Så er vi endelig færdige med vores anmeldelse af Hercules’ 3D Prophet III. Efter seks dagens arbejde i døgndrift og 250 tests senere, er en noget udmattet Phonetic endelig klar til at dele sine oplevelser med Daily Rushs læsere.

En spændt redaktør modtager en pakke

Sidste tirsdag modtog vi med stor forventning et eksemplar af Hercules’ splinternye GeForce 3 grafikkort – 3D Prophet III. Efter den kæmpe “hype”, der havde været omkring GeForce 3 lanceringen, var vi naturligvis spændte til bristepunktet for at se, om det var noget ved snakken.


Hercules 3D Prophet III


På papiret er de tekniske specifikationer næsten skræmmende. GeForce 3 er den første chip, der har 100% hardwaremæssing understøttelse af DirectX 8 og de nye features det tilbyder. Lad mig sige det med det samme: Per Pixel Shaders, lyder godt godt, men det er først i det øjeblik man ser effekten i aktion med egne øjne, man værdsætter et hardwareundstøttelsen på sit Hercules 3D Phophet III.


De tekniske specifikationer • GeForce 3 GPU – 200MHz core clock – 57 mio. transistorer.
 • 64 Mb DDR-Ram – 460MHz – 7.36 GB/s Memory Sub System.
 • nfiniteFX Engine – Programmerbare Vertex & Pixel Shader Engine.
 • High Resolution, High Frame Rate, Full-scene Anti-aliasing (FSAA)
 • TV-Out, S-VHS, DB-15 og DVI (Digital Flat Panel) udgange.
 • 100% Open GL 1.2 API support.
 • Første grafikkort med 100% understøttelse af DirectX 8
 • Optimeret design mht. ydeevne og køling (3 kølere, 1 blæser).


Det første varsel om, at der er noget voldsomt i vente, kommer allerede når man pakker kortet ud. Hercules’ afviger fra den traditionelle grønne siliciumfarve, og har givet Prophet III en ganske “cool” blå farve og design. De tre kølere og den enorme blæser er holdt i samme farve og det er alt sammen med til at gøre kortet næsten frygtindgydende at se på. Løfter man kortet, er det det mærkbart hvor tungt det føles på grund af de store kølere. Til sammenligning med et GeForce 1 eller 2, så er 3D Prophet III i en helt anden vægtklasse.


Kortet er spækket med features. TV-Out i form af en S-VHS udgang er standard og det samme er DVI-connector, hvis man har en fladskærm. De dage hvor “pure”-versionerne kunne sælge er talte. Nu vil alle kunne trække deres DVD-afspillere i computeren over på det store fjernsyn.

64 KOMMENTARER

 1. Det er da et rigtig fedt kort, men jeg har sku ikke pengene, og jeg synes faktisk at Phonetic lidt glemmer i sin rus at kortet er skidedyrt, og selvom det falder i pris, vil det stadivæk være meget pebret (et kvalificeret gæt: 4300 kr, om 4-5 mdr) og så omkring 8 mdr gentager det hele sig igen. GF4 kommer, og Phonetic vil igen sige: “køb det her kort det rykker for vildt 9000 3dmarks – det er ikke til at tage fejl af! Prisen på 7400 kroner skal man simpelthen bare finde penge til!”
  Og lige en ting mere: jeg har et GF 2 Pro, jeg kan køre alle spil i 1024*768*32 flydende, har jeg så brug for +56 fps?. Jeg er måske ikke en harcore gamer?
  Jeg vil gerne spørge om det virkelig kan betale sig lige nu. Mit svar er: Se dog tiden an!

 2. Det er da noget af et kort det der!!1 Damn!! Men ja… Hvad med nogle screenshots? Det kunne Phonetic da godt lige smide op!
  Vildt kort!! Ja.. Faktisk for vildt!!

 3. Meget gennemført og udførlig test. At der så måske bliver smurt lidt tykt på med lovprisningerne er jo til at forstå

  Personligt beholder jeg mit gf1sdr indtil doom3 kommer (der er gf3 nok også kommet ned i et menneskeligt prisleje)

 4. Jeg kan kun være enig med dig – gu er det da til at savle over – det er jo lidt for nice! Men jeg tror vitterligt man skal være hardcore gamer og ik har noget andet at bruge sine penge til for at ofre SÅ meget på et grafik kort! Det er sku lidt vildt!

  Men ok – det er jo op til folk selv om de vil!

  Men husk lige at man kan stadig få tæv i Quake selvom man har mange frames ;o)

  /out

 5. Voodoo 3 3000 AGP i 3DMARK2001 = LOL 1 – 10 fps
  Hercules 3D Prophet 3 = “har i hørt hvor mange fps mit grafikkort kan få??”
  Totalt blæret.. total dyrt.. total godt !
  Nvidia og Hercules har gjort det igen.. Nu må man bare håbe at de bruge 3dfx’s antialias i stedet for deres egen.. 3dfx styrer på det punkt med jittering (jeg kan ikke stave det rigtigt)
  Nu skal man bare komme ind til Kjær og blive millionær så man kan købe Prophet 3..
  Har nogen hørt om de andre firmaer som bruger nvidia chips også udgiver et kort med geforce3 (fx. Creative, Elsa og sikker andre) ? Hvis de gør, hvilke kort er så bedst, tror I?

 6. Nu skal man ikkke glemme at 3dmark 2001 er faktisk specielt bygget til de nye directX 8.0 vers. og at directX 8.0 er designed næsten specielt til Gayforce 3 per nvidia’s store markedsandel – så man skal måske ikke ligge så meget i 3dmark testen som man åbenbart har gjort her no offence CK Out

 7. Hvilket jeg også gentagende gange gør opmræsom på. GeForce 3 er det første kort med 100% hardware-support for DX8. Alle andre ventes at følge efter, så.

  Jo – der skal gøres meget ud af DirextX 8 delen. 75 % af alle spil vil i fremtiden være bygget over netop dette API.

 8. DirectX 8 er ikke specielt designet til GeForce 3 men lige omvendt. Gopdt nok har NVIDIA en rådgivende rolle, især i forbindelse med udviklen af XBox’en – men faktum er at benytter et spil ikke Open GL – så er det DirectX (8)

 9. Det ville være naivt og tror at NVidia ikke har haft en finger med i spillet når det kommer til DirectX 8.0 , jeg synes nu mere folk skal afvente Radeon II så vi kan få noget konkurrence på markedet ! og vil bare påpege at der ikke er noget nytænkende ved gayforce tre og det er bare en vider bygning på deres gode gamle gayforce kort . sidst men ikke mindst vil jeg bare påpege at mit G2 ultra kan følge G3 op til 1280 X 1024 og faktisk har flere FPS på de lavere Res. ! CK Out

 10. “og vil bare påpege at der ikke er noget nytænkende ved gayforce tre og det er bare en vider bygning på deres gode gamle gayforce kort”

  Knægt du er jo totalt lost!
  Geforce3 kan _SÅ_ meget Geforce1/2 ikke kan!
  Har du slet ikke fulgt med, selv John Carmack siger at da nvidia gik fra GF1 til GF2 var det ikke et godt navn da det bare var en overclocket CPU, hvor i mod GF3 faktisk var kortet der skulle have båret navnet GF2. Geforce 3 er em helt my generation GPU, den har alt det gode med fra DX8 (Især EMBM og FSAA).
  Plus tons af andre ting.

 11. Det her bliver vist aldrig egenlige om , når jeg siger nytænkende erindrer jeg dengang 3DFX sendte deres første voodo kort på markedet og gav os OpenGL der var der tale om ny tænkning !
  og som tidligere sagt har jeg sagt det og vil sigde det igen Gayforce 3 er en VIDERBYGNING af deres gayforce 2 det besidder Ultroligt mange fælles træk især med G2Ultra !
  og få at benytte mig af andrer kilder ind Yours truly Sittere jeg lige Hardinfo !
  “Geforce3 har 4 pixel pipelines, akkurat det samme som Geforce2. Begge har også 2 texture engines i hver pipeline.Geforce3 er i stand til at klare Quad texturing i en enkelt cycle (Ved at bruge 2 pipelines samtidigt). På Geforce2 krævede dette 2 cycles (1 gang til de første 2 textures og 1 gang til de sidste). Det giver programmørerne lidt større fleksibilitet.

  Geforce3 har altså samme teoretiske Fill-rate som Geforce2 GTS og er altså lavere end Geforce2 Ultra. Disse teoretiske tal har dog vist sig meget lidt brugbare i den virkelige verden (Se selv Kyro II, som burde være langsommere end TNT2 Ultra)

  Nvidia har valgt at bestykke Geforce3 med samme 230MHz DDR SD-RAM som Geforce2 Ultra. Dette giver en maksimal båndbredde på 7,36GB/S, i øjeblikket det højeste på markedet.

 12. tag en tur over til overclocking.dk. De har et GeForce3 MX i test
  det kommer kun til at koste 1300-1500 KR.
  og det stiker GF2 i 3dmarks

 13. Et lille uddrag fra Overclocking.dk:

  Ganske rigtigt er vores Geforce3 MX preview, som nogle af vores læsere allerede har afsløret i vores forum, en aprilsnar. Denne joke er i nattens mulm og mørke udarbejdet af Thomas fra Hardwareonline.dk og undertegnede.

  Geforce3 MX eksisterer ikke endnu efter vores viden, så derfor har vi fremstillet billedet af Geforce3 MX kortet, samt test resultater m.m. til formålet. Thomas har æren for den meget gribende artikel, som har fået et par stykker eller to til at hoppe på indslaget.

  Geforce3 MX bliver ikke en realitet lige foreløbig, da det rigtige GeForce kort bliver introduceret i high-end klassen, og først senere udgives i en low-cost version, som det var tilfældet med GeForce2 MX. Derfor i kommer til at ”nøjes” med GeForce2 MX 200 og MX400 som netop er blevet frigivet.

  God April 2001

  Cool regards
  heo

 14. BAH …. Tænk nu lige hvor smart det er at købe et.. Da Nvida, jo nok er klar med NV25 til oktober… Er det så værd at købe det?, de spil der kan udnytte det kommer jo først om ½ år eller sådan.. Er det måske så ikke lidt smarter at beholde sit GeFOrce2 Pro .. som dog klare alt flydent i 1600*1200*32 ??
  og så undværer de ekstra frames?…. og så købe det nyt GeFOrce kort.. med NV25 på???

  Jeg venter ihvertigalde til nv25kommer

 15. Det kort vil jeg satnme ha.. Lige på stedet.. tror jeg må slagte min stakkels sparegris… =(

  Nogen som har en hammer??

  desuden har GF3 osse,

  HSR og Lightning Memory… =)

  Hvilket gør at den kan gi flere MTexels end GF2Ultra.. Så Ultra GO KISS YOUR MAMA..

 16. Havde du ikke allerede fået et GF3?
  Ah, endnu en løgn (never saw that cummmin)

  Anyway, jeg har hverken læst eller hørt om at GF3 skulle have HSR, GF3 er allerede så kraftigt at jeg ikke kan forstille mig at denne feature er noget der er lagt pres på.
  Tager jeg fejl, eller har GF3 ikke HSR?

  GF3 er ikke pengene værd lige nu, det er sq sjældent man spiller spil i 1600*1200@32bit, desuden er det kun til blær på nuværene tidspunkt (fx 3dmark2001)
  Men jeg glæder mig til at se alle de folk der falder i vandet

  Kortet er simpelthen ALT for dyrt, kan nogen huske dengang det superhurtige TNT1 kort udkom?
  1600 dask for det absolut bedste GFX på markedet, det samme med V1..
  Hvor er vi henne nu når kort koster 5500kr?
  Det er jo totalt latterligt og langt ude..

  GG Nvidia

 17. de tjener kassen på dem der hopper på den.. Personligt holder jeg fast i mit GeForce2 PRO og venter på nv25 kommer….
  andet kan jo ikke betale sig.

 18. Tjaa men det ændrer ikke på det faktum at Ultra faktisk performer bedre en GF3 tilogmed 1280*1024 og hvor tit ser du folk spille i opløsninger over 1024*768 ? plus at bare for at nævne et spil BG2 er fuldstændig uspillelidt i alt over 800*600 !

 19. hej phoentic ret mig lige..men du skrev altså tidlgier at gf3 havde en filrlate som GF2u og ikek GF2gts

  ret mig lige men GF3 chiåppen har 4 pipelines.. korrekt ?
  og hver pilien har to texture units…det giver mig
  200mhz x 4 pipelines = 800megapixels
  samt
  200mhz x pipelines x 2 textures = 1600 megatexels

  sidste jeg tjekekde specs svare det sig altså til en fillrate som hos GF2gts og en GF2ultra hat altså 1000/2000 mega pixels/texles fillrate

  så det er nok det der er grunden til at gf2ultra i nogle bench er hurtiger end gf3

  selvfølgelig har GF3 en massse andre tricks.
  men dne RÅ fillrate svare altså til GF2gts

 20. og det kan være jeg retter mine slåfejl når jeg har være “vågen” i mere end 5 minutter

  darn nu læser jeg DR før morgenmad og morgenbad…must get a life

 21. forresten phonetic jeg har et lille util som kan klare de Q#a benchamr for dig

  du vælger bare dine forskllgie oplsøninger og paramter og demoer og vupti..X antal tidsennere er dne klar med alle fps målinger til dig… ikek noget med at sidder og skulle skriver timedemo med et par sekunders mellmerum

 22. logisk at gf3 slår gf2 når man smækker alle de smarte sager til, efter som FPS verdenen er hoppet i dammen og har discharged 100 cells pænt og grundigt… det hele handler jo kun om at det skal se smart og lækkert ud og være noget nær realistisk.. Det er sq synd og skam imo. Quake1 owner stadig alle de fps spil der er på markedet, lissom doom også owner pænt.. men lige siden da er der ik kommet et eneste fps spil som har haft den samme fede fornemmelse af at let og hurtigt gameplay. Jeg ved godt at mange q3 geeks vil whine her og sige “Q1, hvem spiller det?” eller “q3 owne da q1” men det er jo bare tegn på uvidenhed :]
  drop alt det smarte og kom med et spil der har samme fede gameplay som quake1, så skal I bare se et spil der ka skabe røre og forundren.
  Den smarte grafik og de dyre dfx kort som efterhånden er en MUST er bare udfaldet af et lidt for tæt samarbejde mellem pengegriske mænd og spilmotorgenier (hvem sagde nvidia og john carmac?)

 23. ALT hvad Phonetic har gjort er en aprilsnar! Selve GFX-Kortet, DR har modtaget fra HerculPoirotLes er en stooor aprilsnar, bare oc’et gf2!
  heh!
  /MadGabZ
  PS. Bare vent til det nye smarte GF1024 kommer – april næste år!

 24. oki doki det var bare mere om jeg huskede forkert.
  anyway tjek lgie din mailbox der ligger en lille gave fra mig til dig
  som du kan sove lidt mere når du skal benche Q3

 25. anyway håber du kan bruge det til at lave fler q3 bench i forskellige opløsninger/opsætninger

  BTW
  hvad skal i have for et brugt gf3 kort

 26. Kan ikke se det sammenhængende i at teste Asus Gf1, Noname Gf2 og Hercules Gf3? Kan godt være forskellen er ikke er super stor men imo burde kortene vores fra samme fabrikat for at man rigtig kan sammenligne dem

 27. Nej Nitrox, der er jeg uenig.

  Stort set alle GF1 og GF2 yder det samme., da de er ca. 99.9 kopi af det officielle reference board.

  Det kort, der skiller sig mest ud er faktisk 3D Prophet III

 28. SHIT hvor jeg ikke kan vente, jeg har et voodoo3 =( men så snart GeForce3 128mb kommer, så! =)
  -nogle der ved hvornår den ca. kommer ???
  VIPER

 29. Hercules har ikke pt. planer om at lave en 128 Mb version. Det skal dog ikke på længere sigt udelukkes, da rampriserne over det næste år forventes at falde yderligere.

 30. Alle de syge tests! vi drengerøve sidder og drømmer! _–GF3–_ fuck hvor ville det være sygt at have sådan et.
  Men hvis vi køber det er vores vil så kamplet? fornogle måske i en 4-6måneder men så kommer der en GeForce3 QX med 256 Mb ram osv. Så skal vi ud og have det det koster så bare 6000 Kr.
  TÆNK JER NU OM ER DET VIRKELIG SÅ VIGTIGT MED DET GF3?
  Jeg sidder og sugger over mit GF1 som giver millem 1000 og 1200 i 3D mark 2001 i en 500 Mhz maskine.
  Det er ikke så man sidder og klapper i hænderne over der syge tal.
  Men Counter-Strike i 1200*1000 og 32bit kører aldrig under 40Fps på min putter så ærligtalt er det nøvendigt at købe et Grafikkort til små 4500 Kr. når man (hvis man da har et LIV) også skal have tid lit vennerne og penge til Sprut til fester, og til jer som venter på at komme af med jeres MØDOM sker det ikke ved at spille Tribes 2 over nettet med et grafikkort til 4000Kr.
  Jeg fortsætter iværttilfelde med mit (skod) GF1 og istedet for at købe et overpris grafikkort kan jeg opradere min 500 Mhz’er til en AMD TB 1.2 Ghz med 128MB.ram køler og Abit Kt7A MB for ca 3800 kr.

  Så hvis i overvejer GF3 så sov ligen en ekstra gang på det og tænk lige på hvor mange timer i skal arbejde til 42.5kr timen for at tjæne 4500 Kr. (jeg skal arbejde i 2-3 Måneder for at tjæne 5000 Kr-

  MVH CD

 31. en hvis vi køber det er vores vil så kamplet?
  en hvis vi køber det er vores liv så kamplet?

  Sorry jeg staver af lort fik 8i retskrivning til Examen øv!

  TIL Phonetic En god test men mon ikke Et Så dyrt grafikkort kræver at man går lidt mere idypten med F.eks. FSAA og alle de andre tekniske ting så sådan nogle som mig også kan forstå hvad fx fillrate er

  Hilsen CD

 32. Hi All

  Ja ja, skynd jer ud og købe det, så bliver det hurtigt billigere for os andre.
  Der er ikke et eneste spil der understøtter alt det nye det kan endnu, så med mindre du bruger FSAA, tjae så må det jo være for at blære dig lidt med FPS eller 3D mark score. lol.

  See Yaa
  [+35]Idefix[Wa]

  P.S.i skal heller ikke vente på at der måske kommer en version med 128Mb DDR Ram og måske hedder GF3 Ultra.

 33. jeg tar da bare hjem og lodder lidt på mit gay-force 2GTS så kommer d fanme til at stikke gay-force ||| langt ind i helvede

  hehe
  P.S. nu tror i vel på mig

 34. phon.
  Jeg har et Hercules GF3, og da jeg skiftede fra 11.01 til
  12.60 beta, fik jeg 25 flere fps i Q3A 800×600 16 bit high detail..
  du kunne evt. selv prøve