Årets Spil 2014

Det er ikke nemt at nå til enighed, når smagen blandt os på redaktionen varierer som den gør. Det var ikke et spørgsmål om at skille fårene fra bukkene, men snarere hvilket får der havde den smukkeste uld. Vi nåede hele møllen rundt, for at granske shootere, rollespil og strategi, på både Xbox, PlayStation og PC, for at ende med en kandidat, der formåede at gøre stort set alt rigtigt. Daily Rush har i år valgt at give titlen som årets spil til:

#1 – Middle-earth: Shadow of Mordor

Talion skulle vise sig som en stærk hovedperson, og med den mystiske elver ved sin side, styrkedes historiens udfoldelser kun yderligere. Hvorfor skulle Talions familie udsættes for de uhyrligheder? Hvem er den mystiske elver? Hvilken rolle spiller de to i fortællingen?

Billede

Gameplayet fungerede som en finpudset formel, på alt hvad vi hidtil har ventet os af action/adventure-genren. Med flydende kampe, elegant manøvrering og velfungerende stealth, formåede Monolith at ramme plet på kontrollen over Talion og hans makker. Den største triumf var uden tvivl at finde i Nemesis-systemet, der formåede at transformere generiske og en-dimensionelle fjender, om til hævntørstige og magtliderlige ærkerivaler, med hver deres agenda og metoder, til at få Talion ned med nakken. På overfladen virker det enormt simpelt, men systemet står som et at de stærkeste minder, når vi skal diskutere nytænkning i gaming fra 2014.

Completionister havde også rigeligt at se til, da de to enorme områder både havde skjulte skatte, sidemissioner, omfattende lore og baggrundshistorier, opgraderinger til våben, og en spøjs online-komponent, der lod dig hævne dine venner når de var faldet i kamp. Et overflødighedshorn der emmede at dedikation, finpolering og en overvældende følelse af et udviklerhold, der ønskede at appellere til alle gamere.

Læs vores anmeldelse af Middle-earth: Shadow of Mordor.

17 KOMMENTARER

 1. “Beyond Earth ramte plat i forhold til at vedligeholde den velkendte formel”

  Ville, personligt, bytte rundt på #1 og #2, men glimrende artikel

 2. #1: Der var 29 kvalificerede besvarelser. Også derfor vi næppe gør det igen lige på den måde. Enten en afsteming eller en formular online i lettere kan udfylde.

 3. enig i at de 2 spil bør ligge i top 2. hvem der er 1’er er for mig også lidt ligegyldig. men med 300 timer smidt i DA:I er det nok den jeg har brugt mest tid på

 4. Er pænt tilfreds med Beyond Earth.

  Har allerede brugt 100+ timer på det allerede og det bliver nok til mere her i 2015.

  For mig er det nok en af de bedste titler vi fik i 2014.

 5. God artikel helt sikkert. Men er godt nok utrolig skuffet over at Hearthstone aldrig nåede i top10. Kan godt være det er et lille spil ifht shadow of mordor men det er spillet er så utrolig vanedannende og gennemført, og er tiltalende for både hardcore og casual spillere.

 6. #11
  Vi behøver ikke være enige. Listen er baseret på Daily Rush stabens holdning. Du er fri til at have din egen

  Personligt ville jeg selv sætte Divinity: Original Sin og Wasteland 2 på listen.

  Der er en ret stor spredning mellem folks favoritter i år. Jeg tror det skyldes at der ikke er leveret titler, der har fået folks underkæbe til at hænge slapt ned af brystet. I stedet har året budt på en stor mængde bundsolide spil, der hver især ikke udmærker sig specielt overfor konkurrenterne.

 7. I får lige min fulde argumentation for valget af Mario Kart 8:
  Mario Kart 8 er genialt. Som med alle tidligere udgaver, udvikler man et love/hate-forhold til spillet. Hadet er dog i sidste ende kun hud-dybt, imens kærligheden går helt ind i hjerte og sjæl. Jeg hader spillet, når jeg bliver bombarderet ud af top 3 lige før målstregen. Jeg hader mig selv, når jeg laver fatale kørefejl (intet spil får mig til at skælde mig selv mere ud end dette). Jeg elsker til gengæld spillet, når jeg prygler modstanderne og vinder. Det gælder uanset, om det er mine venner i sofaen, andre rushere, spillets AI eller folk fra hele verden, der får lov til at æde digitalt støv fra min kulørte og blændende kart. Styrken i spillet findes i denne brede mulighed for tilfredsstillelse. En tilfredsstillelse, der ville være væsentligt mindre, hvis hadet ikke var til stede. Bedst er det, når man deler stue med sine modstandere, men Mario Kart 8 er også et af de få eksempler på “online done right” fra Nintendos side. Man kan tilmed få det bedste fra begge verdener og kaste sig ud i en heftig omgang online splitscreen multiplayer med en kammersjuk. En genistreg!

  Dette er spillet, der til tider driver mig til randen af et nervøst sammenbrud. Og sådan skal det være! Når støvet har lagt sig, og jeg igen er faldet til ro, står der altid en uomtvistelig sandhed tilbage: Jeg elsker Mario Kart 8!

  Det kunne være sjovt, hvis I andre ville smide den fulde argumentation for jeres valg her også. Så er der mere at forholde sig til, når man læser den del af artiklen.:)

 8. Nu fik jeg ikke stemt, men mine favoritter fra dette år er helt klart Call of Duty Advanced Warfare, Infamous Second Son, Dragon age Inquisition og Wolfenstein the new order.

  Wolfenstein grundet den fede humor og det faktum, at man var underholdt gennem hele spillet. CoD AW har været en positiv overraskelse, og jeg nyder virkelig at hoppe rundt og samle på kills.. Tager mig helt tilbage til Unreal Tournament-dagene.

 9. #4 Jeg syntes ikke at du var helt fair imod den lille ged, spillet skulle jo vaeret tumpet fra starten af . . . .

  Husk nu at overdreven kritik ikke giver en bedrer artikel, men snarer pointerer en daarlig anmelder som bevist igen og igen.
  (ingen navne naevnt) bare en huskeregel.

  Det undrer lidt at GTA V ligger saa lavt, paa trods af det forkerte format . . .