Vanen tro følger Treyarch op på Infinity Wards Call of Duty udgivelser, og denne gang har Treyarch endelig valgt at forlade den fortærskede Anden Verdenskrig. Men kan Call of Duty: Black Ops måle sig med det mægtige Modern Warfare 2, der slog nærmest alle rekorder, da det udkom sidste år? Vi kaster os over den kolde krig og slipper ikke aftrækkeren et eneste sekund!

Forvirrende koldkrigsthriller

Vi starter i et forhørslokale, hvor spillets hovedperson, CIA Black Ops agenten Alex Mason, sidder fastspændt til en stol imellem tv-skærme, ledninger og skræmmende operationsredskaber. Man ved ikke hvor Mason er, eller hvorfor han er taget til fange. Call of Duty: Black Ops lader hele spillet igennem historien folde sig ud via Masons flashbacks i løbet af forhøret. Vi starter med at følge med Mason til Cuba, nærmere betegnet til Svinebugten, hvor han sammen med en lille gruppe Black Ops agenter skal assassinere Fidel Castro. Fem minutter senere har man så faktisk Castro på kornet og får lov til at blæse hans hjerne ud med et velplaceret pistolskud. Historien starter ret stærkt. Det er jo ikke hver dag, at man for lov til at eliminere kontroversielle statsoverhoveder. Herfra bliver historien desværre en rodet og krævende affære at følge med i, hvor det eneste sikre er, at der er blevet udviklet et nyt farligt kemisk våben med potentiale til at udrydde millioner af mennesker. Dette våben skal man selvfølgelig finde.

BilledeBillede

I klassisk Call of Duty stil springer man både i tid og sted og fra person til person. Mason er hovedpersonen, men man får lov til at spille med et par andre karakterer i løbet af kampagnen. Et øjeblik er man i Vietnams tætte jungle i 1968, og i et andet øjeblik springer man til den snedækkede og forblæste østfront i Rusland i slutningen af Anden Verdenskrig. Disse skift er konstante igennem hele kampagnen, og selvom historien hænger sammen, så bevirker denne opsplittede og meget forvirrende fortællestil, at man som spiller oftest føler sig afkoblet og ligeglad med handlingen, da overblikket hurtigt forsvinder. Denne fortælleteknik har ikke virket særlig godt i de andre Call of Duty spil, så det er skuffende, at historien stadigvæk består af en rundforvirret omgang separate hændelser.

BilledeBillede

Den mislykkede fortællestil er virkelig ærgerlig, da Call of Duty: Black Ops faktisk gemmer på en habil historie, hvor et fedt tvist hen imod slutningen hæver fortællingen til et helt acceptabelt niveau for et simpelt skydespil. Ikke desto mindre passer koldkrigstiden enormt godt til spilmediet, da der er rig mulighed for at vælge sprængfarlige konflikter. Og ethvert besøg i Vietnam er velkommen, da denne krig, på grund af vedholdende berøringsangst, slet ikke er blevet udnyttet nok i spilverdenen.

51 KOMMENTARER

 1. Well, ingen overraskelser, det er vel hvad man havde forventet af et CoD-spil… Men imponerende at du nåede at spille det igennem på så kort tid… Har du overhovedet sovet?

 2. #1 Jeg er en smule skuffet over singleplayer. Men multiplayer er jo bare endnu mere af det samme. Og det er helt ok, da cod har suveræn mp

  Men ja, jeg sov fra 06.20 til 07.52…
  For der skulle op for at jeg skrive og aflevere retsreportage og reflektionsrapport til min lære inden kl. 09.00

  Og så var det bare over på sofaen og game videre!

  NU er jeg dælme også ristet på mit ansigt!

 3. haha! møllearme

  Jeg tror ikke man skal blande de dårlige textures sammen med grafikmotoren, men med xboxen, for jeg synes satme godt nok textures får smæk i mw2.. GT nævner også den ældre grafikmotor, men roser alligevel den høje kvalitet af textures.

  Og så ville jeg gerne høre noget om harcore! – jeg ved ikke hvorfor det aldrig bliver nævnt noget steder, så jeg bliver ved med at frygte det er væk

 4. #7 Well… det er ikke alle teksturer der er ringe, men ansigter og sådan er ikke specielt detaljerede. Ej heller ting længere væk.

  Hardcore er der skam stadig…

 5. #8 thanks god! er det også blandet med wager mode, eller er det kun normal?

  Og det er lidt overraskende med texturesne synes jeg.. jeg var pænt imponeret over mw2’s i hvert fald!

 6. #9 Jeg ved faktisk ikke om hardcore og wager mode kører sammen. Jeg kan lige tjekke det

  Men generelt set ser spillet sgu meget nice ud… der er bare få steder der er lidt grimt.

 7. Må nok indrømme at jeg indtil videre er skuffet. Det føles bare som om, at det hele har taget et skridt tilbage.

  Historien er kedelig og igen dårligt fortalt. Våbende er særdeles uinterssante. AI’en er stadig halv retarderet og alt for scriptet. Plus at graffiken er bestemt heller ikke blevet flottere.

 8. #11 Grafisk synes jeg nu, at det holder fint stand med MW2.

  Men ja, historien er fortælt så forvirrende, at man ikke interesserer sig sønderligt for den.

  Våbnene synes jeg dog var sjove. Især spillets shotguns og dragon breath kuglerne

  AI’en er lemming ai, som med alle de andre cod spil… jeg har faktisk ikke engang nævnt det i anmeldelsen… damn!

 9. Lige et par ting til anmeldelsen.

  Synes du afslører lidt for meget, fx om tortur scenen. Havde ikke brug for at vide hvad der helt præcist sker, vil hellere overraskes:)

  Og så kan jeg ikke helt forstå du skriver Treyarch ikke turde satse lidt med MP delen. Sådan som jeg kan læse det, er du rigtig overrasket og tilfreds med alle de nye tiltag. Eller misforstår jeg noget?

  Ellers en super godt skrevet anmeldelse, der giver en lyst til at spille spillet.

  Hvis så bare min computer kunne trække det. Satans til CPU!

 10. #15 Tjaeh, jeg tog torturscenen med, da der har været en del snak om det voldelige indhold, så ville nævne noget med det. Scenen tager dog kun et splitsekund, så der er ikke så meget spoiler i den IMO.

  Jeg er ganske tilfreds med MP delen. De nye tiltag er gode. Men det er dybest set stadigvæk modern warfare. Jeg ville hellere at treyarch satsede noget mere. Det er dog nok mest henvendt til dne lidt svarere SP del, der virkelig er et skridt baglæns fra MW serien.

  Nu er jeg ikke sikker… men det kan da ikke kræve alverden fra en computer. MW2 fløj afsted på min gamle spand, og den var næsten fra halvfemserne

 11. #18 Yeah… det er fandme skidt at de ikk har spec ops med! Der er dog zombie mode coop… hvilket er sjovt. Men langt fra så fedt som spec ops.

 12. Endnu et CoD er terpet igennem, bare for at sige man har været der.

  Jeg er uenig med anmeldelsens kritik af singleplayerdelen. For mig er den fortalt på et mere personligt plan, hvilket skiller den markant ud fra tidligere udgavers elendige, frakmenterede fortællinger fra fronten. Normalt moser jeg bare gennem CoD spillenes singleplayer, men denne gang var der klart mere sovs på den dog stadig dybt uintelligente fortællingsanretning, som spilverdenens manuskript hotshots kan præstere. Men indgangsvinklen i Black Ops er langt mere personlig.

  Multiplayerdelen lider under det vanlige CoD syndrom – dumt, hult, men med sygelige mængder fløde (den rigtig, rigtig fede!) hældt udover.
  Kontrollen er tight, det visuelle og lydmæssige nøje justeret, masser af features og gamemodes… men kernen af spillet er nøjagtig ligeså tam og basal, som den plejer at være. 12-16 mand tonsende omkring i de evigt tilbagevendende korridorer og flaskehalse, uden frygt for konsekvenser, på jagt efter det næste kønsløse offer. Ingen fysik, minimal hjerneaktivitet og med tilfældighedsfaktoren helt i bund.

  Jeg KAN ikke med de CoD spil, men da det trods alt er en hobby, ynder jeg at se det ene udspil efter det andet, gentage “successen” år efter år. CoD har fået skabt et mega fantastisk omdømme, udelukkende ved hjælp af stramme konturer, pompøse udfoldelser og dumhed udover alle grænser – nøjagtig ligesom Godaften Danmark, Coca Cola, Ole Henriksen og andre liflige ting her i tilværelsen.

 13. #0: God anmeldelse…jeg er meget enig.

  Nu har jeg fået pløjet SP igennem og leget lidt med MP (og EvilDonut ownede mig med sin kniv, øv), og jeg er i store træk enig med dig.

  Da vi kom til ‘Nam i SP, hørte jeg også kun en enkelt tone, før jeg kunne genkende Fortunate Son. Midt i det hele tænkte jeg, at vi bare mangler Sympathy for the Devil, og så er Vietnam soundtracket da hjemme…og det var så også den næste sang, heh.

  Jeg synes dog ikke, at SP er så dårligt fortalt, som du siger. Det er rigtigt, at man skal holde tungen lige i munden, men jeg tror, at det er som med filmen The Usual Suspects…det er fed historie, der overrasker én, og som kun bliver bedre af at blive oplevet for anden gang.

  Jeg er også enig med karakteren…jeg bliver nødt til at lægge både Halo Reach og Fallout New Vegas på hylden, mens jeg gamer CoD:BO MP de næste (mange) uger, så det ER altså et godt spil.

 14. Min oplevelse med Black ops varede så i ca. 5 minutter, efter 2-3 crashs under opstarten af spillet kom jeg frem til en utroligt forvirrende intro der ligner noget fra et zombiespil? Så kom jeg frem til et spil som mest ligner en dårlig kopi af konsol udagaven som de har smidt op som PC version. Da jeg endelig kom igang med singleplayer var der lige 30sec sort skærm før det startede.. tror de har glemt at lave en loading bar, så man tror egentlig bare spillet er crashet.. og så går det pludselig igang.. så ca. 1 minut inde i første mission genstarter min computer. Dette gentager sig så 3-4 gange. Jeg skifter grafik indstillinger mm. men uden resultat og det var så de 450 kr!

  Tror bare jeg hopper tilbage til BFBC2 som jeg aldrig har haft det mindste problem med og som er super fedt!

 15. #21 Yeah, har det selv sådan.. Men tror bare jeg sparer mig pengene, og fortsætter med mit Fallout New Vegas. Så kan man altid købe det, når det engang er faldet lidt i pris.

  #19 “12-16 mand tonsende omkring i de evigt tilbagevendende korridorer og flaskehalse, uden frygt for konsekvenser, på jagt efter det næste kønsløse offer. Ingen fysik, minimal hjerneaktivitet og med tilfældighedsfa ktoren helt i bund.”

  Er alle FPS-spil ikke sådan i bund og grund? -_^

 16. #20 Tja, jeg er på vej igennem spillet for anden gang, stille og roligt. Historien er nemmere at overskue anden gang. Jeg synes dog stadig, at den typiske cod fortælling er en fortærsket omgang rod. Den er dog noget bedre end de andre cod spil, men jeg forstår ikke, at de ikke vælger en nemmere måde at fortælle på.

  Men ja… jeg regner også med at fordybe mig i MP sammen med kochie og de andre rushere!

  #21 Køb det og join os online! Kom nu… du vil jo gerne!

 17. #22 Haha… æv for dig. Mit kører dog fortrinligt på pc’en. Har ikke haft et eneste problem… Men jeg vender også tilbage til bf2bc, især når vietnam udviddelsen lander.

 18. God Anmeldelse, er som sådan enig i de 8/10.

  Heldigvis betyder de minusser ingenting for mig, da jeg ikke regner med at gennemføre SP.

  MP er sjovt! og det var skønt med et nyt fix. Vil hygge mig med spillet de næste par kolde måneder.

 19. # 16.

  Ja, jeg regnede også med jeg sagtens kunne køre det. MW2 kunne jeg køre i okay fed grafik, men det her bliver jeg nødt til at sætte helt ned og stadig der hakker det afsindigt. Håber det er et problem fra udviklerens side, der kan rettes med en patch.

 20. #26 thx buddy Ja, der er sikkert mange som dig, der udelukkende regner med at game MP. Det er uden tvivl også det fedeste i pakken!

  #27 Ævs… det er da lidt underligt, da motoren er ganske den samme, og grafikken ikke er bedre eller noget. Det lugter da lidt af en dårlig opdateret performance fra treyarchs side. Men det må kun være på pc’en så, da både black ops kører fantastisk på xboxen. Så det må næsten være noget der kan patches!

  #28 Nu har jeg kun spillet på xbox, og kun i spillets første døgn på gaden. Så der er sgutte mange cheats og hacks på banen endnu. Jeg er ikke stødt på nogen endnu…

 21. #29 Heh, ja. Det skal dog siges, at jeg ikke rigtigt havde problemer med cheaters i MW2 på xboxen. Mindes ikke rigtigt at have mødt nogle med hacks.

 22. Overvejer at købe denne frækkert, til PC! Er lidt allergisk over for Treyarch, men lyder til de har oppet sig big time Savner også lidt kaotisk FFA action, uden køretøjer.

 23. #33 aaahhh så glemmer du vist det orginale Call of duty, spillede det på “højt plan” i et par år og har ikke været i nærheden, af de samme følelse af et gennemarbejdet og genialt spil, i nogen af de nyere udgivelser

 24. #34 Det var da ikke treyarch, var det? Eller hvad?

  Men hvis du seriøst mener, at cod1 stadig har den bedste mp, så er vi i hvertfald ikke enige!

 25. Jeg vil bare ønske den singelplayer del var bedre, jeg savner det fra Modern Warfare 1 .Det er simpelhen forirrevet klippet (lige som MW2). Man spiller flere personer, og det holder bare ikke.

  Ellers et super godt spil, men jeg holder mig nok til bf2bc2. Så venter jeg bare på vietnam til bf2bc2.

 26. Jeg forbarmede mig og koebte lortet alligevel(til pc)…
  tror endnu ikke jeg i alle mine aar har oplevet et spil der var komplet uspilbart fra release indtil nu. baade i sp og i mp lidder jeg af de famoese lag problemer…

 27. er dykket direkte ned i MP (PC). Er satme skuffet igen igen. MW2 og BO har været total fail på MP siden. Har ikke spillet BO i singleplayer endnu men forventer ikke det store.

  #19 nailed it.

  COD er har i noget tid været en meter vare som år på år tjener kassen på at lave samme spil. bortset fra at de bliver ringere og ringere for hvert år der går. det er guitar hero farcen om igen.

  FPS of the year 2010: Battlefield: BC2!

 28. Kunne rigtig get lide MW 1 og faktisk i modsætning til mange også WaW. Så håbede at det bare var mw2 som for mig var en stænker men er so far godtnok lidt skuffet over BO også på MP siden

 29. #41 Jeg var også mere hooked på MP i MW1 end i MW2. Jeg synes dog at OP rammer midt imellem MW1 og MW2 kombineret med WaW… fuck… mange forkortelser

 30. hmm har lige gennemført spillet for først gang, spillede på hardened. Ok svært visse steder, men sad kun fast længe et enkelt sted(der hvor du skal skubbe NWA tilbage ned af bakken. Synes faktisk at spillet blivere nemmere jo længere du kommer. Selvfølgelig bliver man bedre men jeg syntes sidste bane var overdrevet nem..

  Historien overraskede mig overhovedet ikke, og jeg så twistet komme milevis fra desværre…

  overall synes jeg mw1+2 var federe singleplayer mæssigt, men det var mest pga af at karaktererne var for fede.

 31. Må sige at jeg synes at SP delen var lige i skabet. Synes det er velskrevet, og forholdsvis godt fortalt. Klart den bedste SP del i CoD’s historie. CoD: MW kommer tæt, men synes virkelig at historien i Black Ops er genial!

 32. Jeg har personligt aldrig oplevet en singleplayer del hvor jeg blev træt af det efter første mission, da jeg så det hele bare var serius sam tilstande så tror jeg egentlig kun singleplayer bliver gennemført fordi jeg har købt det.

  det eneste det spil har kørende for sig er MP, men det vejer da også gevaldigt op for en fiasko af format.

 33. Så har jeg lige gamet SP i 3-4 timer, og det har på intet tidspunkt være en god oplevelse.. specielt gameplayet er pisse uforudsigeligt og irriterende