Game Theater XP i spil

Game Theater XP i spil


Nu var turen kommet til undertegnedes favoritspil, Quake 3. På med hovedtelefonerne og ind i Quake 3 for at fragge lidt. Der var dog ikke nogen umiddelbart bonus, det lød som det altid havde gjort selv med A3D slået til. Så kom jeg i tanke om at GTXP vist nok sku være mindre processorkrævende end andre lydkort så jeg fyrede et par timedemoer af. Det var dog ikke overvældende flere fps jeg fik. 3-5 i gennemsnit sammenlignet med SB Live! men lidt har jo også sin ret.


Game Theater XP med fire højtalere – en hårrejsende oplevelse


Efter lidt omrokering af mine forstærkere og højtalere fik jeg placeret mig lige imellem fire store højtalere for nu var det tid til
at teste Sensaura 3D delen af lydkortet. Nu manglede jeg var et spil med ordentlig 3D lyd i.
Quake 3 havde ikke kunnet levere varen, så jeg fiskede Alien vs. Predator ned fra hylden og installerede det i hi-res udgaven med EAX understøttelse. Lyset blev slukket for nu sku undertegnede i for af en marin ud og nakke aliens.


Dette var lidt af en oplevelse, ikke mindst fordi jeg konstant fik lyst at lukke spille, da flere af stederne i spillet blev pludselig så uhyggelige, at det løb en koldt ned af nakken. EAX lydgengivelsen var perfekt ligesom 3D perspektivet. Resultatet var at et i forvejen uhyggeligt spil blev endnu mere uhyggeligt.


Også i spil som Need for Speed 5 virkede EAX gengivelsen perfekt. Generelt føles det som om at Hercules har gjort meget ud af deres drivere og understøttelsen af de forskellige 3D-lyd standarder virkede
perfekt under hele testen.


Sidste ting som jeg måtte teste i forbindelse med spil var hvordan mit VoiceCom (Roger Wilco) program fungerede samme med GTXP. Til at starte med var det ikke nogen stor succes. Alt hvad mine klan-kammerater sagde blev gentaget, der var altså grumt ekko. Et lille smut ind i GTXP’s kontrol panel afslørede løsning. Der manglede et flueben ud for ”Enable echo elimination funtion” og det løste problemet.


Til at styre mikrofonens boost på mikrofonen har GTXP en smart lille drejedims på fronten af racket plus en rød og grøn lampe. Det er altså let at finjustere mikrofonens boost i kampens hede uden at skulle helt ud i Windows. Helt sikkert en lækker lille detalje.

14 KOMMENTARER

 1. ER det bedre end Soundblaster live! 5.1 ??
  Det bedste spil IMO til EAX er uden tvivl Hitman.
  Hvilke højtalere brugte du.

 2. Cable between the PCI card and rack: 2m (78.74 inches).

  Garfield: Jeg havde desvearre ikke mulighed for at teste LIVE platinium eller 5.1 – Men fra hvad jeg har hørt fra andre så er jeg ganske sikker på at er bedre… og også billigere.

 3. ThEEaG|E, hvordan er surround sound i forhold til et Live! ??? Jeg har et Live og har overvejet at skifte, fordi jeg ikke helt synes at Live!-kortet performer så godt, som jeg vil have. Har overvejet et Live! 5.1, men ved sku ikke rigtig, er dog ret vild med det rack, der følger med der, fedt at man kan indstille tingene med fingrene istedet for med musen, som til tider kan være lidt fuckede, hvis man sidder mit i et spil eller noget.

  PeeWee

 4. Mht. højtalere/forstærker brugte jeg en pioneer og en jvc forstærker. Mener at to af højtalerne er Pioneers egne og de to andre er Jamo Art.

  Mit gamle lydkort er et SB live! value. Lydkvaliteten var lidt bedre med GTXP’en… men det var ikke voldsomt. Og siden jeg selv altid spiller med hovedtlf. når jeg gamer q3, så har jeg ikke meget glæde af de mange detaljer som GTXP’en tilbyder.

 5. Til PennyWise

  Et almindeligt Live! kort kan sagtens afspille DolbyDigital 5.1
  Det kræver bare en extern forstærker, forbind via den digitale ud/indgang og ahhhhhhhhhh.

  astroturf

 6. 5.1 højttalere man kan fixe (videologic digitheatre f.eks.) kan man ik bare tilsslutte så’n no’n og få surround sjov og dts og gejl?

 7. Hej jeg har et kæmpe problem med det lydkort der…….
  Jeg har ikke lyd når jeg spiller Divx film, men alle andre film har jeg lyd

  Plz en der vil hjælpe mig

 8. Jeg har prøvet begge lydkort og her er min konklusion:

  DVD playback:
  Kortene er meget lige her. Jeg har teste kortene med et DTT2200 5.1 analog højtalersæt, og det var svært at høre forskel. Begge kort leverede fed lyd i alle 6 højtalere. Det taler lidt til GTXPs fordel, at PowerDVD 3.0 følger med, så man umiddelbart afspille DVD film med 5.1 lyd uden at skulle købe dyr software. Det var også meget vanskeligt at få 5.1 lyd til at virke under Windows 2000 med SB Live! 5.1, men ved et held fandt jeg en patch der løste problemet med AC3 dekodningen. GTXP leverer lyd til alle 6 højtalere uden problemer i både Windows 98/ME og 2000.

  Spil:
  Det er vigtigt at forstå, at Hercules GTXP’s Sensaura-teknologi på nuværende tidspunkt ikke understøtter 5.1 lyd i spil. Så har man et 5.1 højtalersæt får man således ikke lyd ud af centerhøjtaleren i spil. Til gengæld er 4-kanalslyden nok en anelse bedre end SB Live!, idet positioneringen er en anelse bedre. SB Live! l5.1 everer derimod lyd fra alle 6 højtalere i spil der understøtter Dolby Digital, f.eks. Deus Ex, Undying og det nye Operation Flashpoint. Generelt må det siges, at SB Live! er mere kompatibelt med EAX end GTXP. GTXP virker fint med de fleste spil, men alligevel var der de problemer med et par spil jeg testede. I Undying falder lyden ud i baghøjtalerne. I Vampire The Masquarade Redemption virker EAX 1.0 ikke. I Blade of Darkness virker EAX 1.0 nogenlunde, men ikke nær så godt sammenlignet med SB Live! EAX 2.0 virker slet ikke i dette spoil med GTXP. I Diablo 2 leverer GTXP, efter min smag, faktisk en bedre EAX lyd end SB Live!, idet reverb’et (rumklangen) er meget stærkere, hvilket giver en langt federe lydoplevelse. Mebn igen det er en smagssag, nogen kan ikke lide et for stærkt reverb. I A3D 1.0 er der ingen forskel mellem de to kort, idet de begge downsampler A3D lyd til DirectSound3D. I populære spil som Counterstrike, Unreal Tournament og Quake 3 er der ingen forskel mellem de to kort.

  Musikafspilning:
  SB Live! leverer Surround fra fire højtalere, en “fantom” center (der kommer ingen lyd fra centerhøjtaleren, men et lyder næsten sådan!) og subwoofer. GTXP kan på nuværende tidspunkt kun levere stereo fra 4 højtalere.

  Min karaktergivning:

  Soundblaster Live! 5.1 får 9/10
  Hercules GTXP får 8,5/10

  Soundblaster Live! 5.1 får en lidt højere karakter, idet det er bedre til spil og musikafspilning. GTXP er dog tæt på, idet DVD afspilningen er særdeles god, lgesom det eksterne rack er langt mere funktionelt end Creatives Live!Drive.


  Mvh. Andersen