Activision sendte det femte Guitar Hero-spil på gaden i fredags. Vi er gået dette seneste rytmespil nærmere efter i sømmene for at se hvad de har leveret denne gang. Lidt overraskende er der tale om det bedste Guitar Hero-spil til dato.

Fra nørdespil til mainstream

Der er sket rigtig meget siden Harmonix udgav det første Guitar Hero til PlayStation 2 for fire år siden. Rytme eller musikspil har i dag fået fat i stort set alle gamere og langt de fleste har på en eller anden måde stiftet bekendtskab med genren. Activision og NeverSoft har siden overtaget Guitar Hero-franchisen og Harmonix valgte at bringe et fuldt orkester ind i billedet med deres Rock Band.

Vi har bare det seneste år set flere spil fra begge producenter og selv enkeltstående bands har fået muligheden for deres helt eget musikspil. Undertegnede har ved flere lejligheder givet sin mening til kende om den overflod af særudgivelser, som producenterne har opdaget at gamerne gladeligt kaster deres penge efter. Det til trods, har både NeverSoft og Harmonix formået at finpudse spillene og tilføje dem lige det ekstra, som har retfærdiggjort at at gamerne skulle investere i op til fem spil på én sæson. Guitar Hero er i dag ikke længere noget, som kun de mest nørdede guitarist-aspiranter bruger deres tid på. Det er blevet et spil for alle og noget man kan tage frem i venners lag og til fest uden at blive stemplet som komplet idiot.

BilledeBillede

Activision har valgt ikke at forsyne Guitar Hero 5 med nye instrumenter. Amerikanerne får godt nok en nymalet guitar, men udover de kosmetiske ændringer, er det præcis de samme instrumenter som du finder i Guitar Hero: World Tour. Har du allerede investeret i dine penge i en eller flere “spader”, kan du nøjes med at købe spillet og ellers komme i sving med Guitar Hero 5 for væsentligt færre midler.

Party Play er som sendt fra himlen

Efter at have startet spillet, går der ikke mange sekunder før du spotter den absolut vigtigste tilføjelse i Guitar Hero 5. Du bliver med det samme tilbudt at springe ind i Party Play-mode (gul knap) eller gå til hovedmenuen ved et tryk på start-knappen. Party Play giver dig mulighed for at komme i gang med at spille en sang med kun ganske få sidespring. Spillet vælger en tilfældig sang og du kan bare trykke på en knap, vælge instrument og sværhedsgrad og så er du i gang. Er i flere, kan op til fire spillere hoppe på den i gangværende sang. Party Play giver dog mulighed for meget mere. Du kan springe ind og ud som du lyster, skifte sværhedsgrad, skifte instrument, skifte figur alt sammen uden at stoppe sangen. Du kan endda skifte nummer eller lave din helt egen sætliste (som nu kan indeholde så mange sange som du lyster). Du er heller ikke længere tvunget til at spille bas bare fordi din ven har valgt guitaren først. Næh nej, du kan frit sammensætte dit band som du lyster. Fire guitarer, fire sangere, eller fire trommer er intet problem for Guitar Hero 5.

BilledeBillede

Med Party Play har NeverSoft lavet lidt af en genistreg. Tidligere kunne det være ganske omstændigt at komme i gang og især når fire mennesker skulle vælge instrumenter efter hinanden. Ofte kom man til at trykke sig ind og ud af menuer og det kunne tage en krig før man var i gang med det man kom for. Med Guitar Hero 5 og Party Play har du en effektiv jukebox, som folk kan springe på og fra efter forgodtbefindende. Det er noget som helt sikkert vil rykke godt til fester.

21 KOMMENTARER

 1. Sætliste please! – Phonetic. Eller bare et par eksempler på de “gode” sange, altså de sange du synes skillede sig ud fra mængden.
  Nvm, checkede den lige på Wikipedia.

  Det er den tommeste setliste i alle GH spillene imho

  Jeg ELSKER setlisten fra GH3, der er så mange fede numre – Og der er også nogle rigtigt fede numre med i GHWT, men den her liste ser sgu tom ud.

  Kings of Leon? – Håber fanme KoL har bestukket udgiverne til at lade deres håbløse musik være en del af GH-konceptet. Jeg skifter sgu kanal i radioen når de kommer på.

 2. #3: Det er helt med vilje jeg ikke har trukket enkelte sange frem som jeg ellers har gjort tidligere.

  Jeg skriver også, at musikken i GH5 nok ikke vil appelere til GH-puristerne. Jeg mener også at setlist i GH3 er den bedste af alle GH-spillene.

  Men, GH5 musikken appelerer langt mere bredt. Dertil er det 85 master recordings, hvilket også er et plus.

 3. tror du er gjort bemærket om det før phon guitaren som sælges i usa og nogen steder i england (bla. game.co.uk) har en rød guitar som er digital og har en “rugged” overflade på frets’ene.

  resten af eu har fået restparti af den gamle wt guitar. totalt sviner af activision.

  dertil elsker jeg hvordan at rockband i din sammenligning bliver til unreal og gh til quake lol. hvorfor ikke omvendt?

 4. #5: Fordi Guitar Hero har den rigtige “feel” a la Quake og Rock Band bare føles kunstigt og forkert i mine hænder. Rigtig mange af mine kollegaer (mainstream pressen) har det omvendt. De roser altid Rock Band. Nicolas Estrup (fra Pixel.tv) er dog også helt klart til Guitar Hero

 5. #6 Sidder du lige der at siger, at Unreal føles forket… Ungdommen nu til dags!!!

  Og Johnny Cash er da et plus Har dog ikke lige prøvet sangen… men Johnny er altid god

 6. God anmeldelse.

  Oh man jeg glæder mig til at fyre Plugin-baby af som Matt Bellamy! Dau dau dau da dau dau dau da dau dau dau daudaudauuudaudaudauuuu!

 7. – Johnny Cash….minus? MINUS?!?!

  hvad skete der lige der.

  #7

  Hurt, er ikke et Cash nummer, han har bare lavet et (rigtigt fedt) cover. Han lavede superfede covers

  Anywys, det er Trent Reznor fra NiN som er ansvarlig for Hurt.

 8. Skummelt.

  Fik ellers en mail fra Coolshop for noget tid siden, at GH5 instrumenterne (læs guitar) er blevet en tand mere robuste, samt er mere responsive end de er i World Tour.

  Så de påstår jo at det er forbedrede instrumenter, og ikke blot de samme som i GH:WT.

  Hvad passer lige her?

  Addendum:

  Irriterende stave/tastefejl i artiklen. Kan i ikke snart lære at bruge stavekontrol inden i smider en artikel online?

 9. kører GH 5 på samme “motor” som GH:WT, GH III eller i en ny form?

  Jeg synes den mere timingspræcise motor i GH:WT var pisseirriterende