Det kan godt være, at krig aldrig ændrer sig, men Fallout 4 har fået et par mærkbare ændringer siden sine forgængere. Er spillet blevet friskt som en Nuka Cola, eller er det radioaktiv væske, som ætser gennem huden?

Syvsover vågner op til dåd

Nyheden omkring atomsprængningerne efterlader selv den erfarne og rutinerede nyhedsvært i fjernsynet med et fortvivlet og panisk sind. Bomberne falder over hele det amerikanske kontinent, og der er kun én ting at gøre: Sætte kurs mod Vault 111 som du og din familie er blevet godkendt til at opholde jer i, såfremt en atomkrig bryder ud.

BilledeBillede

Angsten omkring resten af verdens tilstand sætter mentale bidemærker i den nye status quo, mens det kyndige og imødekommende personale forsøger at mane til ro og forsikre om, at alt er under kontrol. Du bliver ført ind i et lille isoleret kammer, med en vished om at dine interesser om overlevelse tilgodeses. Først da det er for sent, indser du, at du er blevet lokket i et såkaldt cryogenic tube, hvor du nedfryses og først vågner over 200 år senere.

BilledeBillede

Verden er nu blevet til en gold og fjendtlig ødemark, hvor lovløse landevejsrøvere, raserende robotter og makabre mutanter sætter dagsordenen. Den trygge forstad, som du havde bosat dig i med familien, er omdannet til en regulær spøgelsesby. Du har mistet alt, og de sidste dråber af håb er for længst fordampet.

Heldigvis er dette blot introduktionen til Fallout 4, og et postapokalyptisk Amerika har aldrig været federe!

28 KOMMENTARER

 1. Bethesda har aldrig været de vildeste story tellers eller været gode til at lave dynamiske karaktere (bare tænk skyrim hvor ingen nærmest anerkendte når man reddet verden). Tilgengæld kan de open world design til perfektion, og virker til de har lykkes med det igen.

 2. Hvor stor er verdenen i forhold til New Vegas og Fallout 3?

  Er personligt ked af, at der ikke er Hard Core Mode, det var en fed detalje i NW. Men det lyder fedt at der kommer mods til konsollerne, så kan man håbe det kommer der.

  Desuden finder jeg det højst mærkværdigt, at man kan se indholdet i en kasse/skuffe/skab, uden at åbne det først. Træls ændring i spillet.

 3. #3, Jeg har læst flere steder at folk har fortudt at de ikke har boosted charisma mere. Så det lader til at være et godt råd og have en del at sige senere i spillet.

 4. Chrism: Hvis man nu var helt tosset med Witcher 3s, efter min mening, meget levende, tunge og velspillede historie, hvordan vil man så opfatte Fallouts med de minusser du har beskrevet?

 5. Tak for anmeldelsen.

  spillet er alt for Open-world til mig, så hopper heldigvis over baseret på anmeldelsen. Dejlig måde lige at redde 100 timer af sit liv

 6. Jeg skal nok svare på spørgsmål, men det bliver lidt senere i aften da jeg er på kursus lige nu!

  I er godt nok nogle utålmodige bæster

 7. Hvornår har dialogen i Fallout 3, NV, Oblivion og Skyrim været utroligt god og fængende…? Det har den da aldrig været den har altid føltes pænt flad, men det har egentlig ik’ gjort det store for mig, for selve historierne var som regel interessante nok. Så gjorde det ikke så meget, at de ikke var eksekveret perfekt.

  Forresten en skam, at du, Chrism, ikke kommer ind på våbenmodificering i anmeldelsen. Det er, så vidt jeg ved, en ret stor del af spillet. Jeg kunne også godt have tænkt mig, at du havde fortalt om en oplevelse eller to, du havde haft i spillet. Du ved, bare lige kort have nævnt noget fedt eller spøjst. Det gør meget for læserens indlevelse

 8. Nåh, lad mig se om jeg kan uddybe nogle af spørgsmålene:

  #3 – Jeg havde på forhånd givet mig selv 6 point i både charisma og intelligence, i håb om at det ville være nok til starten. Der er jo mulighed for at bruge sine perk point på at øge disse, så jeg tænkte at det ville være nok i starten, men der er ret tidligt nogle meget krævende dialoger som kræver ret høj charisma. Jeg kunne stadig vælge de forskellige svar, men altså uden et resultat i min favør.

  #5 – Verden er rimelig tilsvarende både Fallout 3 og New Vegas. Ved første øjekast virkede kortet ret lille, men der er intet at være bekymret for. Der er masser af plads

  Mht. til at man kan se indhold i skuffer og skabe uden at åbne, så bidrager det faktisk til at vedligeholde intensiteten i spillet. Man samler nu ting op i real time, frem for ved en “pauseskærm”. Det tiltalte mig meget, og jeg vænnede mig hurtigt til det.

  #7 – The Withcer 3 klarede indlevelsen til nær perfektion, og her var det særligt karaktererne og den levende dialog der bidrog til det. Til sammenligning er Fallout 4 en flad omgang, men man bruger heldigvis også meget tid i vildmarken, hvor man kan udforske på egen hånd. Uanset, så synes jeg helt klart du skal kaste dig over det.

  #10 – Våbenmodifikation fungerer efter samme principper som bygning af settlements, da der er mange komponenter som går igen. Jeg benyttede mig dog sjældent af det, da man finder rigeligt med pre-modificerede våben på både fjender og som alm. loot.

  Jeg oplevede desværre ikke nogle af de lidt “skæve” situationer, som Fallout-serien ellers kan bryste sig af. Set i bakspejlet er det egentlig en kende skuffende, men jeg er slet ikke færdig med at udforske, så det kan være der ligger nogle ting gemt.

  Håber det var svar nok til jer. Ellers skal jeg nok kigge tilbage senere, og uddybe yderligere

 9. Glæder mig til at spille det, men håber også at Obsidian får lov til at lave en titel under Fallout 4. NV var langt bedre end 3’eren efter min mening.

  Syntes det er bedre når tonen lægger sig op ad Fallout 1, fremfor Fallout 2, hvor det blev lidt for optaget af humoren.

 10. Gamet et par timer. Jeg kan ikke helt finde mig til rette i spillet. Det virker meget clunky synes jeg og specielt det flade stemmeskuespil skærer i ørerne.

  Jeg forventer dog at blive hooked når først jeg kommer lidt mere ind i det.

  Er jeg forøvrigt den eneste der undrer mig over den helt absurd langsomme walk man har? Når man løber er det fint, men når man så venter på at AP lader op igen, så går man så langsomt at man bliver irriteret på det.

  Og mouse lag… for dælen da, mouse lag, hader det.

  EDIT: Og så ærger jeg mig over stilen i det. Det virker alt for farverigt det hele. Og når man render rundt i The Vault, så burde det jo virke sådan uhyggeligt og lidt skræmmende. Men det funker bare slet ikke.

  Jah, må indrømme jeg er ret skuffet over førstehåndsindtrykket. Men som med andre Bethesda spil, så skal jeg nu nok blive hooked og kunne se gennem fingre med alt det her når først jeg kommer godt i gang med det.

 11. #18 Husk at der er walk, run og sprint. walk et uendelig langsomt, og jeg bruger det aldrig. Har bare sat run til med capslok, og det er ret hurtigt for mig synes jeg.

  Mouse acceleration kan du lege med i ini-filerne. Det gjorde det meget bedre for mig!

 12. Jeg kunne godt forstille mig at spil- medierne og journalister er bange for Bethesda´s store Fallout fanbase at de ligefrem ikke tør give Fallout 4 en seriøs critical score.

  Især når man tænker på hvor mange bugs og teknisk problemer som Fallout 4 er fuld af pt.

 13. Personligt må jeg indrømme at jeg er blevet ret hooked!.

  Er vild med bla.

  – Stemningen
  – Vejr systemet
  – Våben crafting (Vildt at kunne gå fra at give 15 i dmg til 50, blot ved at modde sit våben lidt!).
  – Settlements.

  Jeg hører flere som ikke er så positivt overraskede over spillet, men tror det er fordi de også har spillet 3’eren. Det fik jeg aldrig spillet, så tror springet i performance virker større

 14. #24 – Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvad du mener med “hvad har du tænkt da du skrev mods til konsollerne?”.

  Jeg har ikke tænkt andet end at Bethesda har annonceret at de mods der bliver skabt til PC, også vil være tilgængelige på konsollerne, dog først til Xbox One og angiveligt senere til PlayStation 4.

  Som sagt er jeg i tvivl om hvad dit spørgsmål egentlig er, men måske denne artikel fra Kotaku kan svare.

 15. Du rammer rigtigt med den artikel. Jeg har bare underet mig over, hvilke mods der vil komme og hvordan de vil virke. Men det er selvfølgelig usikkert endnu.

 16. Tak for god anmeldelse. Nu er jeg klar til at smide skiven i maskinen, og give Fallout 4 en chance.

  Dejligt med korte, præcise men alligevel dybdegående anmeldelser!