Da Call of Duty kom til verden i 2003, var jeg en af de gamere der klappede i mine små fede hænder ved tanken om at nakke nazister. Markedet var efter min mening mættet hvad angår first-person shooters der foregik i fremtiden, så en historisk setting var lige noget for mig.

En sur start?

Da Call of Duty: United Offensive så landede, gik det hele jo op i en højere enhed. For pokker, hvor har jeg brugt mange time i multiplayer delen af det spil. Call of Duty 2 var mere af det samme, men alligevel forbedret med rigtig lækker grafik og hvad dertil hører. At os PC-ejere blev røvrendt hvad angår Call of Duty 3, vil jeg ikke bruge meget spalteplads på, for nu har vi jo trods alt fået 4’eren, så hvad siger I til vi checker det ud?

BilledeBillede

Det startede ikke så pokkers godt, da jeg fik en fejl efter jeg havde smidt DVD’en i mit drev. Det var dog ikke værre end at jeg kunne klare det ved at gå i Windows Stifinder og så ind på DVD’en hvor et hurtigt klik på Setup fik installationen i gang.

Tango Bravo Alpha og så videre..

Som de fleste nok allerede ved (og som det antydes i spillets titel), så foregår Call of Duty 4 ikke under 2. Verdenskrig, men i nutiden. Fjenderne har skiftet hagekors og strækmarch ud med tørklæder og grimt skæg, men det gør dem jo ikke mindre farlige. Spilleren tager primært rollen som Sergent Paul Jackson fra US Marine Corps (løber rundt i Mellem-Østen) og Sergent John “Soap” MacTavis fra det britiske SAS regiment (som befinder sig i Rusland). Derudover får man muligheden for at spille som andre soldater, blandt andet i en helikopter hvor man skal assistere sine kammerater nede på jorden.

BilledeBillede

Historien er at en Russisk nationalist ved navn Imran Zakhaev har besluttet sig for at hans hjemland skal tilbage til de gamle normer, og det gør han blandt andet ved at samle atom-våben og ellers nakke alle der stiller sig i vejen for ham. Her er det så spilleren kommer ind i billedet, da vi får lov til at komme med på forskellige missioner i jagten på skurkene. Og det går ikke stille af.. Har du spillet nogle af de andre spil i COD serien, så ved du at det godt kan blive ret intenst. COD4 fortsætter i samme dur og giver den så lige en tand til. Det ene øjeblik sniger du dig rundt med en sniper-riffel og det næste øjeblik sidder du i en helikopter og yder støtte til dine kammerater der løber rundt under dig. Det jeg specielt godt kan lide ved singleplayer-delen, er måden hvorpå man bliver hvirvlet ind i historien. Man føler virkelig man tager del i en film, og der er en enorm tilfredstillelse ved at fuldføre en mission.

20 KOMMENTARER

 1. Nice nok, men jeg er ikke helt enig i din bedømmelse af grafikken. Jeg sidder med et 8800 kort og grafikken i max, men er ikke synderligt imponeret. Bevares grafikken er da OK, men jeg syntes der mangler noget.

  Nu er det heldigvis ikke kun grafikken der for mig er afgørende, gameplayet er fedt og medrivende – og en oplevelse i sig selv.

  Lyden? YES SIR

 2. Enkelte elementer ved grafikken er i SÆRKLASSE, eksempelvis skygger og lys, som rent faktisk er milevidt foran Crysis. Animationerne er også fantastiske, dog ikke i samme grad i online delen. Men teksturer er ikke altid lige skarpe og de præ-renderede baggrunde er katastrofale.

  Alt i alt vil jeg dog give Preacher ret i, at grafikken klart er i den flotte ende af skalaen. Den flotteste shooter nogensinde er det dog ikke. Bioshocks fantastiske grafiske design og æstetik tæller så meget op, at det fortsat, for undertegnede, rangerer som den flotteste shooter. Mest imponerende grafikmotor overhovedet synes jeg tilhører World in Conflict.

 3. Rigtig fin anmeldelse. Et skulderklap til Dailyrush: Selvom I ikke altid er det hurtigste, så er det altid kvalitet, der leveres. Det er vi jo også nogle stykker, der sætter pris på!

  Nå, men jeg ville lige høre DR’s spilinteresserede pragmatikere omkring denne her udgivelse. Er der nogen, der har mulighed for at teste både xbox 360-versionen og PS3-versionen? Jeg er en graphics whore – indrømmet – og jeg vil simpelthen gerne have det bedste ud af spillet.

  Min PS3 kører HDMI og min Box component/VGA. Forskellen er nok marginal… men ved ikke

 4. Syntes også det er et kanont spil, og en ret flot grafik.
  Selv køre jeg med alt på max uden problemer, og har gamet online lige siden jeg fik gemmenført sp delen.

  Jeg er nået til rang 43 og har en masse guf, kan bestemt anbefale at man altid har en DE med sig

 5. http://www.overclockers.com.au/image.php?pic=images/newspics/crysis/11.jpg

  Vs.

  http://flickr.com/photos/16109370@N03/1931269860/

  Alle lys- og skyggeeffekter afvikles i CoD4 fuldstændig simultant med de objekter/personer, der kaster dem, og ser generelt meget, meget naturtro ud. I Crysis falder de ikke altid korrekt og ind imellem mangler de helt. Det er ikke realistisk og derfor ikke ligeså flot.

  Og ja, jeg har været på amfetamin og kokain de sidste 7 år, men den samtale kan vi tage over mail, hvis du ønsker det.

 6. det nice men FUCK hvor er det plat man skal unlocke ting online, det ikke et fucking mmorpg, men er åbenbart en spiludvikler der synes det kunne være sjovt alligevel, det så plat, håber snart der en der har unlocked alt der smider sin profile på nettet.

 7. Er fuldstændig enig med din geniale anmeldelse. Spillets grafik og lyd er så fedt, det eneste jeg mangler til min com, for at gøre det perfekt er Sorround lyd. Jeg gennemførte det selv i lørdags og det er lang tid siden jeg har spillet et så intenst spil. Hvis jeg ser bort fra Episode 2 så er det her det fedeste spil jeg har spillet i år, men det må dele pladsen med Episode 2.

  Har endnu ikke fået tid til at spille det online endnu, men det kan jeg høre er en ting jeg skal se meget frem til og det gør jeg da også:)

 8. Fin fin anmeldelse, påtrods af jeg absolut ikke er enig i karakteren.

  Efter min meninger er det max 7/10

  Gameplay var super fedt og medrivende de første 2-3 timer, men så var det ligesom os det. Så begyndte det bare at blive et irritations moment med de ENORMT mange fjender, det er sq en lidt for nem måde at slippe uden om en halvdårlig AI.
  Ser ingen nyskabelse i dette spil på et eneste område.

 9. God anmeldelse, men eeh capture the flag er det ikke bare det de kalder “domination” ? hvis du mener at rende rundt med et flag til din base så må Sabotage da næsten være det samme

  Jeg spiller det selv meget online, er rank 30 og jeg syntes det er fantastisk. Search and destroy er ligsom at vende tilbage til Counter-strike, hvor domination, deathmatch og hardcore er som at spille Quake igen, det er for nice.

  Og jeg skal hilse at sige at hvis man mangler en udfordring så skal man tage at prøve det på “veteran” settings.. slap af det er svært

 10. som sharps siger, MP er blevet nedern FFA hvor folk bare vil op i rank og have alt unlocked. Hvilket er røvnedern for resten som ikke spiller så meget. Så kan du f.eks. ikke sætte dig ned spille over lan med gutterne med alle våben, MED MINDRE at alle har spildt 12-15 timer online på at få alle våben unlocked så det fairplay.

  Hvorfor ikke bare lave 2 modes så folk kan vælge om de vil spille ranks eller ej, så kunne man spille med alle våben som i cod2 f.eks.

  Havde store forventninger, og morede mig også med singleplayer, men efter 8 timers online spil, og jeg er rank 6 og stadig mangler jeg få adgang til ca. 1/3 af våbene hvis ikke mere, ja så gider jeg ikke det pis spil mere! Tilbage til COD2 og kaster mig over need for speed pro street når det rammer butikkerne.

 11. fik kun lige spillet små 2 timer igår, men ummidelbart synes jeg at der er en fed hektisk stemning man bliver suget ind i med det samme. Kan være det aftager efter at have spillet i længere tid.

  fjendens AI er ikke fantastisk nej, men scriptingen på de team mates man har virker ok, ihvertfald i den første mission som SAS. Det føltes som om man var en del af teamet og at de ikke bare var nogle tåbelige AI bots der løb med en, som i de fleste andre spil. Er selvfølgelig kun pga. det er scriptet, men det føltes godt.
  Det føltes godtnok en smule arcade at de kunne tåle punishment i samme stil som rambo, men så ud til det kun var af hensyn til “storyline”. I marine delen døde folk som fluer mange gange.

  klart et af de bedre fps ude ligenu, klart over jericho, en smule over gears og lige omkring orange box, som er gennemført på sædvanlig valve vis. Men venter lige på Crysis før jeg vil udnævne det til fps of the year hehe

 12. #16 syns måske lige du sq prøve det lidt mere end 5 minutter.

  Klart at du får adgang til bedre våben, men så er de altså heller ik bedre, og folk dør lige så let som fluer lige meget hvad, så hvis du ser en med et af de højeste våben så skyd ham og tag det

  Det hele er ffa? prøvet search and destroy? prøvet headquarters? der er rigeligt mulighed for masser af taktik. Domination, ffa og deathmatch er lige det de reklamerer med, hurtig action. Hvis man virkelig vil have point og stige så kræver det godt personligt spil i search and destroy f.eks, hvor et kill giver helt op til 75 xp, kontra 5 xp i ffa.

  Og til dem der kritiserer det for mangel på realisme, ja.. spillet er opbygget omkring et hurtigt tempo, og meningen er selvfølgelig at du skal følge dine teammates rundt og komme frem hurtigt. Gør man det så virker det også. Hvis du stopper op og leder efter fejlene, så skal du nok finde dem, men det samme kan nok siges om mange spil.

 13. #18 har spillet 9 timer online nu, og er lvl 27, orker ikke bruge mere tid online for at få flere våben, fuck det spil hvis ikke nogle laver en unlocker snart så jeg kan få alle våben, og spille det over lan med gutterne, som ikke gider bruge så langtid online. Det plat, og må sidde en eller anden udvikler bagved der har røde ører, for de har ødelagt potentialet for konkurrence sport i det her spil.

 14. så kan det vel heller ik værre et større problem. INTET SPIL har nogensinde været klar med et konkurrence præget community inden for den første uge eller 2.

  Man skulle tro at folk der tager deres gaming hobby så seriøst som dem der spiller hardcore Quake, CS, CoD osv. osv. har mere end tid nok til at få unlocket de våben inden communitiet bliver opbygget. Det tager ik ret lang tid at få alle våben unlocket og har man tid til så seriøs gaming at det bliver konkurrence præget på ladder/clan matches, tournaments har man også tiden til at unlocke de ranks ellers bliver man ikke god nok alligevel da Quake, CS osv krævede flere timers intensiv træning/vedligeholdelse for at blive god nok. kan ikke se hvordan Cod4 skulle være en undtagelse.
  Men ligemeget hvor fedt et spil er vil der altid være whiners som man skulle tro gamede bare for at finde ting at bitche over i spillene. I er sikkert de samme som tudede over at der kom regen health og med packs’ene forsvandt med skiftet fra Cod1til 2. men nu er spillet (cod2) jo alligevel det super fede konkurrence prægede spil eller hvad?