og landede i vandet og sejlede lige stille over et par øer, og ned i vandet igen.. LOVE IT!

 12. Havde savet på 3 slots (Som altid i spil) Men der jeg kom ind, sagde den at det var korrupt og jeg kunne ikke komme ind i savegame menuen, og mit backup som lå på den eksterne, virkede heller ikke.. Så nu er jeg lige blevet færdig med første mission med Hr. Alkoholiker..

  Og her er videoen: her dog er den ikke processed endnu.. Så den er pubæ kvalitet lige PT.. Så nok bedre at vente lidt tid..

 13. #26 hmmm… det har jeg ikke i min version. Er det noget pre order bonus? Det ser sgu ellers sjovt ud

  Og en monster truck? Arg… hvad er det for en skodlameo version jeg har mig?

  Har du limited edition eller hvad?

  Og en anden ting… hvordan kører det på din spand? specs?

 14. Kører alt på high, AA og AF på 2x og opløsning på 1440×900 og har cirka 40-50 FPS og det kører flydende, kun når det kommer under 35FPS (Når jeg filmer med fraps) at det ikke spiller så godt..
  Har:
  WIN7 64-bit
  E8400 3.0Ghz
  HD4870 2gb
  4gb RAM
  ASUS P5KC
  Så det kører ret godt, glæder mig dog til at få ny PC, så jeg kan køre fraps i “fullsize” og bedre FPS..

  Hmm, ja min er åbenbart limited edition.. Have ikke lige set efter det, havde bare købt det..
  Har lige set lidt gameplay fra andre på YT, og kan se min faldskærm er anderledes (Min er rød med et kranie på)
  og har “Rico’s Signature Gun” også..

  Så du har bare en normal version og ikke Crapula Verzion Zpecial BrownBanana Edition.. hehe.. Men hvis du køber til PC, så se om du kan finde limited edition.. For det her er MEGA sjovt med de forskellige køretøjer/våben

 15. Ok

  Ja, jeg har jo bare en promotion copy som anmelder kopi.

  Men får jo snart en ny pc, og så skal jeg sgu have limited edition.

  Har du købt dit digitalt eller hvad?

 16. Købte mit ved Coolshop?.. Den eller en anden netbutik.. Kan ikke helt huske..
  Nåh ja, du får ny PC, sad og tænkte du havde det der 8800 hehe.. Så du kan sikkert køre det i top kvalitet, med FRAPS kørende

 17. #35 De er fixede. I den første DEMO var de mega dårlige, men så kom der en update som fixede det, og samme styring er ved PC nu.. Det virker fint
  Og jeg har ikke haft problemer med “auto-aim” vidste faktisk ikke det var det, for på PC lægger man ikke mærke til det

 18. Ok..
  Første du gør med den er at tage et billede lige før du starter, så vi kan nå at se dig før du sætter strøm til dig selv.. Og hvis du (Haha!) overlever det, så FRAPS’er du JC2! I fuld-size og 60 FPS!

 19. Nogen der ved om der er andre spil under udvikling, som vil bruge JC2’s graphic engine (Avalanche Engine 2.0)?

  Kom til at tænke på at en klassiker som Gunship 2000 ville være perfekt med denne engine

 20. #46 Haha!

  #47 Yeah, det er vildt sjovt!

  #48 Haha… ja, ramte selv det samme % og timer… der er MANGE timer gemt, hvis man skal 100% det spil… hvilket næsten er umuligt.

 21. #52 HAHAHAH! Hvor fedt! Ved du om det også virker med steam versionen?

  Kæft mand! Det skal jeg bare eje!

  Så kan man vel også nagle deres lorte køretøjer til jorden, uden at de kan sprænge snoren?

 22. #54 jep den virker til steam versionen som jeg selv har.

  – og ja man kan nagle alle køretøjer totalt fast til jorden..
  Plejer selv når jeg bliver forfulgt af politiet, at hoppe op på taget af min bil for hurtigt lige at nagle dem fast til jorden eller en anden bil/motorcykel…og det får vildt sjove konsekvenser nogen gange

  osse sjovt at binde en 10-20 personer til ens bil og så bare drøne af sted

 23. Har gamet lidt med bolo patch, og det er helt genialt!

  Men har dog problemer når jeg skal klatre. For det første skal man manuelt slippe for at skyde en ny afsted, og for det andet viser curseren ikke, hvor man kan hænge fast.

  Problemet er, at der allerede er massere af tråde lagt ud som ikke gpr i stykker. Er der en måde at fjerne dem på? med en tast evt?

 24. Ja det med klatring er træls.. Og så savner jeg også en knap til når
  man ar multiple og strong rope på der lige kan fjerne dem. Eller slå tingene fra/til inde i spillet.

 25. Har lige testet lidt.. Hvis jeg tager infite ammo og multiple ropes på. Så kan jeg godt klatre. Og med infinite liv kan jeg også. Problemet kommer når jeg vælger strong rope.. Så prøv uden det. Selvom det er lidt træls.

 26. Nogle der ved om man får flere blackmarket køretøjer?.. Har lige unlocket rocket launcher (awesome!) og tror ikke der er flere våben.. Men kan det virkelig passe at vehicle listen kun går til den der havoc heli?..

 27. #60 cool!

  Problemet er bare, at mit spil crahser halvdelen af gangene jeg alt tabber…

  Men FUUUUUUCK hvor er spillet bare fedt med bolopatchen!

  Det er helt vildt! Fik smidt så mange fjender på en bil, at den ikke kunne trække dem op ad bakke til sidst. Fucking episk altså!

 28. #62 Seriøst?.. Wtf.. i DEMO havde jeg ALLE køretøjer.. Fly og alt sådan noget.. Undtagen nogle ting som for eksempel jetjager.. Og tænkte man får det nok i det fulde spil.. Og så er der ingengang det som i DEMO?..

 29. EDIT: Fandt lige den her tråd! her som har amnge mods.. For eksempel ALLE biler ved blackmarket, og INGEN blackmarket heli-delivery-cutscene.. OG et mod der gør at grapple hook kan rækkeviden er infite! Awesome!

  EDIT: Stupid me.. Forkerte tråd.. HER var den rigtige..

 30. #66 Har lige prøvet det, ved et ekstra save jeg lavede (For at ikke fucke med main save) og cutscene er væk, og nu er ALLE køretøjer der!.. ENDELIG kan jeg spawne min elskede traktor fra demoen!

 31. Så blev main “quest” gennemført.. OG har nu unlocket “Mercenary Mode” som bare går ud på at lave CHAOOOOOOOOSSSS!!!!!! YESSIR!!!

 32. FEDT! Virker det der mod med bolopatchen?

  Fedt med alle køretøjerne

  Og infinite grappeling lyder syg? Kan man så grapple på tværs af kortet, hvis man ser en bjergtop?

  MUAHAHAHHAHA! Hvor fedt altså!

 33. #71 Jep.. Jeg har blackmarket mod og infite grapple range (fuck det er sjovt!) og BOLOIpatch på! Og i Mercenary mode er det bare sindsygt sjovt!

  EDIT: Jep, igår kom jeg til at slette FRAPS billede mappen istedet for film mappen, så kan ikke vise det men man kan grapple på maks 6-7 km. Sådan som jeg har set det.. Men igår grapplede jeg rundt som spiderman, og pludselig sad jeg på en sky!

 34. For satan det spil bliver bare ikke kedeligt, havde det SÅ sjovt igår med BOLOpatch og blackmarket mod! Nøj hvor er det sjovt at dræbe folk ved at styre en heli med en tuk tuk for enden! Haha

  EDIT: Nøj det spil ville lige få den sidste EPICAWESOME! Stjerne af mig, hvis der var co-op!

 35. Den nye isbil er sgu godt nok blevet min yndlingsbil.
  Det er helt vildt så mange tæsk den kan ta’, og så er den nærmest skudsikker lige pånær dækkene.
  Eneste minus er at den tipper let.

 36. #77 Hvis du har steam versionen bliver den automatisk installeret, og den bliver tilføjet i spillets hovedmenu under downloadable content.
  Den skulle gerne helt automatisk dukke op i black market som Chevalier Ice Breaker.