I December annoncerede folkene bag Loki’s Minion’s CTF (Lmctf) og Expert Quake at de ville forene deres kræfter og udvikle et CTF mod til Quake 3 ved navn Alliance. For et par uger siden udkom så endelig v0.5 beta som er blevet rigtigt godt modtaget. v0.5 indeholder bla. 5 gode CTF maps, grappling hook og radiokommunikation. Skrevet af Jaboby.

Alliance CTF


Selvom Quake 3 CTF er et godt spil, mangler det klart en hook. Hooken har være et varmt emne i CTF-kredse efter Quake 3 udkom uden. Lmctf spillerne ville have en super hurtig hook mens Expert Quake spillerne ville have en hook some var så tæt på EQ hooken som muligt. I v0.5 beta er der mulighed for at sætte hastigheden af hooken serverside. Alliance prøver derved at finde et kompromis som alle kan være tilfredse med inden den endelige version. I v0.5 beta er hooken ‘offhand’, hvilket betyder at du kan skyde og grapple på samme tid. Der er 2 typer; den traditionelle hook med kæde som bringer de gamle quakeminder frem, og en ny, mere moderne ‘laser’ version.


En andet ting som Quake 3 CTF mangler er radio kommunikation, Alliance har derfor tilført deres mod “radio sounds”. Radio sounds kan kun høres af spillerene på dit eget hold, alt du skal gøre er at ‘binde’ nogle tater på dit keyboard, så kan du bla. advare mod; “Incoming Quad” og “Base Is Overrun” eller sige “Attacking in 10 sec” og “Ready on Offence”. Dette gør CTF langt mere levende og øger behovet for en god taktik. Man får virkelig følelsen af at være en del af et hold. Har man en gang brugt denne form for kommunikation, kan man ikke leve uden! Nu er det slut med at miste vigtig information, fordi du ikke lige fik læst en textbesked i toppen af skærmen.

Med hensyn til våben er Alliance helt som Quake 3 CTF bortset fra BFG’en, den skyder ikke helt så hurtig hvilket efter min mening er en klar fordel. Havde Alliance beholdt BFG’en som den er i Quake 3, havde det været muligt at defende basen ene mand. Nu skal hele holdet være på vagt som det skal være i CTF.


Der er som sagt 5 maps i demoen, 1 space map, 2 maps i den velkendte stil kendt fra Lmctf med 2 borge og et område i midten og 2 maps som mest af alt minder om noget Salvadore Dali kunne have malet i en LSD-rus! Det er helt tydeligt at Mr. White og Der Kommissar (som begge har lavet mange maps til lmctf) har eksperimenteret og leget med de nye muligheder i Quake 3. De 5 maps er gode med mulighed for godt teamplay, men kan kun glæde sig til den fulde version hvor vi kan vente mindst 10 maps, måske 20.

Alliance er stadig en beta, men dette mod har allerede løst en masse af de problemer der er med id’s egen version af CTF. Nu har vi en hook og radiokommunikation, hvilket gør Alliance CTF til et langt bedre spil end id’s egen udgave af CTF. Andre features så som artifacts / runes og understøttelse af at bots kan bruge hooken kommer i den endelige udgave. Allience CTF er her for at blive, så hold et vågent øje med dette mod. Der er pt. Ca 60 officielle servere, så det er bare at komme i gang!

Mod’et fylder 28 mb og kan hentes lokalt.
Mere info på Actf’s officielle hjemmeside og den officielle nyhedsside.

1 kommentar

  1. god anmeldelse, dog mangler i at sammenligne mod´et med andre ctf mods, det kan i enten gøre ved at give de forskellige mods karaktere, eller direkte ved at sammenligne dem med hinanden.