DICE har endelig sluppet deres Premium Service fri. Med Premium fulgte udgivelsen af den anden udvidelsespakke, Close Quarters. Daily Rush har taget en tur til Call of Duty-land for at finde ud af, hvad der sker, når et af de bedste FPS-spil kopierer branchens største.

Hæsblæsende action fra første sekund

Jeg sprinter panisk ned af gangen med et par hidsige fjender i hælene. Kuglerne pifter om balderne på mig, og murbrokker, maling og flosset tapet sprøjter ud over det hele. Mine efterfølgere sigter heldigvis værre end en casual gamer midt i et epileptisk anfald. Jeg når derfor at dreje uskadt om et hjørne. Her fisker jeg lynhurtigt en Claymore-mine op af lommen og smækker den ned i gulvet. Jeg når lige at sætte med ned bag en smadret kommode, før de to fjender kommer løbende rundt om hjørnet. Claymoren gør sit arbejde. Grundigt. Begge soldater bliver blæst væk og dør i en sky af smadrede stole, vægge og store murbrokker fra en stenstolpe. Ja, Close Quarters er intenst og gameplayet er lynhurtigt. Det er absolut ikke den sædvanlige Battlefield 3-oplevelse, der bydes på. Accepterer du det, er der mange timers sjov at hente.

BilledeBillede

Close Quarters er den anden udvidelsespakke til Battlefield 3. Du kan få adgang til den via Battlefield Premium eller købe den som stand alone for 119 kroner, hvilket er en kende dyrt for bare fire baner, ti våben og to nye spilmodes. Lad os lige rundbarbere Premium. Det er en service lidt ala Elite til Call of Duty. Premium er dog mere skrabet. Ud over at give adgang til nye dogtags, nye camouflager og et par nye våben, så er det “blot” et season pass, der giver dig adgang til de i alt fem planlagte udvidelsespakker til Battlefield 3, hvoraf de to allerede er på markedet; Back to Karkand og Close Quarters. Regner du med at købe alle udvidelsespakker, kan du lige så godt få fingre i Premium med det samme, da Premium koster 399, hvilket er noget billigere end at skulle smide lidt over 100 basseører for hver af de fem DLC-pakker.

BilledeBillede

Elite til Call of Duty giver adgang til en hulens masse statistikker og andre sjove ting, som faktisk ville klæde Battlefield 3. Det er en skam, at DICE ikke bare valgte at kopiere alt hvad Elite gør rigtigt. Men for den ivrige Battlefield 3-spiller er Premium et must. Det giver jo også adgang til udvidelsespakkerne tidligere end alle andre. Lad os kigge på Close Quarters.

18 KOMMENTARER

 1. Jeg synes faktisk denne udvidelse har tilføjet Battlefield 3 det sidste spillet manglede. Netop mulighed for hurtigt at gå ind og få et actionfyldt spil eller to – samtidig med at man stadig har muligheden for at spille de originale game modes der tilbyder større og længere spil.

  Og så ved jeg ikke helt hvad du mener med at Battlefield er for tungt

  Men som sædvanlig en godt skrevet anmeldelse!

 2. DBB, af nysgerrighed, nu så jeg godt du blev premium med CQ for 1 måned siden på battlelog. det undre mig du ikke har afsluttet en runde i en måned og heller ikke har en eneste streg i bare en af de achivements som følger med. så vil egentlig bare høre om din brownbananadk profil er lige til at slette? forstå mig ret, hvis du alligevel bruger en anden profil så er der ingen grund til man har dig added jo

  on topic tror jeg ikke du har spilet ret meget ziba den er faktisk ret fed. Og man kan tydeligt mærke at den først bliver fed når man har givet den lidt tid.

  Stod af CO ved black ops, kommer ikke til at game det mere, så er glad for cq til bf3. Det har lidt cod feel, og væsentlig bedre visuelt for ikke at tale om lyd.

 3. Synes nu ellers at banedesignet i de nye baner er ret gode, da selvom man er i en flaskehals, så er der masser af muligheder for at trække tilbage og finde en rute til at flanke fjenden.

  Noget som standardbanerne metro og Damavand Peak godt kunne lære noget af.

  Synes nu også de fungerer ganske glimragende med Conquest Domination. Synes det fungerer bedre end GunMaster, der efter min mening burde være FFA og ikke holdbaseret.

 4. #6 Enig i alle udsagn – jeg synes CQC-pakken er kanon godt lavet, i bedste BF-vibe.

  Det eneste jeg kunne ønske mig var mere destruction, som jeg også hele tiden har ønsket mig det i det “oprindelige” BF3.

 5. #7 ja, de traler ellers i premium videos om man kan smadre alle gips vægge,det virker bare ikke helt så godt .. Man skal da kan lavet et MF hul i den med en håndgranat osv .. men det kan man ikke =/

 6. Jeg er meget glad for denne udvidelse, og en 7/10 score synes jeg passer meget fint. God anmeldelse, men jeg synes det er en ærgelig tendens (gælder alle steder) at næsten alle FPS spil skal sammenlignes med COD. Det er en anmeldelse af BF:Close Quarters jeg vil læse ikke COD.

  Folk skal da være glade for at der et marked, der er stort nok, til flere udviklere. Konkurrencen i blandt dem giver os kun bedre spil og noget at vælge imellem. Anmelderne skulle hellere highlighte det de gør bedre/dårligere end de andre, og ikke kalde det for kopier.

 7. #12 En sammenligning er for mig et must, når der er pt. er to store spil, der leder genren. Især når så det ene spil laver en decideret copy/paste fra det andet. Hvilket er tilfældet her.

 8. Jeg så egentlig rigtig meget frem til denne update, men er blevet rimelig skuffet. De nye maps er egentlig okay, men efter en time ligner alle de nye maps hinanden. Og faktisk hører disse type maps ikke specielt godt hjemme i Battlefield, de passer meget bedre til Call of Duty, og efter min mening behøver Battlefield ikke prøve at få den type spillere over, da det ikke er det der gør battlefield godt.

  Men de gode ting ved Close Quarters er alle de nye våben der kan unlockes, hvilket jo altid er nice.

 9. I er godt klar over at det her er en DLC ud af rigtig mange ikke?

  Det er derfor blot en MULIGHED for at lave andet end at flyve i Kampvogne og fly dagen lang.. som er dejlig og afvekslende..

  Tilsæt dertil at der desuden, som vi godt ved, ankommer Armored Kill, som udelukkende handler om STORE baner.. faktisk de største BF 3 endnu har haft.. som alelrede kommer til september…

  Så hvorfor hate på en DLC som close quarters? Den gør nøjagtig det den DLC skal og godt. Ja måske er det i stil med call of duty? So what? Det er meningen med den her DLC, og desuden har Call of duty heller ikke HELLE for at spil der så dernæst bliver lavet i fps genren som ligner.

  BF3 er ikke blevet mere “deathmatch” agtigt eller lign, det har blot fået en lillebror som man KAN spille hvis man har lyst, eller bare holde sig til gamle spil som har alt det vi elsker, ELLER vente på de 4… JA FIRE, andre DLC pakker som kommer løbende i år og næste år, med nye køretøjer, nye våben, nye fly, nye unlocks assignments, kæmpe baner og meget andet

 10. Vil give anmelderen ret. Det fungere ikke helt optimalt desvaerre. Men jeg vidste ogsaa godt paa forhaand at jeg ikke ville kunne lide Close Quarters. Jeg er langt mere til de store baner.
  Vil give #16 ret i at det dog bare er en DLC ud af fire. Og jeg synes det perfekt at for dem der er til den slags gameplay har muligheden!

 11. #12:
  Pt. er BF og CoD de to store gorillaer på FPS-markedet, og de er begge militære. Den primære forskel er, at CoD er hurtigt og konstant action, mens BF er mere langsomt pacet og taktisk med køretøjer. Men når BF får DLC; der går CoD i bedene, er en sammenligning ikke blot naturlig, den er nærmest påkrævet.

  Bananmanden er en god anmelder, så naturligvis sammenligner han