Den er kommet! Efterfølgeren til spillet, der i sin tid kunne tvinge selv den sygeste hjemmebyggede entusiast-pc i knæ, og hvor man kunne nakke koreanere og andre rumvæsner i flæng. Læs den hæsblæsende anmeldelse lige her, der både byder på sammenbrudte harddiske, platformsforveksling og spandevis af drivende saliva. Crysis 2 har indtaget den Brune Banans PC… og (kunstpause)… hans Xbox 360 (GISP!)

Til helvede i en håndtaske

Ok. Ordsproget fungerer ikke så godt på dansk. Faktisk burde det også være en håndkurv i stedet for en håndtaske. Men ikke desto mindre er USA på vej derhen. Altså til helvede. Eller et sted, der minder meget om det. I Crysis 1 og i udvidelsen Crysis Warhead oplevede vi hvordan rumvæsnerne, der teknisk set ikke er rumvæsner, da de kom inde fra vores egen jord, pludselig var alle steder i det grønne tropeparadis. Hverken det amerikanske eller nordkoreanske militær kunne stoppe den fremmede race. Crysis 2 starter som Crysis 1 i et lille lukket rum fyldt med amerikanske soldater. Men hvor vi sidste gang kastede os ud over en tropeø iført en supersoldats supertighte superdragt, starter vi denne gang som en almindelig soldat med kaldenavnet Alcatraz.

BilledeBillede

Rumvæsnerne har spredt sig helt til USA’s fastland. Og et sådan angreb betyder selvfølgelig ekstremt høje oliepriser. Og så er verden jo af lave. Rumvæsner kan for dig og mig være en kende svære at forholde sig til. Men høje benzinpriser… DET kan i den grad få os alle op af stolene. For ingen gider rammes på pengepungen. Oven i den hastigt kollapsende økonomi og angrebet fra de fremmede, aggressive gespenster bliver menneskene oven i købet ramt af en ebolalignende virus, der forårsager spontan blødning og generel forrådnelse af kroppen. Uudholdelig lidelse indtil døden uomtvisteligt indtræffer.

BilledeBillede

I centrum af det hele står Prophet, som var din overordnede i Crysis 1, og en forsker ved navn Gould. Alcatraz og hans deling har til opgave at finde denne Gould, da deres ubåd angribes. Alcatraz slipper med nød og næbbe ebbe ud af den synkende skude sammen med en håndfuld af hans soldaterkammerater. Sekundet efter bliver alle de andre dog dræbt af en underlig maskine, der kommer op fra dybet. Inden Alcatraz mister bevidstheden, når han lige at få et glimt af Prophet, der iført nanodragten angriber den fjendtlige UFO med et tungt maskingevær.

72 KOMMENTARER

 1. Nice spil dog utroligt træls med de lange check points hvis man spiller med sværeste grad.

  Edit: Screenshots forsvinder ind under gradienten i højre side.

 2. #1 I hear you! Jeg har bandet over det mange gange. Det gør det pisse spændende… men man holder nogle gange igen med at eksperimentere, da en fejl kan betyde 20 minutters “om igen mester”.

  Quicksave mulighed -> jatak!

 3. Hmm, jeg kan se vi ikke er enige i historien.

  Det pisser mig totalt af at vi igen skal være en eller anden fuldstændig ligegyldig nobody, og slutningen af spillet er da så mystisk at det slet ikke giver mening. Ghost in a shell? What the hell? (Hey, det rimer!)

  AI’en gir jeg heller ikke ret meget for. Jeg spillede på Post-Human warrior graden på PC og der er sku ikke meget taktisk over det. Ligeledes laver man kun meget sjældent rambo taktik for det dør man sku af der

  OVerall bliver der brugt rigtigt meget bloom for at få det til at se shiny ud. Det ved jeg ikke om er god grafik, specielt ikke når man tænker på hvad vi (PC folket) har måtte afgive for at konsollerne kunne være med.

  Crytek har valgt de nemme penge, og de ved det – ligesom deres tidligere fanskare ved det. Det gør ikke nødvendigvis spillet til dårligt, men rent teknisk er der mange ting jeg syntes de kunne have gjort bedre/anderledes.

  Jeg ved godt at DR Er buddy buddy med EA, men lidt kritisk objektivitet ville IMO være på sin plads på titler som dem her.

  Derudover syntes jeg det er “sjovt” Du giver den et plus for at det ikke er Call of Duty, for det er præcis hvad det er.

  Crytek lægger så meget op til at vi ser en 3’er inden der er gået et år at det er helt tosset.

 4. #5 Jeg er meget uenig med dig i mange ting.

  Og ked af, at du kritiserer mig for at være partisk overfor EA. Jeg skriver som jeg føler, 100% uafhængig af hvem der kommer med spillet. Jeg anmelder helt subjektivt og ud fra min oplevelse. Det har jeg altid gjort og det vil jeg altid gøre. Beskyldninger for at favorisere bestemte udgivere bliver jeg faktisk harm over.

  Jeg elsker ganske enkelt spillet her, og det skulle gerne komme til udtryk.

  Og at DR skulle være “buddy” med EA, kan jeg ikke se.

  AI’en har jeg oplevet som værende helt ekstrem sjov at spille imod. De rykker frem og tilbage, flanker dig og gør generelt alt for at komme dig til livs. Det er lang tid siden, jeg har spillet med så sjov en AI.

  At man er en nobody er fint med mig, for hele historien passer perfekt på, at man er en random soldat. Cool i min bog!

  Bortset fra bloom, så er grafikken fuldstændig fantastisk IMO. Der er sgu ikke noget at komme efter. Ingen pc titler, bortset fra måske metro 2033 kan måle sig med crysis 2.

  Og jeg kan slet ikke forstå, at du kalder det call of duty. Crysis 2 er det stik modsatte for mig.

  Men en 3’er. Ja, det har hele tiden været en trilogy ift cryteks egne udtalelser.

  Og at vælge de nemme penge… det ved jeg nu ikke. IMO er crysis 2 crysis 1 overlegen på alle punkter, lige bortset fra få grafiske ting og checkpoints.

 5. 9/10 for et spil med en ubrugelig multiplayer del, der (hvis man overhoved kan finde en server) er fyldt med cheaters

  Crysis 2 (MULTI)…. Sikker på det ikke er Crysis 2 (XBOX 360)?

 6. #7 Haha.. spot on!

  #8 Min kopi har ikke været ubrugelig. Ikke andet end de irriterende cheaters på pc siden.

  Og ja. Jeg har spillet 70% af tiden på PC.

  Og crysis 2 er for mig 90% singleplayer og 10% multiplayer.

  Selv uden MP del, havde jeg smidt 9/10 efter Crysis 2.

 7. #4 Ahem…..2011 :p

  Jeg har netop gennemført spillet. Jeg var ikke speciel vild med Crysis 1. Det var et fint spil, men gjorde ikke noget videre for mig. Nano suit ideen var sej, men brugen af den var svær at optimere i etteren.

  Det er næsten det de skal have mest ros for i crysis 2. Det er supernemt at kombinere sine powers. stealth mode + sprint igennem et rum og så power-hitte ham der står og kigge ud af vinduet så han ryger ud over altanen. Priceless!

  #5

  Normalt er jeg også ganske i mod hvordan konsollerne har drejet udviklingen for FPS spil. Men jeg synes bestemt ikke at Crysis 2 er et dårligt eksempel. Jeg synes nærmere det viser, at man godt kan have et multiplatformsspil der virker!

  Og ifht CoD referencen, så købte jeg black-ops og var mega skuffet. Jeg er ikke så meget til multiplayer, så den singleplayer kampagne virkede meget sørgelig. Jeg har allerede planlagt min næste session med Crysis 2 – nu med max armor upgrade og HMG revet fra bilerne. COME GET SOME, RAMBO!

 8. #6 Call of Duty var super scriptet, Crysis 2 er super scriptet.

  Multiplayer i Call of Duty og Crysis 2 er stort set ens – Nano suiten giver da mulighed for lidt mere sjov og ballade, men det er ikke det helt store, selv på ikke hardcore falder man jo om som fluer.

  CoD giver ekstra perks ved kill streaks, Crysis 2 giver pers ved kill streaks.

  Headquarters -> Drop pod ect ect.

  Same same. DICE har ret i deres udtaleser om at koge suppe på samme opskrift for det er da hvad Crytek og IW/Treyarch har gang i.

  Men der må jo være penge i lortet sådan som det sælger

  Hvad angår AI’en må du have fået en anden udgave end den jeg købte via EA Store For den lavede ikke ret meget taktisk da jeg kørte igennem det. At sige “We got a man down!” er ikke taktik

  Jeg syntes også man fandt ammo alt alt for tit til at man skulle tænke sig om hvad man lavede. Spray and pray var nok, og det er lidt en skam når nu det kunne havde været anderledes.

  #7 Det er en Ceph Heavy – Nogle nasty sataner hvis man ikke lige har mere C4 eller JAWs tilbage.

 9. #13

  Det ved jeg, men opdagede lige sammenligningen.

  Crysis har fra starten været annonceret som en trilogi, hvor imod call of duty bare er samlebånds produktioner, selv activison har erkendt det.

 10. #13 Nej, crysis 2 er jo slet ikke scriptet i samme liga som cod. Det kan overhovedet ikke sammenlignes i min bog…

  Der er jo nærmest ingen AI i cod ift crysis 2. Men underligt du ikke har oplevet AI rykke rundt, aktivt søge dig, skifte position, kalde efter forstærkninger og andre sjove ting. Det oplevede jeg meget ofte.

  Mht multiplayer, så ja, de har adopteret en del af cods perk og opgraderingssystem. Men det ser jeg intet dårligt i. CoDs enorme styrke er multiplayer, svagheden er singleplayer. Og der har de to spil INTET med hinanden at gøre, som jeg ser det.

  Og crysis 2 handler meget lidt om multiplayer IMO

 11. #15 Tjaa, det kan være pga sværhedsgraden.

  Man overlever ikke et close encounter på Post Human, så jeg nakkede dem altid fra laaaaaaaang afstand hvor det var muligt, og ellers sneg jeg mig bare udenom, for netop som du skriver er de der savepoints rimeligt ofte på nogle mærkelige steder så man kan godt risikere at miste tid hvis man laver en lille fejl.

  Men historien er den ting som jeg er mest utilfreds med. Der er så mange ubesvarede spørgsmål at jeg ikke engang har lyst til at kaste flere penge efter Crytek for at få den fortalt.

  Jeg er ca lige så oplyst omkring Ceph osv efter at have gennemført spillet som jeg ville have været hvis jeg gik udenfor med en spand på hovedet.

 12. #18
  det er altså ikke umuligt at lege rambo på post-human.
  Det kræver bare lidt gå på mod, og huske at spare på armor-mode når man ikke bliver beskudt. Man kan også overleve længere i line of fire, ved at aktivere armor når skærmen begynder at blive rød. Da dragten så stopper al damage og man begynder at heale lidt, mens power går ned.

  Man kan ikke gøre det ved alle kampe. Men man skal bare huske at dækning og terræn er ens bedste ven, når ens power måler begynder at blinke rødt.

  Og personligt har jeg ikke noget imod savepoint systemet, da spillet sikkert kunne blive for nemt med quicksaves.

 13. #16 Tjekket

  #17 Nemmerlig Sniperen er fantastisk!

  #18 På post human spillede jeg ofte med shotgunnen. Snig sig ind imellem et par fjender. Skift til armor mode og så bare knald et bar bønner af. Sprint væk.

  Hit and run fungerer skidegodt.

 14. Herlig anmeldelse, Banan er stort set enig med dig på alle punkter og så synes jeg det var fedt, at jeg ikke var den eneste, der havde lagt mærke til, at dragten snerrer lissom en Predator, når man cloaker! mega blæret effekt og superfedt af dem, at gi’ dragten sådan en afholdt filmlyd! Nørderne dåner på stribe og krammer i ekstase!

 15. Tak for anmeldelsen. Jeg er enig i det meste, det spil er virkelig et imponerende værk! Grafikken er uden tvivl den flottest jeg nogensinde har set, og gameplayet giver en fornemmelse af valgmuligheder som jeg sjældent har oplevet i andre shooters. Bliver spændende at se om en Directx 11 patch kan gøre spillet endnu mere imponerende.

  Eneste anke er at der indimellem er nogle lidt underlige baneskift. F.eks. går man på et tidspunkt ind i en forretning, næste bane loader og man står i et lukket rum. Der er flere ret bratte skift hvor jeg måske savner en forklaring på hvordan man er kommet hen hvor man er, det trak mig lidt ud af spiloplevelsen. Og så syntes jeg personligt at slutningen er en smule antiklimatisk, kunne godt have brugt en eller anden über boss fight!

 16. #23 Tak champ

  #24 Yeah, glæder mig sgu til dx11, og håber at de fixer crossfire understøttelsen, så jeg kan udnytte begge mine kort.

  Mht banerne, så ja, det har du ret i. Mener dog at man ser Alcatraz’ location skifte i mellemsekvenserne, som om han bevægede sig igennem byen. Men overgangene kunne have været lavet bedre.

  Slutningen… tja. Jeg vidste der ville komme en 3’er, så jeg havde ventet sådan en slutning.

 17. #25 Vi får ikke DX11 at se efter hvad der står på Eurogamer.

  Istedet for at snakke om tid, snakker de om det overhovedet har været meldt ud officielt.

 18. #27 Der er jo ingen spoilers udover at der kommer en 3’er.

  Hvad er der svinsk i det?

  #0 Genial anmeldelse. Du henvender dig direkte til min indre gamer som nærmest ikke har tid til at skrive dette, da jeg skal ned og bytte spil!

 19. #26 Yeah, det er mega nederen. Men jeg er sikker på, at den kommer på et tidspunkt. Håber det bliver snart!

  #27 Der er jo ingen spoilers, og 3’eren har altid været på bordet. Det er da ikke svinsk.

  #28 thx ned og byt byt byt! Du vil dælme ikke fortryde det.

 20. #30 Den må du meget gerne udspecificere. Det har da intet med bad company at gøre IMO. Og kun meget lidt med CoD at gøre, og det er udelukkende i MP.

  Jeg er 100% sikker på, at Crytek får ekstremt mange nye fans med den her udgivelse.

  1. Spillet er hamrende fantastisk – gameplayet er langt langt bedre end i etteren.

  2. De når ud til et langt større publikum.

 21. 28# og 29# Crysis 3 er ikke annonceret, og når i siger at der kommer en 3’er udelukker i en helt del evt. slutninger man kunne forestille sig kunne være tilstede.

  Nu ved jeg fx at rumvæsenerne ikke bliver udryddet i 2’eren – Og det er sgu da en spoiler.

 22. #30, ja, du kommer jo nok til at spise dine sære ord med ekstra salt og peber, når du ser salgstallene for Crysis 2 i næste uge

 23. Banan mht crossfire har du prøvet at hente profilen til 11.2 fra amd’s side eller hentet den nye 11.3?

  Jeg overveje at anskaffe det til pc’en, men demoen kørte bare af bræk pga. manglende crossfire support (når det var enablet).

  Edit: Jeg failer til at læse men prøv med 11.3 plx!

 24. #37 Jeg husker ikke lige versionen. Hentede den der kom samme dag som crysis launchede. Mener det er 11.2, men er ikke helt sikker.

  Spillet kører dog perfekt med kun et enkelt kort hos mig.

  Håber på en snarlig patch.

 25. #39
  Jeg kører spillet perfekt med et 4890, så dit kort burde sagtens kunne køre det.

  God anmeldelse Banan.
  Jeg har ikke gennemført spillet endnu, men ved ikke helt, om jeg synes etteren eller torén er bedst.

  Jeg var nu også helt vild med de skovområder, som der var i etteren. Men implementeringen af nanosuiten i det her, er helt klart bedre, ingen tvivl.
  Også selvfølgelig musikken, som får en til at komme, i den helt rigtige stemning.

 26. Jeg kunne ikke lade være med at købe det og det er da også nemt nok at trække uden crossfire, men hvis jeg skal køre det på min 27″ native opløsning 2560×1440 har jeg sku brug for crossfire til den lede grafik. :p en profil ned og lidt ned i opløsning og det kører med 50-60 fps med 1 kort.

 27. #40 Tak mester.

  Ja, jeg er også kæmpe fan af etteren, og elsker stadig at snige mig rundt i de store skovområder… eller meje alle træerne ned med en minigun

  Overall synes jeg dog, at gameplayet og banedesignet er bedre i toeren. Men begge spil er ganske geniale!

  #41 oki, du kører også en højere opløsning end mig. Håber fame snart de får fixet crossfire!!!

  #42 Det er ok at vælre grammanazi, når sætningen er så sjov

 28. @ 43:

  Jeg er udelukkende “konsol-gamer” (og sikkert ikke den eneste) og mangler lidt info om, hvordan koblingen er mellem 1’eren og 2’eren.

  Er man helt “koblet af” historien, hvis man aldrig har spillet 1’eren? Eller hvordan klarer de “implementeringen” af en helt ny flok kunder?

  Den slags oplysninger kunne være rare at have i en ellers temmelig fin anmeldelse, som den her

 29. Havde personligt selv max givet spillet 8 tror jeg. Det er ikke fedt, når PC-efterfølgere mister features fordi konsollerne skulle lege med. Ingen prone, intet kort, ingen løb uden brug af dragtens energi, ingen mulighed for selv at gemme – og så er der måske grafikken, selv om min egen spand ikke kan trække svineriet på DX11 med alt på max, så lige præcis der overlever jeg nok (men hvorfor har de dog sat frame rate ned på vegetation?). Men gameplay-indhold er sgu nederen at undvære.
  Hvor svært er det lige at kode en save-feature?!? Specielt når en død kan smide dig 5-10 minutter tilbage igen og igen.

  Det er dog stadig en af de fedeste shootere længe, specielt fordi man kan tackle de mange områder som man har lyst og at gameplayet ikke blot er peg-skyd-setpiece. Lær venligst noget af dette her, CoD.

  #44:
  Jeg har ikke hørt noget som helst til Crysis 1, ud over en tilbagevendende karakter, der dør lige i starten.

 30. #44 Der er stort set ikke noget historie om hvad der skete i 1’eren, hvilket er en af mine store klage punkter. Historien virker forvirret selvom det er del 2 ud af 3, så finder man ikke ud af en dyt.

  Hvilket er lidt synd, for hvis man havde gjort lidt mere ud af det kunne Crysis 2 hurtigt bliver en klassikker. Nu bliver det bare endnu et spil der er kraftigt inspireret af COD.

 31. #48 Well, kobliongen er lidt skidt ja.

  Men SP har 0% call of duty efter min mening. Hvad er det, der er CoD i SP, som du bliver ved med at sige?

 32. #47:
  Mangel på tilgængelige knapper. De første Battlefieldspil havde ligeledes prone, indtil konsolversionerne tog over i f.eks. Bad Company 2.

  Crysis 2 er utvivlsomt udviklet til konsollerne først og det giver ingen mening at fjerne de manglende ting fra et designmæssigt synspunkt. Det kan kun være fordi konsollernes controller ikke har knapper nok til at håndtere de ekstra funktioner.

  #48:
  Undrer mig personligt også over at de slet ikke fortsætte på 1’erens historie. Slutning havde nærmest “EFTERFØLGER” skrevet midt på skærmen.

 33. Desuden er menuerne også temmeligt dårligt designede til en PC. Hvorfor skal jeg trykke “enter” for at komme til loginskærmen? Og hvorfor kan jeg kun vælge opløsning ved at trykke en gang til venstre eller højre, frem for at få en standard drop-down menu?

 34. Mht mangel på knapper, så kan det jo sagtens lade sig gøre at få prone med. Den samme knap kan jo sagtens bruges til crouch og prone vedat trykke og holde inde. Så hvis de gerne ville have det med, så kunne de jo det.

  Menuen er decideret konsol, men ud over manglen på grafiske instillinger, så fungerer den jo fint nok. Og det er i hvert fald aldrig noget jeg ville lade trække ned i sådan et spil her

 35. Jeg har fundet en måde at få Crossfire på til at køre, i hvert fald som en midlertidig løsning. Hent programmet RadeonPro og opret en spilprofil til Crysis 2. Under crossfire settings, sætter man compatibility mode til Bioshock og det funker. Nok ikke 100% optimalt, men i hvert fald indtil Crytek/Amd implementerer det.

  40-45 fps her i 2560×1440 på Extreme profilen.

 36. “Første gang undertegnede så Crysis 2 folde sig ud på 50″ tv’et ramte kæben sofabordet. Da jeg derefter opdagede, at det faktisk var den trofaste Xbox 360, der bankede frames afsted uden at få sved på panden, fortsatte kæben igennem bordet, gulvet og ned til underboen, hvor den lige fik en skvis Gevalia kaffe.”

  Hvor er det smukt…

 37. #56 Det er for vildt. Jeg er målløs. Genialt gameplay!

  Er kun lige kommet 5 minutter videre fra jordskælvet, så er spændt på at se hvad det udfolder sig til.

 38. #59 God stil. Jeg kommer også til at køre der her igennem på højere sværhedsgrad. Som et af de første fps’er nogensinde.

  Love it!

 39. Jeg er også kommet godt igang, men jeg er sku ikke den store taktiker. Render bare og skyder fjenderne uden smarte tricks udover nano suit.

 40. Ved sq ikke helt Har lyst til at prøve det. Men er meget længe sidne jeg har spillet et shooter der virkelig fanget mig. Så sq lidt nærig til at give fuld pris for det :S

  Men det lyder jo meget godt Meeeee har andre spil også gjort

 41. #62: Til gengæld reddede thermal vission min røv ved en “bossfight.” Og pludselig gav det også mening, hvordan det skulle bruges.
  SPOILER:

  (Så er jeg vel sikker? :D)
  Kampen i ham der professorens “hus” på havnen, hvor man skal nedlægge en helikopter. Det blev markant nemmere, da jeg fandt ud af, at jeg kunne opholde mig i området omkring elevatorens udgang, spotte fjenderne på taget med det og tage dem ud, når de satans skarn gemte sig bag persiennerne : D

 42. Det spil her er fandme fed action. Jeg kan ikke mindes hvornår et fps har fanget mig så meget. I går formåede jeg at spille det 6 timer efter jeg kom hjem fra arbejde

 43. Er et godt stykke inde i spillet nu, og har lidt mixed feelings omkring det. Er på krydsboksen.

  Spillet ser skam fint nok ud, men meget af det bliver ødelagt af små pop-in overalt, af bygninger, skygger, osv. Virker ik særlig godt lavet, og ik ligefrem en grafikmotor som gør mig våd.

  Ai’en er godt nok også hit and miss. Soldaterne ka være sjove at slås mod, men mange gange har jeg oplevet at de bare får spasme angreb og står og glor, eller bare sidder fast i væggen.

  Virker langt fra at spillet er overhovedet færdig, og Crytek er da bestemt røget et enormt hak ned hos mig nu. Meget sjusket arbejde.

  Aliensne er igen ligesom 1eren, boring at slås mod. SPOILER: Gik meget stealth igennem meget af det, indtil undergrunden, hvor man begynder at møde massere af aliens. Nul silenced våben osv overalt, demoltion våben, ja tak. Så der siger crytek, fuck stealth! Go rambo…

  Og de der catalyst points man skal have. Hvis man vil ghoste igennem spillet. Men for at få points til opgraderinger, skal man dræbe alle aliens.

  Godt være det lyder som om jeg ik nyder spillet, gør jeg, og er bestemt et af de bedre fps I lang tid. Men føler bare det ku være så meget bedre, hvis crytek havde givet det mere tid.

  Og hvorfor helvedet kan man kun have en opgradering fra hver række i brug af gangen? Så den som gøre at ens footsteps bliver mere stille, kan man ik have sammen med stealth enhance. Sku da for ringe. Lad os da lave vores armor, stealth, figur som VI vil have den.

  Et sidste whine fra mig…Hvorfor kan man ikke engang skyde treer ned som i 1eren? Kan ik være fordi spillet er på konsollen nu, for Far Cry 2 havde ingen problemer med det på konsollen.

  Og igen, ingen ragdolls! FFS, Crytek! Så fuck dog ud af tyskland, hvis de love er så provo.

 44. Det var da fandens!

  I den bane med heavy rain i, var der begyndt at komme et mærkelig grain-filter på, med lines hen over skærmen.

  Vist ik bare mig. Xbox version kan være ret fucked.

  Igen…CRYTEK, FFS!

  http://www.msxbox-world.com/xbox360/news/article/14466/Crysis-2-suffers-grain-filter-glitch-only-on-Xbox.html

  http://www.mycrysis.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=12929&start=170

  Satme for ringe lavet der her. Ville ik være nogle steder i nærheden til at 9 tal til det her spil foreløbig.

 45. Har lige gennemført på pc. Fed grafik, kedeligt våben udvalg, kedelige fjender, kedelig historie, kedelige karakterer.. gab, tror jeg springer 2. gennemspilning over.