Det varer ikke længe før vi igen skal vurdere om nattesøvnen trænger sig mere på, end præmissen om blot ”en tur til”. Hvor vi tidligere har startet fra de første spadestik i de moderne samfunds opbygning, lægger Civilization: Beyond Earth, som titlen mere end indikerer, op til at vi denne gang tager en tur ud i rummet. Er dette et rumeventyr der er værd at vente på, eller er det en gammel vin på ny flaske?

Den nye nabo

Har du blot rørt et enkelt spil i Civilization-serien, så ved du at det er en turbaseret tidsrøver af kaliber. Det drejer sig i bund og grund om at starte med én by, høste resurser, udvikle teknologier, udvide territorium, producere hær-enheder og derpå udmanøvrere sine modstandere via de politiske, kulturelle eller voldelige midler man finder sig tryggest ved.

BilledeBillede

Civilization: Beyond Earth er ingen undtagelse, da præmissen i bund og grund er den samme, men vi nu blot befinder os et godt stykke ude i fremtiden, hvor udforskning af rummet er kommet på dagsordenen. Man lægger stadig ud med en enkelt by til at starte op med, hvorfra man så må udforske og udvide sine horisonter.

BilledeBillede

Du er dog langt fra alene, da andre folkeslag ligeledes ønsker herredømmet over det uudforskede, for slet ikke at nævne de rumvæsner der allerede befolker dine nye omgivelser. Truslerne stopper dog ikke der, da planeterne også er befængt med Miasma; en fremmed gasart som man gør klogt i at holde en fornuftig afstand til, i hvert fald indtil man har midlerne til at undersøge den nærmere.

15 KOMMENTARER

 1. Der er tryk på spil udgivelserne i øjeblikket. Er ved at være færdig med Divinity så småt, Har lige købt Defense Grid 2. Snart kommer der Borderlands expansion og nu også CIV lige rundt om hjørnet. Så skal der prioriteres…

  Civ mode… Man har spillet hele dagen og så registrerer man at maven knurrer… Hmm jeg må hellere spise noget, men jeg skal liiige rykke den her tur færdig. Så knurrer maven igen, man kigger på uret og så er der gået freeking 2 timer… O.o

  Just oooone more turn

 2. Kan ikke finde ud af det spil på en måde ser det jo fint ud (syntes dog art direction er lidt bland og kedelig), på en anden måde ser der ud som et reskin af civ v når det vil alle gerne ville have var en efterfølger til alpha centauri

 3. Jeg glæder mig pænt meget til dette spil. Håber det bliver alt det som Alpha Centaui ikke var… som var en skuffelse i mine øjne..

 4. Civ 5 bliver ked af det når Beyond Earth udkommer, men de 500 timer jeg har brugt på Civ 5 håber jeg også kommer til at blive brugt fortsat på Beyond Earth.

 5. Oh yiiis, fik det på Steam af de gamle (som er nede med Steam!) i fødselsdagsgave så ser meget frem til udgivelsen! Og hvis det failer, har jeg i så fald fået det gratis.

 6. glæder mig satme til det kommer. Og elsker at der kommer et godt mod support. Har vel og godt lidt over 100 mods på min Civ5 og extrem mange timer bag

 7. #7
  Jeg husker også Alpha Centauri som i særklasse god. Måden du kunne designe din politik/enheder var forud for sin tid. Derudover var der kælet for at give fraktionerne personlighed og spillet som helhed en stemning, med video og lyd.

  Det var skønhedsfejl, men hvilket spil har ikke det?

  Den største forbedring i Civ’s historie er efter min beskedne mening: Hex-gridet med kun en trop på hver felt, der blev introduceret i Civ V.

  Jeg glæder mig enormt til at opleve denne nyskabelse i Beyond Earth kombineret med et ikke-linært tech-tree.

 8. Lad mig gætte, i har ikke selv spillet et preview build, har i? For det læser mest af alt som en direkte markedsføringtekst i bare gengiver. Surprise me

 9. #7 godt spørgsmål. Nu er det jo vel ca. 15 år siden jeg har spillet det. Kan bare huske at det ikke fangede min interesse som de andre CIV spil har gjort. Eller andre SM spil som railroad tycoon, pirates og colonization.

 10. Så han har spillet den 250 turn preview build? Damn det formår han godt nok ikke at gengive særligt godt. Sikke en omgang tom snak. Intet konkret, intet der siger lidt om hans egne oplevelser og forventninger. Sorry, det er sgu for ringe.

 11. #13 – Det er jo ikke en anmeldelse, men et smugkig på det gameplay som venter os når det endelige spil udkommer. Jeg har netop genlæst min artikel, og må se mig uenig i at det blot er tom snak, da jeg i det afsluttende kapitel netop opsummerer de indtryk jeg har fået.

  Jeg påtog mig opgaven med det mål at berette om hvordan spillet fungerer, og ikke tage den kritiske hat på for at vurdere om det overhovedet er et godt spil.

  Men hvis du insisterer så vil jeg da gerne afsløre at spillet er hamrende godt, og lader til rigeligt at kunne indfri forventningerne.