Et spil som Oblivion har aldrig vækket den store interesse i mig. Både fordi det var enormt stort, og fordi det ikke rigtig fangede mig og det faktum, at det tog evigheder at rejse fra A til B. Udover det skulle man også pleje, passe og udvikle sin figur for at få det maksimale ud af spillet. Far Cry 2 har forandret sig radikalt i forhold til det sidste spil i serien, som kun udkom til PC. Spillet havde enormt succes, og nu er der kommet en efterfølger, som positivt har fået en helt anden drejning. Dailyrush er nu taget en tur til Afrika.

I et land uden moral

Historien er i spillets begyndelse en anelse uklar. I starten havde jeg mine bange anelser, fordi man som noget af det første skulle vælge hvilken figur, man ville spille. Efter en del karakterlæsning omkring et par håndfulde valgbare personligheder, traf jeg endeligt et valg. Et valg som faktisk ikke rigtig har noget at sige for din måde at spille på, men som mere går ud på, hvilken personlighed du gerne vil have. Historien er nemlig meget simpel. Du får ikke meget at vide om dig selv, udover at det eneste mål du har, er at finde og dræbe “The Jackal” en våbenhandler, som har bevæbnet to modstridende stammer, som er ved at slagte hinanden. Efter en malariainfektion og lidt skyderi er du hurtig i gang med at spille, nok et af de største first person shooters du nogensinde har prøvet.

BilledeBillede

Vennetjenester og handelsmænd

Efter en hurtig tutorial i starten af spillet kommer du hurtig i gang med selve kernen af spillet. Nemlig at udforske det enorme Afrika, du traver rundt i med det mål at finde en dødsensfarlig våbenhandler. Du kommer i løbet af spillet i kontakt med mange forskellige slags personer, som alle har vidt forskellige agendaer, som du kan drage nytte af. Både i form af vennetjenester, men også i form af et meget velfungerende buddy system.

BilledeBillede

De personer, du kommer i kontakt med, er alt fra våbenhandlere, freelancere, guerilla ledere og andet skidteras i det baske ørkenland. De kan alle kan hjælpe dig med at finde dit mål. Buddy systemet er noget af det vigtigste for dig i spillet, både fordi de hjælper dig, når du er ved at dø, men også fordi det gør spillet betydeligt nemmere at spille. Når du bliver dødeligt såret, kommer de dig til hjælp og slæber dig væk i sikkerhed for at få ro over de mange, mange, mange ildkampe du kommer til at blande dig i. Men pas på dem, for de er også “mennesker”, og hvis de bliver såret, og du ikke har lægehjælp til dem, bliver du nød til at efterlade dem i ørkenen eller skyde dem. Meget surt hvis du har gået og kørt meget langt for at fuldføre en vigtig mission. Når du først har svigtet dem, kan du ikke bruge dem mere.

22 KOMMENTARER

 1. Wooooot, anmeldelser!

  Har også hørt at man skal køre alt for meget… og det der med alt for lav respawntid på fjenderne… =(

 2. Respawn tid for langsom? Nah, tværtimod, fjender spawner alt for hurtigt, ryd en outpost på vej til en mission og du kan være sikker på at fjenderne er tilbage når du skal tilbage.

 3. Syntes også der mangler noget om, den hurtige respawn tid på outposts. Som i længden bliver virkelig irriterende, nogle gange kan de spawne mens man stadig er der.

  Men det med at køre langt, syntes jeg de har fikset meget godt med bussen, da den typisk ikke er så langt fra ens mål igen.

  Godt spil god underholdning, og dejligt at den slet ikke minder om farcry. Aliens eller andre mutanter ville, have ødelagt spillet på det groveste.

  Edit:
  Har den til pc.

 4. Lige på et sidespor.
  Jeg købte mit eksemplar igår og installerede det her for 1 time siden. Men.. Det starter op i windowed mode, og ikke engang maximized. Hvilket vil sige at ca 5 cm af spillets vindue er uden for min skærm.

  Jeg kan ikke finde nogle steder inde i spillet hvor jeg kan få det i fullscreen mode. Nogle der kan hjælpe?

 5. #5
  Søg om det på google, der er noget med at man skal ind i en fil og rette noget.

  #6
  Det gør vinduet til fuld skærm, men giver en fps på omkring de 9. Så det er nogle gange en ikke fungerende løsning, det virkede ikke ved mig, før jeg rettede det der i den fil. Men kan bare ikke huske mere hvad jeg gjorde, men det står i et farcry 2 topic.

  Edit:
  Her er linket http://www.dailyrush.dk/boards/94/topics/67718/

 6. 4, var nu ret glad for de mutanter i det første Var fedt at vøre på nogle af de senere øer og se the mercenaries og mutanterne fight i all out war!

 7. Skønt med så mange anmeldelser for tiden.

  Far Cry kommer jeg nok til at hoppe udenom desværre, tager nok GOW2 istedet til min begrænsede spilletid.

  ang. anmeldelsen, forstår jeg ikke rigtig teaseren? Oblivion mod FC2 eller bare fuckup i ordstillingen? og rimeligt mange stavefejl hele vejen igennem. En mod burde previewe inden publish.

 8. kunne være sjovt, hvis i lavede muligheden for at brugere kunne give karakter. Den vil nok nærmere ligge omkring 5/10.
  Fps bliver så forsimplet og arkadeagtige på konsol, pc udgaven har det samme “feel”. Farcry 2 er en ommer…

 9. idé’en er god nok med dette spil, med udførelsen er direkte elendig.

  sjældent har jeg oplevet så enforsmigt en omgang single player, og slutningen…

  ikke nødvendigvis en spoiler her, men jesus et antiklimaks

  jeg er dybt dybt skuffet, hvordan dette spil er blevet udgivet i den form det har er meget et under.

 10. Hvis ikke der var nogle respawn til dette spil ville der tilsidst ikke været meget at lave i dette spil. Fint med små ildkampe engang imellem syntes jeg… Spændingskurven er derfor meget fint vekslende imellem transport og ildkampe som det jo er i virkeligheden.

 11. Nu har jeg selv gennemført Far Cry 2 og syntes måske der var LIIIIDT for meget “Kørend” rundt fra A til B og et andet minus er hvor nemt visse våben går i stykker, sammenlignet med andre. Derudover, møg fedt spil!!

 12. Det et meget fedt spil, men det er så sindsygt ensformigt at man fandme kun gider spille EN time maks og så der pause. Hader at man dør og så har glemt at save, de burde fandme indføre et auto save i spillet som kørte hvert minut.

 13. enig med #12

  har ikke spillet det igennem men fuck hvor er det ensformigt. Og de der guardposts der respwner er pisse irriterende. Selvom man køre med fuld skrue igennem dem og de skal løbe hen til bilerne, kan de sagtens lægge sig lige bag en og nakke en uden problemer.

  Og hvilken fysik er der tale om i anmeldelsen? for de der biler er da for klamme at styrre. hvis man skal vende 180 fra stillestående så har de en venderadius på 13 kilometer men hvis du køre max hastighed så vender de på en god gammel 5 øre.

  Fed ide og rigtig flot verden men mega dårligt udført. kedeligt!

 14. Har ikke spillet spillet, eller på nogen måde læst om det andre steder end denne anmeldelse, men karakteren undre mig.
  Ud fra kommentarene lyder det som om det fortjener 5/10, men ud fra din anmeldelse der roser det til skyerne, troede jeg det ville få 9-10/10… ved ikke rigtigt hvad jeg skal tro om det spil :S

 15. Det eneste jeg syntes er dårligt ved dette spil, er at guards respawner alt for hurtigt, og nogle gange respawner de mens man stadig er på stedet.

  Ellers syntes jeg at det er et meget fedt spil.
  og det med at gå/køre er altså ikke særlig langt hvis man bare tager bussen.