ThE*EaGlE har haft Hercules’s bud på et highend gaming-lydkort til test – Hercules Game Theater XP.

Indledning

Indledning


Som mange andre computerspillere og især folk som spiller 3D-spil, spiller jeg med hovedtelefoner for at få det bedst mulige 3D perspektiv og ikke mindst for at lukke andre lyde og støj ude når jeg spiller. Dette er også den største grund til jeg aldrig har investeret i rigtigt surround sound lydkort, som det jeg har haft til test de sidste par uger, Hercules’s Game Theater XP.


I de ni år jeg har arbejdet med computere, har jeg altid haft et Creative Labs lydkort i min maskine. Først var det et godt gammelt Sound Blaster 16 ISA kort som jeg blev tvunget til at skifte ud da mit nye bundkort ikke havde ISA slots. Derefter fik jeg mig et Sound Blaster PCI 128 som jeg også blev tvunget til at skifte ud, da jeg fik behov for at kunne bruge VoiceCom programmer og spil samtidig. Det blev et Sound Blaster Live! Value, som jeg har brugt hidtil – lige indtil jeg fik Game Theater XP i maskinen.


Ud over spil har jeg i den seneste tid set en del film på min computer og ikke mindst hørt en masse musik. Det var her jeg håbede på at Game Theater XP kunne gøre en forskel i forhold til mine gamle lydkort, som ikke er udrustet med de samme features som dette kort er.
14 KOMMENTARER

 1. ER det bedre end Soundblaster live! 5.1 ??
  Det bedste spil IMO til EAX er uden tvivl Hitman.
  Hvilke højtalere brugte du.

 2. Cable between the PCI card and rack: 2m (78.74 inches).

  Garfield: Jeg havde desvearre ikke mulighed for at teste LIVE platinium eller 5.1 – Men fra hvad jeg har hørt fra andre så er jeg ganske sikker på at er bedre… og også billigere.

 3. ThEEaG|E, hvordan er surround sound i forhold til et Live! ??? Jeg har et Live og har overvejet at skifte, fordi jeg ikke helt synes at Live!-kortet performer så godt, som jeg vil have. Har overvejet et Live! 5.1, men ved sku ikke rigtig, er dog ret vild med det rack, der følger med der, fedt at man kan indstille tingene med fingrene istedet for med musen, som til tider kan være lidt fuckede, hvis man sidder mit i et spil eller noget.

  PeeWee

 4. Mht. højtalere/forstærker brugte jeg en pioneer og en jvc forstærker. Mener at to af højtalerne er Pioneers egne og de to andre er Jamo Art.

  Mit gamle lydkort er et SB live! value. Lydkvaliteten var lidt bedre med GTXP’en… men det var ikke voldsomt. Og siden jeg selv altid spiller med hovedtlf. når jeg gamer q3, så har jeg ikke meget glæde af de mange detaljer som GTXP’en tilbyder.

 5. Til PennyWise

  Et almindeligt Live! kort kan sagtens afspille DolbyDigital 5.1
  Det kræver bare en extern forstærker, forbind via den digitale ud/indgang og ahhhhhhhhhh.

  astroturf

 6. 5.1 højttalere man kan fixe (videologic digitheatre f.eks.) kan man ik bare tilsslutte så’n no’n og få surround sjov og dts og gejl?

 7. Hej jeg har et kæmpe problem med det lydkort der…….
  Jeg har ikke lyd når jeg spiller Divx film, men alle andre film har jeg lyd

  Plz en der vil hjælpe mig

 8. Jeg har prøvet begge lydkort og her er min konklusion:

  DVD playback:
  Kortene er meget lige her. Jeg har teste kortene med et DTT2200 5.1 analog højtalersæt, og det var svært at høre forskel. Begge kort leverede fed lyd i alle 6 højtalere. Det taler lidt til GTXPs fordel, at PowerDVD 3.0 følger med, så man umiddelbart afspille DVD film med 5.1 lyd uden at skulle købe dyr software. Det var også meget vanskeligt at få 5.1 lyd til at virke under Windows 2000 med SB Live! 5.1, men ved et held fandt jeg en patch der løste problemet med AC3 dekodningen. GTXP leverer lyd til alle 6 højtalere uden problemer i både Windows 98/ME og 2000.

  Spil:
  Det er vigtigt at forstå, at Hercules GTXP’s Sensaura-teknologi på nuværende tidspunkt ikke understøtter 5.1 lyd i spil. Så har man et 5.1 højtalersæt får man således ikke lyd ud af centerhøjtaleren i spil. Til gengæld er 4-kanalslyden nok en anelse bedre end SB Live!, idet positioneringen er en anelse bedre. SB Live! l5.1 everer derimod lyd fra alle 6 højtalere i spil der understøtter Dolby Digital, f.eks. Deus Ex, Undying og det nye Operation Flashpoint. Generelt må det siges, at SB Live! er mere kompatibelt med EAX end GTXP. GTXP virker fint med de fleste spil, men alligevel var der de problemer med et par spil jeg testede. I Undying falder lyden ud i baghøjtalerne. I Vampire The Masquarade Redemption virker EAX 1.0 ikke. I Blade of Darkness virker EAX 1.0 nogenlunde, men ikke nær så godt sammenlignet med SB Live! EAX 2.0 virker slet ikke i dette spoil med GTXP. I Diablo 2 leverer GTXP, efter min smag, faktisk en bedre EAX lyd end SB Live!, idet reverb’et (rumklangen) er meget stærkere, hvilket giver en langt federe lydoplevelse. Mebn igen det er en smagssag, nogen kan ikke lide et for stærkt reverb. I A3D 1.0 er der ingen forskel mellem de to kort, idet de begge downsampler A3D lyd til DirectSound3D. I populære spil som Counterstrike, Unreal Tournament og Quake 3 er der ingen forskel mellem de to kort.

  Musikafspilning:
  SB Live! leverer Surround fra fire højtalere, en “fantom” center (der kommer ingen lyd fra centerhøjtaleren, men et lyder næsten sådan!) og subwoofer. GTXP kan på nuværende tidspunkt kun levere stereo fra 4 højtalere.

  Min karaktergivning:

  Soundblaster Live! 5.1 får 9/10
  Hercules GTXP får 8,5/10

  Soundblaster Live! 5.1 får en lidt højere karakter, idet det er bedre til spil og musikafspilning. GTXP er dog tæt på, idet DVD afspilningen er særdeles god, lgesom det eksterne rack er langt mere funktionelt end Creatives Live!Drive.


  Mvh. Andersen