Til indholdet

Onsdag den 27. april 2016

Blizzard åbner op omkring nedlukningen af Nostalrius

BilledeLukningen af den community-drevne Nostalrius-server medførte både masseselvmord (digitalt, heldigvis!) og en enorm underskriftsindsamling. Og debat. Masser af debat! Nu har Blizzards executive producer and vice president for World of Warcraft J. Allen Brack så åbnet lidt op omkring nedlukningen og de fremtidige planer på Blizzards forum. Lukningen skyldes selvfølgelig, at Blizzard vil kontrollere deres eget produkt og IP. Og vi skal ikke forvente vanilla-servere fra Blizzard, da det ifølge Allen vil medføre alt for mange omkostninger. De overvejer dog de såkaldte "pristine realms", hvor de slukker for leveling acceleration, character transfers, heirloom gear, character boosts, Recruit-A-Friend bonuses, WoW Tokens og adgang til cross realm zones samt group finder. Det er dog nok ikke helt det, som udgør charmen ved Vanilla-servere, og derfor vil disse "pristine realms" sikkert ikke tilfredstille vanilla-fans. Og det er desuden bare løs snak hos Blizzard, intet er besluttet endnu. Allen slutter dog af med at sige, at Blizzard faktisk er i samtale med nogle af de folk, der stod bag Nostalrius. Det lyder da lidt positivt, og nu må vi se, hvad der sker.
Tirsdag den 19. april 2016

Battlezone 98 Redux er endelig udkommet på Steam

BilledeHvor mange succesfulde sammensmeltnigner af real time strategi og first person shooter-action kan du nævne? Sikkert ikke mange, men Battlezone 98 er helt sikkert et af dem. Tilbage i 1998 kom spillet nærmest ud ad ingenting og tog både RTS og FPS-spillere med storm. Nu har Rebellion så udgivet Big Boat Interactives opdaterede udgave på Steam, kaldet Battlezone 98 Redux. Det koster lige nu €16 og spillet kommer med opgraderet grafik, online multiplayer og bedst af alt; Steam Workshop understøttelse. Grafikken er ikke imponerende, men gameplayet ser (især igennem de nostalgiske briller) helt fantastisk ud i den medfølgende lanceringstrailer. Der er faktisk mere Battlezone på vej, da Rebellion selv arbejder på en VR-spil i samme univers. Bliver det eksekveret godt, kunne det blive en rigtig interessant titel!
Fredag den 15. april 2016

Få en tur rundt i galaksen med fantastisk Stellaris-trailer

BilledeParadox Interactive er snart klar med deres episke sci fi eventyr Stellaris, der er et yderst omfattende RTS i rummet. De har lige leveret en ny og enormt fængende trailer, der meget passende har fået titlen "Tour of the Galaxy", da den gennemgår nærmest hele spillet på små tre minutter. Den starter ud med opdagelsen af rejser med lysets hastighed og slutter, når vi har kontrollen over et kæmpe galaktisk imperie. Stellaris benytter sig af randomisering og automatisk generering af planeter, galasker og føderationer. Derfor vil ingen spil være ens, og der skulle være masser af udforskning hver eneste gang. Personligt er jeg slet ikke til RTS-genren, men denne trailer får mig alligevel op fra stolen og jeg overvejer rent faktisk at investere i spillet, hvilket ville være det første RTS siden Warcraft 2, der er røget i min spilsamling.
Torsdag den 14. april 2016

Over 1 million spillere har taget turen til Stardew Valley

BilledeProduktionsholdet bag landbrugssimulatoren Stardew Valley kan godt give hinanden en high five og klappe sig selv på skulderen. For nu er spillet solgt over 1 million gange på Steam, hvilket er ganske imponerende taget i betragtning, at produktionsholdet faktisk kun består af en enkelt mand, Eric Barone. Tallet er blevet bekræftet overfor Polygon af udgiveren Chucklefish Games, hvor de også fortæller, at Eric Barone fortjener al den succes, han lige ny bliver ramt af. Og det er svært ikke at være enig, da Stardew Valley både er underholdende, vanedannende og enormt charmerende. Jeg havde i hvert fald aldrig regnet med, at jeg ville spendere aften (og nat) efter aften (og nat) på et farmer-spil!

Spar op til 75% på Ubisoft-titler på Uplays forårsudsalg

BilledeMangler du et par Ubisoft-spil til din Uplay-konto kan de i de næste 14 dage hapse en lang række nyere og ældre titler til nedsatte priser i deres Spring Sale. Rabatterne rangerer fra 10-75% og du kan finde tilbud i nærmest alle afkroge af Ubisofts katalog. Der er blandt andet 20% at spare på Far Cry Primal, der netop har fået sig en 4K update samt en ny spændende Survival Mode. De har også tilbud på fysiske kopier, hvis du gerne vil have noget håndfast, og faktisk kommer alle de fysiske spil med en overraskelse af en slags. Desuden kører der også hurtige tilbud, hvor det vist kan betale sig at tjekke dagligt. Det er selvfølgelig ikke så omfattende som et Steam Sale, hvilket din tegnedreng nok også er glad for.
Fredag den 8. april 2016

Få Homeworld Remastered i det nyeste Humble Bundle

BilledeJeg ved ikke, hvem Glen er. Men Glen har en yderst varieret spilsmag som falder godt i hak med min. For det nyeste Humble Bundle er baseret på Glens valg, og her får du blandt andet adgang til Homeworld Remastered Edition. Hvis du altså smider mere end $12. Basispakken består af Chivalry: Medieval Warfare, Brothers - A Tale of Two Sons og Ultimate General: Gettysburg. Her bestemmer du helt selv prisen. Smider du mere end gennemsnittet, som i skrivende stund er $6,14 får du også Tropico 5, GRAV (Early Access), Victor Vran og flere uannoncerede spil, som først bliver afsløret senere i dag. Er du interesseret i dette bundle, kan du jo sende en venlig tanke til gargoylen Glen.
Onsdag den 23. marts 2016

Se med nu og sænk prisen på FORCED: Showdown

BilledeSkulle du være interesseret i danske BetaDwards FORCED: Showdown, bør du nok lige tune ind Twitch nu. De gæve danske udviklerne skyer konformitet og har endnu en gang fundet på en underholdende viral gulerod. Du kan nemlig være med til at sænke prisen på spillet, som udkommer den 29. marts. For hvert minut folk kigger med på Twitch vil spillet blive lidt billigere. Der skal dog ses bare lidt før det for alvor kan mærkes. Der skal 460.000 minutters "seertid" til at sænke prisen med 1 %. Vi har dog alligevel en snigende fornemmelse af, at BetaDwarf har undervurderet Twitch-seerne bare en smule. Vi håber naturligvis ikke det ender med, at de må give spillet helt ud. Du har se med fra i aften og helt indtil FORCED: Showdown bliver udgivet på tirsdag. Vi har også fået fem Steam "event-koder", som giver adgang til spillet allerede nu og indtil den 29. marts. Skulle du være interesseret, så stik mig en mail og jeg bidrager med en lille påskegave til de fem første læsere som rammer vores FORCED-indbakke.
Mandag den 14. marts 2016

Blizzard patcher stadigvæk løs på Diablo II og Warcraft 3

BilledeNærmest alle spil i Blizzards bagkatalog kan siges at være store spilklassikere. De gamle spil er ikke bare afholdte af mange spillere, de er stadig ganske aktive. Det er nok også derfor, at Diablo II nu har modtaget sin første patch i omkring fire år, og senere i denne uge kommer der en patch til Warcraft 3. Diablo II har 16 år på bagen, og derfor kan der være lidt knas i forhold til moderne styresystemer her i 2016. Det skulle blive bedre i version 1.14a, og Blizzard siger også, at de arbejder på forbedre spillet imod cheats og hacks. Blizzards Classic Game chef Robert Bridenbecker annoncerede Warcraft 3 version 1.27 i en video fra Back2Warcraft, som du kan se under nyheden. Der var ikke mange detaljer om indholdet, men det varmer da en aldrende gamerhjerte at se gamle spil stadig kan få lidt kærlighed.
Fredag den 11. marts 2016

Næste Hearthstone-udvidelse afsløres kl. 19.00 i aften

BilledeBlizzard har igennem den seneste uge fordret vores indbakke med adskillige små appetitvækkere. Er du rigtig glad for Hearthstone, bør du se med kl. 19.00 i aften, hvor sløret vil blive løftet for den næste udvidelse til spillet. Selvom Blizzard har forsøgt at lægge låg på informationerne, tyder alt på at udvidelsen vil få navnet Whispers of the Old Gods. Der er adskillige lækager, men den mest afslørende er opførelsen af et større vægmaleri i Broooklyn, New York, som først blev spottet på Reddit. Billedet mere end antyder, at der er tale om de "tentaklede" Dread Elders fra Warcraft-universet. Vi bliver alle lidt klogere senere i dag.

XCOM 2 får en stor og tiltrængt performance patch

BilledeSelve spillet har næsten udelukkende fået roser med på vejen. Det samme kan man ikke sige om den tekniske side, hvor XCOM 2 har haltet for mange. Det er især spillets performance, der er blevet kritiseret. Nu er der så landet en kleppert af en patch, der skulle rette mange af problemerne. Du kan læse alle ændringerne via det officielle blogindlæg eller under nyheden, og giv dem lige et læs (især hvis du benytter dig af MODs). Der er nu SLI og Crossfire-understøttelse. MSAA fjernet fra default indstillingerne, og autodetect vil nu sigte efter 40 FPS istedet for 30. De har pillet ved skyggerne, der tilsyneladende dræbte performance. Shadow resolution på HIGH er nedjusteret fra 2048 til 1536. Der er også kommet en "Zip Mode" gameplay option, der speeder animationer gevaldigt op, for de lidt mere utålmodige typer. Opdateringen er lige nu kun ude til PC-versionen og vi ved endnu ikke, hvornår den rammer konsollerne (der går nok lige lidt tid, set i lyset af, at XCOM 2 er PC-eksklusiv).

The Witcher 3 og Her Story får syv BAFTA-nomineringer

BilledeEndnu et større award show nærmer sig. Denne gang er det BAFTA (British Academy of Film and Television Awards), og her er der masser af nomineringer til blandt andet The Witcher 3. Eventyret om Geralt har snuppet hele syv nomineringer sammen med Her Story. Batman: Arkham Knight har fået hele fem af slagsen, hvilket er lidt sjovt, da spillet var en kæmpe katastrofe til PC-lanceringen. Rocket League og Life is Strange har ligeledes fem nomineringer. Det er dog folkene fra The Chinese Room, der lavede "gå simulatoren" Everybody's Gone to the Rapture, der må være topscorer (inden priserne bliver uddelt). De har fået 10 nomineringer i ni kategorier. I kategorien for bedste spil finder vi Metal Gear Solid 5, Everybody's Gone to the Rapture, Life is Strange, Rocket League, Fallout 4 og The Witcher 3. Du kan se alle nomineringerne under nyheden, og selve uddelingen finder sted den 7. april i London.
Onsdag den 9. marts 2016

Total War: Warhammer når frem en måned forsinket

BilledeSkulle du have set frem til Total War: Warhammer i næste måned, må du pænt vente lidt endnu. SEGA og Creative Assembly kunne i går fortælle, at spillet bliver forsinket en måned og nu ankommer den 24. maj. Mike Simpson, som er kreativ chef hos Creative Assembly fortæller, at de ikke har lyst til at sende et forhastet spil på gaden og den ekstra måned skal bruges til at finpudse de sidste detaljer. Som et lille plaster på såret, er spillets minimum og anbefalede systemkrav (PC) nu også blevet luftet i går. Total War: Warhammer er den første rene 64-bit titel i serien. Vi har vedhæftet gårsdagens udtalelse fra både SEGA og Creative Assembly.
Mandag den 7. marts 2016

Smukt turbaseret dansk Kickstartereventyr ser dagens lys

BilledeDet kan være svært at holde styr på de ekstreme mængder af crowdfundede spil i disse tider. Men når der ryger et dansk spil på Kickstarter, der både visuelt som gameplaymæssigt ser ret så interessant ud, bliver vi jo nødt til at se nærmere på det. Wartile bliver udviklet af danske Playwood Project ApS. De blev grundlagt i 2014 af Michael Rud, der blandt andet har syv års erfaring fra IO Interactive. De er lige nu et lille hold bestående af to fuldtidsudviklere med flere freelancere på Wartile-projectet. Wartile er en turbaseret affære sat i vikingetiden, hvor du kan baske de engelske riddere godt og grundigt rundt. Forestil dig et enormt lækkert tabletop-setup med smukke og meget detaljerede miljøer og figurer tilsat en omgang fantasy-kortspil, og så har du vist et billede af Wartile. Er du interesseret, kan du jo springe til Kickstarteren, der i skrivende stund har indsamlet £8,644 ud af £55.000 med 25 dage igen. På ganske unik vis har vi her på Daily Rush direkte kontakt med udviklingen via forummet, hvor du gerne må stille alle de dumme spørgsmål, som du måske skulle sidde med.
Fredag den 19. februar 2016

Nye karakterer afsløret i gameplay-trailer til Epics Paragon

BilledeHvad får man, hvis man kombinerer Unreal Tournament, en 3rd person shooter og den afsindig populære MOBA-genre? Svaret kunne meget vel være Paragon, Epic Games' kommende shooter MOBA. Noget tyder på, at Epic kommer med en masse nyt omkring spillet i den nærmeste fremtid, og de starter med en gameplay-video, der viser nogle af de nye karakterer og deres evner. Vi får også en lille forsmag på spiltypen "Rush the Core". Paragon skulle udkomme senere i år til PC og PlayStation 4, og der er stadig ingen lyd omkring en Xbox One-udgave. Paragon er under alle omstændigheder et yderst flot spil, men hvordan det er at spille, må vi nok vente lidt med at finde ud af.
Mandag den 15. februar 2016

Nye regler tvinger kendt StarCraft-spiller ud på sidelinjen

BilledeDe fleste som har fulgt med i StarCraft-scenen ved godt, at især koreanske spillere kan noget, som europæerne og amerikanerne endnu ikke har kunne gøre noget ved. Koreanske spillere har i den grad domineret den professionelle StarCraft (2) scene og det har bl.a. Blizzard nu gjort noget drastisk ved. I 2016 skal spillere have bopæl i den region de stiller op i og det har nu tvunget en af de mest kendte StarCraft-spillere ud på sidelinjen. Kotaku kunne i går fortælle, at Song “HerO” Hyeon Deok har været nødt til at forlade Team Liquid, da han ellers ikke vil få lov at deltage i de større internationale turneringer. HerO selv er heller ikke glad for situationen og frygter at skulle spille uden at være en del af Team Liquid. Det er ikke bare Blizzard som tilsyneladende er blevet lidt trætte af en nation dominerer. Det vil dog være endnu mere ærgerligt, hvis vi ikke kan se de absolut bedste spillere kæmpe på lige fod om titlerne.